Puncte de vedere

Europarlamentarul Laurențiu Rebega despre migrație, un scenariu periculos pentru viitorul României

                       Comunicat de presă: România, tabăra de refugiați a Europei […]

 

                     Comunicat de presă: România, tabăra de refugiați a Europei

 

În această vară, în care românii au fost amețiți cu tot felul de diversiuni politice și în care se iese în stradă mai mult de exasperare decât din convingere, un fenomen s-a amplificat, tăcut, prea puțin băgat în seamă, dar extrem de grav. În ultimele luni, știrile despre grupuri de refugiați care încearcă să pătrundă în România sau să treacă mai departe spre Ungaria s-au înmulțit îngrijorător.

Lucrurile trebuie privite in context european. Calea Balcanilor a fost blocată la frontiera ungară și croată încă de anul trecut. În primăvară, presiunea maximă a fost pe calea trans-mediteraneană, din Libia spre Italia. În urma exasperării italienilor, și această cale a fost blocată. Mai nou, s-au inmulțit semnificativ trecerile din Maroc spre Spania. În același timp, grupuri de refugiați venind din Serbia, Bulgaria sau de pe Marea Neagră intră în România.

Este clar că fenomenul a devenit general și cronic. Episodul din vara lui 2015 nu a fost ceva întâmplător. Așa cum am mai arătat, potențialul migrator al zonelor limitrofe Europei din Africa și Orientul Apropiat și Mijlociu este uriaș – estimările variind  între 10 și 50 de milioane de persoane. Pe acești oameni, săraci și disperați, bogăția Europei îi atrage ca un magnet, iar politica europeană inițiată de Angela Merkel nu face decât să amplifice acest fenomen.

De ce trebuie să se teamă România? Mulți vor spune: refugiații nu vor să stea în România, țara noastră este doar o țară de tranzit. Greșit! În acest moment, România, ca și Bulgaria, este veriga slabă a Uniunii. Suntem o țară fără strategie în această privință. Așteptăm ca totul să ne vină de-a gata de la Bruxelles. Iar ceea ce ne dă Bruxelles–ul s-a văzut ieri în declarațiile președintelui Macron: România (și Bulgaria) trebuie să aștepte liniștite, în afara spațiului Schengen, și să devină zona tampon a Uniunii Europene. Aici trebuie să se strângă refugiații și aici trebuie să fie relocați cei indezirabili care au apucat să intre în țările din nucleul Uniunii. Acesta este scenariul care ne este pregătit!

Guvernanții noștri ar trebui să înțeleagă, măcar în al doisprezecelea ceas, că România, cu actuala ei structură economică, socială și culturală, este extrem de vulnerabilă în fața chiar și a unui număr mic de refugiați. Nu avem nici știința și nici puterea de a-i ajuta pe acești oameni. De altfel, nu avem nici știința și nici puterea de a-i ajuta măcar pe concetățenii noștri! Principala preocupare a guvernanților ar trebui să fie aducerea înapoi acasă, prin asigurarea unor condiții de muncă și de viață decente, a milioanelor de români risipiți prin lume.

Altminteri, România va rămâne doar o icoană mototolită în sufletele românilor emigranți, iar teritoriul țării va deveni un țarc cu refugiați!

                                                                         Laurențiu Rebega

              Europarlamentar, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertăților

5 Comments

 1. Gogu Pardalian

  Nu se poate! Hai dom’le chiar vin refugiatii la noi in tara? Dar noi sintem pe alta planeta, nu au cum sa ajunga pina la noi. Sintem cea mai sigura regiune. Avem rachete la Deveselu, avem americani la Kogalniceanu, avem soldati bravi in Afganistan si la Cosovo… Noooi? Cum asa? Plus ca serviciile noastre de informatii sint imbatabile, politia este extrem de fantastic de eficienta… sa nu mai vorbim de graniceri care au tot felul de super-aparate de termoviziune etc. De fapt noua nu ne trebuie nici gard si nici altceva. Libertate! Democratie! Vrajeala!

 2. MARDARI LUDOVIC

  Așa este. România nu este pregătită să primească refugiați din moment ce nu a fost capabilă să ofere condiții decente milioanelor de cetățeni ai săi care și-au luat lumea în cap din cauza impotenței conducătorilor. Finalul comunicatului domnului europarlamentar, respectiv ” România icoană mototolită…” este foarte sugestiv.

 3. ANA

  Romania nu este pregatita sa primeasca refugiati dar astia nici macar nu sunt refugiati.Inca doi ani slugoiul antiromani ne umple de musulmani.

  • Dimov Laurian

   Cam așa .

 4. Colonişti plecaţi acasă!

  A tunat şi a fulgerat cerul
  Transformând tot Pământu-n crevasă
  Cum am descifrat care-i misterul
  Goniţi toţi globaliştii din casă!

  Se aşteaptă alt dezastru din cer
  Dar originea prea dubioasă
  Releva un univers efemer.
  Goniţi toti coloniştii din casă

  Globalizând pământul cu bombe
  Si o filozofie hidoasă
  Muţi, căutăm salvarea în tombe!
  Alungaţi trădătorii din casă

  Exportând portocalii revoluţii
  Democraţia este câinoasă
  Motiv de ură şi execuţii
  Goniţi toti globaliştii din casă

  Cum divinitatea-i aleasă brutal
  -Religia pare belicoasă-
  Îngerul dreptăţii e un criminal
  Să plece impostorii din casă

  Ne hrănesc cu ură în veacul dement
  Marile Puteri cu consilieri
  Ce au fost aleşi de establishment-
  Alungaţi din ţară hoţii de bancheri

  Contemplăm tăcuţi siruri de exoduri
  Cu razele morţii suntem căsăpiţi
  Ezoteric, ne scriem prohoduri
  Alungaţi din ţară bancherii smintiţi

  *
  Alearga-n neştire cavalerii morţii
  Când mai marii zilei schimbă cursul sorţii
  La taraba ONU legile desfac
  Diavolul şi Sfântul – că-s acelaş drac

  Virgil Ciucă
  Bucureşti
  7 septembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *