Investigatii

DRUMARII S.A. BRASOV (II)

<p><em><strong>Surprizele anului 2010. Asociatul Cătălin Alexa, recidivist, implicat în mai multe scandaluri ale lumii interlope. Kadaş Iluna Marius Andrei, numit şi Andy-unul dintre martorii dosarului penal 7946/62/2010(art.7 Legea 39/2003-grup infracţional).</strong></em></p>
<p><em> </em></p>
<p><em>Anul 2010 a fost anul surprizelor întrucât am descoperit o serie de lucruri care mi-au întărit convingerea că, în spatele acestei grupări interlope din Braşov, există un serios sprijin politic. Altfel nu îmi pot imagina libertatea cu care se mişcă aceşti indivizi certaţi cu legea, care, cu impertinenţa şi violenţa caracteristică au demonstrat de nenumărate ori că ei sunt cei care dictează legea. Ca dovadă, nici până astăzi Andy şi fraţii Emanoil şi Cătălin Alexa nu au fost chemaţi să dea declaraţii în dosarul penal 10.172/P/2010 ( n.a.: având ca obiect fals în înscrisuri sub semnătură privată, înregistrat la 29 sept.2010).</em>

Pe lângă sprijin politic, infractorii au şi sprijin avocaţial ţeapăn, fiind apăraţi de „marele” avocat braşovean Adam Ioan, fostul preşedinte al Curţii de Apel Braşov; om care, până la Dumnezeu, are relaţii pretutindeni. Cu toate acestea, marele avocat şi gaşca sa, nu a reuşit să-l scoată de la bulău pe Cătălin,  arestat din primăvara anului trecut alături de alţi infractori din Constanţa (n.a.: Vartolomei Ciprian, Călimărea Lucian zis „Călin Nebunu”, Manoli Alin, Bădilă Marian, Constantin Eugen, Teslaru Valentin, Ţinteşan Petrică, Onofrei Niculai, Bularcea Mircea, Vasiliu Nicolae, ) implicaţi în clonarea de carduri şi asociere la grup infracţional, dosar în care renumitul nostru Andy este citat deocamdată în calitate de martor. Dar…despre Cătălin Alexa am aflat că este recidivist. În anul 2007 acesta este arestat şi judecat în dosarul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 2577/62/2007 (n.a.: alături de Ciprian Vartolomei, Bogdan Tiberiu, Maricel Vasiliu) pentru comiterea infracţiunilor privind comerţul electronic (Legea 365/2002) însă, datorită sforilor trase de avocaţii renumiţi ai grupului, reuşesc să scape.

În 19 iunie 2003, pe site-ul „amosnews” a apărut ştirea „10 proxeneţi şi 8 prostituate în atenţia magistraţilor braşoveni” care făcea referire la faptul că Alexa Cătălin a preluat afacerile sexuale ale grupului de proxeneţi după arestarea a doi dintre capii grupării, Vasiliu şi Chihaia. Alexa a fost dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră, pe numele acestuia emiţându-se un mandat de arestare de 30 de zile.

Întrebările pe care mi le pun sunt mai multe: cum a acceptat ORC Braşov intrarea în societate a unor personaje care nu şi-au depus cazierele judiciare şi fiscale? Nu a văzut ORC că  DRUMARII avea un număr par de asociaţi şi că numele acestora era diferit, de la document la document?

Şi de ce nu s-a sesizat atunci când a constatat că sediul societăţii este…expirat, conform Certificatului constatator eliberat la 24.02.2011?

 

Surprizele se ţin lanţ. Kadaş Iluna Marius-Andrei şi Alexa Emanoil – asociaţi şi administratori ai SC KASIM  EMAKA  SRL, societate nou înfiinţată, câştigătoare de licitaţii.

 

Nu ştiu ce bilanţ  vor prezenta Drumarii pentru anul 2010 la ORC Braşov, nu ştiu cine îl va întocmi (n.a.: în 2009 Andy a semnat Contractul de prestări servicii de contabilitate nr. 121/ 31.12.2009 cu SC CONTALL SRL reprezentat de administrator Ţuică Ileana), nici cine îl va semna pentru luare la cunoştinţă, însă ştiu că pe Andy şi Emanoil Alexa îi doare-n cot că au dosar penal…din contră, cei doi îşi continuă nestânjeniţi activităţile. Din MO al României Nr. 2716/ 22.06.2010 am aflat că tandemul şi-a deschis  societatea KASIM  EMAKA  SRL înmatriculată la ORC Braşov la 20.05.2010 (n.a.: sub J08/570/2010, CUI 26962459), cu sediul în Braşov, Str. Mesteacănului Nr.2, în care cei doi sunt asociaţi şi administratori; domeniul principal de activitate: activităţi de închiriere şi leasing cu maşini, echipamente şi bunuri pentru construcţii; domeniu secundar: lucrări de construcţii clădiri, drumuri şi autostrăzi, căi ferate, poduri şi tuneluri. Noua societate a licitat şi a câştigat în lunile imediat următoare: contract lucrări de demolare, de pregătire şi degajare a şantierului aferent unui obiectiv de investiţii aparţinând U.M. pe latura de nord a Aeroportului Băneasa – în 29.07.2010, în valoare de 60.000 lei; contract – reparaţii curente la U.M  01991 Târgşor, UM 01838 Boboc şi UM 01877 Pantelimon-1 oct. 2010, în valoare de 60.159 lei; contract lucrări suplimentare de demolare aferente unui obiectiv de investiţii aparţinând UM 0970 Braşov în valoare de 50.578 lei.

Conform articolului „ A început acţiunea Aeroportul” din ziarul „Adevărului de seară” de Braşov din  3 martie 2011, KASIM EMAKA a câştigat Licitaţia la Aeroportul Braşov-Ghimbav la lucrări de viabilizare şi împrejmuire de securitate în valoare de 1,6 miliarde lei vechi iar din informaţiile mele de ultimă oră reiese că societatea a avut lucrări şi anul acesta, la aeroportul Transilvania – Tg. Mureş.

Între timp am aflat că terenul de  586 mp din Strada Mesteacănului nr.2 (n.a.: proprietatea soţilor Alexa Emanoil şi Simona,  cumpărat la 30 iulie 2010 în baza Hotărârii Consiliului Local Braşov nr.460, la preţul de 20.510 Euro). Ceea ce mă intrigă este o nouă inadvertenţă a

a ORC Braşov:din Certificatul Constatator KASIM EMAKA eliberat la 24.02.2011care afirmă că, pentru sediul social a fost prezentat extrasul CF nr. 106206 din…28.04.2010! Dar asta nu e totul, pentru că jongleriile ORC Braşov sunt multiple, ele continuând de-a lungul anilor. În MO al României nr.4443 din 28.10.2010 sunt publicate modificări în societate, însă acestea nu apar în certificatul constatator di 24 martie a.c.

 

Tandemul Kadaş Iluna Marius Andrei(Andy) – Alexa Emanoil şi societăţile  S.P.S. STREET  PARKING SISTEMS SRL, S.A.P. 1 SECURE AUTOMATIK PARKING SRL, EUROPROIECT  CONSULTING SRL. AMIK  CONSTRUCT SRL transformat pe furiş în  EXCELLENCE  TECHNOLOGIES…

 

Pentru a vă face o idee asupra manevrelor financiare efectuate de reprezentanţi ai lumii interlope braşovene de-a lungul anilor, e bine să ştiţi că asociaţii români ai DRUMARII SA au înfiinţat mai multe societăţi, în care s-au jucat cu sume de bani impresionante. Printre acestea se numără două societăţi deschise în judeţele Caraş Severin şi Timiş : SPS STREET PARKING SISTEMS SRL şi respectiv SAP SECURE  AUTOMATIK PARKING SRL. În SPS STREET PARKING SRL- înfiinţată în 2007, cu sediul în Drobeta Tr. Severin, Str. T. Vladimirescu 1 ap.25, asociaţii sunt Kadaş Iluna Marius-Andrei, Alexa Emanoil şi Helga Wardin Porner – administrator. Activitatea societăţii: construcţii de clădiri şi lucrări de geniu. Conform MO 1601/21.03.2008, Helga Wardin Porner se retrage, iar Kadaş Iluna devine administrator.

În SAP 1 SECURE AUTOMATIC PARKING SRL, înfiinţată tot în 2007, cu sediul în Sat Ghiroda Jud. Timiş, asociaţii sunt Helga Wardin Porner – cu 90% din capitalul social şi Kadas Iluna Marius – Andrei cu 10%. Activitatea principală: construcţii de clădiri şi lucrări de geniu, printre care cele de bază le reprezintă parcările, care le-au adus o căruţă de bani. Helga Porner este cetăţean german, face parte din Consiliul de Administraţie al societăţii PPL Gmbh – firmă imobiliară şi de leasing.

Specialist în lucrări de „geniu”, Kadaş Iluna îşi deschide în Drobeta Tr. Severin o a treia societate, EUROPROIECT  CONSULTING SRL, în care este administrator. Activitatea societăţii nu este greu de ghicit…

Mânat de la spate de alte genii ale răului din politică, Andy şi-a deschis la Braşov, în 2006, societatea AMIK  CONSTRUCT SRL (n.a.: J08/920/2006 şi CUI RO18595980), în care era asociat unic şi administrator al unei societăţi cu activitatea principală: construcţii. La scurt timp după înfiinţare apar modificări (n.a.:În MO 3157/ 5 oct.2006 citim despre un Contract de cesiune şi un act adiţional . Prin contractul de cesiune Andy cedează tatălui său Kadaş Iosif, 50% din părţile sale sociale, restul de 50% cedându-le lui Georgescu Sorin(n.a: fost director al Penitenciarului Codlea, implicat într-un scandal cu cămătari ai lumii interlope braşovene din care fac parte şi familia Kadaş plus Alexa Emanoil). Conform actului adiţional Art. 1 din Statut: se modifică denumirea în EXCELLENCE  TECHNOLOGIES, iar ca activitate secundară apare construcţia de autostrăzi, drumuri, aerodromuri şi baze sportive. Vă place, nu? Şi staţi să vedeţi ce fac ăştia în continuare! Din MO 1956/ 09.04.08 aflăm că în baza unui act adiţional al Actului constitutiv al societăţii, se modifică: sediul – din Str. 15 Noi. în Strada de Mijloc nr. 81 şi activitatea principală: construcţii de autostrăzi, drumuri, aerodroame şi baze sportive; închirierea maşinilor şi echipamentelor pentru construcţii, fără personal de deservire aferent.

Deşi nu avea ca activitate principală construcţia stradală ş.a., în 2006 EXCELLENCE TECHNOLOGIES câştigă – în calitate de antreprenor general, alături de un consorţiu italian, licitaţia lucrărilor de construcţii ale autostrăzii Medgidia. Apoi…în 12.10.2008 câştigă contractul nr. 674 privind proiectarea şi executarea  lucrării în cadrul Programului pilot privind realizarea în perioada 2008-2010 a unor sectoare de drum de interes local în Hoghiz (n.a.: unde au lucrat DRUMARII), Jud. Braşov  iar în 22.01.2009 câştigă contractul nr. 53 reprezentând lucrări de construcţii de fundaţie şi de îmbrăcare a autostrăzilor şi a drumurilor în satul Papiu Ilarian, în valoare totală de 610.664 lei. În 2008 societatea participă şi câştigă licitaţii cu fonduri europene în valoare de 3,14 milioane euro.

Acestea sunt doar câteva exemple din sumele învârtite cu lopata de reprezentanţii criminalităţii organizate transfrontaliere pentru că, pe parcursul anchetei, veţi vedea ce am descoperit. Din surse sigure am aflat că EXCELLENCE TECHNOLOGIES, a cărei activitate a fost suspendată în perioada 01.01.2011-01.01.2014, a trecut în zbor şi pe la Aeroportul „Transilvania” din Tg. Mureş… dar despre asta ceva mai încolo, când voi vorbi despre  certificatele de autorizare ale AACR, facturi şi Banca Transilvania Braşov…

 

Kadaş Iosif, Kadaş Cristina şi afaceri de familie: societăţile IFI INVEST FINANCE

INTERNATIONAL,EUROCHEM  TRADING, EUROCHEM RESIN, EUROCHEM KDS şi afaceri cu petrol. Kadaş Iosif, omul cu priză la guvern şi acces la fonduri europene, implicat în afaceri cu mafia rusă.

 

Kadaş Iosif, tatăl lui Andy, e un vechi comunist, un individ uns cu toate alifiile, de la care fiul a avut ce învăţa. Despre societăţile clanului Kadaş vă voi informa în continuare:

IFI INVEST SRL, cu sediul în Braşov, Str. Nucului 47/12, înmatriculată la ORC Braşov la 3 iunie 2005. Membrii fondatori: Kadaş Iosif -administrator şi Kadaş Cristina-soţia dragă şi iubită. Obiectul de activitate: fabricarea produselor chimice de bază

EUROCHEM RESIN SRL, cu sediul în Brad( având J20/563/1999) cu următorii asociaţi: Kadaş Iosif, Kiszly Fabius şi societăţile SIATRA PROD SRL  cu sediul în Tg. Jiu, DISTRI COM SRL, cu sediul în Brad, cu obiect de activitate: fabricarea produselor chimice. Prin Contractul de cesiune şi actul adiţional nr.3 din 20.05.2009, este cooptat un nou asociat: Halasz Ferenc.

EUROCHEM TRADING SRL, cu sediul în Brad, Str. Şoimilor Bl.28 Ap.13, cu următorii asociaţi: Kadaş Iosif, Leucian Serafim, Kiszely Fabius Tiberiu-administrator;

activitatea principală: comerţ cu ridicata, cu produse chimice, import-export.

EUROCHEM KDS SRL, cu sediul în Braşov, Str. Nucului Nr.47, Bl. 2 a Sc. B, ap.12, cu asociaţii Kadaş Cristina-administrator şi Kadaş Iosif, cu obiect de activitate fabricarea altor produse chimice. Bineînţeles că prin aceste societăţi s-au făcut afaceri cu petrol. Dacă nu mă

Credeţi, uitaţi-vă pe Google şi vedeţi ce face compania internaţională EUROCHEM!

Datorită oamenilor politici care îl sprijină, marele Kadaş participă, în calitate de reprezentant al EXCELLENCE  TECHNOLOGIES,la un seminar interactiv organizat în cadrul Ambasadei Române din Gent – Belgia în perioada 14-15 februarie 2008 pe tema: fonduri structurale în România şi metode de accesare a fondurilor UE. La eveniment au mai participat Mugur Popovici – consilier economic şi comercial din cadrul Ambasadei Române din Belgia şi Ion Spânu – vice-preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. După acest eveniment câştigă licitaţiile despre care vorbeam ceva mai devreme. Impresionant, nu-i aşa?

Dar…despre ocupaţiile bătrânul Kadaş aflăm şi din comunicatul de presă al Judecătoriei Buiucani – Republica Moldova, intitulat „Condamnaţi pentru tentativă de însuşire în proporţii deosebit de mari” din 17.07.2007 care face referire la doi inculpaţi: Liveika Danius Antanas – cetăţean lituanian şi Alexandru Leodor Spătaru – cetăţean al Republicii Moldova, care au fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de:tentativă de dobândire a creditului prin înşelăciune, confecţionarea, deţinerea sau falsificarea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false – primul şi fabricarea sau punerea în circulaţie a banilor falşi/titluri de valori false, tentativă de dobândire a creditului prin înşelăciune-al doilea. Ce legătură are Kadaş cu cei doi, vă veţi întreba. Ei bine, vă voi da lămuririle necesare.

La 3 decembrie 2002, în Bucureşti, Spătaru i-a înmânat lui Kadaş 3 cecuri comerciale contrafăcute, fiecare în valoare de 99.840 USD, ca şi cum acestea ar fi fost emise de United States Treasurer Washington USA pentru a fi depuse ulterior de Kadaş ca garanţie la SC ALPHA BANK România SA sucursala Braşov în vederea obţinerii contravalorii cecurilor, cu restituirea ulterioară a sumelor încasate lui Spătaru.

La 6 decembrie 2002, Kadaş depune la ALPHA  BANK cereri de remitere a cecurilor transmise de Spătaru dar…cineva îi suflă că potera e pe urmele lui şi brusc, se răzgândeşte,

Solicitând băncii suspendarea cererilor depuse, afirmând în faţa anchetatorilor că a avut „dubii” atât în privinţa lui Spătaru cât şi în ceea ce priveşte autenticitatea cecurilor. Dacă Liveica a primit o amendă de 42.000 lei şi Spătaru 13 ani de puşcărie, Kadaş a scăpat viu şi nevătămat!

 

Liliana-Delia MORARIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *