Atitudini

Două opinii despre amestecul ambasadorului american în problemele interne ale României

                  Opinia unui ofițer de carieră, fost șef al SPP Sunt o persoană […]

 

                Opinia unui ofițer de carieră, fost șef al SPP

Sunt o persoană echilibrată, accept opiniile contrare, nu jignesc oamenii, mă adresez politicos și adversarilor mei. De aceea în postarea de pe Facebook, vis-a-vis de ambasadorul Klemm, l-am făcut doar impertinent, deși merita mai mult. Acum însă am constatat că este un PORC, cu șoriciul foarte gros, care își vâră râtul ca un nesimțit, în problemele noastre interne.

Tupeul acestui ambasador depășește orice închipuire. Nesimțitul, care habar nu are ce înseamnă statul de drept, nu știe care sunt raporturile între autoritățile publice în România și rolul fiecărei autorități în realizarea echilibrului puterilor în stat, modul în care interacționează și exercită controlul reciproc, vine să-i dea lecții unei persoane, care este o somitate în acest domeniu, domnului Tudorel Toader. Este același lucru ca în cazul în care un copil de grădiniță vrea să-l învețe să citească pe un profesor. Diferența este ca între un munte și un bolovan.

Bolovanul semidoct Klemm își vâră râtul de fiecare dată când autoritățile române doresc să aducă modificările legislative necesare funcționării corespunzătoare a statului de drept. El susține cu înverșunare instituțiile de forță, deși observă foarte bine abuzurile pe care le fac acestea, lezarea semnificativă a drepturilor și libertăților democratice. De ce credeți că stalinistul Klemm procedează în acest mod? Pentru el structurile de forță sunt esențiale. Prin intermediul lor își realizează interesele personale dar și cele ale statului pe care îl reprezintă.

Ne vorbește nouă despre corupție, când la ei corupția este mai mare ca în orice țară europeană. Lupul moralist nu ne spune cum corupția, speculațiile toxice și abuzurile din sistemul financiar-bancar american au generat o criză cu consecințe deosebit de grave, în urma căreia mii de familii și-au pierdut casele, economiile, acțiunile. El își protejază companiile care ne devalizează bugetul cu sute de milioane de dolari. Ce a făcut Microsoft în Romania nu a fost corupție??? La fel și Bechtel, precum și alte companii americane. Eu iubesc animalele și îmi pare rău că am comparat porcul cu ambasadorul Klemm. Sunt convins că am fost nedrept cu porcul, care nu merită așa ceva…

                                                                                                                                 Dumitru Iliescu

                                                 

                                      Opinia unui jurnalist

Ambasadorul SUA susține DNA-ul fiindcă acesta înlătură concurența pe care o făceau puținele firme românești străinilor, prin arestarea patronilor și veghează ca multinaționalele să poată corupe și fura în liniște, fără să fie deranjate de către cei care au obligația să ancheteze faptele respectiv.

Americanii au furat miliarde de euro din România prin escrocheriile Bechtel și Microsoft, la fel și germanii prin contractul EADS, fără ca nimeni dintre străinii implicați în aceste jafuri să fie pedepsit sau măcar cercetat de procurori și trimis în judecată! Jaful continuă prin plăți pentru armament depășit tehnic, niște vechituri bune de casare, dar băgate de americani, francezi, nemți și olandezi pe gâtul românilor la prețuri enorme, supraevaluate, cu sprijinul lacheilor trădători de țară!

Noi avem spitale mizere și școli în paragină, dar dăm banii pe niște rachete ruginite, prostind opinia publică cu teorii imbecile despre „pericolul rusesc”, făcând abstracție de realitate, adică evitând adevărul că dacă și-ar pune rușii ăia răi în cap să ne cucerească, o fac doar cu bandele de motocicliști din Moscova, fără să scoată tancurile din cazărmi. Vorbind însă serios, la ce armament sofisticat au rușii, net superior americanilor, nici nu ar apuca să sune alarma la Deveselu și România ar fi rasă de pe suprafața Pămâtului!

Din cauza „sfătosului” Hans Klemm, cel care a dat o palmă românilor atunci când s-a fotografiat cu așa-zisul steag secuiesc, a ploconelilor politicienilor autohtoni – în frunte cu președintele Klaus Werner Iohannis – în fața jandarmului mondial și datorită unităților armatei americane din țară, percepute de unii români ca trupe militare de ocupație, aidoma celor sovietice de care am scăpat cu greu în 1958, a început să ia amploare sentimentul antiamerican în România.

Sunt voci care acuză că jaful făcut în România de către SUA și UE este infinit mai mare decât cel al sovieticilor, care măcar mai dădeau câte ceva la schimb pentru materiile prime și produsele alimentare luate din România! Cert este că țara noastră a fost prădată mai abitir ca oricând de resursele naturale, economia națională ruinată premeditat, industria românească pusă pe butuci, agricultura lichidată și țara sărăcită cum nu a fost niciodată, motiv pentru care asistăm la cel mai mare exod al românilor din toată istoria neamului, peste trei milioane de cetățeni alegând să emigreze în străinătate din cauza sărăciei!

Iohannis știe că luxul și onorurile, de care se bucură acum, mai pot continua încă un mandat doar dacă pune umărul la jefuirea și ruinarea totală a țării. Îl doare fix în cur de viitorul României și al copiilor noștri, fiindcă nu este român și nici nu are copii ca să-i pese de viitorul acestora într-o țară sărăcită deliberat!

                                                                                                                          Albin Marinescu

3 Comments

  1. Klemm, afara din tara, javra ordinara !

  2. Ursachi Maria

    Foarte pertinente si clare ambele comentarii. Romanii trebuie sa se trezeasca.

  3. precup florin

    …as fi dorit sa comentez mai mult ,dar fiind blocat de mai bine de trei saptamani ,pentru o perioada nedeterminata -ca urmare a protestului mai multor persoane vis- a vis de comentariile realizate excusiv pe pagina mea ,fata de astfel de personaje execrabile ,ma limitez doar la a spune doar atat:SI ACESTA-repetata si insultatoare – ATITUDINE se datoraza acelei GOLANII numita pompos “revolutie ” dar si lipsei de caracter si ignorantei , a multor romani care vad in astfel de banditi si mafioti o..sansa de a ne reveni economic si social …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.