Colimator

Drepturile foștilor președinți, cei care au transformat România în colonie    

              PASTILE. SCURTE. ȘI AMARE               DREPTURILE FOȘTILOR PREȘEDINȚI… […]

 

            PASTILE. SCURTE. ȘI AMARE

              DREPTURILE FOȘTILOR PREȘEDINȚI…

… sînt multe. Probabil ca cea mai importantă este indemnizația.

Ion Iliescu beneficiază de aceste drepturi. Ion Iliescu nu a ucis pe nimeni cu mîna lui dar, ca să ajungă președinte a trebuit (vorba lui Iohannis) „să moară niște oameni”, peste 1.000, plus mii de răniți dintre care unii invalizi pe viață, plus daune materiale și culturale pe care eu nu le pot cuantifica în urma obuzelor trase asupra Muzeului de Artă și Bibliotecii Centrale Universitare.

Iliescu a ajuns președinte călcînd pe cadavre, după ce deja trădase România, fiind racolat de KGB. Degeaba spun unii că în decembrie 1989 a fost trădat doar Ceaușescu – nu, a fost trădată România, fiindcă planul serviciilor secrete străine care au concurat la declanșarea revoluției nu era de a aduce mai multe drepturi și bunăstare poporului, ci jefuirea economiei naționale și distrugerea țării.

Sub Ion Iliescu au apărut baronii locali.

Emil Constantinescu  beneficiază de aceste drepturi. La doar cîteva luni după alegerea sa, a trădat România cedînd după capul lui Ucrainei teritoriile care ne-au fost răpite, unele fără nici un tratat. Tot în timpul lui capitalul străin a început acapararea industriei noastre și a utilităților publice. Și tot în timpul lui a început promovarea nulităților și a avut loc o premieră, din cite știu eu, primul caz în care pe acest pămînt o tînără din Banat a murit de frig și foame.

Traian Băsescu beneficiază de aceste drepturi. În timp ce era ministru al transporturilor, Traian Băsescu a distrus, a aneantizat flota României, una din primele 10 in lume. Ca președinte, a îndatorat România (fiindcă el a îndatorat-o, nu minusculul Boc) cu 20 mlrd. euro despre care noi nu știm cum au fost risipiți. Si tot ca președinte, a ridicat serviciile secrete peste lege, le-a dat drept de control și supraveghere asupra întregii populații, precum și dreptul ocult de a controla viața politică a țării. Astea, printre multe altele.

Conform ultimei declarații de avere, anul trecut, ca fost președinte al țării, Traian Băsescu a încasat o indemnizație de 184.680 lei (asta înseamnă peste 15.000 lei lunar). Uitîndu-mă peste declarația lui, era să-l plîng de milă pe Băsescu, fiindcă avea în depozite mai puțini lei decît mine! Dar mi-a trecut compătimirea cînd am văzut întreaga declarație. Cel mai bine este să o examinați singuri

https://www.senat.ro/Declaratii/Senatori/2016/av_basescu_traian_13_06_2019.pdf

Trei foști președinți trădători de țară, care se lăfăie în bani, mult mai mulți decît au nevoie.

Acum, hai să vobesc și despre revoluționari, care sînt de mai multe feluri.

Îi avem pe cei care încă dinainte de 1989 fuseseră racolați de serviciile străine, în principal KGB și GRU, dar nu numai. Aceștia s-au descurcat foarte frumos în viață.

Alte două categorii se întrepătrund, fără să pot ști în ce măsura. Unii s-au dus la revoluție fiindcă auziseră că se sparg vitrinele la magazine și se fură băuturi alcoolice, iar alții au format apoi mafia certificatelor de revoluționar.

În sfîrșit, ultima categorie este a eroilor adevărați. Unii dintre aceștia, al căror nume ar trebui reținut de tineri (Călin Nemeș, Radu Chesaru) s-au sinucis în semn de protest față de deturnarea revoluției – protest zadarnic (cum a fost și cel al lui Liviu Babeș)! Occidentului nu-i mai păsa ce se întîmplă în România, îi convenea, totul era conform planului conceput înainte de 1989! Revoluționarii adevărați au început să fie concediați de la locul de muncă, mai ales după Piața Universității, au început să părăseasca țara după marea mineriadă. Mulți au murit bolnavi, în sărăcie, unii chiar fără locuință (uitați-vă la Cristian Pațurcă și Vali Sterian, autorii cîntecelor din Piață, morți înainte de a împlini 50 de ani).

Acum niște ani am vizitat cetatea Enisala – am vizitat-o gratuit, ca însoțitor al unei prietene bolnave de cancer. Cu naivitate, am întrebat dacă luptătorii în revoluție beneficiază și ei de gratuitate – mi s-a răspuns: „Nu!”.

Cei care vorbiți despre privilegiile revoluționarilor, ar trebui sa vă interesați mai bine și mai mult. Timpurile în care aceștia beneficiau de apartamente în Centrul Civic (unii), de pămînt agricol pe malul Snagovului sau al Mării Negre (unii), de spații comerciale centrale (unii), de scutirea de impozit pe venit, au trecut de mult, de zeci de ani. În prezent sînt, din cite știu, vreo 4-4.500 de aleși, revoluționari cu rol determinant, care primesc în această calitate 2.000 de lei lunar. Unii dintre ei au certificate false. Dar există mult mai mulți handicapați, și ei unii cu certificate false, care au mult mai multe drepturi decît revoluționarii.

O să caut prin stick-urile pe care le am cu mine editorialul pe care l-am scris în nr. 1/aug. 2001 al revistei ”21 Decembrie”. Dacă îl găsesc, îl postez.

                                                           *

            UNIUNEA EUROPEANA, CONTINENTUL DEMOCRAȚIEI…

… iar România este, ca atare, o țară democrată, și ea.

Am multe dubii legate de democrația europeană. și vă împărtășesc următoarele

– în orice stat, pot avea loc alegeri anticipate care să înlocuiască aleșii necorespunzători – în UE, așa ceva nu se poate, o dată ce i-ai ales, te speli cu ei pe cap pînă cînd le expiră mandatul și se retrag la o pensie binemeritata;

– principala putere este puterea legislativă, în cazul nostru Parlamentul European – dar tot în cazul nostru, puterea legislativă nu are dreptul de inițiativă legislativă, aceasta revine exclusiv Comisiei Europene – comisie care, cea a lui Jacques Santerre, a fost nevoită să își dea demisia în bloc în urma acuzațiilor dovedite de corupție, terminate în unele țări de origine cu arestarea foștilor miniștri europeni;

– “președintele” Europei nu este ales de “poporul european”, ci de o mînă de mafioți, dușmani ai Europei, ai creștinismului, ai valorilor morale, ai adevărului, ai adevăratelor drepturi ale omului, dar în schimb iubitori ai corupției (de acest ultim aspect mi-am dat seama cînd am văzut osîrdia lor întru a fi aleasă Laura Codruța Kovesi într-o funcție cu care nu are nici o legătură.

Fiind în UE, și România este un stat democrat – vai de mama ei de democrație! Legea electorală, prin instituirea pragului electoral, încalcă democrația. Mass-media principală promovează în campaniile electorale numai dușmani ai țării. Se susține că alegerile sînt falsificate cu ajutorul STS – și eu, care nu mă pricep la asta, văzînd rezultatele, cred așa ceva cu toată convingerea.

În România au fost referendumuri, dar au fost și unele necesare care nu au avut loc, deși eu cred că trebuiau.

Pe 12 ian. 1990, Ion Iliescu a abolit pedeapsa cu moartea fără vreun referendum. Conform actului de organizare, CFSN nu avea această atribuție, putea doar să comute pedeapsa cu moartea – dar Iliescu a vrut să se asigure că nu va păți buba în Valea Piersicilor dacă se află de trădarea și crimele săvîrșite pentru a pune mina pe putere.

Ca să cedeze sfintele teritorii românești în favoarea Ucrainei, Emil Constantinescu ar fi trebuit (zic eu) să facă un referendum, ceea ce nu a făcut, ci a semnat un tratat al cărui conținut nu l-au cunoscut în acel moment nici măcar parlamentarii puterii.

Referendumul lui Adrian Năstase, s-a acuzat de atunci, a trecut prin falsificarea prezenței la vot, care nu a întrunit cvorumul. Oricum însă, mă gîndesc acum, înțelegea bizonul român că prin acel referendum noi ne pierdem suveranitatea?

Am intrat în NATO și UE fără nici un referendum și tot fără referendum au fost acceptate condițiile împovărătoare impuse de Bruxelles.

A urmat referendumul lui Băsescu, la care am votat și eu pentru parlament unicameral, și pentru 300 de parlamentari. Alegătorii au votat majoritar în acest sens, cvorumul a fost întrunit, referendumul a fost validat – dar mafioților din parlament nu le-a păsat.

În octombrie anul trecut, la referendumul pentru familie, majoritatea poporului român și-a dovedit pe deplin imaturitatea, imbecilitatea – nu comentez mai mult fiindcă iar îmi crește tensiunea.

Iar în mai anul acesta, poporul a dat buzna la urne să voteze referendumul lui Iohannis, despre care eu scrisesem cu mult înainte, că are întrebări formulate greșit.

Ni se anunță cu seninătate că vom trece la euro – fără referendum! Asta în condițiile în care unele state UE au refuzat euro de la bun începit, iar altele vor acum să revină la vechea lor monedă națională.

Ar fi fost, în mod normal (aș da exemplul Elveției) nenumărate alte situații în care s-ar fi impus un referendum. Dar noi nu știm adevărul, politica noastră se face pe ascuns, serviciile secrete (și nu prea îmi dau seama cîți dintre conducătorii lor sînt neinteligenți și/sau trădători) organizează toate jocurile. Iar poporul, oricum nu ar înțelege nimic, așa cum nu a înțeles nimic în toți acești ani.

Am luptat înainte de 1989 pentru democrație, acum aflu (de fapt de mult) că trăiesc în democrație, dar îmi dau seama că aveam o părere greșită asupra ei. Nu există.

                                                                       *

În ultimele luni, cînd problemele de sănătate s-au înmulțit în proporție geometrică, am început cred că vreo 50 de articole, iar viața îmi oferă teme noi. Am amenințat chiar cu seriale. Îmi este însă tot mai greu să mă concentrez, așa că scriu după cum îmi vine inspirația de moment. Să mă ajute Dumnezeu să termin cît mai multe din aceste articole începute.

                                                                                                    Dan Cristian IONESCU

1 Comment

  1. Nu sunt de acord cu indemnizatiile de revolutionari,Care revolutionari ? Arsinel are 4000 lei taxa de hot la revolutie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *