Colimator

Evreul comunist și necunoscut Richard Wurmbrand s-a dat peste cap de trei ori, a devenit pastor luteran, după care a ajuns să-i concureze pe Eminescu și Mihai Viteazul la concursul „fake” zis „Mari români”

             Cine ești dumneata, domnule Wurmbrand?   Recunosc că păcătuiesc față de pastorul Wurmbrand: mi-e […]

 

 

         Cine ești dumneata, domnule Wurmbrand?

 

Recunosc că păcătuiesc față de pastorul Wurmbrand: mi-e tare antipatic, mi-a devenit antipatic fără să știu mai nimic despre dînsul, și asta s-a întâmplat atunci când ne-am pomenit cu un Richard Wurmbrand că este cât pe ce să fie declarat cel mai important român, la acel concurs al TVR (Nota redacției „Justițiarul”: este vorba de emisiunea „Mari români” realizată de TVR în anul 2006, clasamentul final aici https://ro.wikipedia.org/wiki/Mari_rom%C3%A2ni) la care totuși, până la urmă, a ieșit câștigător Ștefan cel Mare!… Concursul s-a bazat pe telefoanele primite la redacția TVR! Era vădit pentru toată lumea că un grup de evangheliști dădeau telefoane în draci, fără să se uite la bani și la timpul pe care l-au dedicat acestei găinării sordide! Iar când am aflat că Liviu Petrina a fost în fruntea celor ce au organizat această acțiune tembelă, antiromânească și deopotrivă prostească, antipatia față de Richard Wurmbrand s-a instalat aproape definitiv. Fără voia mea! Încerc să mă lepăd de ea!

Aceasta a fost și este poziția mea față de R.W.: sunt atent, atunci când se ivește ocazia, la toate argumentele care ar putea să fie invocate în favoarea sa! În speranța că aceste argumente ar putea să răspundă definitiv la rezervele pe care nu puțini le-au prezentat public, stârniți de rușinoasa stratagemă de a face dintr-un necunoscut românul cel mai important!

Firește, Wurmbrand nu are nicio vină pentru nebunia lui Liviu Petrina și acoliții săi din acea duminică a votului!… Desigur, în urma acelei „găinării sordide” (apud Ion Coja), numele lui Wurbrand a început să fie ceva mai cunoscut, dar nu cine știe ce! Am aflat mai înainte de toate că ar fi fost ateu în prima parte a vieții sale. Lucru pe care nu-l ascunde nimeni dintre „fanii” săi. Dar se ascunde faptul mult mai grav că a fost comunist, comunist cu activitate bolșevică intensă în ilegalitate! Numai că după ce comuniștii ajung la putere după 23 august 1944, Wurbrandt al nostru în loc să fie pus într-o funcție politică din care să taie și să spânzure după voia inimii sale, aflăm că este arestat, anchetat, schingiuit, și condamnat la ani mulți de pușcărie!…

Richard Wurmbrand cazier

Am urmărit azi dimineață a casetă de o oră și jumătate despre R.W. Numai pastorul Cătălin Croitor, în minutele care i s-au acordat, amintește de apartenența junelui Richard la partidul comunist. Richard Wurmbrand însuși povestește cum a apărat el obrazul creștinătății din România la o întrunire a P.C.R. cu reprezentanții tuturor cultelor din România. Îl citez pe R.W.: „într-o sală cu 4.000 de locuri”, ceea ce este o mică inadvertență, pe vremea aceea sala cea mai încăpătoare din București nu putea găzdui 4.000 de participanți!… În realitate consfătuirea s-a ținut în sala Marii Adunării Naționale, din ograda Patriarhiei, cu vreo 400 de locuri… Putem conta pe memoria pastorului?!… R.W.  a cerut cuvîntul și ar fi vorbit singurul în apărarea lui Iisus! Asta l-a costat libertatea,  câțiva ani buni!…

Circulă și varianta că R.W.  a fost arestat de comuniști pentru că aceștia, având acces liber la arhivele Siguranței, l-au găsit pe R.W.  pe listele de informatori infiltrați de Siguranță în rândurile Partidului comunist.  Siguranța a avut mulți informatori evrei, comuniști sau nu! Comuniștii informatori ai Siguranței, cum a fost bunăoară Constantin David, au acționat cu voie de la Partid, știindu-se bine la conducerea partidului de activitatea lor cu dus-întors. Wurbrandt al nostru intrase însă ca agent plătit al Siguranței fără să-și informeze tovarășii din celula de partid! Adică își trădase tovarășii! Îi vînduse și se vînduse și pe sine, ceea ce ar explica răzbunarea Securității, dominată în acei ani de evrei! Ar explica sălbăticia tratamentului de care R.W.  a avut parte,  dovadă cele 12 cicatrice care i-au rămas pe răboj… N-am auzit pe niciun fost deținut politic să poarte asemenea semne de noblețe! Bătaia și caznele de care a avut parte Wurmbrand se pare că a fost specială, dar nu din motive religioase, ci pentru că venea de la frații trădați!… Aș zice că, dintr-un anumit punct de vedere, dacă e adevărat că R.W.  și-a trădat tovarășii, caznele au fost cam meritate!… Repet: dacă!

Cât privește scena celebră din Senatul american, când R.W.  își scoate haina și cămașa pentru a-și exhiba cicatricele dobândite în subsolurile Securității, nu e pe gustul meu! Nu rimează cu tradiția creștină. Scenă de film dedicat antichității precreștine, când smerenia nu fusese încă conceptualizată…

Richard Wurmbrand 1

Am intrat pe sursele curente on line de informare, nu m-am lămurit prea mult, am mai aflat că a urmat și școli de partid la Moscova, se  adună mai multe semne de întrebare, nu insist, dar cred că ar fi cazul să ni se spună adevărul despre R.W., compromis în ochii mei, cum spuneam, de manevra de prost gust, veritabilă diversiune, prin care s-a încercat să ne fie băgat cu de-a sila în suflet. Avem nevoie să distingem între legendă și bârfă!

Am ascultat azi și o predică ținută de R.W., dacă nu mă înșel la Los Angeles, în românește. Probabil că a fost selectată, una dintre cele mai bune va fi fiind! Mediocră, aș zice. Fără boltă prea înaltă, fără fior. Raportarea la Dumnezeu a lui R.W. mi s-a părut infantilă, pe înțelesul unor minți mai simpluțe! Atâta a putut Wurbrand sau e vorba de publicul în fața căruia vorbea, de neputințele acestuia?

Cred că cei care se îngrijesc să-i perpetueze amintirea ar face ceea ce e de făcut dându-ne toate detaliile din care se constituie portretul moral autentic, cel adevărat, al pastorului Richard Wurmbrand… Deocamdată e multă ceață! Cine o risipește? Liviu Petrina într-un singur caz: dacă va face bine să ne explice ce dracului căuta el în fruntea acelor caraghioși mizerabili care au atentat la conștiința noastră românească! Auzi la ei! Cine să fie românul cel mai important?!  Richard Wurmbrand! Și-ar fi dorit răposatul pastor asemenea recunoaștere măsluită, trucată?!

                                                                                                                                                    Ion COJA

Nota redacției „Justițiarul”: Evreul bolșevic Richard Wurmbrand a executat trei ani de închisoare la Doftana, din 1929 până în 1932, în calitate de comunist ilegalist. A terminat cu comunismul și iudaismul, convertindu-se la evanghelismul luteran din oportunism, în anul 1937, când Adolf Hitler era deja pe cai mari în Europa. Toți sașii din Transilvania erau evanghelici luterani (Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană) și hitleriști mai fanatici decât nemții-nemți din Germania. Sașii transilvăneni s-au înscris în organizația nazistă Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien) și ulterior s-au înrolat voluntari în Waffen SS.

Richard Wurmbrand era în „trend” arian, cu numele său german și convertit la religia lor, devenit chiar pastor luteran, respectivul avea deja o nouă identitate. Tipic pentru infiltrarea evreiască în toate culturile lumii și în interiorul popoarelor Europei! Să cităm din materialul clientului, progresiștii multiculturali de la „Adevărul”: „În 1937, aflat într-o perioadă de depresie după dezamăgirea produsă de comunişti, Richard Wurmbrand este convertit la creştinism de către un tâmplar sas din oraşul Săcele, pe nume Christian Wölfkes, care îi înmânează o biblie.” (http://adevarul.ro/locale/iasi/destinul-cutremurator-romanului-richard-wurmbrand-unul-cei-mai-influenti-crestini-omenirii-schimbat-veci-gandirea-sua-despre-comunisti-1_551bffb4448e03c0fd1e74dd/index.html)

Dar, „socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă”, așa că nici lui Richard Wurmbrand nu i-a ieșit planul. După război, deși pastor evanghelic, Wurmbrand face propagandă sionistă. Cităm din aceeași sursă de mai sus: A continuat să susţină cauza evreilor, militând pentru înfiinţarea unui stat pe teritoriul Palestinei, iar în preajma anului 1945, s-a manifestat dur împotriva regimului comunist.” Dacă a văzut că nu a fost un vizionar și a ales tabăra greșită, prospătului „creștin” sionist nu i-a mai rămas decât să zgândăre, provocator, cu bățul un rahat uscat, fiind arestat în 1948 de foștii lui colegi, evreii bolșevici, după care s-a autovictimizat, tot în bună tradiție evreiască. În 1966 a emigrat în SUA, de unde a acuzat permanent România de toate relele posibile, începând cu așa-zisul holocaust și terminând cu suferințele lui personale din temnițele comuniste ale bolșevicilor evrei, făcând abstracție că la originea acestor nenorociri au stat exact foștii lui camarazi, ale căror politici și religii le-a îmbrățișat pe rând!

                                                                                                                       Marius Albin MARINESCU

 

5 Comments

 1. alex

  “Tipic pentru infiltrarea evreiască în toate culturile lumii și în interiorul popoarelor Europei!”- aceasta propozitie trebuie sa stea ca un stigmat pe fata lor, atunci cand vorbim de evrei. Ei au creat, creeaza si vor crea toate miscarile impotriva crestinatatii, precum au creat fascismul, comunismul etc.

 2. Adrian Grigoriu

  Ati omis cel mai important aspect acelșa ca Valeriu GAfencu s-a sacrificat coinsteint si a cedat doza sa de penicilina lui Richard Wurmbrandt care s-a vindecat de pneumonie iar Valeriu Gafencu a murit de pneumonie. Acest detaliu a fost ascuns de Wurmbrandt in toată viata dar noi nu avem rdeptul sa il omitem.

 3. Petrea

  Interesant !Mi-aduc aminte de acel sondaj. Domnule Coja,ce se mai aude de Vatra Romaneasca? Mai exista?

 4. Titi Vanga

  Dacă nu mă înșeală memoria, Nicu sau Nelu Vlad a fost primul nume al pastorului W. Richard. După ieșirea din pușcărie l-au preluat americanii, mai pe șleau, CIA… ajuns în America acesta s-a apucat de scris cărți. Una dintre cărți publicată în America și ulterior tradusă și vindută și la noi după 1998 este ”ISUS, prietenul teroriștilor”… Asta ca să înțelegeți mai bine politica americană vizavi de terorism, la ei în țară în milioane de exemplare s-a vândut această carte. Și la noi s-a vândut cu prețul de 2 lei exemplarul… Mulți m-au acuzat la acea vreme că am ceva cu pocăiții, asta e, nu-i pot mulțumi pe toți. Un mic pasaj din carte, citez: ”Eu spun creștinilor din jurul meu că noi ar trebui să-i considerăm prietenii noștri pe teroriști. Teroriștilor care citesc aceasta, le spun: ”Sunt prietenul vostru și a celor care gândesc ca voi”. Pasaje de acest fel mai sunt în această carte…

 5. Ben

  Nu va este rusine ?? Omul acesta a fost chinuit si batut mai bine de 14 ani,a indurat si suportat totul pentru Dumnezeu ! Mihai,baiatul lui explica foarte clar totul…cum el a dus pastilele si nu altcineva si tot ceea ce voi nu faceti decat sa bagat bete in roate si sa rastalmaciti…Nu sunteti nici macar cat negrul sub unghia lui si aveti tupeul sa comentati…el era batut si torturat pentru credinta lui iar voi stati si mancati pufuleti in fotoliu in timp ce va ganditi ce sa mai spuneti de rau…nascociti prostii si minciuni si faceti lumea sa creada…atat va spun ! Dumnezeu lui care l a scos de acolo sa va treaca si pe voi pe acolo,sa suferiti macar cat a suferit el si dupa sa va vad cum comentati…dupa sa vina un anonim sa ti spuna ca te prefaci,de ce ti arati tampitule ranile ca pe noi ne doare m cur !!! Exact asa spune handicapatul asta care a scris articolul…esti un imbecil si meriti ce i mai rau !!! Asa sa te ajute Dumnezeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.