Atitudini

Doctrina idioților utili

  Am văzut și eu clipul în care Chirilă se declară dezamăgit de Plăvan și de guwernerul său. Pe scurt […]

 

Am văzut și eu clipul în care Chirilă se declară dezamăgit de Plăvan și de guwernerul său. Pe scurt – ca să nu vă mai chinuiți cu urmărirea întregii poliloghii – treaba stă în felul următor: personajul nostru s-a îndrăgostit de școala finlandeză – deh, ca orice tefelist – s-a dus pe-acolo cu ajutorul Ambasadei Finlandei pentru o „documentare” – în fapt un fel de plimbărică pe la diverse instituții – după care s-a hotărât să organizeze un workshop la București pe această temă, urmând ca apoi să forțeze implementarea sistemului educațional finlandez la noi.

Treaba a mers frumos până la capitolul acțiune. Adică atunci când s-a organizat workshop-ul, dintre toți partenerii lui de ideal a venit… Sulea. L-au lăsat pe Chirilă și pe invitații săi să se uite unul la celălat. Dintre oamenii politici, a venit doar o deputată … PSD (nu știu, v-am mai spus că ăștia-s proști?). În rest nimeni! Nu tu pedelei, nu tu userei, nu tu alți oameni politici ai momentului.

Partea interesantă e că al nostru cântător a încercat să facă ceva concret din proaspătul său ideal. A vorbit cu Turcanca și cu alți oficiali. A primit la schimb un canci și o recomandare ca absolut tot ceea ce face să facă sub egida programului … „România Educată” , un căcățel cu perje conceput de Plăvan și oamenii săi. În fapt i se cerea să mai facă ceva propagandă pe gratis și să lase naiba inițiativa pe care o avusese.

Evident că gornistul nostru a fost cuprins de dezamăgire pe care și-a exprimat-o în clipul video menționat. Mai mult, s-a trezit să critice inițiativa plăvănească de alegeri anticipate și să-i dojenească frățește pe cei pentru care a luptat. Pe scurt, pentru cine înțelege, cam ăsta e destinul fraierului idealist care iese în față s-o facă pe eroul pentru un ideal pe care nu-l înțelege. De fiecare dată după ce șmecherii câștigă puterea, plevușca folosită în lupta de până atunci e lăsată de-o parte. Și, dacă nu se potolește, e efectiv eradicată. De altfel, indivizi de acest tip formează marea masă dezamăgiților. În timp ce „dușmanii” se lamentează cu înfrângerea, aliații efectiv o iau razna când constată că au fost păcăliți de către fripturiști. Cam în situața asta se află Chirilă.

Desigur, nu-i plâng de milă. Abia acum realizez că el nu-i nici mai mult nici mai puțin decât un biet tefelist. Eu aveam impresia că are ceva creier și s-a alăturat tâlharilor pentru a avea parte din pradă. Aiurea, e la fel de fraier ca întreaga generație care-l urmează. În primul și-n primul rând, e de-a dreptul prostește să te trezești dezamăgit de unii pe fața cărora se citea foamea de bani și de putere. Dar o asemenea prostie e specifică masei pe care o reprezintă și care va sfârși prin a sări – scuzată să-mi fie exprimarea – din muie-n muie.

Oricum, înainte de a se apuca el să se facă erou în domeniul educației, ar fi trebuit să înțeleagă că, în afara plimbăricii și a workshop-ului la care-a participat, absolut nimic nu-l califică pentru a trasa directive acolo. El e doar un gurist și-atât. Ar trebui să caute performanța în domeniul său – în care, fie vorba între noi, e picat într-un manierism crâncen. N-are ce căuta în politică, în educație, în știință sau mai știu eu unde, pentru simplul motiv că n-are nicio calificare. Vrei să faci educație? Pune mâna și fă o facultate de specialitate, muncește pentru un doctorat și abia după aceea poți să-ți începi UCENICIA în domeniu. Ceea ce face el e fix stilul prostesc și heirupist cu care tot felul de neica nimeni ne îndrumă de treizeci de ani încoace să preluăm și implementăm tot felul de baliverne ale altora.

Ăstora, cu asemenea concepții tâmpite, le-aș spune că puterea unei națiuni nu se manifestă prin modul în care-i copiază pe alții, ci prin modalitatea în care reușește singură să-și găsească drumul spre succes. Dacă vrem performanță, ar trebui să avem în vedere exemplele remarcabile ale trecutului. Luați ca exemplu școala de gimnastică, cea care-a făcut atâta performanță clădindu-se pe nimic și care-a fost distrusă de indivizi precum Tolontan: buni de nimic.

Dacă vă veți întreba de ce suntem în rahat, iată că aveți și răspunsul: pentru că mult prea mulți sunt tributari concepției că te poți realiza copiindu-i pe alții. Nu, bă, boilor! Te realizezi doar atunci când ridici tu ceva de la bază la vârf, de la A la Z. Rețineți chestia asta simplă și încetați să mai fiți proști! Știu, e imposibil, dar trebuia să o spună cineva în față.

                                                                                                            Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

 

6 Comments

 1. alex

  Exact! Daca era baiat destept, trebuia sa-si vada de lumea lui muzicala si sa lase politica deoparte!,Asa s- a facut de ras, ca toti tefelistii de altfel! D-le Diaconu, imi scot palaria in fata d-tra! Demult voiam sa ma iau de acest fraier!

 2. mitica

  chirila a ajuns un NIMIC!

 3. cornelius

  Idealul evreismului mondial este “revolutia permanenta”. Ca orice soldatel disciplinat, carliontatul evreu Tudor Chirila lupta si el ptr acest Ideal.
  Din eroare in eroare, spre victoria finala!

 4. gigimutu

  pai bre chirila,

  numa acu ai vazut ca ai fost fraier? tu si ceilalti, care ati tinut isonu lui iohanes si a lu orban si a lu barna? pai sunteri FRAIERI!!!! ATI MUSCAT-O!!!

 5. un mizantrop

  Romania n-are nevoie de modelul finladez pentru a-si distruge educatia, diletantii si impostorii cocotati in copacii ministeriali o fac inconstient…bineinteles ajutati de schizofrenia parintilor, care, pe de o parte isi chinuie copiii sa invete de zece la toate materiile, “sa prinda un liceu bun”, pe de alta parte aduna si “investesc” in valori materiale si pile atent cultivate pentru capatuirea odraslelor, ca nu cumva “sa munceasca la fel ca noi”…nu plateste nimeni copilaria distrusa…Sistemul educational finladez, absurd si idiot, care culmineaza cu intentia de a-i scuti pe copii si de scrisul de mana, sa nu-i streseze, a dus la distrugerea, implicita, a sportului (ca se cere competivitate, seriozitate, munca…), dar si a celorlalte domenii, cum ar fi cel de sanatate, unde doctorii lor sunt cei mai nepregatiti, de-aia si apeleaza la specialisti straini……Chirila e un idiot util, dar, dincolo de superficialitatea si snobismul afisate, nu e nicio naivitate, nicio inflacarare, nici macar pentru cauza lor de rahat…e doar un oportunist, culmea, mai atasat de banii pesedistilor decat ai celor slujiti…apoi, ca tuturor dreptacilor nostri, ii e usor sa urle impotriva comunismului, cu o sinecura de la stat, cu concerte platite anticipat din banii primariilor…ia, sa vedeti cum li se ia de liberalism daca-i lasi sa traiasca din bilete vandute pentru prestarile proprii! In rest, are dreptate, de fraier, e cel mai fraier!

 6. IQ100

  baiatul e agent de influenta probabil de pe vremea lui ta-su care indeplinea si el conditiile de atunci :neroman , destept, talentat (decir ealizat profesional initial prin forte proprii) , puternic psihic; zic agent pt ac IESEA in OCCIDENT cu Echipa nat de fotbal.Punct.
  junele inde[plineste conditiile de acum : ne roman , destept cat in titlu, netalentat (nerealizat profesional doar prin forte proprii) oscilant si , dupa privire, posibildependent de suplimente alimentare
  Odata cu virarea Secu din ’89 , toti agentii au virat si ei.
  Pana s-a ajuns la Chir Jr. adurat; dovada ca isi vedea decat stia si a produs cu bruma de talent cat a putut :Vama Veche, prima.. si cantat cinstit; .nu uitati Hotel Cismigiu ” Americanii suntde vina f*t*-i in gură să-i f*t ” (wtf????)

  .Imi aduc aminte de “Scrisoarea lui Chir Tudor catre liceeni”, un “sa fie bine sa nu fie rau” ceva mai peltea.Si m-am intrebat , ce, Legea lui Dabija, a are treaba sat cu Liceenii ?
  pai iat ce are,…e misiunea lui ca Influencer. Pt ca, intre timp, a ajuns oprdinul de zi pe unitate si la gradele inferioare/ colaboratori “externi”.
  Is-a dat si plata o slujba la care se pricepe, la un post tv anti romanesc si cam dator pe la Stat.I s-au si concerte in tara, inclusiv decatre PSD Dragnea, dece? Pe firea o inteleg ca si ea este orientata, dar si pe vremea fostului Dragnea??
  Pe scyurt omul a fost acolo IN MISIUNE.Din pacate, cu ai nostri tineri, f f posibila
  ” personajul nostru s-a îndrăgostit de școala finlandeză – deh, ca orice tefelist – s-a dus pe-acolo cu ajutorul Ambasadei Finlandei pentru o „documentare” – în fapt un fel de plimbărică pe la diverse instituții – după care s-a hotărât să organizeze un workshop la București pe această temă, urmând ca apoi să forțeze implementarea sistemului educațional finlandez la noi.”
  Tarile nordice sunt o cloaca globalista dpdv al filosofiei sociale, toxic antiromanesti, si o masina de spalat bani a acelorasi; e normala ca Chir Tudorila sa fie trimis la instructaj pe acolo.
  Si habar n-am ce declara dar daca se va aplica ceva se va plica tot cu gbeletism, ecologie, contrestarea autoritatii parentale si satale, “liberate religioas”, valori euriopene si alte kkt-uri neomarxiste.Si cu polarizare maxima intre idioti utili si securisti utili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.