Cadran international

Evreii khazari de la Süddeutsche Zeitung confirmă că Dominic Samuel Fritz – primarul „german” al Timișoarei – este de-al lor

     Dominic Fritz, primarul care a găsit întreaga Europă într-un singur oraș Orașul Timișoara și cei 300.000 de locuitori […]

 

   Dominic Fritz, primarul care a găsit întreaga Europă într-un singur oraș

Orașul Timișoara și cei 300.000 de locuitori ai săi au scris istorie revoluționară în decembrie 1989: La acea vreme, un pastor al comunității reformate care îl criticase pe dictatorul Nicolae Ceaușescu urma să fie reinstalat cu forța. Populația a încercat să-l protejeze împotriva Securității și, în cele din urmă, acțiunea sa transformat într-o răscoală cu bătălii de stradă și morți. Zile mai târziu, Ceaușescu a fost împușcat.

Acum a avut loc o altă revoluție în orașul multicultural din triunghiul României, Serbiei și Ungariei – deși una mică de data aceasta: un german care a venit la Timișoara în tinerețe, după ce a absolvit o școală iezuită din Pădurea Neagră pentru un an de muncă socială, s-a îndrăgostit de țară și de oamenii ei – și a revenit în continuare. La început a avut grijă de copiii fără adăpost, a ținut legătura, a văzut marile probleme sociale, corupția, încetinirea cu trecutul și s-a mutat în Timișoara acum un an.

Duminică Dominic Samuel Fritz din satul Görwihl din districtul Waldshut a fost ales primar al orașului. A fost o „onoare incredibil de mare” pentru el, a strigat el către fanii înveseliți când victoria sa a devenit evidentă. „Acum se scrie scrie istorie. Pentru prima dată în istorie este ales un primar în România care nu are rădăcini aici!” Există cel puțin o tangentă la politică înaltă: președintele Klaus Johannis, fost primar al orașului Hermannstadt (Sibiu), provine dintr-o familie de sași transilvăneni.

Pentru noua slujbă, omul de știință politică și administrativă, în vârstă de 37 de ani, care studia în SUA, Marea Britanie și Franța, a renunțat la o carieră în Germania: a fost implicat temporar cu Verzii și a lucrat pentru fostul președinte federal Horst din 2016 până în 2019, pentru Koehler a lucrat, cel mai recent, ca director de birou. În UE, rezidenților care nu au pașaport din țara în cauză li se permite, de asemenea, să candideze la alegeri. El a înțeles la Timișoara, cu rădăcinile sale germane și evreiești și amestecul său de limbi, conform celor spuse fostului său ziar de acasă, The Black Forest Messenger, „ce este Europa”. Acum vorbește română fără accent și, ca muzician pasionat care cântă la violoncel și pian, a fondat un cor popular de gospel.

Acum vrea să se arunce în noua sa lucrare în capitala fostului Banat din monarhia austro-ungară, la 1200 de kilometri distanță de Berlin, unde a locuit ultima dată. A făcut naveta ani de zile, a făcut campanii luni întregi pentru USR (Uniunea pentru Salvarea României), un partid liberal anticorupție, iar acum vrea să „treacă granițele” – în multe privințe. În 2021 Timișoara va fi Capitală europeană a culturii, Fritz vrea să „sporească potențialul orașului”, așa cum a declarat pentru Deutsche Wellespus. Mai presus de toate, el vrea să-și promoveze partidul proeuropean USR. Acest lucru a prevalat la alegerile locale din weekendul trecut în mai multe orașe mari, precum în Klausenburg (Cluj) și, de asemenea, în București. Alegerile servesc drept test de dispoziție pentru alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie.

Dominic Samuel Fritz vrea acum să dea un exemplu: promite o primărie transparentă- și o politică transparentă. Și promite că „istoria se va face” din nou la Timișoara; orașul ar trebui să devină o „comunitate fără frică”. Odată cu noua revoluție, decide Fritz euforic, perioada de tranziție de 30 de ani, care a început cu răscoala de la Timișoara, se încheiase.

                                                                                                    Cathrin KAHLWEIT

Sursa: Süddeutsche Zeitung

Citiți și:

Este musai ca România să fie condusă de alogeni ca pe vreme bolșevicilor khazari veniți pe tancurile sovietice

Istoria se repetă: Urmașii evreilor bolșevici conduc din nou România

Bolșevicii evrei sau urmașii lor fac din nou legea în România!

 USR și PNL, două partide care sfidează neamul românesc

Evreii, șefi de servicii secrete și promotori ai poliției politice de tip Gestapo

Un Gestapo evreiesc

Am avut cândva o țară…

Noii fanarioți conduc țara, România nu mai aparține românilor!

HoloKLAUSUL lui Iohannis!

„ŻYDOKOMUNA” („IUDEO-BOLȘEVISMUL”, în limba poloneză) – Cazul României (1944-1965)

Klaus Werner Iohannis cu kipa pe creștet  a aprins prima lumină de Hanuka

Proiectul „Israel în România”, mai ceva decât „Planul Kalergi”: Pleacă românii din țara lor, vin israelienii

B’NAI B’RITH (Fiii Legământului): iudeo-masoneria internațională, lumea şi România

Crimele comuniştilor evrei comise împotriva românilor în 1940

Crimele comuniştilor evrei comise împotriva românilor în 1940 (II)

Românii, victime ale terorismului iudeo-bolşevic

Infamele acuze de holocaust aduse poporului român

Falsificarea istoriei, e musai ca românii să fie prezentați ca un popor de criminali!

S-a testat cu primarul Iohannis: Acum e musai ca marile orașe din fostul imperiu austro-ungar să fie conduse de primari alogeni

 

16 Comments

 1. Cornel-Dan NICULAE

  Şi când te gândeşti că la capitală, israelianul Ilan Laufer a ieşit pe ultimul loc la alegerile pentru primar general! Timişorenii or fi ştiut că votează un evreu?

 2. justinianus

  Pe dracu dragoste de Timisoara, “instructaj” BND de 15 ani! Nu inveti limba romana, fara accent, prin sederi temporare in Romania!

 3. Baran Gheorghe

  Pai in Timisoaa vor face asa: Vor rupe fonduri de la guvern , destinate altor zone din tara , vor face ceva prin Timisoara sa o pregateasca pentru evenimentul Capitala Culturala Europeana in anul 2023( care trebia sa fie 2021) , la fel cum au facut si cu Sibiul in 2007 dar mai corect vor facee exact cum au facut cu Carol I in anul 1878 .Adica l-au pus pe Carol I , care a devenit “mare romanism” si a promulgat proclamatia de independenta. Defapt , Carol I nu avea o durere ca suntem sub turci, durerea lui era ca nu suntem vasali nemtilor. Si asa, promulgarea declaratiei de independenta (citita de Mihail Kogalniceau pe 9 Mai) ne-a trecut de sub vasalitate turca sub vasalitatea Germaniei a lui Bismark I , curcanul, cancelarul de fier al germaniei. Bineinteles ca asta nu s-a facut cu acte semnate, pe din dos prin afaceri la inaltele case , la fel ca si cu Bechtel. Istoria ce a urmat dovedeste cu prisosinta acest aspec al trecerii sub nemti incepand cu 1878. Asa au facut de fiecare data , au dat aparent ceva mic sa ia ceva mare. Au pus o momeala mica in ac si au scos pestele cel mare. I-am cunoscut foarte bine pe timisoreni , aia get beget romani sunt oameni blanzi si buni , m-au primit in ca , mi-au dat cheia la casa pe mana fara sa stie cine sunt , eram doar un viitor student la Institutul politehnic Traian Vuia sub conducerea distinsei doamne Coleta de Sabata . N-aveam unde sa dorm sa-mi dau examenul , iar ei m-au primit in gazda fara frica si cu maxima ingaduinta. Nu-i inteleg de ce au ales asa, dar au ales oare , sau daca au ales se vor cai??Avem timp sa le vedem pe toate.

 4. Decebal Marcusanu

  Raspunsul e in articolul lui Dan Chitic “De unde atata sete de dictatura alogena…” (vezi mai sus pe site-ul ziarului), si nu va mai imbatati cu apa clocita in laboratoarele serviciilor secrete, where ever they are!

  • Dan Neamțu

   Ati zis bine….timișorenii ăia get be get nu prea mai sunt! Au venit foarte multe lichele din aproape toate zonele țării! Timișorenii sunt sătui de nemți și de sași și de italieni, de străini în general!

 5. Revista Der Spiegel mentioneaza faptul ca acest individ care a ajuns primar in Timisoara, “ales de romani “, NU ARE NICI MACAR CETATENIA ROMANA : datorita legii EU din 2015 , s-a facut aranjamentul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Observati ce bine este formatat DIN TIMP !!! in stiinte politice si sociale cu burse pe cateva continente si poate intelegeti dece s-a ocupat si de orfani – pentru un an ca mai mult probabil “n’avea timp” – ca sa zica la catastif ca are si activitate de “social worker in the good of the community “. Cine mai putea sa fie mai primar ca el ??? Ingrijitorul de orfani venit taman din Schwarzwald sa aiba grija de romani !?!
  Acest puliglot venit taman din Schwarzwald !
  Are treaba cu femei sau cu barbati ? Ar fi normal sa stim . Dupa ce traditie a crescut in famelie ??? E famelie d’asta teologista-modernista(Germania e plina de pastori care fac sociologie pentru emigranti in biserica, nicidecum slujbe religioase ! Am prieteni foarte dezgustati de pastorime d’asta ! ) de i-au dat atatea burse politice unui ‘violoncelist’ ?
  Multi dintre astia care se “ingrijesc de copii ” au si interese cam speciale .
  Dar vom afla .
  Cand va fi prea tarziu .
  Ca deobicei .

 6. Moro

  Uitati-va si la cine zice, nu doar la ce zice; unul scurtat deputa; venind din amerlocia cea cretinizata de cisma $$ionismului..!!!
  Aduceti-va aminte de toate visele lor despre republici socialiste(evreiesti) din zona Basarabiei-Bugeacului-Odesei, ce se cazneau sa le incropeasca acum circa o suta de ani.
  Ideile alea nu au murit; neamul lui iacob-james are idei putine, dar fixe-gen republica universala cu aH ca Presedinte-Imparat-Rege- toate in acelasi timp.
  Vorba ungurului, Dumnezeu nu culcat; sa le strice Hristos toate planurile marsave ce le urzesc de 2000 de ani si Neamul Romanesc sa se vada iarasi in hotarele istorice !!!

 7. Tudor

  Poate-am citit pe sărite, de două ori totuși, dar de unde reiese că-i jidan? Nu că mi-ar place pedofilu, asta cred că-i mai degrabă, dar să nu ne trimită pe căi greșite.

  • Domnule Tudor, hahahaha contestati ce zic jidovii e la Suddeutsche Zeitung ???

   “El a înțeles la Timișoara, cu rădăcinile sale germane și evreiești și amestecul său de limbi, conform celor spuse fostului său ziar de acasă, The Black Forest Messenger, „ce este Europa”. ” …………………………………………………………………………………………………..

   Stiti ca aveti umor ???????

   • Toader

    Dacă greșesc să spuneți; n-aș vrea, dacă n-am drepate, să zăpăcsc pe alții.
    Nu e virgulă după Timișoara în scrierea germană:
    „In Temeswar mit seinen deutschen und jüdischen Wurzeln und seinem Sprachengemisch habe er begriffen…”
    Traducere automată, nu știu nemțește, în engleză:
    „He understood in Timisoara, with its German and Jewish roots and its mixture of languages…”
    Nu vorbește de orașul Timișoara ca avînd rădăcini germane și evreiești cu amestec de limbii?

    • Cornel-Dan NICULAE

     Da, textul poate parea ambiguu. Dar are Timisoara origini evreiesti sau germane? Nu are, conform istoriei. Nici “Timisoara timpurie”, nici “Timisoara medievala” (maghiara). Atunci cine are “origini evreiesti si germane”? Nu Fritz?

     • rectificat si postat – v-am multumit mai jos si Domniei Voastre pentru punctarea istorica – am vrut ca sa stiti !
      am postat acest comentariu si dincolo, la noua discutie pe aceeasi tema
      Cap limpede
      titlul:
      Cine are rădăcini germane și evreiești, Timișoara sau noul primar Dominic Samuel Fritz?
      Posted by justitiarul 2 hours ago
      caroline gunderode
      Posted octombrie 7, 2020 at 5:01 PM

      Mult Stimate si Onorate Maestre Marius Albin Marinescu,

      lasati timiditatea si intrebati-ma direct de la roman la roman , ce vrea de la romani analfabetul asta cu tupeu, care se iscaleste Toader !?

      Aici aveti propagandistul pus sa apere impostorul politruc de profesie incrustat in ceafa romanilor sa le suga banii si autodeterminarea cand n-are nici macar cetatenia romana , iar Timisoara este un oras majoritar roman .
      Aici aveti dialogul dintre mine si propagandistul – probabil platit caci e prea tenace in prostie si tupeu , ca si individul pe care-l apara -:

      eeeeeeeeeeeeeeeeeeel greseste nu eu !!!

      DACA S-AR FI REFERIT LA TIMISOARA AR FI FOST :

      TEMESWAR MIT IHREN WURZELN ETC
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      AI INTELES, BAAA, “MIT IHREN WURZELN” NUUUUUUUUUUUUUUUUU “MIT SENEN WURZELN” !

      nu traducatorul ,
      nu Domnia Voastra, Maestre !!!
      nu ziarul ,
      in niciun caz caci este preponderamente evreiesc ! si nu face erori d’astea ! evreii de la Suddeutsche Zeitung stiu exact, la nannoparticula , cati evrei populeaza Timisoara azi, si cati romani, care-s majoritari !!!

      ziaristii scriu deci despre protagonistul lor “cu radacinile sale germane si evreiesti si amestecul sau de limbi” caci “sau” si “sale ” este adjectiv posesiv pronominal masculin nu feminin – Timisoara fiind feminin si in germana caci este die Stadt Temeswar, adica feminin, ar fi fost deci , adjectivul pronominal” ei “(radacinile “ei” , daca s-ar fi referit la “die Stadt Temeswar”)nu “sale”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      baaai analfabetule, imi dai lectii mie ???
      baaai, da ce tupeu ai !!! semeni cu marghioala aia – sunteti probabil congeneri – care-si da fustele peste cap si-si arata ranjindu-si dintii aruncati ca la Rotschild , in toate directiile , urland la romani sa-i dea ei , ca tot stramba si limba romana, sectorul cel mai gras din primaria capitalei !

      aici este analiza mea gramaticala a porcariei analfabetului platit ptr propaganda lor desantata tipica ocupantului parazitar al bietei si superbei Romanii, cu care a destabilizat articolul , fara de care mutatie insa nu-i administram lectia asta de gramatica – ca tot m-a infuriat impostorul!
      caroline gunderode
      Posted octombrie 5, 2020 at 1:57 PM

      Domnule Tudor, hahahaha contestati ce zic jidovii de la Suddeutsche Zeitung ???
      Suddeutsche Zeitung” scrie:
      “El a înțeles la Timișoara, cu rădăcinile sale germane și evreiești și amestecul său de limbi, conform celor spuse fostului său ziar de acasă, The Black Forest Messenger, „ce este Europa”. ” …………………………………………………………………………………………………..

      Stiti ca aveti umor ???????
      Răspunde

      Toader
      Posted octombrie 5, 2020 at 9:10 PM

      Dacă greșesc să spuneți; n-aș vrea, dacă n-am drepate, să zăpăcsc pe alții.
      Nu e virgulă după Timișoara în scrierea germană:
      „In Temeswar mit seinen deutschen und jüdischen Wurzeln und seinem Sprachengemisch habe er begriffen…”
      Traducere automată, nu știu nemțește, în engleză:
      „He understood in Timisoara, with its German and Jewish roots and its mixture of languages…”
      Nu vorbește de orașul Timișoara ca avînd rădăcini germane și evreiești cu amestec de limbii?

      Cornel-Dan NICULAE
      Posted octombrie 6, 2020 at 11:21 PM

      Da, textul poate parea ambiguu. Dar are Timisoara origini evreiesti sau germane? Nu are, conform istoriei. Nici “Timisoara timpurie”, nici “Timisoara medievala” (maghiara). Atunci cine are “origini evreiesti si germane”? Nu Fritz?

      Caroline Gunderode :
      Chapeau bas, Maestre Cornel-Dan NICULAE !
      Touchée!
      Stiti istorie, nu gluma !
      Sunteti un gigant pentru noi romanii!
      A la Votre!
      Sa ne traiti !

      Răspunde
      caroline gunderode
      Posted octombrie 7, 2020 at 3:56 PM

      da , gresiti, Temeswar este feminin (die Stadt Temeswar) iar individul instalat fara cetatenie romana !!! (am citit asta de la jidovii de la “Spiegel”, si ei foarte buni cunoscatori ai coreligionarilor lor din Temeswar)– in spinarea romanilor majoritari – este masculin, referinta este formulata – deci acordata gramatical – cu genul masculin.
      e gretos sa vezi atata autosuficienta la analfabetii propagandei globaliste care-si dau ifose de gramaticieni intr-o limba pe care n-o cunosc
      Răspunde
      caroline gunderode
      Posted octombrie 7, 2020 at 3:59 PM

      Daca nu stiti nemteste deloc, dece faceti aici pe gramaticianul ? Calcati rau in strachini ?

      da , gresiti, Temeswar este feminin (die Stadt Temeswar) iar individul instalat fara cetatenie romana – in spinarea romanilor majoritari – este masculin, referinta este formulata – deci acordata gramatical – cu genul masculin.
      e gretos sa vezi atata autosuficienta la analfabetii care-si dau ifose de gramaticieni intr-o limba pe care n-o cunosc , “domnule Toader” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • da , gresiti, Temeswar este feminin (die Stadt Temeswar) iar individul instalat fara cetatenie romana – in spinarea romanilor majoritari – este masculin, referinta este formulata – deci acordata gramatical – cu genul masculin.
     e gretos sa vezi atata autosuficienta la analfabetii care-si dau ifose de gramaticieni intr-o limba pe care n-o cunosc

    • Daca nu stiti nemteste deloc, dece faceti aici pe gramaticianul ? Calcati rau in strachini ?

     da , gresiti, Temeswar este feminin (die Stadt Temeswar) iar individul instalat fara cetatenie romana – in spinarea romanilor majoritari – este masculin, referinta este formulata – deci acordata gramatical – cu genul masculin.
     e gretos sa vezi atata autosuficienta la analfabetii care-si dau ifose de gramaticieni intr-o limba pe care n-o cunosc

 8. IQ100

  “Stalin si poprul.rus
  Libertate ne a adus!”
  Mi -e si greata si groaza, imi amintesc de anii primei copilarii cand gasisem asemenea maculatura prin pivniță casei unde stateam cu chirie..Tatal ,medic, fugise din casa nationalizata si cabinetul confiscat ca sa imi imbunatateascs putin “dosarul” ca intram in clasa1.
  Nici comunismul ceusist in cele mai negre zile de propagandă nu era mai paralel cu realitatea.

 9. Se face prea multa vorbarae si “literatura” despre acest individ.Deja se stie ca pe tot Mapamondul,evreii au fost si sant imbarligati in toate procesele euforice ale omenirii.Ei se baga in seama din instinct,ca cainii,si-au format reflexe conditionate inca din anichitate,reflexe ce se transmit in mod patologic din generatie in generatie.Omenirea daca vrea sa fie libera,trebue sa ia aminte asupra cauzelor care produc aceste reflexe.Evreii nu au nici o vina,vina este a celor ce perturba evolutia fireasca a lumii.Bine ar fii ca toate natiunile create de Dumnezeu sa-si formeze reflexe conditionate care sa impinga comunitatea lor sociala spre frumusetile prevazute si pregatite de oamnenii de stiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.