Colimator

„Dosarul revoluției”, o altă telenovelă românească

   ALTĂ TELENOVELĂ ROMÂNEASCĂ – DOSARUL REVOLUȚIEI   Justiția română a redeschis (pentru a nu mai știu cîta oară) dosarul […]

   ALTĂ TELENOVELĂ ROMÂNEASCĂ – DOSARUL REVOLUȚIEI

 

Justiția română a redeschis (pentru a nu mai știu cîta oară) dosarul revoluției, constatînd că procurorii militari au făcut cercetări superficiale.

Vreți să știți de ce procurorii militari au făcut cercetări superficiale? Și eu vreau să știu. Nu este nici o glumă. Vreau să știu oare care dintre variantele la care mă gîndesc este cea adevărată.

O variantă ar fi aceea că CEDO tot cere soluționarea dosarului, dar în realitate Europa nu-și dorește să se afle adevărul, și anume că glorioasa noastră revoluție, cu peste 1.000 de morți și cu pagube materiale enorme (dacă ne gîndim numai la exponatele din Muzeul de Artă sau la manuscrisele din BCU) a fost organizată de servicii secrete, în special europene, dar nu spre binele poporului român ci pentru a putea jefui această țară, măricică, dar mai ales plină de bogății.

O altă variantă este aceea că, nici pe plan intern, nu se vrea aflarea adevărului. Adevărul este acela că cei care au conspirat cu puterile străine pentru uciderea lui Ceaușescu, au făcut aceasta, unii pentru ambițiile lor, alții pentru îmbogățirea lor, iar alții fiindcă directiva primită era distrugerea economiei românești și subjugarea poporului român. Urmașii lor de azi nu fac altceva decît să continue această muncă distructivă, care, fiind în continuarea aceleiași rezoluții infracționale de acum peste un sfert de veac, îi face răspunzători și pe urmașii lui Iliescu, faptele lor (distrugerea României) fiind imprescriptibile. Este foarte greu de dovedit acum, fiindcă a trecut un sfert de veac, mulți vinovați sau martori au murit, iar pentru așa ceva ai nevoie de procurori „meseriași”.

Și ajungem la a treia variantă. Procurorii militari nu au fost (și nu cred că au devenit în prezent) „meseriași”. Acum 40 de ani, procurorii militari erau privilegiații instituției care pe atunci era a patra putere constituțională în stat, procuratura. Din punct de vedere material, datorită dublei subordonări (procuratura și M.Ap.N) în afară de leafa de procuror, primeau de la armată solda de grad, solda de funcție, Ordinul 50 (150 de lei pe luna pentru hrană), bani de haine. O zi pe săptămînă, era zi de sport – întrucît pe atunci printre ei era Mișu Popa (adică Mihai Popa Ulpiu Cherecheanu, fost celebru baschetbalist din naționala României, cel care în 1990 după demisia lui Gică Robu a devenit al doilea procuror general al țării din epoca modernă), se juca baschet. Din punctul de vedere al muncii, aceasta era foarte simplă și plăcută. Era simplă fiindcă în dosarele teoretic dificile, adică cele privind securitatea statului, ei preluau concluziile din referatele Direcției a VI-a (Direcția de cercetări penale a securității) iar în rest, erau dosare pe care chiar și Victor Ponta le putea rezolva: soldați care dezertau sau întîrziau nejustificat din permisie, soldați care la muncile agricole furau ceva produse de pe cîmp sau violau vreo țărancă. Și mai erau alte dosare foarte simple, cele în care ofițeri (de armată sau de poliție) erau prinși beți la volan – în aceste cazuri, chiar dacă se soldau cu victime, se găsea cum să se motiveze o soluție de 181 (adică o amendă administrativă de 1.000 de lei). Dar munca lor era și plăcută fiindcă neavînd ce face, erau trimiși să facă muncă preventivă în unitățile militare, ceea ce însemna că plecau la o unitate militară, prezentau conținutul unei sau unor legi care interesau sectorul militar – după care, în frunte cu comandantul unității, se retrăgeau în popotă unde pe masă se întindeau fripturile și butelcile cu palincă și vin, iar cheful ținea adesea pînă dimineața. Așa, nu ai cum să înveți să fii anchetator.

Un caz aparte îl reprezintă M.L. Prin anii ‘60, M.L., student la drept, pletos cum erau studenții, se întorcea spre dimineață de la un chef. Pe drum este abordat de doi subofițeri de miliție care nu agreau pletoșii și care îl duc la circă unde îl trag de păr și îl bat de îl usucă. După ce i s-a dat drumul, ștergîndu-și sîngele de pe față, M.L. și-a jurat ceva, și și-a respectat jurămîntul. Cînd a terminat facultatea, a intrat în procuratura militară. Milițienii care călcau strîmb, se rugau la Dumnezeu ca dosarul lor să nu cadă la M.L.! Acesta, continua neîncetat să se răzbune!

Am scris mult în primii ani despre misterele revoluției, dar și în ultimul an (on-line). În urma primelor articolele din presa scrisă, nu m-a chemat nimeni ca martor. Am mai scris faptul că în ziua de 30 dec. 1996, cînd Dan Voinea a fost numit șef al direcției procuraturilor militare, l-am sunat să-l felicit și i-am spus că sper să facă lumină în dosarele revoluției și mineriadei, în care am multe să declar. În aceeași seară m-a sunat și a propus să ne întîlnim, să-i spun despre ce vreau să declar. Ne-am întîlnit la o berărie de lîngă mine și, pe parcursul berii (este adevărat, plătită de el), i-am expus multe din ce trăisem la ambele evenimente. Nici în urma acestei discuții nu am fost audiat. Mă duceam la Dan Voinea (era perioada în care în justiție aveam intrare cam peste tot) – mă primea în biroul lui plin tot timpul de ziariști, mă servea cu cafea (dacă plecau ziariștii, și cu o palincă), dar audierea mea nu s-a realizat niciodată. Precizez însă că nici ziariștii, care asistau la discuțiile noastre, nu m-au întrebat niciodată nimic. Procurori militari superficiali, ziariști superficiali – oare asta să fie explicația?

                                                                                 Dan Cristian IONESCU

1 Comment

 1. sandu

  silviu brucan (nume real saul brukner) impreuna cu evreii lui ilici iovanovici iliescu, neulander petre roman, weissman gelu voican voiculescu au realizat evreolutia din `89 cu ajutorul kgb la ordinul b nai b`rith (creatie Rotschild iar soros omul bun (executant) la toate al Rotschilzilor)pentru distrugerea romaniei si au reusit cu brio, cititi ,,Protocoalele sionului, Cucuveaua cu pene rosii etc.ulterior am avut alti presedinti evrei care sa puna in aplicare protocoalele sionului …cozbici constantinescu, braunovici basescu etc. Valter Roman (tatal lui Petre Roman), ortografiat uneori Walter Roman, născut Ernő Neuländer a militat pentru infiintarea statului independent “Transilvania”. Autor al celebrei sintagme “Dupa noi, vom veni tot noi. Noi nu scriem istoria, noi o cream .Nevasta lui brukner saul (silviu brucan) sidorovici l a condamnat pe ion antonescu iar brucan pe ceausescu deh afacere in familie si cu ,,tribunale ale poporului,,”.
  , Scopul actual al Francmasoneriei este să „rezidească templul lui Solomon”, ceea ce înseamnă, vorbind fără metaforă, să restabilească dominaţia lui Israel asupra tuturor națiilor pământului.J. Bidegain (Le Grand Orient de France, Paris, 1905, p. 186. CbpiihAIbanceffi), fost francmason, spune:
  – „Rasa ovreiască, care e organizată secret şi internaţional, a creat asociaţia secretă şi internaţională a Francmasoneriei, în care toate riturile, formulele şi legendele sunt jidoveşti”
  – „Francmasoneria, care este incontestabil de origine ovreiască, este pentru israeliţi un instrument de acţiune şi de luptă, de care se servesc în mod secret Jidovii, atât de remarcabili prin instinctul lor de dominaţie şi prin ştiinţa lor de a guverna, au creat Francmasoneria ca să înroleze într-însa oameni care, ne-aparţinând neamului lor, se angajează totuşi să-i ajute în faptele lor, să colaboreze cu ei la stabilirea domniei lui Israel printre oameni”.
  „ Evreii isi vor folosi toata influenta si puterea pentru a preveni progresul si prosperitatea tuturor celorlalte natiuni si sunt decisi sa adere catre destinul lor istoric , acela de a cuceri puterea mondiala „Ariel Sharon, fost prim ministru Israel:
  „Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, a declarat la Realitatea TV ca in decembrie 1989 am avut o lovitura de stat militara, reusita partial, si ca aceasta ar fi fost organizata de KGB si CIA. Fostul sef al SRI spune ca datele loviturii de stat se stiau din septembrie ’89.Magureanu spune ca inca din a doua jumatate a anilor ’70 se stia ca succesorul regimului Ceausescu si a lui personal va fi Ion Iliescu si crede ca marginalizarea lui Iliescu din ultima perioada a regimului comunist a fost si din aceasta cauza. FRAGMENT DIN CARTEA ,,CUCUVEAUA CU PENE ROSII,,
  Nota Nr.0023157 din 28 august 1989. Din ascultarea, prin sondaj, a posturilor instalate in actiunea “Cristalul-89” a rezultat ca, in ziua de 23 august a.c.. obiectivul “RABI” a primit vizita evreului gelu voican voiculescu (din motive tehnice va fi numit BAZA1) cu care, dupa ce s-au salutat ceremonios, folosind si formula “salom”, au continuat discutia in limba ebraica (unele expresii au fost amestecate cu idis, iar altele chiar in limba româna):
  RABI: – Mi s-a spus, fiule, ca initierea ta este desavârsita!…
  BAZA1: – Eli, Eli!… Asa cum nimic nu este intâmplator, nimeni nu poate patrunde intreaga taina a protocoalelor inspirate de regele nostru David!…
  RABI: – Priveste si spune-mi ce vezi!… (n.t. Obiectivul impreuna cu musafirul sau, vizioneaza la televizor grandioasa demonstratie a oamenilor muncii prilejuita de sarbatorirea zilei de 23 august).
  BAZA1: – Protocolul secret francmasonic nr.1, RABI: “Oamenii cu instincte murdare sunt mai multi decât cei cu purtari alese; deci, cele mai bune rezultate se obtin conducând oamenii prin violenta si teroare, nu prin discutii academice!”…
  RABI: – Corect!… “Dupa legea naturii, dreptul consta in putere!…”
  BAZA1: – “Libertatea politica este o iluzie, nu un fapt real!… Politica nu are nimic comun cu morala!…” (n.t.: – Rezulta ca interlocutorii citeaza din documentul intitulat “Protocoalele Inteleptilor Sionului” elaborat de Marele Congres Sionist care a avut loc la Basel, in Elvetia, in anul 1897. De aceea, si in continuare, citatele vor fi marcate cu ghilimele).
  RABI: – “Scopul noastru este sa posedam puterea!”… Trebuie distruse religia si autoritatea goimilor!… (n.t. – “Goimi” este un termen zeflemitor folosit de mozaici la adresa crestinilor).
  RABI: – “Scopul noastru este sa posedam puterea!”… Trebuie distruse religia si autoritatea goimilor!… (n.t. – “Goimi” este un termen zeflemitor folosit de mozaici la adresa crestinilor).
  BAZA1: – “Marile calitati populare, sinceritatea si onestitatea, sunt vicii in politica!…”
  RABI: – Nu mai e mult si se implineste un veac de intelepciune!… Nu trebuie sa treaca fara darâmarea crestinitatii!… Spune-mi ce vezi!…
  BAZA1: – Rândurile 2 si 3 din tribuna oficiala!… Protocolul secret francmasonic nr.2: “Administratorii alesi de noi din public, pe baza inclinatiilor lor slugarnice, vor deveni usor niste pioni in jocul nostru, in mâinile specialistilor nostri!…”
  RABI: – Nu fiule!… Abia uitându-te la ei, poti sa vezi ce e in rândul intâi!… Acolo, in mijloc!…
  BAZA1: – Ea! E de-a noastra? E chiar si ea?
  RABI: – Nu trebuie sa te mire nimic!… Afla!
  BAZA1: – Protocolul secret francmasonic nr.11: “Dobitoacele crestine vor fi atrase de noi in armata vizibila a lojilor, pentru a deruta increderea fratilor lor!”…
  RABI: – Asa!…
  BAZA1: – Si, tot in rândul intâi, inca patru oi din turma noastra!
  RABI: – Ai vazut ce trebuia!… Acum, stii!… Poti sa te apleci pe rândul doi!… Ce vezi?
  BAZA1: Protocolul secret francmasonic nr.10: “Vom pune la cale alegerea unor presedinti care au in trecutul lor un pacat ascuns… Frica de destainuiri va face din ei executori devotati ai ordinelor noastre!”… Se respecta Protocolul secret francmasonic nr.11: “Nici intr-un caz nu vom imparti puterea noastra cu ei!…”
  RABI: – Ai dezlegat taina!… “Daca stricam o parte din masina statului, statul se va imbolnavi, ca si corpul uman si va muri!…” BAZA1: – Protocolul secret francmasonic nr.13: “Nevoia pâinii zilnice ii va face pe crestini sa taca si ii va transforma in servitori umili!”…
  RABI: – Toate acestea au fost nascocite de noi dupa un plan politic pe care nimeni nu l-a ghicit timp de lungi secole… A venit vremea sa se implineasca!… Ce vrei? Tâmpiti!… Niste maimute (despre romani), ceva mai evoluate!… Daca nu ne-ar impiedica fantoma Generalului si alti câtiva HOMO SAPIENS, am putea implini mult mai repede testamentul lui RABI!… Pamântul fagaduintei!” (in ROMANIA pentru FRANCMASONI)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.