Abuzuri

Dovada minciunii vehiculate de propaganda iohannistă „Marinescu s-a milogit ca să-i redeschidă site-ul”

  Plângerea prealabilă către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM)   Către:           […]

 

Plângerea prealabilă către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM)

  Către:

           AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ŞI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAŢII (ANCOM)

Str. Delea Noua nr.2, Sector 3, București, 030925

În atenţia Domnului Preşedinte SORIN MIHAI GRINDEANU

                             STIMATE DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul MARINESCU MARIUS ALBIN, cu domiciliul în municipiul Sibiu, … județul Sibiu, [email protected] în calitate de fondator şi redactor-şef al publicaţiei online JUSTIŢIARUL, prin prezenta vă solicit să reveniţi asupra deciziei nr. 506/23.04.2020, prin care a fost blocat în întregime site-ul https://www.justitiarul.ro, şi să dispuneţi redeschiderea acestuia, pentru următoarele motive:

În fapt, subsemnatul am înfiinţat în septembrie 2000 publicaţia JUSTIŢIARUL, revistă de atitudine împotriva corupţiei şi abuzurilor, cu moto-ul „Adevărul mai presus de teamă!”, devenită din anul 2006 și publicație online, aceasta a avut scopul de a fi un vehicul de comunicare a unei diversităţi de opinii despre realitatea istorică şi prezentă, astfel încât prin dezbatere şi schimb de informaţii să ajungem la o mai bună înţelegere a trecutului şi a prezentului nostru.

Am considerat că o societate este în mod real democratică doar dacă presa este liberă, este independentă, fără ingerinţe şi presiuni de orice natură, inclusiv politice.

Ca orice jurnalist, am crezut că prevederile constituţionale vor fi respectate şi fac trimitere la dispoziţiile art. 30 alin. 1-4 din Constituţia României care statuează:

 • Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabil.
 • Cenzura de orice fel este interzisă.
 • Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
 • Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.”

Prin adoptarea Deciziei nr. 506/23.04. 2020, practic a fost suprimată o publicaţie, contrar dispoziţiilor constituţionale precitate.

Precizez că am luat act de această decizie cu totul întâmplător, în momentul când m-am aşezat la masa de lucru şi am constatat că nu pot utiliza site-ul, fapt ce m-a determinat să iau legătura cu web hostingul Societatea NETDESIGN SRL, care mi-a comunicat faptul că nu mai beneficiez de publicaţie ca urmare a măsurilor luate de ANCOM prin Decizia nr. 506/23.04.2020.

Măsura luată de suprimare a site-ului https://www.justitiarul.ro, constituie în opinia subsemnatului o eroare, situaţie care este confirmată inclusiv de actele normative invocate drept temei de drept prin Decizia nr. 506/23.04. 2020.

Astfel, Decretul 240/14.04.2020 art. 91 prevede ca:

(1) Instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii privați contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate și activitățile desfășurate la nivel național.

(2) În situația propagării unor informații false în mass-media și în mediul on-line cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire, instituțiile și autoritățile publice întreprind măsurile necesare pentru a informa în mod corect și obiectiv populația în acest context.

(3) Furnizorii de servicii de găzduire și furnizorii de conținut sunt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

Conform acestor reglementări informarea utilizatorilor este obligatorie, de această informare şi notificare nu am beneficiat, astfel a fost nesocotit principiul egalităţii armelor consacrat de art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, dacă avem în vedere chiar conţinutul deciziei 506/23.04.2020.

Din considerentele deciziei se motivează (fila 2 paragraful 2):

Având în vedere că, astfel după cum rezultă din analiza înaintată Ministerului Afacerilor Interne de către Grupul de Comunicare Strategică, în data de 25 martie 2020, acesta a transmis pe cele două adrese de email ale redacţiei” solicitarea de a elimina o serie de articole disponibile pe site-ul http://romania–veche.ro, deoarece informaţiile prezentate prin intermediul acestora se înscriu în categoria „fake new””… fiind apoi pe larg descrise articolele la care au făcut referire.

În ceea ce priveşte site-ul https://www.justitiarul.ro nu s-a primit la redacţie nicio notificare, nicio înştiinţare din partea Ministerului Afacerilor Interne aşa cum s-a procedat cu cealaltă publicaţie suspendată prin aceeași decizie, neavând ştiinţă că se dorea eliminarea unor articole publicate pe acest site, lucru pe care cu siguranţă îl efectuam dacă beneficiam de aceeaşi procedură ca şi publicaţia românia veche.ro, desigur că nebeneficiind de egalitate de tratament nu am avut posibilitatea să dau curs acestor solicitări, fapt ce a condus la blocarea publicaţiei administrată de subsemnatul.

Fac menţiunea că articolul: Isteria Covid pretext pentru legi abuzive” a fost publicat anterior primului decret de declarare a stării de urgenţă, în consecinţă acestui articol nu-i sunt aplicabile prevederile art. 91 din Decretului nr. 240/2020, raportat la prevederile art.15 alin 2 din Constituţia României care consacră neretroactivitatea legii.

În ceea ce priveşte articolul „SUA: Centrele de urgenţă COVID-19 anunţate ca fiind ultra-saturate sunt goale”, în acest material este preluat un reportaj video cu deplasarea unor investigatori din SUA în spații descrise ca centre de urgență pentru bolnavii de Covid-19 și care de fapt ar fi fost goale. Aceste imagini erau însoțite de comentariul domnului Mihnea Codrescu, din Franța.

 În consecinţă, art. 91 (3) din Decretul 240/2020, impunea informarea utilizatorilor şi de asemenea nu prevedea suprimarea publicaţiei în integralitate ci numai a articolelor pretinse a fi neconforme cu realitatea.

În situaţia în care publicaţia https://www.justitiarul.ro ar fi fost notificată ca şi publicaţia românia–veche.ro, am fi dat curs acesteia şi am fi radiat cele două articole.

Având în vedere cele susţinute vă solicităm să dispuneţi redeschiderea site-ului publicaţiei, cu menţiunea că pe site nu vor mai apărea cele două articole avute în vedere de autorităţi, care au stat la baza emiterii Deciziei 506/23.04.2020.

                                                                 Cu stimă

                                             MARIUS ALBIN MARINESCU

                                           Redactor-şef revista JUSTIŢIARUL”

7 Comments

 1. OneX

  Welcome back

 2. Corector

  Site-ul Justitiarul a fost inchis la ordinul Mulei de la Cotroceni pentru ca a avut curajul sa dezvaluie infractiunile acestui tradator odios ajuns presedinte la ordinul Germaniei si al lui Soros operatiune pusa in practica de servicii. Mult noroc domnului Marius Albin Marinescu si sa nu cedeze un milimetru in fata terorii neomarxiste.Trebuie sa fim alaturi de el si mai ales sa nu-l lasam singur.S-a dovedit ca in fata adevarului si a luptei romanilor,sistemul securist tradator poate fi invins

 3. un mizantrop

  Am inteles cu totii, n-ai voie sa nu te aliniezi Cantarii Covidului si mai ales, sa nu cumva sa negi Pandemia….Oricum, cine are ochi de vazut vede si cine are minte nu si-o pune cu …Grupul de Comunicare Strategica, acest veritabil Minister al Adevarului…deci, despre covide, numai de bine, adica nimic, oricum spun ei tot..asteptam republicarea documentelor (sa nu mai fie discutie de fake…) despre furaciunile prezidentiale, despre strecurarile pe langa lege ale FDGR-ului, despre abominabilele hotarari judecatoresti, soldate pentru ei cu avantaje imense, cu sinecuri pentru juzii “amabili” si cu avere nemasurata deturnata dinspre stat catre un ONG….si ca sa nu uitam, documentele, inclusiv declaratiile Nenumitului, privind traficul de copii petrecut in Scornicestiul modern, in anii 90…Zic si eu…in rest, sa intelegem ca daca zice Vela e adevar, dar, daca zice Doctorul Astarastoaie e fake?! Dar, daca, asa cum arata documentele si inregistrarile din spatiul public, unul a fost informat din noiembrie, dar, preocupat de interese politice a iesit in martie sa “demitizeze boala” (fake cat casa!), iar cateva zile mai tarziu sa ne arunce in cea mai grava dictatura, cu forte de represiune pe strazi…in cazul acestuia, ce “grup” ii da peste mana?!
  P.S. Ma gandeam si la o rubrica de semnalare a fake-urilor, incepand cu prezidentul si cu guvernul, asta, in sprijinul strategilor anonimi si vigilenti…poate n-au timp sa le vada pe-alea reale…sa-i ajutam, zic

 4. Vlad Tepes

  D-le Marinescu,
  Oare cum a putut orasul in care traiti sa aleaga si sa mentina la conducerea sa , ani de-a rindul, un om cu serioase probleme psihice ?
  Oare e singurul ?
  Sa mai avem incredere in ceea ce provine de la Sibiu, indiferent ce ?
  Oricum , acum aveti, dvs si sibienii normali psihic, sarcina de onoare sa initiati inlaturarea grabnica de la cotroceni a acestui om profund bolnav !
  Daca nu vreti ca lucrurile sa degenereze, in detrimentul tuturor !!!

  • un mizantrop

   Stii cum iesea Vanghelie in sectorul 5?! Exact asa – cetateanii normali la cap nu se mai deplasau sa voteze (era si un sprijin de servicii, ca nu exista alternativa…), asa ca votantii fideli, motivati cu de-ale gurii (telefoane, gen….) il votau cu toate mainile si-i iesea un scor pe masura…Acum, nu c-as vrea sa te dezamagesc, dar, Iohanis nu e singular, Sibiul, de la coborarea in Bucale a lui Dejeu, si-a creat un cap de pod in guvern…mai ales in Ministerul de Interne…ca aici e mai greu sa-i deosebesti pe ciobani de marlani…de-aia si ruptura in USL a aparut cand nu i-au dat ciobanului Ministerul de Interne, el stia ca asta e apogeul carierei posibile…ar mai fi si sprijinul enorm al ONG-ului german, plus toate afacerile germane in Romania, chiar cu Codul Muncii roman facut de Camera de Comert Germana (!!!!).. greu si pentru ei sa gaseasca un alt Golem atat de obedient….in Sibiu nemtii sunt putini, dar, afacerile detinute de ei sunt imense, influenta lor, coplesitoare, iar romanii, ca de obicei, ocosi ca sunt “miezul”…ei, poate nu chiar toti…

  • mitica

   ADEVARAT!

 5. mitica

  Obligat trebuie sa se lase cu PUSCARIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.