Puncte de vedere

Dumnezeu a întors spatele românilor, sau invers?

  „Ca să vezi cît de puternic este creștinismul, uite-te cum de aproape două milenii popii se străduiesc să îl […]

 

Ca să vezi cît de puternic este creștinismul, uite-te cum de aproape două milenii popii se străduiesc să îl distrugă și nu reușesc!” – aceasta este o glumă preoțească pe care mi-a spus-o regretatul părinte Mosor.

Plec de la un comentariu făcut recent la un articol al meu: Constantin Posted ianuarie 4, 2019 at 7:37 PM O greseala: Nu religia noastra Crestin ortodoxa a „ transformat credința în industrie”, ci catolicismul. Eu știam despre ce scriu. Dar ca să îl conving pe Constantin că îi place să trăiască în minciună, am trimis o serie de mail-uri cu întrebări unor prieteni creștini, care viețuiesc în țări creștine (Spania și Franța catolice, Germania în care din cite știu protestanții și romano-catolicii sînt cam la paritate, Suedia protestantă și SUA în care există toate religiile posibile și imposibile). Răspunsurile primite sînt devastatoare: singurii „slujitori ai Domnului” care au ca scop în viață acumularea de averi sînt ortodocși!

Dar pînă la analizarea răspunsurilor, să fac niște precizări.

Am avut bucuria să cunosc în viață mulți preoți, teologi, călugări, stareți, arhimandriți de mare valoare, de mare calitate, slujitori cu adevărat ai lui Hristos. Despre mulți am și scris, mai ales despre cei care au trecut dincolo. Pe alții nu i-am cunoscut, dar știu despre ei (părintele Nicolae Tănase, cel care a înființat așezămintele sociale pentru orfani și bătrîni de la Valea Screzii si Valea Plopului sau părintele Manuel Radu de la Urlați, cel care îngrijește, hrănește, crește și educă zeci de copii, în general țigani, pe care i-a găsit cerșind pe stradă). Așa cum există medici care din buzunarul lor plătesc medicamentele bolnavilor săraci, tot așa există preoți care care scot din buzunar bani pentru credincioșii care nu au ce mînca. Din păcate, acești preoți sînt la fel de puțini cum sînt arhiereii care nu au avut legături cu securitatea. Și sînt tot mai puțini, cei bătrîni se duc, cei tineri sînt educați de Daniel în spiritul banului (știți cu cîți bani sînt obligați preoții să contribuie la trustul de presă al patriarhiei și la bunăstarea lui Daniel?)

Știu multe dintre păcatele bisericii catolice (nu toate). Unele de acum sute de ani (Inchiziția, indulgențele, simonia – de primele două au scăpat, de ultima nu știu, dar știu că a preluat-o din plin BOR), altele recente (pedofilia, afacerile Băncii Vaticanului). Dar știu și de multele păcate ale Patriarhiei de Constantinopol – dacă Roma a fost cea care a provocat Marea Schismă, aceasta a fost generată de aroganța Constantinipolului care devenise sluga bazileilor (impăraților) care cînd aveau un interes, convocau un sinod care li se supunea. Cind interesul bazileului se schimba, era convocat un alt sinod în urma căruia “sfinții părinți” (cum erau numiți participanții la sinoade) declarau sinodul precedent (la care participaseră) drept “sinod tîlhăresc” și luau hotărîri opuse. Nu stau acum să povestesc istoria celor 7 sinoade ecumenice care în realitate au fost 10, dar 3 au fost declarate tîlhărești. Și cel mai bine știu păcatele BOR. Marea Schismă îmi aduce aminte pe un plan mult mai apropiat în timp de modul în care în 1992 PNL-ul lui Cîmpeanu a fost nevoit să părăsească CDR-ul devenit (prin neumăratele organizații civile membre înființate de PNȚ-CD) sluga lui Corneliu Coposu. Adevăratul motiv al părăsirii CDR-ului de către PNL eu l-am aflat doar pe la începutul lui 1995 cînd Radu Cîmpeanu a cerut o întrevedere cu mine, în dorința de a reintra în viața politică prin PNL-CD cu noul său partid (PNL-Cîmpeanu).

Că biserica s-a ocupat nu numai de afaceri religioase ci și de altele, este evident, inclusiv în domeniul băuturilor alcoolice. Cele mai apreciate lichioruri (Benedectine, produs prima dată în Franța de călugării benectini și Chartreuse, creație tot a călugărilor francezi) sau Tsipuro, creația călugărilor athoniți (din care s-a născut celebrul Ouzo). S-au ocupat de foarte multe afaceri. De pildă, eu nu știu dacă munții României au fost cel mai mult cheliți de Verestoy Attila, de austrieci sau de Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Acum vreo zece ani, avînd ca punct de plecare Mănăstirea Neamț, am pornit pe mai multe drumuri. Unul dintre acestea m-a dus pe o șosea care pe o lungime enormă, îmi părea mie, avea pe ambele margini ale drumului depozite de cherestea.

Dacă poporul român este atît de drept-credincios, de ce sîntem țara cea mai pedepsită de Dumnezeu din întreaga lume? Nu mă credeți că sîntem țara cea mai pedepsită din lume? Știți vreo altă țară în care forța tînără de muncă să emigreze, rămînînd în urmă batrînii care se sting și copiii abandonați în grija lor, scăpați de sub orice supraveghere, deveneau sataniști, drogați, europeni? – sîntem o țară pe cale de extincție. Știți vreo altă țară în care într-un timp atît de scurt să rămîna fără economia prosperă pe care o avea? Știți vreo altă țară în care degradarea moravurilor să aibe acest ritm? Știți vreo altă țară în care să nu existe un partid naționalist? Știți vreo altă țară în care conducătorii să fie aleși de 30 de ani doar dintre trădători? Știți vreo altă țară în care la ultimul recensămînt se declara ortodocși 81 % din populație iar creștini se declară peste 92 %, dar la referendum se comportă ca atare doar 20 %?

Este pedeapsa de la Dumnezeu pentru un popor care într-un timp atît de scurt și-a pierdut credința și care acceptă ca în fruntea bisericii sale să fie cei care l-au trădat pe Hristos. Pot să-mi ofere o altă explicație Constantin și ceilalți care la articole pe această temă mă înjurau fără să argumenteze? Cei care cereau redacției ștergerea textelor mele? Aceștia toți erau îngroziți de adevăr, ei nu apărau creștinismul ci apărau minciuna.

Daca în toiul nopții un apărător al ortodoxiei mă scoală din somn, îi dau pe loc 20 de versete din Evanghelii pe care biserica le încalcă (este adevărat, încălcări preluate de la catolici, dar fiindcă asta le-a convenit). Ce creștinism este acela care încalcă Cuvîntul Mîntuitorului?

Ce creștinism este acela în care înalții arhierirei sînt securiști, pidosnici, simoniaci, arghirofili, trufași?

                                                               *

Mă întorc la mail-urile de care vorbeam mai înainte. Întrebările mele au fost:

– dacă în țara lor preoții (sau pastorii) iau bani pentru botez, căsătorie sau înmormîntare;

– dacă în țara lor preoții (sau pastorii) umblă din casă în casă cu ocazia Nașterii Domnului sau cu Botezul;

– dacă în țara lor preoții (sau pastorii) fac șfeștanii pentru  autoturismele de lux.

Primul răspuns a venit din Franța. Acolo lumea este tot mai îndepărtată de creștinism, nu prea se mai practică botezul. Nu se cer bani, se primesc donații. Preoții primesc (precum și la noi) subvenții de la stat (cca. 450 €). Se pare însă (nu am cum să verific) că primesc bani și de la organizații oculte. Nu se umblă din casă în casă pentru a lua bani cu Nașterea Domnului sau cu Botezul. Nu se fac șfetanii la mașinile de lux (nici măcar ale șefilor de clanuri mafiote țigănești, cum vedeam în trecut la TV că se întîmpla în România).

Al doilea răspuns a venit din Spania. Nu, acolo preoții catolici nu așteaptă bani, dar dacă li se oferă în cutia milei, îi primesc. Preoții catolici nu umblă din casă în casă de sărbători ca să primească bani (pentru preoții noștri, zilele de Crăciun și de Bobotează sînt cele mai grele, dar și cele mai fructuoase – în două săptămîni primesc neimpozitat cam cît cîștigă în trei luni normale). Preoții catolici vin doar dacă sînt chemați să sfințească o casă. Nu se sfințesc autoturismele de lux ale mafioților.

Tot din Spania am aflat, mai de mult, ceva revoltător – o româncă săracă a murit iar preotul trimis acolo și plătit de BOR a refuzat să o înmormînteze fără bani! Deși pentru asta fusese trimis acolo și plătit de statul român! Aparținătorii s-au adresat bisericii catolice, care a acceptat să suporte toate cheltuielile de înmormîntare.

Din mail-ul de azi noapte am mai aflat, tot din Spania un lucru, dar despre Germania: „In Germania, unde s-a casatorit cumnata mea , preotii au auzit ca ei traiau fara sa se casatoreasca ca nu aveau bani , atunci , toti preotii de la o biserica de acolo , au pus mana de la mana , si i-au cununat , ospatul s-a facut la biserica , si nasi au fost preotii.

Tot în Spania, am aflat că biserica (catolică) organizează cantine sociale și oferă familiilor nevoiașe cele necesare (s-o fi gîndit vreodată Daniel la asta?)

Din Suedia nu am primit un răspuns complet. Legat de cheltuielile de înmormîntare, acestea nu există: „Pentru înmormântare se plătește un impozit de 0,25 öre la 100 kr din salariu care garantează în caz de moarte toate cheltuielile de înmormântare și locul de veci timp de 25 de ani.” Deci suedezii plătesc un impozit de 0,4 % din venit pentru care scapă de grijile veșnice. În Suedia, nu se umblă din casă în casă cu Nașterea Domnului și cu Botezul și nici nu se fac sfeștanii la mașinile de lux. Nu știa cum este cu botezul și căsătoriile din punct de vedere pecuniar.

Din Germania am primit următorul răspuns (rezumativ): „Deci in Centru Germanien ( Land Hessen) unde am fost eu 22 de ani nu se platesc serviciile religioase pure ( botez, cununii, inmormantari). Asta la evanghelici. Prima mea sotie, sasoaica din Romania, era de confesiune evanghelici. Fiica noastra era deja botezata in Romania tot la evanghelici, dar in Germania a fost la 14 ani confirmata. Pe de alta parte se obisnuieste sa se faca de ” participanti” mici donatii ptr. Organist, copii din cor, sau chiar ptr. biserica. Evanghelici (preotii), Nu merg cu boboteaza, nici nu “binecuvanteaza” masini, etc. ( mie nu imi este cunoscut asa ceva). Daca serviciul Religions nu are loc in parohia ta, atunci se plateste ceva ( asta am auzit-o de la altii. Cat se plateste nu stiu. Cred ca este de la Land la Land diferit.”

Din SUA am primit un răspuns nesatisfăcător din San Francisco, eu vroiam să știu despre atitudinea altor biserici în aceste probleme, dar prietenul meu  mi-a răspuns cu privire la preoții români (care se pare că au o viață grea – preotul lui își cîștigă existența practicînd taximetria). Am cerut precizări, și mi-a spus că nu are nici un fel de cunoștință depre practicile celorlalți creștini. Ultimul mail, trimis la Chicago, a rămas fără răspuns. Dar răspunsurile de mai sus, mi-au confirmat pe deplin prevederile sumbre.

                                                                        *

Prea Fericitul Daniel (ați observat trufia, oamenii bisericii sînt cu toți „prea” – simplii preoți sînt numiți oficial „prea-cucernici”, simplii călugări sînt numiți “prea-cuvioși“, episcopii sînt “prea-sfințiți”, arhiepiscopii și mitropoliții sînt “înalți prea-sfințiți”, patriarhii sînt “prea-fericiți”.  Măi nu sînteți PREA mulți PREA?) a făcut o declarație reprodusă de presă: “ În esență, spunea că Patriarhul Daniel a transmis în Duminica a 26-a după Rusalii că bogăţia nu este rea în sine, pentru că ea vine de la Dumnezeu, dar modul folosirii ei poate fi rău sau bun.”

Nu sînt patriarh, nu sînt nici doctor în teologie, nu sînt nici general DIE (așa că nu au avut ce dosar să-mi distrugă imediat după revoluție), dar nu sînt nici tîmpit.

În „Codul lui Lucifer”, cap, XIX am scris o notă de subsol în care am citat versete pe care se pare că prea-generalul le-a uitat din caza digestiei greoaie și din cauza căreia din cîte am înțeles, a necesitat ajutor să fie dat jos din limuzină la inaugurarea catedralei lui ( cine vrea să știe de ce sînt eu împotriva acestei catedrale, să citească proorocirea cruntă a Sf. Lavrentie de la Cernigov, împlinită în mare măsură). Iată nota:

„3. Matei 5.3: „Fericiți cei săraci cu duhul (n.a.: cei săraci de bună voie, cei care nu au patima proprietății), căci a lor este împărăția cerurilor.”, Matei 6.19: „Nu vă adunați comori pe pămînt, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură.” și Matei 19.24: “ Încă o dată zic vouă că mai lesne este să treacă o cămilă prin urechile acului, decît să intre un bogat întru împărăția cerurilor”. În Luca 6.20 se spune de asemenea: “Fericiți voi cei săraci, că a voastră este împărăția lui Dumnezeu”.

Mai pe larg este dezvoltat caracterul diabolic al patimii de bani în prima Epistolă a Sf. Pavel către Timotei, 9-10: „Cei ce vor să se îmbogățească, dimpotrivă, cad în ispită și în laț și în multe pofte nebunești și vătămătoare ca unele care cufundă pe oameni în pierzanie și în osîndă. Căci iubirea de argint este rădăcina tuturor răutăților și cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credință și s-au străpuns cu mulțime de dureri.”

Chiar și în Vechiul Testament regăsim texte asemănătoare, ca de pildă: „Cine ține la bani nu se va sătura de bani și cine ține la bogăție nu are parte de venitul ei. Și aceasta este deșertăciune!” (Eclesiastul 5.9) – dar adepții iudaismului (ca și prea-fericitul) își aleg din Cartea Sfîntă doar ce le convine.”

Prea fericitul, care la intrarea (nu în securitate) în călugărie a depus jurămînt de sărăcie, ce face cu cei 4.000 de € pe care îi primește lunar?

Dar nu o să mă refer acum la el.

Am scris în trecut despre corupția din biserică.

O să reiau un aspect pe care l-am mai scris, dar nu a impresionat DNA-ul. În anul 2000 (țin minte foarte bine asta întrucît erau JO de la Sidney) am reîntîlnit o veche cunoștință, un munte de om. Acum, era o umbră. Mi-a povestit că intrase în niște afaceri foarte profitabile și dorind să-i mulțumească lui Dumnezeu, a ridicat o biserică în sectorul 4. Cînd biserica era la rosu, din motive pe care nu le știu și nici nu l-am întrebat, fiica lui s-a sinucis. Preotul care urma să fie parohul noii ctitorii a acceptat să îi țină slujba de înmormîntare. Dar vestea a ajuns la cel mai mare antihrist, la Teodosie Șpagoveanul, pe atunci vicar patriarhal. Teodosie l-a chemat și i-a spus că dacă nu îi dă 3.000 $, îl caterisește pe preot! Omul a dat banii și întorcîndu-se acasă s-a pus pe băut. A băut opt luni de zile, după care și-a revenit, dar și-a blestemat familia dacă la moarte îl vor duce în biserică. Teodosie Șpagovenul a reușit să mai întoarcă un creștin de la creștinism. Preoții cu care am discutat acest caz mi-au spus că ar fi făcut la fel ca preotul amenințat cu caterisirea.

Teodosie este cel mai murdar (din cîte știu eu) arhiereu din țară, securist, pidosnic, corupt pînă în măduva oaselor, josnic, mîrșav, dar un BOR pe măsură îl apără. Teodosie, din vicar patriarhal, a ajuns arhiepiscop al Tomisului datorită presiunilor pe care amantul lui, Adrian Năstase, le-a făcut asupra lui Teoctist. Eu nu am dovezi pentru asta, dar așa a scris pr. prof. Ion Buga în excepționala lui carte „Rugați-vă pentru fratele Teoctist!”, în care dezvăluie multe dintre racilele bisericii noastre. Fiindcă a scris adeăvărul, a fost caterisit!

Despre plăcerile sexuale ale lui Adrian Năstase eu nu pot să mă pronunț. Singurul lucru pe care îl știu este faptul că la începutul anilor 70, proaspăt student la drept, a fost martor în dosarul profesorului de drept Lepădătescu, arestat și condamnat pentru homosexualitate. Evident, dosarul a fost topit de mult.

Și voi mai da două exemple, minore, ale unor preoți tineri originari din jud. Vîlcea al căror nume nu îl dau fiindcă îmi este rușine (sînt rude prin alianță).

Unul dintre ei aflînd că tata avea niște piese de mobilier vechi de mare valoare, vine la el și îi cere să i le dea întrucît vrea să facă un muzeu. Tata îi dă destule, nu știu cîte întrucît nu i le-a dat cu proves-verbal de predare-primire. Îi dă și bani pentru o lucrare la biserică. După un timp află însă că nici vorbă de muzeu! Tînărul preot se apucase să le vîndă! Tata se enervează (cred că și aici l-am moștenit), face scandal, primește înapoi cam un sfert, celelalte erau deja vîndute. Într-o zi plăcută de vară, după moartea tatei, eram cu un văr bun (tot preot, dar din cei vechi) în centrul Horezului și beam o bere pe terasa din mijlocul străzii care devenise Corso-ul local. Apare „slujitorul lui Dumnezeu” de mai sus. în pantaloni scurți, maieu, cu o cruce enormă de aur la gît, deși nu avea titlul de stavrofor) – venise în căutare de afaceri.

Cu cel de-al doilea a fost o întîmplare să îl cunosc. Era preot la biserica de care aparțin și cînd m-am mutat în noua locuință, am căutat un preot să facă sfeștanie – am dat peste el. A venit, a făcut sfeștania, a văzut “colțul oltenesc” cu ceramică de Horezu (eu mai am și „colțul armânesc”, cu vase din metal vechi de vreun secol). M-a întrebat de unde am ceramica, i-am explicat, mi-a spus că și el este tot din zonă și că ar vrea să plece în America. I-am dat o sumă în dolari, cerîndu-i ca jumătate să o depună în lei la parohie drept contribuție din partea mea. Mi-a promis că îmi lasă chitanța la pangar. Cînd s-a întors tata în București i-am povestit întîmplarea – tata s-a innegurat, preotul era rudă cu cel mai nemernic cumnat al lui, cel care furase tot ce se putea fura din moștenirea bunicilor și care încercase să ne omoare pentru casa de pe culmea dealului în care mi-aș fi dorit să-mi petrec ultimele zile (după ce tata s-a dus, a vrut să mă omoare și pe mine, astfel încît am preferat să plec de acolo – știam foarte bine că nu pot să mă încred în justiție, cu atît mai mult cu cît am convingerea că pe plan local era lăsat să facă toate nelegiuirile fiind informator). Tata s-a dus la biserică, la pangar nu era nici o chitanță. Și s-a tot dus, pînă a primit chitanța!

                                                                          *

Hai, „Emanuel”, după ce m-ai insultat atît și ai cerut redacției ștergerea textelor mele, insultă-mă și acum, provoacă-mă să scriu mai mult din ce știu!

                                                                                                            Dan Cristian IONESCU

 

12 Comments

 1. Gheorghe si Ion asupriti de straini

  daca e asa cum spuneti, am cateva intrebari pentru dvs :
  -de ce in occident “bisericile” lor se transforma in restaurante, baruri, hoteluri….?
  -de ce in occident “bisericile” lor accepta pe homosexuali sau femei “preot”?
  -de ce in spatiul occidental “civilizat” au aparut cele mai satanice si dezastruoase idei si ideologii pentru umanitate : inchizitia, sectarismul, comunismul, capitalismul, nazismul, multiculturalismul, masoneria, homosexualitatea, globalismul…?
  de ce nu au aparut toate acestea in spatiul ortodox, daca preotii ortodocsi sant atit de legati de bani si averi?

 2. Dan Cristian Ionescu

  Daca s-a inteles ca laud Occidentul, s-a inteles gresit. Eu m-am referit la un singur aspect, la nesanatoasa patima de imbogatire pe care nu am vazut-o la clerul din vest, dar care este pregnanta la arhiereii nostri si la tinerele generatii de preoti. La acestia din urma este intr-un fel explicabil: cei care nu aveau pile, ca sa primeasca o parohie “manoasa”, trebuiau sa plateasca arhiereului o spaga care acum citiva ani ajunsese la 30.000 €, asa ca vroiau sa recupereze “investitia”. In celelalte tari ortodoxe nu stiu care este situatia si nici nu am acolo prieteni pe care sa ii intreb.
  In Occident se inchid tot mai multe biserici (nu stiu in ce se transforma) intrucit acolo scade in mod continuu numarul de credinciosi. Aici este un paradox: in Occident, unde crestinismul nu a suferit nici o prigoana, a devenit tot mai formal; in Romania socialista crestinismul s-a pastrat ca o forma de rezistenta. Aici Dumnezeu ne-a ajutat cu un patriarh vrednic, Iustinian Marina, care a aparat cit a putut biserica.
  Eu am scris in mod repetat ca aproape toate relele ne-au venit din Occident, asa ca sintem de acord si nu am de ce sa comentez.

  • Gheorghe si Ion asupriti de straini

   societatea occidentala imperialista, in expansiune, care are la baza banul si desfraul, lacomia de bani, patima de proprietate, setea de avere, care ocupa popoare si suflete….societatea plina de “valori” in care si noi ne-am integrat(dezintegrat) nu are cum sa nu-si dovedeasca eficienta oriunde in lume…din pacate…

 3. Mihnea

  Pentru adevărații ortodocși:

  Extras din declarația Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 15 octombrie 2018:

  „Primirea în comuniune a schismaticilor și a persoanelor anatemizate de altă biserică locală, cu toți „episcopii” și „clericii” pe care i-a ordonat, invadarea teritoriilor canonice străine, încercarea de negare a propriilor decizii și obligații istorice, toate acestea pune Patriarhia Constantinopolului în afara canoanelor
  și, spre regretul nostru, face imposibilă comuniunea euharistică cu ierarhi, clerul și laicii lor.”

  Decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, ținută la Minsk la 15 octombrie 2018:

  „De acum și până ce Patriarhia Constantinopolului nu renunță la deciziile sale anti-canonice, este imposibil ca slujitorii Bisericii Ortodoxe să celebreze cu clerul Bisericii Constantinopolului și să participe la sacramente celebrate în bisericile lor”.

  România și-a sărbătorit edificiul „ortodox” prin slujba oficiată de Preafericitul mason Daniel şi de Patriarhul Ecumenic (a se înțelege: slugă la satana) Bartolomeu I. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului se află în nava de război a ecumenismului globalist, dirijat de Vatican și Jerusalim spre divizarea și distrugerea ortodoxiei – ținta actuală fiind Biserica Ortodoxă Rusă, ultima cetate Dreaptă a ortodoxiei alături de mănăstiri -, proiect milenar ajuns în faza de realizare.
  La modul declarativ România poate fi considerată ortodoxă… Oricum nu deranjează ordinea globală. Însă, în trăire, percepție și fapte România seamănă mai degrabă cu un spațiu catolic occidental invins și materializat, iudaizat și balcanizat cu brutalitate! România sau mai bine zis locuitorii ei, noii neromâni “NPC”, nu se află nici măcar în situație de paralelism îndepărtat față de Dreapta Credință și modul ei de viață veșnică – condoleanțele mele!
  Dumnezeu cu mila!

 4. Eugenia

  Sectar!
  Si am spus tot.

 5. Va respect, adevarul e intotdeauna incomod! Nu subscriu chiar la tot ce spuneti adica la treaba cu Catedrala, ea nu e proiectul lui Daniel neaparat, eu inca mai am nadejde in ceea ce priveste clerul nostru ca ne poate intermedia legatura cu Dumnezeu, chiar daca majoritatea sunt niste “spagari” dar nu am suficiente date, sunt convinsa ca dvs stiti mult mai multe de aceea va respect parerea si nu doresc sa va combat. Fiecare va da socoteala pentru faptele sale inaintea lui Dumnezeu!

 6. fane

  Cred ca @Natalia a reusit perfect sa sintetizeze ceea ce vroiam sa-ti scriu si eu : “Fiecare va da socoteala pentru faptele sale inaintea lui Dumnezeu!”

  Nu stiu cine esti , nu stiu ce ai mai scris ( si acum nici nu ma mai intereseaza ) , dar modul in care arunci cu lături , nu-ti face cinste , indiferent cat de informat/talentat/cult/neprihanit ai fi.

  Dumnezeu sa ne miluiasca !

 7. Dan Cristian Ionescu

  În urmă cu mulți ani am citit o propoziție care m-a șocat: „Satana și-a pus de mult oamenii în fruntea bisericilor creștine”. Aparținea unui sfînt părinte rus din sec. XX, dar pe atunci nu știam nimic despre aceștia. Cînd m-am familiarizat cu ei, nu am mai găsit textul pe care nu îl salvasem, dar nu puteau fi decît Sf. Lavrentie de la Cernigov (1868-1950) sau Sf. Kukșa al Odesei (1875-1964). Sf. Lavrentie a spus “Va veni vremea cind bisericile inchise vor fi restaurate, impodobite nu numai in exterior, ci si in interior. Atit cupolele bisericilor, cit si ale clopotnitelor vor fi poleite cu aur. Iar cind lucrarile vor lua sfirsit, va sosi vremea instaurarii lui antihrist. Rugati-va ca Domnul sa ne mai prelungeasca aceste vremuri pentru intarirea in credinta, fiindca ne asteapta timpuri groaznice. Vedeti cu cita viclenie se pregateste totul? Toate bisericile, ca niciodata, vor fi intr-o splendoare deosebita, dar in ele nu vei mai putea sa intri. Incoronarea lui antihrist ca imparat se va face in maiestuosul templu din Ierusalim, cu participarea clerului si a Patriarhului.” – prima parte a proorocirii deja s-a împlinit. Aceste cuvinte se regăsesc în cartea „Stareții. Despre vremurile din urmă” tipărită la Mănăstirea Petru Vodă. Sf. Kukșa a scris și el o scrisoare către credincioșii săi, publicată în „Credința Ortodoxă” nr. 7/161 din iulie 2010, pe care am găsit-o tot la Petre Vodă – sfatul final este la fel de cutremurător ca și profeția Sf. Lavrentie. Părintele Iustin Pîrvu a vrut ca noi să le aflăm.

  • Dacul rău

   Dan Cristian Ionescu… “Toate bisericile, ca niciodata, vor fi intr-o splendoare deosebita, dar in ele nu vei mai putea sa intri. Incoronarea lui antihrist ca imparat se va face in maiestuosul templu din Ierusalim, cu participarea clerului si a Patriarhului.” – prima parte a proorocirii deja s-a împlinit.”

   Păi după cum spui tu… dacă se apropie sfîrşitul inevitabil, înseamnă că AVEM NEVOIE DE CÎT MAI MULT AJUTOR posibil. Aşadar, ţinînd cont de decadenţa occidentului (america e inclusă), înseamnă ca singurii care ne pot ajuta rămîn ORTODOCŞII, mai ales BOR şi preoţii ortodocşi.

   Cît despre “informarea” ta, e clar că ai ca surse gazetele tabloide sau “pravda” zis si adevărul, din România. Să nu ştii în sec XXI ca BOR păstoreşte lăcaşuri de ajutor, cantine, spitale, creşe, grădiniţe, etc… înseamnă că ai trăit în altă lume pîna acum, sau ca eşti cumva sectant!

   Şi apropo, dacă şcoala de la frankfurt (de mankurtizare, de marxism cultural) nu-ţi spune nimic, poate institutul tavistock îti mai zice ceva (vezi flower power si toate revoluţiile sexuale la modă, inclusiv poponăreala oficială). În rest au scris multi ca UE de azi e URSS de ieri, atît ca birocraţie, cît si ca practici, legi, impunere.

   Aşa că dacă tu ca globalist de frunte emiţi judecăţi la adresa BOR şi a ORTODOXIEI în general, în timp ce ridici în slăvi secte care deja s-au dovedit inutile… e clar ce politică făţişă faci.

 8. gheorghe

  Domnule Ionescu, iscoada dtale din Germania este prost informata. Daca eu ma declar la evidenta populatiei drept catolic sau protestant mi se opreste automat din salariu cca 130€/luna ca taxa pentru biserica. Asta inseamna ca la 40 de ani munciti cotizez in total peste 62000€! Si asta indiferent cati copii imi botez sau cate cununii am sau de cate ori mor. Asa ca nu cred ca este o mare drama ca romanul trebuie sa plateasca de cateva ori in viata o anumita suma preotului. Daca vine la dumneata acasa zugravul sau instalatorul sau tamplarul nu-i platesti pentru deranj? Sau poate gandesti ca preotul este mai fraier?

 9. Dan Cristian Ionescu

  Draga Gheorghe, vreau sa stii ca eu nu am iscoade nicaieri, ci am prieteni pe care ii intreb. Am trimis acest comentariu prietenului din Germania si am primit urmatorul raspuns: “Are dreptate Gheorghe. Eu am uitat sa specific ca in Germania se plateste lunar impozit ptr. biserica care ti-l trage automat. Ptr.ca se trage automat de Stat l-am omis din memoria mea. Sorry. Acum imi vine minte un aspect. Multi nemti au iesit (s-au retras) din biserica tocmai ptr. ca este scumpa apartenenta. Tu m-ai intrebat de servicii religioase, de aceea am uitat de cotizatia lunara. Poate daca aveam la dispozitie mai multe zile dadeam un raspuns complet. Este o scuza??? Mea culpa!” In timp ce scriam acest raspuns, mi-a mai venit o completare: “Mai este un aspect. “Impozitul” ptr. biserica nu ajunge in nici un caz pe mana preotului. Merge la Stat, care il varsa Institutiei “centrale” a bisericii, sau habar nu am cum se folosesc acesti bani. Salariul unui preot nu-l cunosc, dar cred ca din el se poate trai binisor.”
  Profit de aceasta ocazie ca sa iti raspund la un comentariu de care am aflat tirziu, intrucit articolul disparuse din prim plan: eu nu am aversiune fata de biserica ortodoxa si fata de nici o alta biserica crestina. Daca in locul Cuvintului Mintuitorului preferi minciunile sfintilor parinti (despre care am scris atita!), sa fii sanatos, dar nu imi cere si mie sa fac la fel. Fiindca eu sint crestin, deci il cred pe Mintuitor.
  Fiindca atunci cind pocainta, de care vorbea Sf. Ioan Botezatorul si Sf. Ioan Gura de Aur a fost inlocuita de spovedanie, crestinii s-au indepartat de mintuire. Iar cind imi povestesti despre punerea miinilor prin care un securist sau un mason (nu uita ca nimeni nu poate fi sluga la doi stapini!) pretinzi ca transmite celui hirotonit harul dat de Mintuitor Apostolilor, spune asta celor care nu au citit Noul Testament. Sau poate ar trebui sa citesti care au fost harurile pe care Mintuitorul le-a dat Apostolilor (inclusiv sa invieze mortii), dupa cum sa citesti si Epistola Ap. Pavel catre evrei, da, aceea pe care a falsificat-o in traducerea sa generalul de securitate Bartolomeu Anania, versetul in care spune foarte clar ca harul dat Apostolilor nu poate fi transmis mai departe. Citeste o editie tiparita mai veche.
  Inchei cu o vorba a lui Ioan Ianolide: ma rog sa il gasesti pe adevaratul Dumnzeu.

 10. Florin

  Dumnezeu dragoste este! Dacă Ai fi ortodox practicant, nu ai putea arunca atata ura. E clar ca ești sectar, plin de venin, mincinos prin omisiune. Pai bai tembelule, crezi ca unii dintre nou nu cunoaștem catolici din vest? Nu știm cât câștiga din contribuțiile creștinilor??? Nerusinatule! Auzi, minciunile Sfinților Parinti – eretic sectar rătăcit! Nu ai înțeles nimic din Sfânta Scriptura ca s-a dus Harul de la voi, viperelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *