Dosar Justitiarul

Dosarele penale ale primarului Klaus Iohannis, nu „Johannis“: tergiversate în scopul prescrierii

Luna aceasta se împlinesc nouă ani de la apariţia primului număr al revistei de investigaţii Justiţiarul. Au trecut nouă ani de luptă făţişă împotriva corupţiei şi abuzurilor la care sunt supuşi cetăţenii simpli ai acestei ţări. Aşa cum era de aşteptat, ne-am creat numeroşi duşmani în rândul nemernicilor, din cauza cărora trăiţi, majoritatea, la limita subzistenţei. Dezvăluirile din paginile publicaţiei noastre, probate cu documente, au creat o adevărată isterie în rândurile celor care au falimentat economia naţională, îmbogăţindu-se pe spinarea noastră, a celor sacrificaţi prin înfometare pe vremea comunismului, iar acum prin jefuirea deliberată a averii naţionale, în aşa-zisa „democraţie". ">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta content="Word.Document" name="ProgId" />
<meta content="Microsoft Word 12" name="Generator" />
<meta content="Microsoft Word 12" name="Originator" />
<link href="file:///C:%5CUsers%5Cdragos%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel="File-List" />
<link href="file:///C:%5CUsers%5Cdragos%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_themedata.thmx" rel="themeData" />
<p><strong><em></em></strong><em>Luna aceasta se împlinesc nouă ani de la apariţia primului număr al revistei de investigaţii Justiţiarul. Au trecut nouă ani de luptă făţişă împotriva corupţiei şi abuzurilor la care sunt supuşi cetăţenii simpli ai acestei ţări. Aşa cum era de aşteptat, ne-am creat numeroşi duşmani în rândul nemernicilor, din cauza cărora trăiţi, majoritatea, la limita subzistenţei. Dezvăluirile din paginile publicaţiei noastre, probate cu documente, au creat o adevărată isterie în rândurile celor care au falimentat economia naţională, îmbogăţindu-se pe spinarea noastră, a celor sacrificaţi prin înfometare pe vremea comunismului, iar acum prin jefuirea deliberată a averii naţionale, în aşa-zisa „democraţie". </em>

În aceşti nouă ani s-au perindat mai mulţi miniştri la cârma Justiţiei, la fel au trecut meteoric şi procurori generali, personaje nefaste, care au şi fost uitate de români. Între timp, a apărut şi Parchetul Naţional Anticorupţie (P.N.A.), transformat, ulterior, în Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.). Degeaba! Nici măcar un singur infractor notoriu, dintre cei care au devalizat economia naţională, nu a ajuns după gratii, acolo unde ar fi locul multora! Mai mult, unii dintre aceştia sunt, în continuare, în funcţii de conducere, numiţi sau „aleşi ai poporului” (manipulat şi îndobitocit prin intermediul televizorului), gratulaţi de o presă mincinoasă şi la fel de coruptă ca aceşti mafioţi, cărora le ridică osanale. Sfidător şi strigător la cer, unii ticăloşi cu mâinile pătate de sânge – la propriu! – au ajuns să fie chiar decoraţi aici şi aiurea, la comanda masoneriei internaţionale, singurul „merit” al lor fiind că au predat bogăţiile ţării „la cheie” pe mâna altor ticăloşi din străinătate – aşa-zişii „investitori strategici” -, după ce şi-au tras şi ei parte, fiind putrezi de bogaţi, în urma unor afaceri frauduloase. Tot ceea ce s-a întâmplat, de două decenii încoace, prin ruinarea economiei naţionale şi îndatorarea colectivă pentru mai multe generaţii de aici înainte, a fost spre paguba poporului român.

Un astfel de personaj, nefast pentru români, dar, paradoxal, ales şi adulat de către aceştia, este decoratul primar al Sibiului, Klaus Werner Iohannis – pe numele său înscris în cartea de identitate, nu Johannis cum îl super-germanizează mass media obediente, în fals. Personaj central în mai multe dosare penale, acesta doarme liniştit – căci îi permite propria conştiinţă! -, ştiindu-se protejat atât de către statul german, ale cărui interese le reprezintă făţiş în România, cât şi de masoneria internaţională. De fapt, el este liantul dintre unele loji masonice nemţeşti şi altele autohtone, obediente primelor. În numele „fraţilor” occidentali l-a şi asigurat de sprijin pe Sorin Oprescu în cursa pentru Palatul Cotroceni, la recenta vizită a acestuia la Sibiu, când a venit la „pupatul papucului” iohannisian. Cum şi americanii, cu „marele licurici” cu tot, şi-au luat mâna de pe Traian Băsescu, Obama dându-i flit la intenţia de a vizita oficial Statele Unite, probabil că acel DA, din 2004, se va transforma anul acesta în PA!

La nivel naţional, Klaus Iohannis este ocrotit chiar de procurorul general al României, doamna Laura Kövesi plecând la post, în octombrie 2006, de pe meleaguri sibiene. Aceasta nu luptă împotriva corupţiei, ci îi protejează pe cei corupţi, tergiversând cercetările din dosarele penale până la împlinirea termenului salvator al prescrierii. Pe această temă – tergiversarea anchetelor şi lipsa vinovaţilor – a şi fost pusă la colţ, ca o şcolăriţă prinsă cu temele nefăcute, de „profesorul” (mai ţineţi minte înregistrarea convorbirii telefonice dintre „teroristul” Hayssam şi procurorul Nastasiu?) Băsescu, momentul penibil fiind vizionat de o ţară întreagă pe micile ecrane în data de 9.09.2009.

Deoarece, pe parcursul a nouă ani, am scris despre toate mârşăviile numitului Klaus Werner Iohannis, începînd cu traficul de copii de la începutul anilor ’90 şi terminând cu mafia imobiliară sibiană, al cărei tartor este, am considerat că este de datoria noastră să aflăm în ce stadiu se află dosarele de cercetare penală în care este implicat acesta. Ca atare, revista noastră a depus la D.I.I.C.O.T. următoarea solicitare:

 

Către

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate

Organizată şi Terorism

În atenţia domnului Codruţ Olaru, procuror şef Direcţie

Bulevardul Libertăţii nr. 14, Sector 5, Bucureşti

 

Domnule procuror-şef,

Revista Justiţiarul, pe care o conduc în calitate de redactor-şef, a publicat mai multe materiale despre implicarea primarului sibian Iohannis Klaus Werner în MAFIA IMOBILIARĂ DIN SIBIU.

La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bucureşti se află în curs de cercetare dosarul penal nr. 609/P/2007 privind pe Johannis Klaus Werner şi alţii, înaintat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în data de 21 februarie 2008.

Vă rugăm să ne comunicaţi stadiul în care se află cercetările în acest dosar, reclamant fiind chiar directorul publicaţiilor Justiţiarul, domnul Marius Albin Marinescu, care a fost audiat, depunând probe şi în dosarele 270/P/2006 şi 5/P/2007, ambele aflate la D.N.A., unde apar, pe lângă alţii, aceleaşi personaje implicate în MAFIA IMOBILIARĂ SIBIANĂ.

Menţionăm că această adresă va fi publicată în data de 15 septembrie 2009 în revista Justiţiarul şi sperăm ca până la data respectivă să primim şi răspunsul instituţiei pe care o conduceţi, pentru a putea fi publicat alăturat, tocmai în sprijinul transparenţei şi al liberului acces la informaţiile de interes public, conform Legii 544/2001.

Solicităm ca răspunsul să fie trimis atât pe adresa redacţiei…cât şi pe adresa mea personală:…

6 august 2009

Redactor şef, revista Justiţiarul,

Vasile Zărnescu

După cum puteţi observa, în adresă se face referire concretă la dosarul penal nr. 609/P/2007. Acest dosar nu a fost scos „din burtă” de noi, ci el a existat, conform adresei datate 14 mai 2008 şi semnate de prim-procurorul parchetului de pe lângă tribunalul Sibiu, Ioan Irimie (facsimil 1). În respectivul document scrie, negru pe alb, că „…prin rezoluţia procurorului din data de 21.02.2008, dosarul penal nr. 609/P/2007 privind pe Johannis Klaus Werner (numele de familie iarăşi nu corespunde, ca grafie, cu cel real! – n.red.) şi alţii a fost înaintat spre competentă soluţionare parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bucureşti”. Cât de „competentă” este soluţionarea celor de la D.I.I.C.O.T., se vede din răspunsul dânşilor, care neagă că ar avea un astfel de dosar (facsimil 2)! La instanţele judecătoreşti, dosarele îşi păstrează numărul de înregistrare, chiar dacă trec de la o instanţă la alta superioară. La fel, în urmărirea penală, dosarele aflate în cercetare la Poliţie, dar şi la Parchet, au acelaşi număr, tocmai pentru a fi mai uşor de identificat şi pentru a se evita „pierderea” lor. Se pare că regula aceasta nu este valabilă şi la „jonglarea” cu dosare între Parchete, aşa că să nu mai mire pe nimeni dispariţia unor dosare importante, la care au lucrat ani de zile procurori conştiincioşi şi incoruptibili, cu multă trudă şi pe bani publici, pentru ca, ulterior, alţi procurori (corupţi) să le facă dispărute, adică „rătăcite”…! Chiar dacă în răspunsul D.I.I.C.O.T. se pomeneşte de un dosar al mafiei caselor din Sibiu transferat la D.N.A. – atenţie, fără a-i arăta şi numărul, ci doar numărul ordonanţei (296/D/P/2006)! – acel „dosar anonim” nu poate fi cel despre care am cerut noi relaţii, deoarece dosarul trimis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu era din 2007. Probabil că dosarul pasat la D.N.A. este cel cu numărul 270/P/2006, la care facem şi noi referire în solicitarea adresată DI.I.C.O.T. Oricum, răspunsul sună ca un „ne doare-n cot”…

Măcar cei de la D.I.I.C.O.T. au ţinut cont de reglementări şi au răspuns în termenul de 30 de zile prevăzut de lege. La o adresă similară, înregistrată la D.N.A. în aceeaşi zi cu adresa depusă la D.I.I.C.O.T. (facsimil 3), nu am primit răspuns până la închiderea ediţiei.

Totuşi, între timp, le-am depus adresa nr. 6456/08.10.2009, prin care insistam să ni se răspundă (facsimil 4), cu următorul conţinut:

Registratura D.N.A.

Către ____ Nr. 6456/08.10.2009

DIRECŢIA NAŢIONALĂ
ANTICORUPŢIE

În atenţia domnului procuror-şef Daniel MORAR

Bucureşti, Str. Ştirbei Vodă nr. 79-81

 

Domnule procuror-şef
Daniel MORAR,

Revista Justiţiarul publică, frecvent, articole despre implicarea primarului Klaus Werner Iohannis în MAFIA IMOBILIARĂ DIN SIBIU. În plus, directorul revistelor Justiţiarul, d-l Marius Albin Marinescu, a fost audiat de către d-l comisar Năulea, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (D.N.A.) şi a depus probe în dosarele 270/P/2006 şi 5/P/2007, aflate la D.N.A. Adresa din 14 mai 2008 a Parchetului de pe lîngă Tribunalul Sibiu relevă şi că „dosarul penal nr. 609/P/2007 privind pe Johannis Klaus Werner şi alţii a fost înaintat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T.” (cf. anexa 1)!

Prin adresa nr. 6456/06.08.2009 vă solicitasem să ne comunicaţi stadiul în care se află cercetările în aceste dosare penale, care sunt tergiversate în stilul JU$TIŢI€I postdecembriste, cu scopul prescrierii pedepselor pentru faptele incriminate. În această adresă anticipasem că, „probabil, se doreşte muşamalizarea infracţiunilor comise de grupul de participanţi (…) în frunte cu primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis” [cf. nr. 5(134) din 18 sept. 2009 al revistei Justiţiarul sibian, în care sunt publicate respectivele adrese, pe care vi-l oferim aici în anexa 2]. Pînă acum, nu aţi răspuns cererii noastre, ceea ce atestă muşamalizarea efectivă. O dovadă suplimentară a protejării politice a primarului Klaus Werner Iohannis – şi nu Johannis, cum este grafiată prima literă a numelui său, ca să pară mai germanizat şi mai impresionant! – o constituie recenta declaraţie a preşedintelui P.N.L., Crin Antonescu, cum că „îl va propune pe primarul Klaus Werner Iohannis pentru funcţia de prim-ministru într-un guvern de tehnocraţi” (sic).

Crin Antonescu substituie, în mod interesat, noţiunea de cleptocrat cu aceea de tehnocrat!

Refuzul dvs., „în formă continuată”, de a ne informa despre stadiul acestui dosar constituie proba suplimentară că prezumţia noastră de vinovăţie a D.N.A. în muşamalizarea dosarului primarului Klaus Werner Iohannis este întemeiată.

 

Întrucît au trecut două luni de la adresa noastră, solicităm ca, de data aceasta, să ne răspundeţi în 5 (cinci) zile, conform art. 7, alineatul (2) al Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Solicităm ca răspunsul – care va fi publicat în revistă – să fie trimis atât pe adresa redacţiei, din antet, cât şi pe adresa mea.

Vasile I. ZĂRNESCU

Redactor-şef, JUSTIŢIARUL

 

 

Aşa că d-le Daniel Morar, pentru a reflecta corect activitatea D.N.A., cred că trebuie să-i ziceţi „Departamentul Neputincios Anticorupţie” sau, mai degrabă, trebuie schimbată denumirea în D.M.C. – Departamentul Muşamalizării Corupţiei. Un exemplu peremptoriu şi notoriu, în acest sens, este faptul că nu aţi reuşit să o băgaţi la pârnaie pe Maria Huza, deşi dvs. personal aţi prevenit-o că este obraznică şi că „nu are nici un privilegiu legal”, pe Dan Lupaşcu l-aţi admonestat, în timpul procesului, că o favorizează şi chiar „aţi acuzat membrii C.S.M. că i-au permis Mariei Huza să-şi facă apărarea în faţa lor, contrar legii” (cf. „Cristina Hurdubaia, Ionel Stoica, „Cazul Huza încaieră C.S.M.”, în Cotidianul, 23 noiembrie 2005). Alte comentarii în numărul viitor!

Marius Albin MARINESCU

2 Comments

 1. Șelaru Constantin-Ștefan

  Stimată doamnă Prună – în calitatea dumneavoastră de Ministru al Justiției – indiferent de cât timp ați lipsit din România, cu tot respectul vă informez că și noi românii, așa cum am procedat până ați plecat prin alte țări, am plătit – și bine! – o sumedenie de funcționari care, în schimbul banilor încasați să rezolve problemele Țării, așa cum sunt sigur că ați constatat că se petrece și pe la Bruxelles. Păi, treaba asta ar însemna că acești funcționari plătiți de noi, pentru banii încasați – fără să mai amintesc de multicelele avantaje de toate felurile care le mai pică – cam au îndatorirea legală să-și vadă de treabă și să-și îndeplinească așa cum trebuie îndatoririle profesionale pentru care sunt angajați și pentru care s-au obligat prin contractul de muncă. Păi, de ani de zile ne tot consumăm răbdarea așteptând ca procurorii și judecătorii anume angajați de noi pentru asigurarea supremației și a suveranității legii în Românica noastră iar din ce în ce mai des, atunci când îndrăznim ca să întrebăm ce se mai întâmplă cu cutare ori cutărică infractor ni se răspunde în batjocură: ”Ehei, vericule, să fii tu sănătos că dosarul a fost aruncat la coșul de gunoi deoarece a operat prescripția!!” Păi, cum vine treaba asta, măi lefegiilor?! Adică noi vă angajăm și astfel vă plătim ca voi să vă obligați ferm prin contract ca să vă faceți treaba iar în loc de rezultate ne dați cu tifla și pufnind în râs ne comunicați plini de satisfacție că, deoarece de la săvârșirea respectivelor infracțiuni și implicit, de la deschiderea dosarelor penale aferente, în perioada în care voi ați frecat menta numărând foarte atenți căcărezele muștelor de pe pereți, timpul a cam trecut repejor și inevitabil s-au împlinit termenele de prescripție astfel că, tâlharii care au jefuit țărișoara noastră sunt în continuare liberi ca păsărica cerului și astfel, fiind odihniți, sunt gata ca să o ia din nou de la cap cu furtișagurile! Măi, funcționarilor plătiți de noi, nu cumva v-au năimit hoțomanii ăștia cu niscai bănuți cam murdari ori v-au mânjit pe la botic cu niscai șpăguțe frumușele de-i protejați voi atâta pe javrele astea și-i feriți cu mare atenție de pușcărie?! Măi lefegiilor, nu cumva salariile destul de rotunjoare pe care le încasați lunar au început să vi se pară că v-au rămas mici și atunci apelați și voi la ”colaterale”? Păi, doamnă Prună, poate nu știi însă în România sunt peste 80.000 de absolvenți ai facultăților de drept care profesează ca avocați, consilieri juridici, notari și alte diverse activități juridice iar în aceste condiții, dacă respectivilor lefegii li s-a făcut scârbă de profesia lor și au înregistrat stive de dosare abandonate în așteptarea prescripției iar astfel, practic, AU REFUZAT CA SĂ-ȘI ÎNDEPLINEASCĂ ÎNDARTORIRILE PROFESIONALE PENTRU CARE AU FOST ANGAJAȚI, nu cumva respectivii se fac vinovați de săvârșirea infracțiunii de neîndeplinire a obligațiilor profesionale și/ori abuz în serviciu – după caz – dar nu cumva și luare de ceva mită! Iar în aceste condiții, deoarece plaga arătată este deja foarte extinsă, noi vă propunem ca să analizați dacă nu s-ar cuveni ca toți procurorii și judecătorii cu o vechime mai mare de trei ani care s-au plictisit de monotonia propriei profesii să fie disponibilizați de îndată pentru a fi înlocuiți cu absolvenții de care v-am amintit mai sus și care încă nu au devenit șantajabili ori încă nu s-au plictisit de stereotipia profesiei juridice și sunt hotărâți ca să-și respecte contractul de muncă pe care îl vor semna. Ce părere aveți? Pe de altă parte, nu cumva chiar dumneavoastră în mod expres răspundeți de activitatea profesională a procurorilor care vă cam dau cu tilfla informându-vă constant și în batjocură că dosarele lor s-au cam desumflat prin prescripție așa că au rămas fără obiect iar domnul hoț se poate ocupa în continuare liniștit de activitatea lui prolifică?! Păi, doamnă ministru, în atare situație, ce vă planificați ca să faceți? Ce măsuri veți lua? Subalternii ăștia ai dvs. cum și-au îndeplinit obligațiile profesionale care le reveneau dacă în timp ce dormeau liniștiți la serviciu s-a așternut prescripția peste ei? Atenție mare, doamna ministru, că prescripția asta este o boală care se cam ia! Sperăm că nu v-ați molipsit cu ea de la predecesorul dvs. Cazanciuc despre care am rămas cu bănuiala că era surdo-mut pentru că nu l-am auzit niciodată glăsuind ceva! Cu respect, C. Ș. Șelaru

 2. Raluca Popescu

  Dle Marius Albin Marinescu, lupta dvs. pentru aflarea adevarului trebuie sa continue, mai ales acum ,cand Iohannis are toate sansele sa fie reales in functia de Presedinte al Romaniei.
  De aceasta data ar trebui sa reveniti cu dosarele despre adoptie, respectiv cazul familiei Iliut. “Direcţia de Combatere a Crimei Organizate (D.C.C.O.) din cadrul Inspectoratului General de Poliţie (I.G.P.) a efectuat cercetări cu privire la traficul de copii, respectiv adopţii ilegale, în care au fost implicaţi cei doi Iohannis în dosarul 346007/2000. Mă întreb dacă mai există acest dosar în arhiva I.G.P.? Personal, mă îndoiesc”
  Dosarul numarul 346007/2000 exista in arhive, dar este incomplet. De aceea dvs. trebuie sa reveniti cu toate probele pe care le-ati adunat de-a lungul timpului si sa cereti revizuirea acestuia , in baza a noi probe ( cele pe care dvs. le veti depune si care veti constata ca sunt lipsa in dosar).
  Numai ca aceasta actiune se cere a fi urgentata , deoarece…10 noiembrie 2019, este foarte aproape…Aveti toate sansele de reusita , deoarece Presedintele Iohannis , nu mai este sustinut la anumite nivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.