Abuzuri

EUTANASIEREA MAIDANEZILOR, ACT BARBAR ŞI DE SUPREMĂ LAŞITATE (II)

Motto: “Civilizaţia unui popor se vede după cum se comportă cu animalele, cu bătrânii şi cu locurile publice” (Konrad Zacharias […]

Motto: “Civilizaţia unui popor se vede după cum se comportă cu animalele, cu bătrânii şi cu locurile publice” (Konrad Zacharias Lorencz)

radu banciu mure_n

      Un individ pe nume Radu Banciu, care încearcă să iasă din anonimat printr-un comportament agresiv şi vulgar, similar cu paranoia, îndemna în urmă cu câteva zile la jupuirea câinilor de vii şi oferea recompensă pentru blana lor.  Când a aflat că este pasibil de închisoare, pentru instigarea respectivă, a dat-o la întors şi a afirmat că a fost doar un pamflet. Atunci, PAMFLET să fie şi textul care urmează: Radu Banciu este un dobitoc  cu meclă de onanist şi pedofil, care pozează în intelectual rasat, deşi este paralel cu adevăraţii oameni de cultura. Un om urât si sfertodoct care-i acuză pe toţi că sunt urâţi şi proşti, doar el fiind frumos şi deştept! Cei care văd în acest buboi, plin de puroi, un tip cult şi onest, înseamnă că sunt la acelaşi nivel intelectual cu libidinosul  frustrat care vomită în fiecare seară dejecţii  pe orificul acela ţuguiat în formă de cur!
ATENŢIE: nu sunt atât de revoltat doar pentru îndemnul acestui neica nimeni la „jupuirea câinilor” sau pentru susţinerea evreilor de la Roşia Montană de către respectivul jeg uman! Apropo, chelbosul ăsta jegos în coate nici măcar nu-i spune numele corect, el tot mănâncă rahat cu polonicul despre Roşia Montana, de parcă vorbeşte despre statul american Montana sau Al Pacino (Tony Montana) în „Scarface”! Mă intrigă prestaţia de curvă a individului, în general. M-am săturat de toate scursurile societăţii cărora le pute tot ceea ce este românesc!

(Marius Albin Marinescu, director revista „Justiţiarul)

P.S.: Priviţi captura tv. cu clona umană care dă MURE la toată lumea, conform propriei exprimări. După formatul guriţei sale se pare că este la primire!

 

 

Moartea tragică a unui copil a provocat o psihoză de masă în rândul celor răi şi slabi la minte. În loc să facă investigaţii, să coroboreze probele, să stabilească vinovaţii şi abia apoi să mediatizeze cazul, instituţiile abilitate au făcut invers. Sărind cu nemernicie peste etapele unei cercetări riguroase, s-a trecut direct la acuzaţii. Însă acestea, aşa cum a văzut toată lumea, au fost infirmate de dovezile apărute ulterior. Dar…dezinformarea şi manipularea şi-au atins şi de data aceasta scopul, declanşând instinctele cele mai primitive ale ignoranţilor. Şi atunci  nu pot să nu mă întreb: oare acesta să fie poporul român creştin? Oare chiar atât de mult l-au îndobitocit comuniştii ? Dacă da, atunci îşi merită pe deplin conducătorii!

Dacă în prima parte a acestui articol am informat cititorii asupra actelor normative existente dar neaplicate în vederea gestionării câinilor fără stăpân,  a sosit momentul să trec în revistă principalele luări de poziţie ale societăţii civile faţă de masacrul planificat împotriva celor mai fideli şi iubitori prieteni ai noştri.

 AVERTISMENT: mai mulţi avocaţi atrag atenţia preşedintelui României că legea eutanasierii câinilor fără stăpân încalcă demnitatea umană. Atitudinea lui Băsescu, preşedintele şi criminalul number one al României: „Voi promulga legea maidanezilor aşa cum a trecut ea prin Parlament” 

Într-o scrisoare semnată de 12 avocaţi, printre care Dan Caraman, Daniel Fenechiu, Alexandru Morărescu, Alice Drăghici, Florin Surghie, Şerban Lovin, Doriana Cimpan, Violeta Podolianu, Ingrid Zaarour şi Papiniu Andreea-notar public, i se cere lui Băsescu să trimită legea spre reexaminare: „Dacă legiuitorul a dorit dispariţia tuturor câinilor fără stăpân, atunci termenul corect şi neechivoc este omorâre. Astfel, termenul de 14 zile lucrătoare este insuficient pentru evaluarea medicală, microcipare, sterilizare, control şi tratament medical, vaccinare, deparazitare şi imunizare, cunoscându-se faptul că nu poate fi dat spre adopţie decât câinele care a trecut prin aceste faze”.

Cele 14 zile sunt enorm de puţine însă… ce ne facem cu cele 7 zile de care vorbeşte OG 15572001? Câţi câini au fost ucişi cu sadism din 2001 şi până în zilele noastre? Câte vieţi au fost curmate şi câţi bani au fost furaţi din taxele şi impozitele percepute de la populaţie sau din fonduri europene?

După scandalul naţional declanşat de moartea lui Ionuţ Anghel, a început partea a doua a masacrului canin. Cu creierii spălaţi şi înfierbântaţi, aţâţaţi de o mass-medie la fel de criminală şi abjectă, o parte a speciei umane nevertebrate a trecut la acte de barbarie. Şi nu numai câinii comunitari au fost ucişi, dar şi cei cu stăpâni, cărora li s-au adăugat victime din rândul felinelor. Indivizi nebuni, primitivi, cu mâinile scăldate în sânge nevinovat, aidoma clasei politice securiste care se crede Dumnezeu pe pământ!

Deşi a primit scrisoarea grupului, într-un interviu televizat, marinarul Băsescu a afirmat: „Voi promulga legea eutanasierii maidanezilor aşa cum a trecut ea prin Parlament!”. Cu alte cuvinte… mi se rupe mie de scrisoarea voastră!

 

Mişcări de protest stradal împotriva legii uciderii câinilor. Brigitte Bardot denunţă politica dictatorială a lui Băsescu. Manifestaţie în faţa Parlamentului European şi la Bucureşti. În România, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor şi Vier Pfoten s-au implicat la maxim. La Tg. Mureş… mucles total şi dezinformare, la Piteşti, doar ură şi violenţă împotriva rasei canine.

        Faţă de barbaria plănuită de guvernanţi, atât iubitorii de animale din ţară cât şi cei din străinătate, au început protestele stradale. La Bruxelles, Torino, Munchen, Viena şi alte mari oraşe europene populaţia s-a solidarizat cu cauza căţeilor comunitari din România. Iată ce declara pe forumul publicaţiei RTL în cadrul mitingului de la Bruxelles din 21 septembrie una dintre participante: „Este o adevărată ruşine, o mizerie aruncată pe faţa democraţiei. Belgienii au dreptul să ştie ce se întâmplă într-un stat membru al UE”.

La Bruxelles, comisarul european pentru sănătate Tonio Borg a reamintit că toate statele membre trebuie să respecte recomandările privind controlul populaţiei de câini comunitari.

La data de 17 septembrie Organizaţia Vier Pfoten s-a adresat Curţii Constituţionale prin avocatul poporului pentru a opri legea uciderii în masă a câinilor fără stăpân, înainte de a fi promulgată de preşedintele ţării. Acţiunii i s-au alăturat 30 de membrii ai Senatului care contestă legea la CCR. Apoi a urmat marşul organizat în capitală la data de 21 septembrie, urmând ca în 25 septembrie să se organizeze cea mai mare  manifestaţie a iubitorilor de animale în faţa Palatului Parlamentului. Tema principală a acţiunii: cât de constituţională este o lege care instigă la uciderea animalelor, la violenţe faţă de oamenii care respectă viaţa sub toate formele ei şi la încălcarea drepturilor oamenilor deopotrivă.

Aşa cum era de aşteptat, nici marea actriţă franceză Brigitte Bardot nu a stat cu mâinile în sân. Într-o scrisoare adresată Guvernului României împreună cu Pamela Anderson, aceasta a denunţat politica dictatorială a preşedintelui Traian lui Băsescu, catalogându-l drept „un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă”.

La Geneva, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a calificat uciderea în masă ca fiind cea mai eronată decizie, o metodă iraţională, costisitoare şi ineficientă.  Personal consider că ar fi o metodă costisitoare dacă s-ar folosi T61, substanţa letală folosită în eutanasiere. Considerând însă că, într-o ţară ca a noastră uciderea se face cu ranga sau bâta, metoda este aproape gratis. În plus, reprezintă distracţia unor sadici care, în mod normal, sunt capabili să o aplice oricărei fiinţe umane.

Dacă în mai multe oraşe mari ale României lumea a ieşit pe străzi, la Tg. Mureş s-a întâmplat ceva ciudat. Săptămâna trecută, iubitorii de animale au fost convocaţi pe Facebook, de o individă pentru data de 21 septembrie orele 15 la un marş al tăcerii; marşul urmând să se desfăşoare în centrul oraşului. Ca din senin, vineri seara, individa a dat dezminţire, arătând că nu există aprobarea primăriei pentru marş şi deci, totul cade!

Curios este faptul că Andreea Sălăgean, preşedinta Asociaţiei „Love & Life for Animals” nu s-a implicat cu nimic în vederea obţinerii aprobării, deşi susţine sus şi tare că iubeşte animalele. De asemenea, nici alte organizaţii care declarativ iubesc animalele, nu s-au implicat. Din partea medicilor veterinari mureşeni, cel care a vorbit extrem de frumos la Radio Tg. Mureş împotriva uciderii în masă a prietenilor noştri cu patru lăbuţe a fost dr. Bob Miklos, om şi medic cu valoare excepţională.

Din informaţiile care mi-au parvenit din Piteşti, am aflat că acolo situaţia este dramatică. Lumea vrea circ şi sânge deşi adevărul despre moartea lui Ionuţ a început să iasă la iveală.

Peste 300 de personalităţi şi membrii ai societăţii civile din România au făcut apel la judecătorii CCR pentru  boicotarea legii genocidului canin. Ochii noştri şi ai Europei sunt aţintiţi asupra lor. Ce vor face guvernanţii?

      Dintr-o ştire apărută azi pe DC News am aflat că peste 300 de reprezentanţi ai societăţii civile româneşti – mari actori, regizori, medici, sportivi şi avocaţi printre care Radu Beligan, Marin Moraru, Oana Pellea, Paula Seling, Cristina şi Cristian Ţopescu, Octavian Bellu, Ivan Patzaichin, Gabi Szabo, la iniţiativa Cristinei Ţopescu, au semnat o petiţie la CCR prin care au solicitat respingerea acestei odioase legi.

În ceea ce priveşte membrii Colegiul Medicilor Veterinari, nici o mişcare. Oare le convine legea sau pur şi simplu… nu le pasă? Doctorul-politician Palosi Csaba din Tg. Mureş s-a simţit tare ofensat când am făcut aluzie faţă de uşurinţa cu care curmă viaţa unor animale care pot fi salvate. Dacă pentru acest lucru mi-a promis că mă dă în judecată, oare ce va face atunci când voi da publicităţii alte informaţii referitoare la tratamentele aplicate, costurile acestora şi rezultatele obţinute?

Oricum s-ar prezenta situaţia, un lucru este cert: sub presiunea străzii, vom instaura normalitatea. Uniţi avem forţa necesară schimbării. Iar ei, guvernaţii, fiii întunericului, vor plăti tot răul cauzat poporului pe care îl conduc cu teroare.

                                                                                                         Liliana-Delia MORARIU

P.S.: Publicăm comunicatele de presă ale Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor:

 

C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă

———————————————————————————————

 

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA)

 

 

Uciderea câinilor ca metodă de gestionare a populației canine

se pedepsește cu închisoare sau amendă penală

 Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) atrage atenţia asupra faptului că orice modificare sau iniţiativă legislativă pentru reglementarea fenomenului câinilor fără stăpân în România trebuie să respecte decizia Curţii Constituţionale din 11.01.2012 care prevede ca și cerință constituțională obligația autorităților publice de a nu recurge la măsura eutanasierii. Nerespectarea acestui imperativ va atrage o nouă sancţionare din partea Curții Constituționale.

        Persoanele care susţin că eutanasierea câinilor nerevendicaţi din adăposturi este permisă legal în momentul de față în România, săvârşesc o faptă prevăzută de legea penală, constând în infracţiunea în forma agravată de instigare la nerespectarea legilor precum şi la săvârşirea de fapte ce constituie infracţiuni (art. 324 din Codul Penal).

        FNPA şi organizaţiile de profil din ţară vor efectua toate demersurile necesare pentru justa aplicare a legii precum şi în vederea tragerii la răspundere a celor responsabili de uciderea câinilor fără stăpân cu încălcarea art. 7 ind. 1 din Legea nr. 205/2004.

        FNPA îşi menţine poziţia, susţinută de mai mult de 15 ani, solicitând legiuitorului român să adopte la nivel naţional o politică eficientă şi coerentă de gestionare a populaţiei canine, și anume sterilizarea obligatorie a TUTUROR câinilor, cu stăpân, fără drept de reproducere şi a câinilor fără stăpân şi încarcerarea exclusivă a exemplarelor agresive şi a celor care nu sunt agreate şi tolerate de comunitate. Problema câinilor fără stăpân cu care ne confruntăm nu poate fi rezolvată eficient peste noapte şi oricine propune metode radicale cu rezultate spectaculoase imediate este cel puţin nerealist.

      Evenimentul tragic petrecut luni, în 2 septembrie, în Bucureşti, a şocat şi a îndoliat o ţară întreagă, iar oportuniştii de carieră nu au ezitat să speculeaze drama, folosind incidentul ca pretext pentru reimplementarea aceleiaşi metode ineficiente de gestionare a câinilor fără stăpân, și anume uciderea în masă.

     Considerăm că sub pretextul plasării oamenilor deasupra animalelor, unii politicieni ridică uciderea în masă a câinilor fără stăpân la rang de virtute, deși au fost informați și sunt conștienți că metoda eutanasierii nu este funcțională și nu protejează cetățenii de astfel de situații viitoare.

 

                                                                      Av. Ruxandra BIZERA

                                                                               Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA)

C O M U N I C A T  D E  P R E S A
Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)
 ”Card Rosu pentru Romania”   Solidaritate Internationala fara precedent impotriva legalizarii masacrului canin

 

In Romania, timp de 20 de ani, uciderea constanta a cainilor fara stapan s-a dovedit a fi o metoda ineficienta, care, desi la prima vedere ilogic, a condus la cresterea populatiei canine comunitare.

In Romania, uciderea cainilor a sustinut abuzul, barbarismul si coruptia.Ca urmarea a adoptarii de catre Parlamentul Romaniei a legii care ar „legaliza” uciderea cainilor a condus la initierea a numeroase si ample actiuni de protest la nivel  international .

      Sub egida „We say NU”  mii de cetateni europeni au protestat pana in prezent in cca 15 orase din Europa precum Londra, Berlin, Bruxel, Bonn, Bern, Kohln, Viena, Milano. Mii de cetateni si-au anuntat participarea la protestele care se desfasoara in continuare, zilnic, in fata ambasadelor/consulatelor Romaniei in Germania, Grecia, Polonia, Austria, Finlanda, Spania, Olanda, Bulgaria. “RED CARD FOR ROMANIA” a devenit cartea de vizita a iubitorilor de animale de pretutindeni ce protesteaza impotriva abuzurilor fata de caini, fata de protectorii acestora, fata de masacrul pentru care si-au dat girul politicienii romani. Europa cere stoparea abuzurilor, stoparea oricarei initiative legislative de eutanasie, implementarea unui program de gestionare populatiei canine, care sa fie eficient si sa respecte valorile morale.

”Este scandalos ca in 2013 in Romania are loc uciderea in masa a cainilor, ca nu se poate depasi starea de lasitate, brutalitate si crima. Europa este profund socata de situatia din Romania si nenumarate proteste au loc in aproape toate tarile europene. Niciodata pana acum nu au iesit mii de oameni in toata Europa care sa protesteze in strada impotriva Romaniei si in favoarea animalelor. Nenumarate petitii si scrisori de protest au fost indreptate catre Parlamentul European, Guvernul Romaniei si Curtea Constitutionala. Mii de oameni au scris chiar Papei Francisc. Uciderea cainilor in Romania este doar o afacere profitabila! Stopati acest masacru si deveniti responsabili pentru animalele strazii! Mai bine stimulati pe cei care adopta un caine in loc sa platiti sa-l ucida!

      Multe petitii solicita expulzarea Romaniei din Uniunea Europeana! Pentru ca Romania a ajuns o rusine pentru Uniunea Europeana si pentru ca cetatenii europeni nu accepta ca banii lor sa fie utilizati pentru uciderea brutala a cainilor!” a declarat pentru FNPA, Printesa Maja de Hohenzollern.Vocea societatii civile internationale se alatura astfel celor peste 5000 de romani care si-au manifestat indignarea in strada, in ultimele zile, in Bucuresti, Timisoara, Oradea, Brasov, Arad, Cluj, Constanta si in alte orase, in semn de protest fata de atrocitatile care au inceput deja sa apara pe fondul instigarii la cruzime si fata de masacrul care se doreste a fi initiat.

                                                                              Carmen ARSENE

                                        Presedinte Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

 

 

 

 

5 Comments

 1. Liliana Morariu

  Ultima noutate> CCR, aceasta increngatura a jegurilor romanesti post decembrieste s/a pronuntat: legea genocidului canin este constitutionala!

 2. Casandra

  CItat : ” Cine omoara un caine, va chema asupra lui mare blestem de la Dumnezeu, caci dintru inceputuri, EL l-a lasat pe caine ca paznic si protector al omului si al gospodarieie lui ” Parintele Cleoapa…
  Faca-se voia TA, Doamne…si cat mai repede

  LEGEA ” IONUT ANGHEL” a trimis Romania in PRIMITIVISM. Legea ” Ionut ANghel” a patat Romanian cu sange nevinovat. Legea “Ionut ANghel” va atrage boicot universal. Legea ” Ionut Anghel ” a oficializat ” Romania TARA MORTII PENTRU ANIMALE ” S_o purtati sanatosi pe frunte FAMILIE ANGHEL….!

  CCR = Curtea Criminala Romana ?????? ne-ati patat cu sange nevinovat. Ne-ati facaut tara de RUSINEA lumii…vom fi boicotati in toata lumea….Ati atras asupra Romaniei oprobiu universal…Mai aveti ceva constiinta ? Morala ? Etica ? Civilitate ? Umanitate ? NU.

 3. Sophia

  ACEASTA ADUNATURA DE CRIMINALI SA PUTREZEASCA IN PUSCARIE ALATURI DE TATICUL LOR CRIMINAL SI BLESTEMAT-TRAIAN BASESCU!
  BLESTEMUL SANGELUI SI AL CUVINTELOR NOASTRE SA VA CHINUIE PANA LA MOARTE, PE VOI SI PE TOTI URMASII VOSTRI.
  BLESTEMATI SA FITI BASTARZI IMPUTITI CE SUNTETI!

 4. “Die Größe und den moralischen Fortschritt einer Nation kann man daran messen, wie sie die Tiere behandeln” . Mahatma Gandhi

 5. Constantinescu Maria

  România a devenit tara crimelor pentru aceste animale!Sa va fie rușine! Blestemul acestor animale o să vă ajungă! D-zeu vă va da pedeapsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.