Observator

Experții în proteste de la Sibiu, „#șî ei”…

         Cum mi-am petrecut greva generală de 15 minute Am fost tare necăjită… că eu am participat […]

 

       Cum mi-am petrecut greva generală de 15 minute

Am fost tare necăjită… că eu am participat la greva generală alături de milioane de cetățeni responsabili ai patriei dar nimeni n-a observat … adică m-am așezat frumos în fața computerului și timp de 15 minute N-AM FĂCUT NIMIC!!!

Nu ca Vâlceanu Dan de la PNL, care a tras pe dreapta și a fumat sau a făcut altă chestie rușinoasă pe care n-a vrut să ne-o zică la televizor…

Însă nimeni n-a scris despre mine… în schimb despre salonul de înfrumusețare „INSPIRE STUDIO” din Sibiu au scris … și despre SALONUL DE MOBILĂ SIBIU …și despre TÂRGUL IMOBILIAR CONSTRUCȚII ȘI AMENAJĂRI SIBIU… și despre FABRICA DE LACTATE SEVIȘ (a pușcăriașului Ilie Carabulea, ăla cu Banca Comercială Carpatica și Atlassib, din Sibiu , bineînțeles…) și despre TUCANO COFEE din Sibiu… și despre REZIST DUBLIN ( care, cred eu, trebuie să fie tot din Sibiu, dar lucrează la oha! sub acoperire), despre toți ăștia a scris pe ZIARE.com Andreea Ghinea, le-a publicat comunicatele… și nici un cuvințel despre Luminița Arhire. Apoi am citit asta: „Greva românească pe insula japoneză din Sibiu! În 15.03.2019, ora 15:15, pentru 15 minute ne vom opri activitatea, alăturându-ne inițiativei «România vrea autostrăzi!» #ȘÎEU! Sushi on!” ( comunicatul aparține restaurantului „OSUSHI” din Sibiu). Deci, până și japonezii greviști tot din Sibiu sunt! (apropo, ăia de ce n-au făcut GREVĂ JAPONEZĂ, fără oprirea activității? vă zic eu: pentru că nici japonezii nu mai sunt ce-au fost odată, de când s-au mutat la Sibiu, d-aia!).

Așa, deci… Biiiiineeee… Când să fiu și eu solidară și să cer autostradă la Tulcea, hop! cu tot Sibiul pe capul meu cerând autostradă în… Moldova!

Și totuși… în sufletul meu parcă se dădea o luptă… cine lipsește… cine lipsește… parcă mai era cineva din Sibiu care ar fi trebuit să se „solidarizeze”… nu, nu Turcan… nu Sorin Ilieșiu… altcineva… mai mare, mai impunător … și-am stat în dilema asta tulburătoare până la ora 12.00 a zilei de grație 15 martie 2019 când președintele nostru, cu cravată bleu cu picățele și îmbrăcat într-un costum care nu-l mai încape de când a devenit el așa un vizionar dezmărginit și-un analist politic de te-nfiori, a ieșit cu o declarație de presă în care a măscărit CIUMA ROȘIE și care s-a încheiat așa:„Iar în legătură cu protestul care se desfășoară astăzi la ora 15:00, un protest pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei! Șî eu! Vă mulțumesc! Vă doresc o zi bună!

Așadar, ȘI EL! Și el vrea autostradă în Moldova. Sau în altă parte. Autostradă pe Valea Oltului să-i facă naibii, odată, PSD-ul! Să meargă și el civilizat vinerea, cu alaiul, până la Sibiu, la nevasta care-l așteaptă în poarta uneia dintre cele cinci reședințe, că doar atâtea i-au mai rămas după ce Justiția independentă a zis : Nțțț !!! la două dintre proprietățile dobândite cu sudoarea frunții, prin lungi și tensionate meditații la fizică.

Însă pe mine nu președintele, ci „experții ” în proteste de 15 minute de la VĂ VEDEM DIN SIBIU m-au convins să întrerup lucrul pe 15 martie 2019. Și iată cum: „Vineri, 15 martie, de la ora 15, pentru 15 minute, toată țara se oprește ca o formă de grevă și protest generalizat față de o guvernare care și-a ales ca prioritate principală subjugarea justiției și destructurarea luptei anticorupție, în defavoarea priorităților de dezvoltare a țării. La Sibiu avem deja aproape 500 de proteste zilnice de câte 15 minute, așa că ne putem numi EXPERȚI în această formă de protest. Ne alăturăm # șînoi acestei inițiative și chemăm la protest toată țara, pentru a transmite un mesaj puternic guvernanților dar și ÎNTREGII EUROPE.

Căci Europa a fost , într-adevăr, lovită-n freză de marele protest! Iar cei mai loviți au fost cei de la VESTELE GALBENE, care n-au știut că se poate OPRI TOATĂ ȚARA și în acest mod simplu, curat și eficient. De aceea există în prezent o mare cerere a prietenilor francezi de a importa, pe lângă deliciosul „salam de Sibiu”, și revoluționari EXPERȚI ÎN PROTESTUL DE 15 MINUTE din același oraș capitală-culturală-europeană !

                                                                                                                  Luminița ARHIRE

 

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *