Puncte de vedere

Dragă Vasilica…

  … cred că știi că atunci cînd îți scriu atît de intim (explicabil datorită diferenței de vîrstă dintre noi) […]

 

… cred că știi că atunci cînd îți scriu atît de intim (explicabil datorită diferenței de vîrstă dintre noi) o fac cu simpatie, fără nici o pohtă erotică (să nu intre la bănuieli neîntemeiate soțul tău).

Dai foarte adesea cu bățul în baltă (din punct de vedere geografic, istoric, politic, etc.), dar nu este vina ta. Este vina soțului tău, a lui Dragnea, a altora sau, cine știe, poate chiar a lui Iahve.

Cînd am zile mohorîte, triste, te aud la Radio România Actualități sau îți citesc declarațiile pe net. Și dintr-o dată mă înveselesc, mă apucă rîsul. Însă, doar pentru asta ai fost numită! Desigur, sînt convins că ai și calități, poate știi să faci sarmale sau să bați icrele fără să se taie, dar acestea sînt, să zic așa, calități private, „pă persoană fizică”, după cum ar spune filozoful Marean Vanghelie, cel care ți-a fost coleg de partid. Singura calitate pe care ți-am remarcat-o a fost perfecta limbă de lemn pe care ți-ai exersat-o pînă la sublim în Parlamentul European și care îți va asigura o pensie mai mult decît consistentă. Dar dacă UE se duce dracului (Doamne, iartă-mi această vorbă!), vei mai primi această pensie grasă de europarlamentar?

Vasilica a declarat că România (adică, ea) este pregătită să conducă 6 luni de zile Europa.  Așa este, sînt convins. Dacă la palatul Victoria ar fi prim-ministru Mitu Budurel, și el ar fi putut conduce Europa. Mitu Budurel, acum vreo 60 de ani, era în Vaideeni nebunul satului. Dacă Mitu Budurel ar fi fost prim-ministru, neștiind să scrie, își băga deștu’n în tușieră și apoi îl punea sub numele său. Cam așa va face și Vasilica, doar că ea va semna, probabil citeț. Vasilica oare chiar crede că ea va conduce Europa? Nu, draga mea, vei executa întocmai și la timp ordinele primite, și la asta te pricepi. Și te vei simți bine la mesele oficiale (și scumpe, dar nu va trebui să scoți bani din buzunar pentru ele) alături de marii dușmani ai Europei. Și, desigur, vei continua să te plimbi prin Europa și prin lume (ia spune, știi care este capitala Parisului? ai vizitat în Bruxelles celebrul muzeu de arta Manneken Pis? – eu nu am fost niciodata la Paris, la Strasbourg ori la Bruxelles, nu am fost nici în Priștina, capitala Muntenegrului, nu am fost nici măcar în județul Buzău, să văd Întorsura Buzăului, și nici nu voi mai ajunge vreodată).

A avut loc la București în ziua de 22 nov. o ședință comună a guvernului român și a celui moldovean. Să fiu sincer, din cîte am auzit, nu sînt de loc convins de românismul guvernului de la Chișinău (ceea ce mi-a fost întărit și de un prieten de peste Prut). Vorbind cu fratele Vasile Șoimaru despre politica dusă de Chișinău, mi-a tras o palmă morală și mi-a răspuns: „Avem buni învățători în Piața Roșie din Kremlin dar și în Piața Victoriei din București… ”!

Dar apoi am fost captivat de Vasilica, cea care a spus că pentru binele poporului moldovean, trebuie ca Republica Modova să intre în UE! Vasilica oare este atît de proastă încît nu știe că tributul plătăt de noi pentru intrarea în Mafia europeană a însemnat distrugerea/înstrăinarea economiei României? Că a însemnat pierderea suveranității noastre? Că a însemnat predarea serviciilor de utilități publice către societăți occidentale care, ori fără investiții, ori cu investițiii minime, au aliniat tarifele la cele din vest? Că a însemnat o sumedenie de nenorociri pe care nu le mai reiau fiindcă am scris destul despre ele? Vasilica vrea oare răul celor de peste Prut?

Un articol pe tema integrării Moldovei în UE, apărut acum vreo doi ani și jumătate: https://www.art-emis.ro/jurnalistica/3405-parcursul-european-al-republicii-moldova.html

                                                                                                     Dan Cristian IONESCU

1 Comment

  1. Dan Cristian Ionescu

    Am fost mustrat pentru faptul că am fost din nou ireverențios față de o doamnă, care mai este și prim ministru. Așa este, dar:
    Chiar dacă m-am referit la lucruri serioase, m-am hotărît să le prezint sub forma unui pamflet (mi se întîmplă cîteodată).
    Vasilica îmi este realmente simpatică. Așa cum acum cîțiva ani Antena 3 a reușit să mi-l facă simpatic pe Băsescu, acum Gabi Firea mi i-a făcut simpatici pe Dragnea și Vasilica.
    Cu toții sîntem, fiecare în felul lui, proști. Eu de pildă printre altele, sînt prost, dar prost rău de tot, în domeniul neurochirurgiei, motiv pentru care nu o să mă apuc niciodată să fac operații pe creier. Important este să îți știi limitele și să nu te aventurezi unde nu te pricepi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *