Cadran international

Este Donald Trump în pericol?

  Nu e deloc exclus ca experimentul imperial american Donald Trump să se apropie de sfârşit. Nu pentru că va […]

 

Nu e deloc exclus ca experimentul imperial american Donald Trump să se apropie de sfârşit. Nu pentru că va pierde votul popular, pe care se pare că îl are la dimensiuni ce amintesc de Ion Iliescu în România, ci pentru că Donald Trump nu mai arată ca o soluţie la problemele imperiului în curs de prăbuşire, în descompunere accelerată. Deja subita îmbolnăvire cu Covid-19 a preşedintelui american şi a soţiei sale dă naştere celor mai îngrijorătoare speculaţii. Astfel, Paul Craig Roberts, fost înalt funcţionar în administraţia prezidenţială americană, profesor şi autor de cărţi, unul dintre primii 10 editorialişti americani de azi, îşi permite să avanseze, folosind surse diverse:

Totul arată ca şi cum establishment-ul ar fi găsit o cale de a-l asasina pe Trump!

De ce nu a făcut Trump apel la dr. Vladimir Zelenko de la New York sau la dr. Didier Raoult din Franţa?!

De ce i se dau lui Trump medicamente experimentale, şi nu tratamentul cunoscut ca sigur cu hidroxiclorochină?

Către Scott Atlas, consilierul Casei Albe în materie de coronavirus de la Jon Rappoport:

Preşedintele e într-o situaţie foarte periculoasă. Orice nefericit de doctor care are vreo urmă de etică ar trebui să strige acum ca să oprească o nenorocită de crimă. Aceasta nu e o supoziţie. Aţi prescrie vreunui pacient nu un medicament absolut experimental, ci două deodată (Remdesivir şi Regeneron – n.n.), fiecare dintre ele având efecte nocive? Le-aţi prescrie DIMPREUNĂ? VREODATĂ? Mai ales atunci când pacientul nu e nici pe departe grav bolnav? Mai ales atunci când efectele nocive cumulate ale celor două medicamente nu au fost studiate niciodată?”

DE CE ÎL TRATEAZĂ DOCTORII DE LA SPITALUL WALTER REED PE TRUMP CA ŞI CUM PACIENTUL S-AR GĂSI ÎNTR-O SITUAŢIE DISPERATĂ?

Se ocupă de preşedinte ca şi cum viaţa i-ar atârna de un fir, iar ei ar trebui să încerce pe el tot ce au la îndemână.

Cine veghează la viaţa preşedintelui? Oare doctorii aceştia încearcă să-l omoare?

OCUPĂ-TE, SCOTT. ACUM.”  („Are they murdering president Trump?”  – paulcraigroberts.org, 3 octombrie 2020).

Între timp a apărut şi o explicaţie simplă, la firul ierbii a marii crize Covid-19, descrisă de specialişti că doar a zecea gripă cea mai gravă de după al doilea război mondial în termeni de mortalitate. De ce s-a asumat riscul dărâmării economiei mondiale de o manieră nemaivăzută? Explicaţia pare a fi datoria americană, care se apropie de explozie. Care sunt cifrele?

„Datoria totală a SUA cuprinde: datoriile familiilor, ale studenţilor, ale companiilor, ale statelor uniunii americane, ale instituţiilor locale la toate nivelurile, ale instituţiilor financiare şi, în fine, datoria federală. La 31 mai 2019, această datorie totală era de 74 000 de miliarde de dolari, adică 350 % PIB-ul SUA, 85 % din PIB-ul mondial, de 22 de ori PIB-ul Franţei… După şase luni, la 30 septembrie 2020, această datorie totală a explodat. Ea se ridică la 82 140 de miliarde de dolari, adică 420 % PIB-ul SUA, 95 % din PIB-ul mondial, de 30 de ori PIB-ul Franţei… Din această sumă considerabilă, datoria federală, cea a SUA, despre care se vorbeşte cel mai des în geopolitică, e de numai 26 822 de miliarde de dolari (137 % PIB-ul SUA) la 30 septembrie 2020. Ea nu era decât de 22 356 de miliarde de dolari (105,5 % PIB-ul SUA) la 31 mai 2019. A crescut deci cu 4 466 de miliarde de dolari în 16 luni, adică, în medie, cu 280 de miliarde de dolari pe lună. Ritmul de creştere a datoriei federale era încă de 3 miliarde de dolari pe zi în mai 2019: acest ritm a fost, în medie, de 9 miliarde de dolari pe zi în ultimele 16 luni. Cum străinii nu se mai înghesuie să crediteze SUA, a fost pusă în mişcare tiparniţa de bani, care şi-a accelerat considerabil cadenţa…

Prin urmare, această datorie federală este în cea mai mare parte (73,6 %) deţinută de americanii înşişi (fonduri de pensii, economiile cetăţenilor, companii de asigurări, instituţii financiare private sau de stat). Acest procent creşte rapid, căci el era de doar 71 % în urmă cu 16 luni. În clar, datoria federală care explodează „se americanizează” din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai rapid. În cazul unui crah, cetăţenii americani sunt cei care vor suferi direct cele mai grele consecinţe” (Dominique Delwarde – „Explosion de la dette US et conséquences prévisibles: Point de situation au 30 septembre 2020” (reseauinternational.net, 2 octombrie 2020).

La 31 iulie 2020, creditorii străini principali ai SUA erau: Asia (China, Hong Kong, Japonia) 3 852,9 miliarde de dolari; Europa (UE + UK) 2 144,4 miliarde de dolari; Canada 133,9 miliarde de dolari; Africa 61,4 miliarde de dolari etc. (ibidem).

În condiţiile economice date, implacabile – orice datorie trebuie, mai devreme sau mai târziu, rambursată –, mai are vreo importanţă cine va câştiga alegerile americane? Joe Biden şi democraţii sau Donald Trump şi republicanii? Cu realităţile americane la zi, cu şomajul real la nivel de 20% şi cu scăderea veniturilor populaţiei de culoare şi ale hispanicilor cu peste 40% după 2008, implozia imperiului american şi prăbuşirea dolarului par inevitabile.

                                                                                               Petru ROMOŞAN

 

 

3 Comments

 1. romdesivirul

  este un medicament comentat de savantii Frantei gen Didier Raoult sau Christian Perrone precum si alti mari specialisti din Germania , drept un medicament nou , foarte putin eficient si cu efecte secundare nocive foarte puternice .

  Deci contra covidului nu are efect aproape deloc, adica este un simulacru de medicament care are drept consecinta inlocuirea unui medicament salvator ca hydroxichloroquina, daca stii sa o administrezi in doze mici . Unii medici au administrat-o in doze prea mari si au obtinut efecte secundare fatale asupra inimii si rinichilor . Fara s-o stie .

  FAPTUL CA I SE DA LUI TRUMP REMDESIVIR MIE IMI DEMONSTREAZA FOARTE CLAR CA TRATAMENTUL CE I SE FACE ESTE INTENTIONAT GRESIT !
  LA ORA ACTUALA ORICE MEDIC STIE CA ROMDESIVIRUL NU NUMAI CA NU FACE DOI BANI DAR E PROFUND NOCIV !

  POATE CA TRUMP SCAPA DATORITA PROPRIULUI ORGANISM !
  DAR CA E INGRIJIT DE DUSMANI, E SIGUR !

  • Karen Smith

   Dar oare i se administreaza? Este cu adevarat bolnav? Lumea crede prea repede tot ce i se spune la tv sau mass-media, mai ales cand e vorba de politicieni importanti. Important este sa impresioneze publicul, sa empatizeze unii, sa se bucure dusmanii.

 2. Dr Copy Paste

  Trump still in danger: doctors added third drug to his reckless experimental treatment Oct
  5
  by Jon Rappoport
  The latest revelation: a serious steroid, dexamethasone.

  by Jon Rappoport

  October 5, 2020

  (To join our email list, click here.)

  I’ve written and published two articles on the Water Reed doctors experimenting with drugs on the president of the United States. [1] [2]

  Of course, major media ignore this stunning reality; they see nothing but “cutting-edge” treatments and “the finest medical care.”

  The two initial drugs were Remdesivir and Regeneron. A lack of immediate adverse effect does not rule out an ensuing impact on Trump’s health.

  Remdesivir, among its many listed effects, can cause serious kidney injury. Dr. Peter Breggin has written: “Fauci had to know from the beginning that remdesivir was a failed antiviral drug that would probably do more harm than good. An earlier, famous remdesivir trial for Ebola was stopped because remdesivir was causing a significantly higher mortality rate than other antiviral drugs in the same trial…”

  Regeneron, the other drug Trump is taking, is one of a class of

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *