Atitudini

După Carol I e pe vine Klaus I, că-i musai să avem tătuc neamţ!

De foarte mult timp nu am mai citit o odă omagial atât de greţoasă ca articolul intitulat „Ecce Homo”, semnat […]

De foarte mult timp nu am mai citit o odă omagial atât de greţoasă ca articolul intitulat „Ecce Homo”, semnat de Ioan Vieru pe site-ul publicaţiei „Cotidianul” (http://www.cotidianul.ro/ecce-homo-231853/). Doar pe vremea lui nea’ Nicu se exhibau prin presă fel şi fel de indivizi, şcoliţi la facultatea de partid Ştefan Gheorghiu, cu osanale la fel de scârboase şi indigeste. Deoarece nu mai auzisem de acest domn, Ioan Vieru, m-am grăbit să-i caut şi alte măreţe realizări în domeniul jurnalisticii, ca să-mi disimulez ignoranţa. Astfel am aflat că domnia sa este poet, dar şi eseist. Am încercat să mai citesc şi alte eseuri, dar m-am plictisit repede şi am abandonat datorită stilului tern, lipsit de sare şi piper. Poeziile nu le-am citit, mi-a fost suficientă proza. Cred că mai degrabă domnul Vieru era un bun marcator al eseurilor de la rugby, decât al însăilărilor numite pretenţios „eseuri”. Am găsit mai multe date despre domnul în cauză, inclusiv un scandal legat de excluderea sa din Uniunea Scriitorilor, dar nu mai insist asupra acestui personaj fiindcă risc să mă molipsesc chiar de la dânsul şi să alunec în derizoriu prin bătutul apei în piuă. În schimb, am să mă aplec asupra textului elogios, dedicat lui „homo” Klaus Iohannis.

Din start se observă ca domnul Vieru habar nu are de politica locală de la Sibiu, dusă de idolul său, Iohannis. Am citit că poetul şi eseistul este moldovean, fiind născut în Târgu Neamţ. Nimic rău în asta, dar propagandiştii locali ai neamţului adulat de Vieru, pe lângă laudele aduse tătucului sas, militează pentru secesiune, iar oltenii şi moldovenii, ca domnul poet şi eseist, sunt consideraţi rasă inferioară de către aceeaşi propagandişti, care sunt foarte agresivi pe forumurile sibiene. Poate că domnul Vieru s-ar mai pondera, în filogermanismul său deşănţat, dacă ar lua act de această atitudine ostilă faţă de românii de dincolo de Carpaţi a pupincuriştilor locali, colegi în acelaşi fan club iohannisian cu eseistul.

Iată care este argumentul suprem, în viziunea opacă a autorului, după care e obligatoriu să ne prosternăm cu toţii în faţa primarului sibian: „Klaus Johannis este neamţ, are cei şapte ani de acasă în limba lui Goethe şi nu este un balcanic.” Bine, în familia lui Klaus s-a vorbit dialectul săsesc, care-i departe, foarte departe, de limba lui Goethe! Dar dacă „este neamţ”, că şi saşii sunt originari din „Nemţia”, atunci musai să fie superior, că doar aşa a susţinut şi neamţul Adolf Hitler de care a auzit întreaga planetă, nu doar târgu-nemţeanul Ioan Vieru, despre a cărui existenţă au aflat mai puţini oameni!  Au ajuns românii să-i considere pe germani rasă superioară, mai dihai decât se considerau ei înşişi pe vremea Führer-ului! Este şi asta o dovadă de „inteligenţă”, să-i consideri superiori pe cei care te dispreţuiesc. Fiindcă Iohannis Klaus Werner, îi dispreţuieşte pe români, nu le acordă audienţe la primărie, nu participă la sărbătorile lor naţionale şi consideră România ca fiind o ţară inferioară faţă de statele care au descoperit apa caldă, dezvoltând o adevărată obsesie pentru comparaţia aceasta umilitor-calorică.  Şi încă ceva, domnule Vieru! Am înţeles că şi dumneata te consideri, probabil, tot un soi de „neamţ”, fiind născut la Târgu Neamţ, dar asta nu-ţi dă dreptul să-i modifici numele idolului tău, din dorinţa de-al germaniza exagerat! Vezi că în acte este Iohannis, nu Johannis, aşa că poate nu-i un german aşa de pur pe cât îl doreşti matale! Karl Marx chiar se născuse în Germania, avea şi al doilea prenume pur german: Heinrich, vorbea limba germană şi totuşi nu a fost german… Mai ales că Herr Iohannis nu a fost românizat forţat, cum susţinea în mod mincinos chiar respectivul, fiindcă atunci l-ar fi chemat Ionescu, nu Iohannis cu „I” sau „J”, că oricum, indiferent de variantă, numai a nume românesc nu sună!

Iată ce mai spune eseistul nostru, Ioan Vieru, în continuare: „Cu mica grupare politică Forumul Democrat German, a reuşit să câştige încrederea sibienilor, o comunitate printre cele mai civilizate din România.” Iată că iar vorbeşte aiurea şi departe de adevăr. Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), pe numele sau complet, nu-i formaţiune politică, ci ONG. Dacă Forumul era recunoscut ca formaţiune politică, atunci Klaus Iohannis pierdea automat Primăria Sibiu, prin „transferul” în echipa liberală, ca să vorbim pe limba marcatorilor de eseuri. Despre cât de civilizată este comunitatea sibiană lasă-ne să ne pronunţăm noi, cei care facem parte din această comunitate şi ne rupem maşinile pe străzile cu asfaltul ciuruit sau picioarele pe trotuarele rămase aceleaşi de pe vremea lui Nicu Ceauşescu. Sibiul nu se rezumă doar la centrul spoit în grabă  înaintea anului 2007, ca să nu ne facem de râs când cu Capitala Culturală a Europei. Nu locuim toţi sibienii în Piaţa Mare, cea care este permanent arătată la televiziuni, ca să constate tot natul măreţele realizări ale „iepocii” de aur Iohannis! Din avion şi Târgu Neamţ, orăşelul natal al lui Vieru, seamănă cu o aşezare bavareză!

Ca să ne demonstreze că este şi poet, nu doar eseist, iată ce metaforic se exprimă Vieru: „Nu de azi de ieri, Sibiul reprezintă un fel de timus intelectual.” Păi, dom’ poet, în viziunea lu’ matale, Sibiul este o „glandă endocrină, așezată în partea superioară a toracelui, care influențează creșterea organismului în primii ani ai copilăriei și imunitatea, atrofiindu-se la pubertate”? Asta înseamnă termenul „timus”, conform DEX! Şi glanda asta, pe lângă faptul că-i endocrină şi atrofiată la pubertate, mai este şi ’telectuală? Bravo, ca recompensă culturală, te invit să ne vizitezi la vară ca să vezi Sibiul plin de saltimbanci pe picioroange, măşti hidoase, femei despuiate şi balet cu excavatorul la aşa-zisul Festival Internaţional de Teatru, care are legătură cu orice, în afară de teatru şi să te delectezi cu pseudo-cultură, oferită în plină stradă, lângă toneta cu îngheţată şi grătarul cu mici! Prin aceste acte pseudo-culturale sifonează primarul banii publici împreună cu camarila sa de culturnici.

Cică, dixit Vieru: „Mai puţin interesat de imaginea sa publică, însă având o conduită greu de regăsit la colegii săi liberali, scurtcircuitaţi în proporţie de masă de curentul corupţiei endemice, Johannis poate avea drept atu principal o justiţie a faptelor, şi nu una propagandistică.” Despre corupţia de la Sibiu, printre cele mai bine structurate din ţară, am tot scris şi-mi este lehamite. Faptele vorbesc: au fost condamnaţi doi foşti prim-procurori sibieni la închisoare cu executare pentru acte de corupţie. Magnatul Ilie Carabulea, prietenul şi partenerul de afaceri pe bani publici la lui Klaus Iohannis, tocmai a fost arestat recent în scandalul enorm al corupţiei de pe piaţa asigurărilor, după ce abia ieşise din puşcărie, unde ajunsese tot pentru corupţie! Să mai adaug: un notar arestat alături de cămătari fiindcă împreună au lăsat oameni fără locuinţe, Cristian Sima – şeful Bursei de la Sibiu – a fugit cu banii clienţilor, scandalul falşilor handicapaţi de la Sibiu (cei mai mulţi handicapaţi din România!) peste care „s-a pus batista pe ţambal”, medic şpăgar din comisia de expertiză pentru pensionări prins în flagrant pentru luare de mită şi condamnat, şpaga de la bacalaureatul de anul trecut – sibienii fiind  primii în „top” după Bucureşti şi Constanţa. Corupţia s-a extins şi la nivel judeţean, la Sibiu şi aceeaşi Constanța fiind cei mai mulţi primari declaraţi incompatibili de către ANI! Peştele de la cap se strică, după reşedinţele de judeţ, transformate în feude: Republica Iohannis şi Republica Mazăre. De fapt, Klaus Iohannis este cap de listă la incompatibilităţile primarilor. Acestea sunt câteva acte de corupţie dovedite de organele de anchetă şi justiţie, dar câte astfel de infracţiuni nu sunt muşamalizate deoarece „firele” duc la persoane sus-puse?

În ceea ce priveşte propaganda… Goebbels, şeful propagandei naziste, este mic copil în branşă, la fel cum oda dedicată măreţului Iohannis, publicată de domnului Vieru, este modestă faţă de imnurile pupincuriste de preamărire locale. Toată presa locală este pe post de „pupenklaus”, la dispoziţia dictatorului Iohannis. Principalul ziar sibian, „Tribuna”, este al infractorului recent arestat, Ilie Carabulea, partenerul de afaceri murdare al lui Klaus Iohannis. Acest cotidian de casă al primarului sibian Klaus Werner Iohannis scrie permanent despre felul în care  eroul sas neînfricat, un adevărat Siegfried din „Cântecul Nibelungilor” în varianta prescurtată şi balcanizată , luptă împotriva forţelor malefice care se opun mersului său spre glorie eternă.

Iată o afirmaţia a domnului Vieru, care pune capac la toate: „Omul acesta (Klaus Iohannis – nota noastră) poate fi un real pericol, chiar într-o fotografie oficială, pentru cei care îşi imaginează o putere nelimitată.” Mare-i grădina lui Dumnezeu şi se plimbă prin ea toţi „habarnamiştii”… Tocmai asta a clădit „neamţul” la Sibiu: o AUTOCRAŢIE, el fiind un despot local cu puteri nelimitate! A supradimensionat schema primăriei, aducând doar oameni loiali lui şi rudele acestora, iar prin intermediul acestora şi-a asigurat statutul de dictator perpetuu. La fel cum democraţia este doar mimată în forul legislativ local, transformat într-o penibilă maşină de vot la cheremul primarului, prin majoritatea germană din Consiliul Local şi slugărnicia celorlalţi. Dar, de unde să ştie domnul Ioan Vieru toate acestea, el judecă superficial, după aparenţe, fără să ştie că „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.

Mă mir că domnul Vieru nu a apelat şi el la textele false, devenite deja clişee, cu „primarul ales de peste 90% dintre sibieni”! Aceste şabloane sunt mincinoase, deoarece Iohannis Klaus Werner a candidat pentru primul mandat de primar în anul 2000, când a câştigat în al doilea tur de scrutin cu 69,18% din voturile valabil exprimate. A fost reconfirmat în 2004 cu 88,7 la sută din voturile exprimate – acesta fiind scorul maxim obţinut, în rest: 83,2 la sută din voturi (2008) şi  77,89 la sută din voturi (2012). Doar în 2012, acel 77% nu a mai fost trâmbiţat, deşi Cosmin Prelipceanu de la Digi TV, mare fan şi susţinător făţiş al primarului sibian,  anunţa înainte de ziua alegerilor, conform unui aşa-zis sondaj de opinie realizat de ei, că Iohannis o să fie reales cu 90% din voturi. Cam mare diferenţa de 13 procente între sondajul mincinos şi realitate. Probabil că domnul Prelipceanu şi gaşca sondaseră un puţ petrolier… În plus, trebuie ţinut cont de absenteismul enorm al sibienilor, prezenţa la vot fiind între 35 şi 45 de procente. Dăm un singur exemplu: în 1 iunie 2008 pentru veşnicul Iohannis au votat 83,26 % dintre cei 42,56 % cetăţeni cu drept de vot, care s-au deranjat să voteze, aşa că acesta a obţinut doar 34,72 % din opţiunile electoratului sibian. Aşa că, unde sunt cei 90% de susţinători? Deci, Iohannis era alesul doar al unei treimi din cetăţenii cu drept de vot! Dar presa locală şi centrală nu a prezentat procentele reale, comunicate de biroul Electoral Municipal a doua zi după alegeri, ci a insistat să prezinte publicului sondajele de opinie măsluite, anterioare alegerilor, care-l dădeau câştigător pe Iohannis cu 90 %.

Îndobitocirea şi manipularea cu aşa-zisa „dragoste infinită” a sibienilor pentru Führer-ul local continuă să fie speculată prin informaţii false. Posturile mogulilor lătrau, în octombrie 2009, ca ţevile unor mitraliere, despre miile de oameni care se vor aduna în Piaţa Mare din Sibiu la un miting organizat ad-hoc pentru a-l implora pe „proiectul Iohannis” să nu părăsească funcţia de primar ca să devină premier la Bucureşti, după ce-i fusese băgat pe gât lui Geoană de către Crin Antonescu . Totul a fost un mare fâs, doar pentru intoxicare şi manipulare.  Flashmob-ul iniţiat în urmă cu câteva ore pe internet şi prin sms a fost un eşec total. Patru oameni, care toţi au auzit la televizor de această iniţiativă, au îngheţat degeaba timp de 30 de minute în Piaţa Mare a Sibiului. Primul dintre ei, avrigean din naştere, a venit în piaţă ca să îl susţină pe Johannis. Alexandru Dumitru este pensionar şi nu vrea ca Johannis să părăsească Sibiul. «Se duce la Bucureşti ca să îl compromită ăia? Îl duc la Bucureşti, îl mazilesc miticii şi după aceea îl trimit înapoi», spune pensionarul. «Nu înţeleg de ce domnul Crin Antonescu a trebuit să îl ia pe domnul Johannis de la Sibiu. Ne-a dat bilete gratis pe Tursib şi subvenţii. Nu mă aşteptam de la domnul Crin Antonescu la aşa ceva», spune o doamnă, cu handicap. «E şantaj politic ăsta, domne. Interesul lor e să îl înlăture de la Primăria Sibiu. În ţara asta invidia şi subminarea funcţionează. Johannis ar putea face treabă doar dacă ar mai fi încă doi sau trei ca el», spune un alt pensionar.” ( „Turnul Sfatului” din 14 octombrie 2009). Cu ocazia aceasta puteţi să remarcaţi atât gradul de cultură, cât şi inteligenţa votacilor iohannisieni.

Heirupişti din aceştia de şantier jurnalistic, analişti, politologi şi eseişti, care pozează în atotştiutori, sunt cei care au creat „mitul Iohannis”, împreună cu sondajele de opinie măsluite! Din foşti făuritori ai socialismului ştiinţific prin presa ceauşistă, iată-i pe lingăii lui Ceaşcă transformaţi, din naţionalişti comunişti, în xenofili cosmopoliţi. Pentru noi, care trăim alături de Iohannis în oraşul pe care-l păstoreşte, nu-i o noutate ţinta politică vizată de Klaus Iohannis. Acesta intenţiona să candideze la președinția României încă din 2009, dar a fost potolit de către preşedintele Traian Băsescu cu oareşce dosare penale aflate în stand-by.  În schimb a acceptat rolul de premier marionetă al „coaliţiei Grivco”, iar acum, după mai bine de patru ani de la acel eşec „glorios”, a redevenit „calul troian” al liberalilor de carton. Nu contează că „împăratul este gol” şi „neamţul” corupt,  fiind implicat în multe potlogării, principalul este că-i… neamţ, aşa cum susţine şi domnul Ioan Vieru!

Remarc faptul că absolut nimeni, din pleiada de analişti, nu pune problema celor două dosare ale lui Klaus Iohannis privind incompatibilitatea (dosar nr. 508/57/2013) şi conflictul de interese (dosar nr. 780/57/2013), ambele aflate pe rolul instanţelor de judecată. Nimeni nu obsevă sau se face că nu remarcă faptul că în eventualitatea în care unul dintre aceste dosare se va soluţiona în defavoarea primarului sibian, atunci se va termina şi aventura politică a acestuia, cel puţin pentru următorii trei ani, ca în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

La nivel mondial, drumul spre globalizare se netezeşte cu mutări în plic, care au menirea să convingă plebea că trăieşte într-o democraţie absolută şi autentică. Asistăm la tot felul de premiere mondiale de natură politică, iar acestea doresc să ne demonstreze cum că, vezi Doamne!, planeta Pământ are parte, în sfârşit, de democraţie. Aiurea! Totul este doar de faţadă, iar unicul scop rămâne manipularea, tot mai diabolică pe zi ce trece. Cei care încearcă să deschidă ochii celorlalţi cetăţeni, transformaţi în marionete docile, sunt automat luaţi în derâdere de mass-media, care aparţin în majoritate aceloraşi păpuşari manipulatori. După ce, pentru prima oară în istorie, o femeie a ocupat fotoliul de cancelar al Germaniei, ţară eminamente masculină  – nemţii fiind singurii care nu au patrie-mamă, ci tată (Vaterland)  –, iată că şi americanii au optat a doua oară, conform unei „politici corecte”, pentru un preşedinte de culoare. Aşa că, de ce să nu avem şi noi, românii, un preşedinte sau premier neamţ, mai ales că noi avem antecedente de la înlocuirea unui domn pământean, Alexandru Ioan Cuza, cu unul importat şi impus tot din exterior, prusacul anonim şi sărac lipit care avea să devină regele Carol I.

Şi acestui „neamţ” – istoricul Nicolae Iorga a afirmat că Hohenzollernii sunt evrei și se pare că de aici i s-a tras și moartea! – i s-a confecţionat o aură nemeritată! „În realitate, pe toată durata domniei sale – faptul a fost subliniat în memoriile sale de Constantin Argetoianu – Carol I n-a făcut decât să pună umărul său greu la constituirea unui sistem social-economic nedrept, dominat de un rasism social unic în Europa acelor vremuri. Desigur, nu-i locul unde să pot inventaria toate «faptele» acestui monarh puse în „slujba” Naţiunii Române sau să subliniez marea sa „grijă” pentru ţara sa de adopţie, cum a fost, de exemplu, construcţia «drumurilor de fier» (vezi ruşinoasa afacere Strousberg din anii ’70 ai secolului XIX) sau acordarea unei pensii anuale de 3.000 de dolari (din 1882 şi până la moarte, în 1906) lui Mite Kremnitz, amanta sa secretă. Nu pot, însă, a nu menţiona actul său de abdicare din 28 septembrie 1914, cu câteva zile înainte de a muri (10 octombrie 1914), act prin care Carol I renunţa la tronul României din cauză că, Consiliul de Coroană de la Peleş (3 august 1914) n-a fost de acord cu «măria sa» ca România să intre în primul război mondial de partea Germaniei şi Austro-Ungariei, după cum ar fi vrut! Acesta îi era «idealul» naţional la 1914: să implice România alături de patria de origine şi de Ungaria, asupritoare a câtorva milioane de români, şi nu Unitatea Naţională deplină.” (Dr. Gică Manole, Hohenzollern – o familie regală compromisă; http://www.justitiarul.ro/hohenzollern-o-familie-regala-compromisa/)

  În plan naţional, adică în politica noastră balcanică, mass-media românească s-a scindat în două tabere partizane: băsiştii şi uslamiştii, adică susţinătorii preşedintelui versus simpatizanţii alianţei politice USL, pe cale de destrămare. Fiecare tabără are propagandiştii ei, diferenţa fiind făcută de talentul acestora şi modul de abordare al „răzbelului”. Dacă băsiştii au un „cap de porc” căruia îi pute tot ce mişcă în Univers, în afară de propria sa persoană, iată că a apărut şi la  uslamişti un altul mai viril, adică ditamai vieru’, care a găsit totuşi un astru la care să se închine, în Universul pustiit de celălalt: „homo iohanusiens”, Ecce homo!

                                                                                            Marius Albin MARINESCU

7 Comments

 1. dec

  Foarte interesant! Foarte bine scris!

 2. Puiu Cernat

  O mica parte din ,,sasul” Klaus!!
  De masina folosita uzual …nimic si cum e platita??
  De aroganta cotidiana…loc privat de parcare in buricul targului, nimic!
  De nerespectarea prevederii functiei de-a acorda audiente, nimic!
  De falsa origine … sas facut la apelul de seara, nimic!
  De vizitele regulate in Germania la ..educare , nimic!
  De retrocedarile date sasilor …nimic!
  ..as putea continua dar pupaciosii ma vor contra!! Viitorul va convinge ca nici Klaus nu e departe de ,,damboviteni” si astept condamnarea lui dupa schimbarea politicului! Oare cum Klaus se ridica…Arafat se ridica … romanii unde sunt?? Stau la gard cum au stat secole de-a randul, uneori cu pantalonii pe vine!!

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.