Editorial

Domnul general Radu Theodoru, decanul de vîrstă și de merit al patrioților români

  Cu mai puțin de o saptamînă în urmă, într-un schimb de mail-uri cu dl. George Pișcoci-Dănescu, în cursul căruia […]

 

Cu mai puțin de o saptamînă în urmă, într-un schimb de mail-uri cu dl. George Pișcoci-Dănescu, în cursul căruia eu scrisesem că dl. general este decanul de vîrstă al patrioților români, acesta a completat „da, este decanul nostru de vîrstă, dar și decanul nostru de merit”. Așa este.

Într-o viață de peste 94 de ani, dl. general are o bibliografie impresionantă, zeci si zeci de cărți de istorie patriotică iar în doar cinci-șase ani (1996-2001) a scris șase volume de literatură politică-document: „România ca o pradă”, „Nazismul sionist”, „Hungarismul azi”, „Urmașii lui Attila”, „Învierea lui Iuda” și „Mareșalul”.

Joi, 31 mai a.c., în catacombele de la subnivelul doi al librăriei „Mihail Eminescu”, dl. general a lansat o nouă ediție a cărții „Urmașii lui Attila”.

Ne-am reîntîlnit mulți dintre participanții de la Ziua Învierii și Ziua Eroilor, sărbătorite la manastirea Comana. Îi enumăr, printre alții, pe dl. col. (r) Gheorghe Rațiu (autorul cărții „Calvarul”, avînd aceeași temă), dl. Adrian Grigoriu (nelipsit participant, și nu numai atît, la aceste întîlniri) și dl. Dan Radovici.

Fratele Vasile Șoimaru, mulțumindu-mi astazi pentru fotografiile pe care i le-am trimis, și-a exprimat marele regret ca nu a putut participa – dar este de înțeles, este greu ca în două săptămîni să vii de trei ori de la Chișinău în țară. Eu nu mai sînt în stare nici măcar să ajung o dată la Chișinău.

Spre surprinderea mea, au fost cel puțin trei absențe ale celor care își confirmaseră prezența.

Nu m-am dus cu mîna goală.

Am venit cu părintele Constantin Cârlan-Ungureanu, cel care veghează icoana Sfîntului Ioan Botezătorul pe care armata română a avut-o în frunte în ziua de 22 iunie 1941, cînd a trecut Prutul. Părintele a venit însoțit de soția sa, d-na. Elena Cârlan-Ungureanu, președinta „Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române”, îmbrăcată din cap pînă în picioare în costum național, inclusiv cu opinci (de altfel, mulți participanți au venit îmbrăcați cu ie, iar de data aceasta mi-am luat și eu ia mea).

Domnul general Radu Theodoru, Dan Cristian Ionescu și părintele Constantin Cârlan-Ungureanu.

Domnul general Radu Theodoru, Dan Cristian Ionescu și părintele Constantin Cârlan-Ungureanu.

Am venit cu Mihai Vanghele, unul dintre cei mai buni si mai vechi prieteni ai mei (de peste jumătate de veac!), un aromân consătean într-un fel cu dl. general. Rădăcinile d-lui. general sînt din Drenova. Tatăl prietenului meu a venit în țară din Corcea, localitate care de trei ani înglobează atît Drenova cît și Boboștița, locul de naștere al lui Victor Eftimiu  și de origine al Mareșalului Ion Antonescu.

Am venit și cu dl. Constantin Calancea, fost președinte al asociației „21 Decembrie”, un luptător fără teamă pentru binele României și al Neamului nostru – și a avut mult de suferit din cauza aceasta (voi avea oare vreodată timp să scriu despre represiunea pe care au trebuit să o suporte patrioții români în ultimele trei decenii din partea conducătorilor trădători de țară, mulți mafioți și corupți, împotriva cărora au luptat?).

Elena Cârlan-Ungureanu, președinta „Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române”, domnul general Radu Theodoru și domnul col. (r) Gheorghe Rațiu .

Elena Cârlan-Ungureanu, președinta „Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române”, domnul general Radu Theodoru și domnul col. (r) Gheorghe Rațiu .

Dar nici dl. general nu a venit singur, a fost însoțit de un grup de elevi conduși de învățătoarea lor. O foarte plăcută surpriză acești copiii de sub 10 ani, mai avizi de a cunoaște adevărata istorie a României decît milioane de adulți! L-au năpădit cu întrebările lor pe dl. general, încît acesta nădușise răspunzînd la una după alta! Niște copii care sper să evolueze tot așa și să fie o speranță pentru viitorul Țării.

Apoi, trecîndu-se la tematica volumului, i-am ascultat pe specialiștii în materie, dl. general, dl. col (r) Gheorghe Rațiu (fostul șef al direcției I-a din Securitate) și dl. prof. univ. Ion Coja.

Profesorul Ion Coja și Dan Cristian Ionescu, încadrați de soții Cârlan-Ungureanu.

Profesorul Ion Coja și Dan Cristian Ionescu, încadrați de soții Cârlan-Ungureanu.

Dl. gen. Radu Theodoru are foarte multe merite, dar unul este mai puțin cunoscut. Unde vine dînsul, venim și noi. Avem ocazia să ne revedem, să ne strîngem mîinile zîmbind, să schimbăm opinii, să facem planuri. Ne dăm încă o dată seama că nu sîntem singuri.

Să îi dea Dumnezeu d-lui general încă mulți ani, sănătate și putere de muncă, spre binele Țării. Să îl ajute Dumnezeu, fiindcă așa ajută România!

                                                                                                                        Dan Cristian IONESCU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.