Colimator

E oficial: condusă de două maimuțe, România a intrat în haos

  Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu o jumătate de oră înaintea începerii plenului reunit al Parlamentului […]

 

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu o jumătate de oră înaintea începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00. Anunțul stupefiant a fost făcut de Administrația Prezidențială.

Ulterior, deputatul PNL Florin Roman – niciun lider greu al partidului nefiind, probabil, disponibil – a explicat presei că s-a luat această decizie pentru că „un comandant nu părăsește niciodată linia frontului în plin război, iar România se află în război în acest moment, cu coronavirusul”.

Noi, astăzi, am decis să votăm pentru Florin Cîțu, dar în același timp i-am solicitat să se retragă.

În consecință, Cîțu îi cedează locul de premier lui Ludovic Orban, singurul care ar putea aduna în jurul său clasa politică, societatea civilă etc: „Domnul Cîțu a luat o decizie de mare responsabilitate, iar domnul Ludovic Orban va rămâne premier. Noi, astăzi, am decis să votăm pentru Florin Cîțu, dar în același timp i-am solicitat să se retragă. Ne-a spus că se va gândi, iar acum a dat răspunsul.” a mai spus deputatul.

Florin Cîțu este al doilea premier desemnat de Klaus Iohannis care își depune mandatul și primul politician din istorie care face asta cu puțin înaintea de ședința de învestire. Guvernul Cîțu se îndrepta cu pași repezi spre validarea de către parlament, după ce USR, UDMR și o parte a PSD anunțaseră deja că vor vota favorabil.

PNL a decis că stoparea crizei politice în plină criză a coronavirusului nu convine planurilor sale, în primul rînd intereselor lui Ludovic Orban, așa că a acționat în favoarea prelungirii crizei pe termen nedefinit.

România înfruntă criza virusului și pe cea a imigranților, plus criza economică pe cale de izbucnire cu un guvern castrat, lipsit de pîrghii politice. Procedura de desemnare a unui nou guvern trebuie reluată de la zero.

Și totul se petrece pentru că așa decid două maimuțe ajunse la vîrful statului: Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Pînă nu e prea tîrziu, maimuțele trebuie băgate în cuști și România salvată. Deocamdată, se cheamă că am intrat oficial în haos.

                                                                              Bogdan Tiberiu IACOB, inPolitics.ro

 

 

5 Comments

 1. RaduD

  “Noi te votăm, dar tu prostule trebuie să fugi!!! Cam asta e filozofia liberală actuală! Oare de ce Joianis și trupa lui de “derbedei” (citat din pd-liberalul Boc) nu pleacă ei!???

 2. gigimutu

  maimute?

  domnul Iacob, jigniti bietele animale, astia doi sunt doi cacanari, care au visat ca ei sunt cei mai destepti si cei mai tari conducatori din toata galaxia, dar in realitate sunt doi ratati, care nu stiu nici unde este stinga si nici dreapta, doi ciumpalaci, pai si Dancila era desteapta pe linga astia doi!!!
  ciolanis, asa ca nu dai doi bani pe hotarirea c.c. care spune ca nea orbanis nu mai poate fi desemnat prim ministru?
  ce crezi ca acum cu coronavirusu ne poti baga pe git aceast titanic esuat al politicii romanesti? la fier vechi cu el!!!

  • mototol

   O să le dea coronavirusu palme, lucovidu mai e și fumător

 3. adria

  Pionul Cîțu a fost retras în grabă căci se plănuia de către PSD votarea lui și NU respingerea cum a socotit un anume Iohannis obsedat de alegerile lui anticipate.
  Mi-e ciudă totuși că acest Cîțu va intra în istorie, chiar dacă prin ușa din dos.

 4. Nimic nou sub soare, de 30 de ani este ceva rotativ, pleaca ai nostri vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *