Cadran international

Donald Trump: „În America mor ANUAL până la 70.000 de oameni din cauza gripei comune și nimic nu e închis! Acum avem 22 de morți de Coronavirus și e panică. Gândiți-vă la asta!”

  La nivel global, mor în fiecare an de gripa comună între 300.000 și 600.000 de oameni, conform studiilor de […]

 

La nivel global, mor în fiecare an de gripa comună între 300.000 și 600.000 de oameni, conform studiilor de specialitate (informația o găsiți chiar și pe Wikipedia unde se vorbește de 250.000 – 500.000 de morți/anual). Asta înseamnă că cei infectați de virusul gripal sunt de ordinul a 50-100 de milioane, anual, iar dintre aceștia, 3-5 milioane sunt îmbolnăviri severe care necesită spitalizare. Cu toate acestea, granițele nu se închid, lumea își vede de treaba ei.

Astăzi, cu 120.000 de îmbolnăviri ale gripei Covid-9 la nivel global și 15-20.000 de spitalizări, toată planeta este în disperare, de zici că a venit Apocalipsa, iar sistemul medical pretinde că intră în colaps. Țările își închid granițele, economiile cad în cap, la orizont întrezărindu-se o criză economică cum nu a mai fost de mult. Mulți își vor pierde afacerile sau economiile, dar cei care câștigă întotdeauna se vor îmbogăți și mai mult.

Nu contest faptul că Covid-9 poate să fie o gripă mai agresivă decât altele (Conform celui mai nou studiu chinez, coronavirusul se transmite la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată, supravieţuieşte cel puţin 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă şi rezistă circa trei-patru zile pe diferite suprafeţe, la temperaturi de până la 36,5 grade Celsius.), dar cred că sunt interese mari în spatele panicii care se întreține…

În acest context, Donald Trump, președintele SUA, reclamă Fake News-ul și acuză presa progresistă că este cea care crează psihoza globală, pentru a satisface anumite interese de ordin politic și economic, cu impact global.

Iată ce a scris acesta pe Twitter în 9 martie: „Deci, anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune. În fiecare an mor între 27.000 și 70.000 de decese (în SUA -n.m.). Nimic nu s-a închis, viața și economia au mers mai departe. În acest moment, sunt confirmate 546 de cazuri de coronavirus, cu 22 de decese. Gândiți-vă la asta! Presa Fake News și partenerul lor, Partidul Democrat, fac totul pentru a inflama situația CoronaVirus, cu mult peste ceea ce ar fi justificat de realitate.”

Acum, în SUA, sunt în jur de 800 de cazuri de îmbolnăviri cu Coronavirus, iar populația este panicată, precum în celelalte țări. Mai departe faceți voi scenariul și trageți o concluzie…

                                                                                                                    Daniel ROXIN

 

 

3 Comments

 1. Ionela Ionescu

  Nu este vorba despre număr ci despre comportamentul virusului.
  Virusul se va roti în populație circa 2 ani de zile, probabil toți îl vom lua la un moment dat. Însă , ai nevoie de oxigen și ventilație mecanică pentru a rămâne în viață și nici o țară nu are atâtea paturi de terapie intensivă.
  Dacă populația dă buluc la terapie intensivă e una, dacă se îmbolnăvește eșalonat, e alta.
  Deci important este să te îmbolnăvești cât mai târziu, adică să te ferești să intre în tine (prin orificiile ne-acoperite de piele : ochi, nas, gură, etc.).
  Iar când te îmbolnăvești , prima oară sau a N-a oară (căci te poți îmbolnăvi repetitiv, se numește reinfectare) să îl întâmpini cu o imunitate bună care trebuie susținută zi de zi : vitamine, minerale, enzime vii (iaurt, borș, zeamă de varză, miere) și un aport suplimentar prin pastile de vitamina D3 și Zinc, care ii blochează lui (virusului) remultiplicarea exponențială cât timp este în tine.
  Va fi o cursă lungă.
  PS: ați auzit cumva dacă s-a reluat lucrul în zonele infectate din China, or fi chinezii mai tăntălăi că românii , cumva ?

  • Dima

   Asta cu supraaglomerarea paturilor la terapie intensiva si ca ”20% din cazuri sunt severe” probabil a tinut la inceput. Acum e deja evident ca se doreste exacerbarea efectelor virusului prin campanii non-stop de fake-news cu scopul declansarii unei crize economice severe si a implementarii unor masuri agresive pentru restrictionarea drepturilor cetateanului la miscare si la libera exprimare.
   Oricine nu e orbit de panica indusa poate vedea cu ochiul liber dezastrul economic care se apropie. Iar acel dezastru se va resimti pe bune in buzunarele a 99% dintre cetateni.

 2. Ionela Ionescu

  Luati-va cifrele exacte de pe http://www.worldometers.info/coronavirus/
  -faceti cate un print-screen in fiecare noapte la ora 02:30 , inainte ca totalul zilei sa se inglobeze in totalul general, doar comparand cresterile de la o zi la alta veti intelege ce se intampla.
  -cititi jos sub tabele si grafice stirile zilei din fiecare tara, vedeti situatia din Italia unde paturile de terapie intensiva se terminara ,
  -intrebati-va cum o fi ajuns virusul in insule pierdute in mijlocul oceanului, dus de vant, da ? deci daca a ajuns pana acolo, inseamna ca o fi si pe-aici DEJA, ca ne gasim (deja) in situatia aceea ilustrata de celebra vorba “bomba atomica in mijlocul plutonului”.

  Azi domnu’ Preshe ne-a spus cum ca guvernul antereor a lucrat bine caci nu avem prea multe cazuri …. intelegem deci ca NU s-au facut testari in populatie, ca in zilele astea s-au testat numa’ toti smekerii iar din popor au fost luate doar cazurile care erau prea de tot.
  Prelungirea starii de urgenta de la 30 la 60 de zile si implicit a achizitiilor fara licitatii, vor trebui justificate cu un numar exploziv de noi infectari…. avand in vedere ca in ultimele 15 zile au fugit din Italia-Spania-Franta un milion de diasporezi spre “tara asta de kkt”, ne putem astepta la niste viitoare statistici exorbitante PE BUNE exorbitante in tarisoara noastra mica, deci sa nu va socati.
  Medicii din tara se plang ca nu au materiale cu care sa se protejeze ei insisi, in China au murit multi medici (unii au murit de OBOSEALA si extenuare !!!), ca nu sunt instruiti, ca este o harababura generala, paturile de terapie intensiva sunt putine si probabil vor fi alocate securicilor nu civililor, caci cine suntem noi sa meritam sa mai traim …. ? Nici asta n-ar trebui sa va socheze.
  Suntem in inceputul unei perioade cum n-am mai vazut, in Italia slujbele tinute pentru inmormantare se fac direct la portbagaj, la masina mortuara.
  In curand, statisticile despre morti se vor transforma in morti pe care ii cunoastem : prieteni, rude, vecini.

  Uneori realitatea este cate un detaliu mic ascuns intre fake-news-uri, alteori fake-news-urile sunt camuflate intre realitati ce nu pot fi negate, oameni buni folositi-va judecata si invatati sa discerneti intre realitati si fake-uri.
  Medicii morti la datorie de oboseala, cozile de cate 500 de metri la internarea intr-un spital, usile apartamentelor sudate pe dinafara cu aparatul de sudura indiferent ca familia dinauntru avea de mancare sau nu, supraincarcarea hotelurilor cu bolnavi si carantinati (un hotel in China s-a auto-daramat de la prea multa incarcatura cu paturi si bolnavi), oamenii care cad direct morti ca mustele pe strada desi nu aveau nici un simptom, cresterea numarului total de morti de la 6% dintr-un total general mai mic la 7% dintr-un total general mai mare, astea sunt doar cateva REALITATI…. realitati care vor da buzna si in mijlocul nostru in zilele care vin, pregati-ti-va sufleteste dar si material, fiti constienti de ceea ce vine.
  Fiti realisti, masurati-va cat mai exact resursele corpului si portofelului, nu va panicati dar organizati-va cat mai eficient.
  Suntem pe cont propriu, singuri cu familia si prietenii nostri, aceasta ne este adevarata comunitate in care traim, tara si aparatul de stat fiind oarecum in disolutie zilele astea .
  Nu indemn la panica ci dimpotriva, la realismul cel mai crunt: daca nu aveti bani de stocuri de carne nu faceti stocuri de carne(care are proteine) dar puteti sa faceti stocuri de malai si ceapa(care are vitamina C), acest gen de organizare trebuie sa aveti, masurati-va foarte exact capacitatile si pregatiti-va pentru stocuri de circa 30-60 de zile. Nu sunt multe zile si nu e sfarsitul lumii, altii traiesc cu mamaliga si ceapa toata viata lor, ca tot am zis de ceapa si vad carnea cu caracter de exceptie si n-au murit. Dozati-va capacitatile astfel incat sa treceti cu bine peste perioada viitoare, multe industrii se vor inchide, fabricarea unor produse va inceta cu totul.
  Succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *