Lichele

„Elementar, dragul meu Watson, elementar!”… Micul Caramitru e un geniu și-un martir!

  Între timp, de când COVID 19 umblă slobod prin atmosferă și lumea stă în case, m-am gândit să văd […]

 

Între timp, de când COVID 19 umblă slobod prin atmosferă și lumea stă în case, m-am gândit să văd cu ce se mai ocupă și cum ne mai luminează spiritual micul Caramitru. De altfel, mi-ar fi fost și imposibil să nu aflu, căci geme FACEBOOK-ul de înțelepciunea și maturitatea sa exemplară. Iar după ce m-am familiarizat cu ultimele idei ale neobositului gânditor și strateg din „off” al USEREULUI, mi-am dat seama că n-aș avea inimă să-i tulbur clipele de reflecție… așa că i-am scris, pe pagina de FACEBOOK a Teatrului Național, fericitului său tată, adică lui Ion Caramitru, care tocmai filmase un clip impresionant în care ne cerea tuturor solidaritate cu TNB și „puțintică răbdare” publicului – adică să înțeleagă spectatorii și să nu ceară contravaloarea biletelor care au fost deja vândute, în timp ce spectacolele nu mai pot avea loc. Eu am înțeles mesajul și m-am gândit să-i răspund. Iată:

Stimate domnule Caramitru, așa este, e nevoie de solidaritate și tot ceea ce spuneți este corect. Mă gândesc că printre cei care vor înțelege apelul dumneavoastră sunt și oameni în vârstă. În general, cei în vârstă sunt mai toleranți pentru că au trecut prin mai multe – e firesc.

De aceea, atunci când citesc «panseurile» unui tânăr care scrie pe pagina lui de FACEBOOK:

«In orașele mici și sate majoritatea nu respecta nimic, se plimba pe străzi ca idioții. Bine, nu ma mira deloc. Majoritatea in orașele mici și sate Votează cu PSD. Asta e nivelul lor de prostie. Și sunt și in vârsta majoritatea – deci au un risc urias sa moară. » (am păstrat ortografia acestui înțelept pentru că este savuroasă, la fel cum savuros este textul) mă gândesc că domnia sa, săracul, nu poate mai mult.

Dar în același timp aș spune că, poate, el reprezintă și eșecul educațional al părinților săi. Falimentul «celor 7 ani de acasă». Cred că și tatăl său este vinovat pentru asta.

Fac parte dintre «idioții» din orașele mici care au votat cu PSD, adică aceia depistați cu atâta inteligență și gentilețe de tânărul despre care v-am scris mai sus. Și-mi pare tare rău pentru nereușita tatălui său.” (20 martie 2020, pagina de FACEBOOK a TNB)

Pe 14 august 2018, Ion Caramitru, care din pricină că era în Elveția n-a putut participa direct la „revoluția” care avusese loc cu patru zile în urmă în Piața Victoriei, a declarat pentru DIGI 24: „Compoziţia pieţei, aşa cum o ştiu, PENTRU CĂ FIII MEI AU FOST ACOLO, era una de bună calitate. Cu ce să facă lovitură de stat oamenii ăştia care au venit? Cu ce arme?

Ei bine, tocmai asta m-a încurajat să-i scriu – căci dânsul trebuie că nu are ADN-ul zdruncinat, precum al micuțului Cara, participant direct la revoluția din 10 august 2018 și agresat cu substanțe gazoase care i-am modificat dramatic polinucleotida esențială!

Cât despre armele folosite în lovitura de stat, mă tem că revoluționarul Andrei Caramitru nu i-a făcut o expunere convingătoare binecunoscutului său tată și de aceea doresc să-l informez eu: pietre din pavaj, bare metalice din gardurile de protecție, cocteiluri Molotov, ciubere cu arbuști ornamentali în flăcări, bâte, răngi, cuțite, bucăți de asfalt și pungi de culoare maro cu ultima cină a participanților, dar numai după ce a parcurs sinuosul traseu al digestiei complete.

În fine, pentru intimidarea adversarului, băieți cu pantalonii-n vine, arătându-le forțelor de ordine ce au ei mai expresiv…

Oricum însă, Ion Caramitru poate să se gândească doar așa, teoretic, la ceea ce am scris eu, deoarece e imposibil ca fiul său, Andrei, să scrie pe FACEBOOK astfel de lucruri. Căci Ion Caramitru îl descrie pe micul Cara după cum urmează: „El este o eminență privilegiată în ceea ce privește analizele economice la cel mai acut simț științific pe care îl poate oferi cineva astăzi în România (oooo!!!! mai tare ca Vasilică Cîțu? n.n.). Analiza lui economică vizavi de ce se întâmplă în România este perfectă (fără cuvinte! în sfârșit, avem ceva perfect în România! n.n.). S-a orientat, pentru că a venit în România, plecând dintr-o carieră care i-ar fi asigurat un venit de milioane, de zeci de milioane de euro, poate, în lume să trăiască unde voia el, să își ia iahturi, avioane, sau nu știu ce, să vină în România lângă familia lui și să facă ceva pentru țara asta.

Ei, acum sesizați eroarea pe care era cât pe ce să o comitem, cetățeni? Păi, dânsul e un MARTIR, iar nu un infatuat ridicol și lipsit de cea mai elementară bunăcuviință, cum, poate, fost tentați să credem!

GENIU și MARTIR! „Elementar, dragul meu Watson, elementar!”

                                                                                                          Luminița ARHIRE

8 Comments

 1. Raul

  De ce vă mai obositi? Si scrieti mult prea intelectual pentru cei 2 adrisanți. Trebuie loviți cu acelasi limbaj! Si seniorul si juniorul sant la fel de lichele, probabil ca e o genă care s-a transmis. Caramitru senior a furat f multi bani, așa se explica cum a studiat ”eminenta cenusie” in ale economiei in Helvetia! Sa amintim fondurile destinate refacerii bisericii Colțea? Cu care si-a facut vila de la Bran? Sau fondurile UNITER? Sau că era un afemeiat, chiar libidinos? Lucrurile astea sunt cunoscute de ani de zile, asa se explică obediența lor, de teama unor dosare penale! Progenitura, in afară de taică-su nu o laudă nimeni, pentru ca in afară de grohăiala unui frustrat, nu am citit vreo frază academică venind din partea lui. Nici nu poate, caracterul lui mizerabil e incompatibil cu ținuta morală! A renuntat la o carieră care i-ar fi adus milioane? Nenea ăsta ne crede proști? Păi, a auzit cineva din străinătate, ecnomiștii de prestigiu, de fi-su? Probabil ca a fost dat afară de la companiile in care a lucrat, pt incompetență si antipatie! Si probabil că taică-su i-a spus ca in RO te imbogățești usor, daca pupi in fund SISTEMUL. Vezi cazul Dan Barna care a primit 22 mil euro de la SISTEM, asociatul lui fiind rudă cu nevasta lui Coldea. Așa ca mitocănia acestui troglodit din tată-n fiu, nu are cum să insulte oamenii in vârstă despre care scrie, care au decență si ințelepciunea vieții de a distinge realitatea, nu ca pachidermul acesta ratat cu gura plină de rahat, care împroșcă cu noroi pe fb, că altundeva nu are curaj. Pe figura lui de frustrat înveninat nu poți sesiza nici o licărire care să denote existența vreunui neuron. Asa ca nu mai trebuie popularizate mesajele lui, e un nimic! In afară de efortul fizic al unui șut in fund cand dai de el pe stradă, nu trebuie să te obosesti cu fraze intelectuale, ca nu are cu ce sa le priceapă! A fost crescut si educat cu bani FURAȚI, asta trebuie demascat!

 2. IQ100

  Tel pere, tel fils;’
  ced ca au fumat acelasi lucru
  ‘El este o eminență privilegiată în ceea ce privește analizele economice la cel mai acut simț științific pe care îl poate oferi cineva astăzi în România (oooo!!!! mai tare ca Vasilică Cîțu? n.n.). Analiza lui economică vizavi de ce se întâmplă în România este perfectă (fără cuvinte! în sfârșit, avem ceva perfect în România! n.n.). S-a orientat, pentru că a venit în România, plecând dintr-o carieră care i-ar fi asigurat un venit de milioane, de zeci de milioane de euro, poate, în lume să trăiască unde voia el, să își ia iahturi, avioane, sau nu știu ce”‘
  remarc piramida valorica a ilustrului tata ,altfel om de cultura!!
  dar din cate spun unii pe net, si pe aici, pe la repararea TNational, s-au invartit niste milione de euro; de fapt AICI chiar s-au invartit, afara s-ar fi PUTUT invarti!!
  Pe de alta parte, un LIBERAL nu se duce acolo unde se fac milioanele??
  That is the question!!

 3. ParereaMea

  pariu ca mititelul pe orice post de bugetar ajunge face el cumva si obtine bani, yachturi si avioane mai repede ca orice bancher de top elventian?

  • Carolina Larisa Irimia

   Just

 4. CD

  Parsivul de Caramitroi batran aprecia: “Compoziţia pieţei, aşa cum o ştiu,
  PENTRU CĂ FIII MEI AU FOST ACOLO, era una de bună calitate.”
  Faptul ca au participat si fii lui alaturi de toti zdruncinatii drogatici si de galeristii
  de pe stadioane, a dus la ameliorarea calitativ sociala a masei in revolta.
  Sanatos individ si actorul asta care isi genializeaza fiul cu seninatatea celesta a lui Mos Sora:
  “El este o eminență privilegiată în ceea ce privește analizele economice la cel mai acut
  simț științific pe care îl poate oferi cineva astăzi în România.”
  Modest pana la lacrimi Caramitroiul cel batran …

 5. „Compoziţia pieţei, aşa cum o ştiu, PENTRU CĂ FIII MEI AU FOST ACOLO…”
  Aoleu! Are mai multi fii! Ceilalti cum or fi?

 6. satan exista

  E de apreciat ce a ti facut;din pacate putin probabil sa aveti si rezultate doamna Luminita;un copil nu are cum sa fie asa crud daca parintii nu au fost sau nu sunt la fel;ca dovada politicienii:daca le analizati trecutul,o sa vedeti ca mai toti au turnatori,securisti in familie…

 7. Ina

  Dna Arhire mi-ați oferit un regal de finețe și comedie, pentru care va mulțumesc din suflet. Atâta suficienta de narcisisti de neam prost ca la cei doi, mai rar(vorba lui Nenea Iancu). Nu mai pomenesc de tupeul de Dorobanti, de aroganta tipica beizadelelor ratate, dar tari în clanta, încurajate de părinți pe aceasta cale care le asigura un sfârșit apoteotic, cind, ei, părinții nu vor mai fi. Pe aceștia nu ii vor mai recupera sorosistii, sa facă din ei dizidenți și instrumente utile planurilor lor, căci sint de acum degenerati, cu singe stricat, alienati, psihopați și sociopati.Macar atâta înțeleg și aceeia:ca de unde nu e, nici dracu nu cere.,le trebuie și lor material un pic mai robust Răsplată mai buna pentru părinți, nici nu poate fi decit propria odrasla. (a se vedea și cazul Iorgulescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *