Pamflet

Draftul unei cereri de divorț

  Dragă PESEDEULE, așa cum ai fost tu, mai bătrâior și mai încetinel, te-am ales dintre alți pretendenți pentru că […]

 

Dragă PESEDEULE, așa cum ai fost tu, mai bătrâior și mai încetinel, te-am ales dintre alți pretendenți pentru că mai aveai o zvâcnire de omenesc în tine, în timp ce emulii tăi păreau fătați de computer… dar ieri am aflat de la ANTENA 3 că nu-i chiar așa, că și Dan Barna are CHARISMĂ! Da’ n-am eu suficient simț estetic ca s-o depistez și să-l evaluez… În fine…

Te-am ales pentru că tu mai ziceai și despre România, iar nu din sculare în culcare doar despre coana Europa, băbătia aia nasoală îmbrăcată într-un veston de zici că-i Kim Ir-sen, nu alta… Sau aia nu-i Europa și-i „decât” doamna Angela? Mă rog, pentru că ceilalți erau varză de Bruxelles, am zis că tu oi fi potrivit pentru mine și să ne unim destinele în mediul virtual. În loc de ciorbițe și „…fripturică, cozonaci/ bărbățelului să-i faci” m-am gândit că ți s-o fi acrit de-atâtea sărmăluțe de la membrii tăi de partid și eu mai bine să-ți scriu câte-un articol în care să-i fac de bășcălie pe adversarii tăi – material era o-ho-ho! slavă Domnului!- și m-am pus pe scris! Am râs mult împreună, noi doi, de scorțoșii ăia fără simțul umorului și au râs și o parte dintre cetățenii votanți, odată cu noi! Și-a fost simpatic!

Dar de două zile, PESEDEULE, mă încearcă o nepotrivire de caracter cu tine, ce nu s-a văzut pe planetă! Îmi dă amețeli nepotrivirea asta de caracter cam cum îi dă sciatica lui Juncker… sau sciatica nu dă amețeli și dureri de cap, după? Că eu cam așa știu de la televizor și din comunicatele oficiale…

Bătrâior erai, PESEDEULE, dar BĂRBAT ADEVĂRAT! Nu muiere strânsă de…  de ți-au ieșit ochii din cap! Ce văd eu acum la tine? Păi, azi de dimineață, prin vocea lu’ doamna Dăncilă, premier ÎN ȚARA MEA, am aflat că dânsa nici nu știe ce-i acela STAT PARALEL:

Eu nu vreau să fac referire la acest aspect, eu nu am vorbit de statul paralel. Vreau să luați afirmația nu că nu ar exista, nu știu eu despre acest lucru. Eu, gândiți-vă că am fost nouă ani plecată din România. Poate sunt oameni care s-au confruntat cu multe situații.” ( !!! n.n. declarație 29 mai 2019)

Auzi, madam Dăncilă, dar când ai citit în plenul Parlamentului European, pe 3 octombrie 2018, discursul din care spicuiesc câteva fraze, mai jos, oare știai ce-i acela STAT PARALEL?

Nu am venit să dau socoteală. Cer prețuire și respect pentru poporul român pe care îl reprezint. Pentru cine vrem să construim un sistem de justiţie viabil în România? Pentru MCV, pentru instituţii, pentru magistraţi, pentru politicieni? Evident că nu. Trebuie să facem o justiţie corectă pentru cetăţeni. Ei sunt beneficiarii măsurilor din Parlamentul European sau din Parlamentele naţionale. De la cetăţeni trebuie să înceapă orice discuţie. Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi drepturile cetăţeneşti sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancţionat. În Rapoartele MCV nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informaţii şi instituţiile de justiţie.(…) Acest mecanism și-a ratat menirea și cer oficial să ni se spună cine a redactat rapoartele MCV (…) Nu se va mai putea vorbi despre justiția din România fără a se vorbi despre abuzuri.

Ei, cam cum voiai matale atunci să afli cine a redactat rapoartele MCV – că azi văd că nu te mai interesează – așa vreau eu să știu cine ți-a scris textul ăla, care mie mi-a înflăcărat inima. Că eu pe ACELA ÎL DORESC PREMIER AL ROMÂNIEI… pe ăla care a scris cuvintele de le-ai rostit dumneata, madam, apăsat și fără să te bâlbâi!

Ăia care știu să scrie astfel de texte și care CRED ÎN ELE aș vrea eu să mă conducă! Sau pe aceia te-ai hotărât să-i bagi la pușcărie, ca să nu se mai încurce statul de drept la mers din pricina lor? Păi, atunci bag divorț, PESEDEULE, dacă matale ești atât de neputincios…

                                                                                                              Luminița ARHIRE

 

2 Comments

  1. Constantin

    Corect ! Dar prea tarziu si prea putin…

  2. gelu

    Dupa ce Ceausescu i-a invitat pe psdisti la MU.EPSD inclusiv Firea acum blonda de la Primarie da mina cu el??? O avea blonda toate tiglele pe casa??? Ar fi pacat pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.