Observator

EL și EA

  El a fost băiatul unui comunist ilegalist. Ea, fata unui nomenclaturist comunist. El a fost student la Institutului Politehnic. […]

 

El a fost băiatul unui comunist ilegalist. Ea, fata unui nomenclaturist comunist. El a fost student la Institutului Politehnic. Ea la Facultatea de Chimie-Fizică. El a fost șef peste Uniunea Tineretului Comunist. Ea a fost șefa Departamentului de Agitație și Propagandă, la Universitate. El a făcut a doua facultate la Moscova. Ea, la Leningrad. El vorbea foarte bine rusă. Ea a câștigat Olimpiada de rusă pe țara.

După „căderea” comunismului, el a devenit membru și șef al partidului care a luat locul Partidului Comunist. Ea a fost, mai întâi, membra Partidului Creștin Socialist și apoi membră și șefa Partidului Creștin Democrat. El a fost ministru la „Ape”, ea la Mediu. El a jucat un rol important în căderea dictatorului, care i-a fost la început protector. Ea l-a înlăturat de la conducerea partidului pe cel care i-a asigurat ascensiunea politică și o numea „fata lui”.

El se simpatiza cu Gorbaciov. Ea a conlucrat, întotdeauna, foarte bine, cu Putin. El a fost ales de trei ori președinte, ea de trei ori cancelar. El și-a numit opozanții legionari și fasciști. Ea îi numește naziști și „haite brune”.   Cu el președinte, de opozanți se ocupau minerii. Cu ea cancelar, de opozanți se ocupă ANTIFA.

Pentru că a avut ghinionul să nu conducă în vremurile de azi, el a fost considerat un dinozaur comunist, om al Moscovei. Trump și Viktor Orban nu erau încă de serviciu.

Pentru că a avut norocul să decidă asupra vremurilor de azi, ea este socotită un politician de dreapta, modern, mai presus de orice bănuiala!

Ion Iliescu și Angela Merkel – două generații, două personalități politice distincte, din două țări atât de diferite. Niciun analist politic nu ar comite impietatea de a-i pune alături.

                                                                                                   Bogdan CALEHARI

2 Comments

  1. Adrian

    Amândoi jâdani

  2. Ce meclă de jidani posedați au astia doi…zici ca sunt frati de mama si tata. De mama poate ca nu, dar ambii il au pe satan ca tata fara dubii…
    https://saluamaminteacum.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.