Cap limpede

Dușmanii țării și trădătorii au distrus toate valorile materiale, spirituale și identitare ale Neamului Românesc!

  Nu ne mai unește școala! În anii trecuți, românii erau uniți în respectul fața de omul învățat. El era […]

 

Nu ne mai unește școala! În anii trecuți, românii erau uniți în respectul fața de omul învățat. El era modelul, era învățătorul, era cel care trebuia urmat, era cel care trebuia ascultat. Tocmai pentru că românii știau să respecte și să recunoască elitele, a trebuit distrusă educația și omul învățat a fost înlocuit cu o subspecie a lui, semidoctul, care a distrus orice urmă de credibilitate a sistemului de învățământ. Când învățatul a fost înlocuit cu șpaga, a dispărut respectul față de școală și, odată cu el, s-a șubrezit o părticică din ceea ce ne unea ca popor.

Nu ne mai unește familia! Pentru că românul își punea familia pe primul loc și eram uniți în statornicia față de această instituție sacră, aceasta a trebuit să fie ridiculizată. Valorile familiei au fost luate la mișto, răsturnate și distruse pas cu pas. Ni s-a spus că e de porc să-ți respecți părinții, să-ți iubești soția împreună cu copiii, să-ți îndrăgești rudele. Dacă faci asta, nu ești cool și nu respecți libertatea celuilalt. Ești un retrograd medieval care nu înțelege rolul individului într-o democrație. Iar dacă, Doamne ferește, afirmi că familia tradițională (eu aș zice normală) e formată dintr-un bărbat și-o femeie, ești prost idiot comunist boșevic. Că doar în societea actuală numai minoritarii au drepturi.

Nu ne mai unește sportul! Pentru că românii erau mândri și lăcrimau de fericire ori de câte ori auzeau imnul țării, fiind uniți în bucuria adusă de rezultatele obținute, acesta a trebuit distrus. Nu mai aveam gimnastică, nu mai avem fotbal, nu mai avem niciun sport de echipă care ne aducea rezultate și medalii nu a rezistat democrației autohtone. Pentru că românilor nu mai trebuie să le bată inima la unison, nu mai trebuie să aibă mândrie națională, nu trebuie să știe că sunt mai buni ca alte popoare. Ei trebuie să fie toleranți, supuși, să accepte înfrângerea ca pe ceva firesc, să fie mulțumiți că sunt acceptați printre ceilalți.

Nu ne mai unește tradiția. Pentru că aceasta trezea în poporul român conștiința unui trecut comun, a trebuit să fie bagatelizată. Obiceiurile cândva sacre, cu semnificații profunde pentru fiecare român, au fost transformate în simple activități comerciale, lipsite de sens, golite de conținut, manifestate pentru distracția străinilor sau fala personală. Temele ancestrale din folclor, au fost înlocuite cu teme cotidiene, realizându-se niște spectacole de-a râsul-plânsul, care e drept că îți iau ochii, dar nu și inima. Poporul român nu trebuie să-și amintească de profunzimea lui spirituală. El trebuie să fie un simplu consumator pentru care marile întrebări existentiale, nu există.

Nu ne mai unește munca! Pentru că siguranța unui loc de muncă îi unea pe români, îi responsabiliza și-i făcea demni, locurile de muncă au trebuit să dispară. În locul lor au fost introduse ajutoarele sociale, care nu-i mai permit românului să fie nici demn, nici responsabil, nici unit. Sărăcia întotdeauna dezbină, în timp ce bunăstarea, unește.

Pentru că românii sunt un popor harnic, nu leneș, au distrus întâi locurile de muncă, apoi s-a promovat pe toate canalele ideea că cine muncește e prost, iar cei care nu au acceptat situația, au trebuit să plece. Pentru că românul nu trebuie să înțeleagă că poate fi egalul celorlalte nații. El trebuie să știe că are vocație de slugă, nu de om liber.

                                                                                                            Dragoș Huțuleac

 

7 Comments

 1. Decebal Marcusanu

  Ca o sluga va atrag atentia ca cei care au condus tara in primii 25 ani dupa 1989 au fost romani neaosi. Tot ca o sluga saraca va sesizez sa va uirati in parcarile dintre blocurile oraselor tarii ca sa va minunati de expozitia de masini pe care un roman cinstit nu le poate dobandi decat prin furt. Tot ca o sluga paupera va sugerez sa vedeti multitudinea de case si vile construite in ultimii 30 ani de un popor sarac si saracit.
  Concluzie: ma lasi cu sloganele acestea dle “scriitor”?
  ATENTIE: redactia justitiarul.ro nu mai publicati fara sa filtrati tot felul de prostii ca va compromiteti in numele libertatii de exprimare!

  • 2x+y =?

   Dumneata faci parte dintre ăia care trebuie să arate și să mențină permanent ideea că poporul român este și trebuie să rămână “sărac, dar cinstit”, să trăiască în bordeie și cu rable, în loc de mașini ?
   Te cam bagi în seamă pe aici, cu tot felul de comentarii din astea acide… Nu te ustură pe nicăieri ?

  • bali

   Oaie , ai numai masini si vile in cap ! Ti-e teama ca le vei pierde ?

 2. Nicolae Cojocaru

  Domnul Huțuleac a scris foarte mult adevăr. E dureros, dar nu trebuie negat.

 3. Ion

  Sa nu exageram@

 4. George georgescu

  către 2x+y =?
  Unde vezi exagerare ?? Nu aveți habar, sau sunteți unul din privilegiații combinatorilor

  In 1989 România nu mai avea nicio datorie externa, știți cat avem acum? (bani platibili de copii si nepoții noștri, daca vor putea, in ani si ani). Am început sa trăim DIN DATORII EXTERNE INROBITOARE !!
  Inca din anii 1970 fabricam camioane, tractoare, îngrășăminte chimice, ciment, echipamente de foraje petroliere etc. etc. pe care le exportam in multe tari ACUM EXPORTAM MATERIE PRIMA, MANA DE LUCRU, MEDICI SI O MULTIME DE ALTI SPECIALISTI.
  A APARUT PE NET RECENT CA IN ORASUL FAGARAS (UNDE FUNCTIONA COMBINATUL CHIMIC NR 1 SI ALTE UNITATI INDUSTRIALE DE NIVEL NATIONAL) ERAU in 1989 30.000 DE LOCURI DE MUNCA !!! TOTUL ESTE O RUINA ACUM.
  Aceeasi situatie in alte numeroase orașe (vreți exemple ?) unde toată producția industriala a fost distrusa, fabricile au fost vândute la fier vechi, nu mai sunt locuri de munca pentru ca sa devenim o piață de desfacere. 40% DIN TERENUL ARABIL AL TARII NU NE MAI APARȚINE . Cum poți fii atât de orb sau rău intenționat sa nu recunoști dramatica realitate PENTRU COVÂRȘITOAREA MAJORITATE ȘI URMAȘII NOȘTRI ??
  Vasile

  • Grig

   Cred ca replica e destinata desteptului cu nume de dac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.