Colimator

Excelenta colaborare româno –franceză: frăție în hoție!

  La prima vedere doamna Clotilde Armand întruneşte calităţile standard de graţie feminină franţuzească. Cu un chip agreabil, subţirică, fâşneaţă, […]

 

La prima vedere doamna Clotilde Armand întruneşte calităţile standard de graţie feminină franţuzească. Cu un chip agreabil, subţirică, fâşneaţă, guralivă, întrepidă, cu ochi vii şi haine curgând lălâi pe dânsa, e greu să treacă neobservată. Mai ales printre politicienii noştri constipaţi şi gângavi, cu pantaloni sumeşi şi şosete colorate şi scurte de sub care înfloreşte mărarul.

O observi cu oarecare curiozitate, şi mai şi când o auzi vorbind: o limbă română straniu reinventată, cu accente de Google translate şi dezacorduri turuite fără complexe sub camuflajul unei graseieri care îţi distrage atenţia.

Sunt însuşiri sub care n-ai crede că se ascunde o perfidă Mata Hari sau un cinic hoţ de buzunare. Şi totuşi…

Premise şi alură de French Mata Hari ar avea!  Deşi… Atâta penurie de minte… Atâta isterică nestăpânire… Atâta dezlănţuire publică cu fuste ridicate-n cap şi minciuni ce se desfiinţează una pe alta… Şi câtă stridenţă cabotină… Toate cam de periferia civilizaţiei.

Să recrutezi un agent pentru o misiune importantă în altă ţară şi să nu bagi de seamă  cam ce gablonz,  ce podoabă ieftină e şi cam ce… daruri pidosnice ascunde, ar trebui să fie naşpa pentru un serviciu de intelligence cu pretenţii. Mă gândesc însă la o verificare simplă: am auzit cu toţii de serviciile secrete cu adevărat prestigioase: SECURITATE, MOSAD, CIA, MI6, KGB. E al francezilor printre ele? Aţi şti acum, pe loc, să spuneţi cum îl cheamă?

Cam aşa stau lucrurile şi cam de-asta vedem ce vedem că s-a întâmplat la Sectorul 1.

Nu putem şti cu siguranţă dacă doamna Clotilde Armand  este o Mata Hari de limbi latine a contemporaneităţii. Ne-am cam lămurit însă, după alegerile de la Sectorul 1, că poate fi, şi cu mare probabilitate este, un voleur de alegeri extrem de eficient.

Să recunoaştem: una e să furi un ou, alta e să furi o primărie. Diferenţă de anvergură. Trebuie deci să fim fairplay, să-i dăm doamnei Armand recunoaşterea binemeritată şi să evidenţiem că mulţumită domniei sale putem anunţa azi atingerea unui nou nivel de excelenţă în fraternitatea româno – franceză: frăţia în hoţie. Sau, ca să înţeleagă toţi participanţii la misiune: La fraternité des voleurs! Les voleurs reunis!

Ceremonialul marilor festivităţi de premiere cere şi un laudatio adresat echipei din spatele câştigătorului.

Aşadar: USR. Voi, reformatorii naţiei, voi, spaima corupţiei, voi izvorul speranţei, voi, întruchiparea purităţii, primiţi multumirile noastre pentru că ne-aţi dat ţara (voastră) înapoi (cadou).

Nos remerciements pentru Sectorul 1 din Bucureşti.

Unser Dank pentru Municipiul Timişoara.

Köszönjük pentru judeţele Mureş şi Satu Mare.

Mai aveţi multe de făcut şi mulţi susţinători prin Europa, care au mari aşteptări de la voi: Belgia (căi ferate), Olanda (porturi), Austria (energie si finanţe) etc. Nu uitaţi că România a fost la început doar o singură şi mică provincie: Dacia. Redaţi istoriei dreptul ei la repetare.

Hoţi, derbedei, mincinoşi, semidocţi, arivişti, mahalagii, violenţi, extremişti, trădători, atei.

Dar, în primul rând, hoţi. Cu respect pentru folclor, e adevărat, căci de fiecare dată ei sunt primii care strigă hoţii.

Clotilde li se potriveşte mănuşă. Fac o minunată echpă de hold-up împreună. Ei, care în general nu sunt buni de nimic, au reuşit sub vraja compatibilităţii în ale furatului, să edifice, în fine, ceva: o foarte solidă frăţie în hoţie.

Clotilde – USR: La fraternité des voleurs! Les voleurs reunis!

Bravo, félicitations, champagne !!!

                                                                                          Contele de Saint Germain

 

8 Comments

 1. Nea Gheorghe De La Tara

  Si “Contele de Saint Germain” pare mai degraba un plutonier adjutant de Ferentari… Cam asa gindeste Seku “patriotica”: daca esti francez sau te-ai intors din Franta esti neaparat spion francez… Dar Dna Clotilde Armand a facut studii la Boston, impreuna cu sotul de la dansa: MIT. Soros recruteaza cumva si la MIT? Sau Contele de Ferentari intoxica pentru SRI si pentru … Soros?

 2. O sobolanca isterica dupa bani este la fel de vulgara daca-i formatata la Boston MIT sau la Sorbona – aflati direct de la sorbonnarzi ce fauna o populeaza : bulendre lalai ca-n California, urlete , etc sunt la ordinea zilei in ambele centre universitare
  Autoinfatuarea si frenezia acestei specii vesnic infometate de abuzul de putere , este identica pe ambele continente !
  Nevroza lor ii face mereu interchangeabili dpdv ideal si comportamental !
  Cu sau fara sa graseieze dintre maselele lor stricate !

 3. Clotil de Arnand

  à tout à l’heure, fraierrilor.

 4. ce rat are

  ce s-a intamplat cu dintii din ratul domniei sale?

 5. gigimutu

  am o intrebare de baraj,

  cind se vor face teste psihiatrice la cei care candideaza, indiferent pentru ce, primari, sef de consiliu judetean, parlamentar, presedinte? pentru ca multi, ca si cocoana asta sau mucusor dan, sunt dilii, nu au ce cauta in functii publice!!!

  • Malus Dacus

   Daca vreodata numararea voturilor o sa fie corecta, daca vreodata serviciile nu se vor mai amesteca in alegeri, daca vreodata cetatenii furati vor iesi cu sutele de mii furiosi si revoltati in strada, daca vredata o sa avem justitie corecta, atunci poate vom vedea si candidati onesti si sanatosi la cap.

   • Pentru ca votul sa fie nefraudabil...

    Este absolut necesara transparenta lui. Adica VOT PUBLIC, nu secret. Singurul tip de vot total verificabil (stii exact ce s-a intamplat cu votul tau) si moral (iti asumi responsabilitatea pentru rezultatele guvernarii celui impus de tine celorlalti – minoritatii, perdantilor “bataliei electorale”). Societatea nu mai trebuie sa fie tabla de sah sau teren de fotbal la care ne uitam ca la circ. Fara responsabilizare individuala – ales + alegator, o sa ne tot balacim in cloaca asta pana la sfarsitul lumii. VOTUL NU ESTE ceva INTIM, cum tot repeta unii “pudibonzi” (culmea este ca acestora, de obicei, nu li se par la fel de intime si celelalte lucruri intr-adevar intime ale omului care sunt zilnic terfelite, altfel ar fi plina Romania de protestatari impotriva supravegherii electronice pe spatiul public si privat, impunerii vaccinarii obligatorii, imprastierii de otravuri in aerul respirat de toata plebea, chiar si pe proprietatile lor etc. Consecintele votului sunt cat se poate de publice. VOTUL INDIVIDUAL trebuie sa fie PUBLIC si sa RESPONSABILIZEZE ALEGATORUL. Cine nu vrea sa isi asume responsabilitatea sa nu mearga la vot si cine merge la vot sa isi asume responsabilitatea, nu sa tot dea vina pe “greaua mostenire” si pe ceilalti! Destul cu dictatura votantilor pudibonzi, incapabili sa isi asume public responsabilitatea pentru alegerea lor si pentru consecintele lor asupra celorlalti.

 6. peste tot in Europa si in USA s-a constatat ca votul manual permite doar manipulare mult redusa fata de votul electronic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *