Abuzuri

Economia Germaniei, mai importantă pentru guvernul Orban decât viața cetățenilor români?

  Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către […]

 

Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație. (Ordonanța Militară nr. 7 din 4.04.2020, Art. 101)

Dacă în țară românii trebuie să completeze declarații pe propria răspundere sau adeverințe pentru a se putea duce la muncă sau chiar pentru a coborî să-și cumpere de-ale gurii de la magazinul de lângă bloc, ajungându-se la scene de un grotesc hilar, cu bătrâni pândind de după colțuri de clădiri echipajele de poliție sau de jandarmerie, când vine vorba însă de cules recolta Germaniei, guvernul Orban imediat devine obedient și acceptă ca românii să plece în grupuri la muncă în Germania?

Deci, dacă vrei să ajungi la biserica din cartier, guvernul Orban îți interzice, punând în calea românilor obstacole peste obstacole, filtre de poliție, jandarmerie sau chiar de armată. Dar când e vorba să pleci la muncă în Germania, să culegi recoltele nemților, atunci nu mai este coronavirus? Nu mai este risc de îmbolnăvire?

Jurnalistul Victor Roncea se întreabă pe bună dreptate și el același lucru:

Captură Facebook Victor Roncea.

Ori recoltele nemților, adică implicit economia Germaniei, sunt mai importante pentru guvernul Orban decât viața cetățenilor români? Altfel cum să digerăm o asemenea dilemă? Decât trăgând concluzia că pe cei din guvernul Orban nu-i doare nici măcar în fund de sănătatea și de viața cetățenilor români?

Vreme de secole, mai întâi Imperiul Habsburgic, apoi cel Austro-Ungar, au folosit românii drept carne de tun, trimițându-i pe câmpurile de bătălie în prima linie, sacrificându-i cu zecile de mii, război după război, într-o acțiune de purificare etnică a regiunilor locuite de români. Iar acum apare o nouă formă de folosire a românilor pe post de carne de tun? Câtă vreme vor mai fi folosiți românii în războaiele altora? Să moară pentru bunăstarea și în beneficiul altora?

                                                                                                         Glasul.info

2 Comments

  1. Cata vreme?Atata vreme cat tara va fi data pe mana unor alogeni obedienti strainilorAtata vreme cat cei care guverneaza sunt urmasii bratenilor criminali si ucigasi de tarani ,ucigasi de muncitori la Grivita ,Lupeni etc etcGrija lor nu este guvernarea ci binele strainilor Subventiile pentru agricultori vor fi reduse la doar o patrime din suma promisa si asta pentru ca ministrul a uitat sa completeze o hartie catre UE ,werner a uitat sa porunceasca oprirea celor pe seama carora softul sri ului si a facut treaba si i a lasat sa intre si sa infesteze pe cei din tara ASA s a intamplat la Suceava Intr un tarziu a iesit blindat la masuta si a rugat ca acesti ,,votanti” ai sai sa nu vina de Pasti in taraDar ei erau deja veniti

  2. justinianus

    Sa plateasca si nemtii carantinarea si spitalizarea celor care au muncit in Germania, inclusiv la negru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *