Lichele

Expertule, iar te legi de minore?

  Sorin Ioniță este un exponent. Este butonul roșu din servieta nucleară a lui Petrov. Este esența prelinsă pe bărbiile […]

 

Sorin Ioniță este un exponent. Este butonul roșu din servieta nucleară a lui Petrov. Este esența prelinsă pe bărbiile cariatidelor. Ce mai, este ceea ce nimeni nu poate să fie, doar el … un voinic atât de curajos încât țintele îi sunt predilect apolitice și pe cât se poate minore.

Recidiva lui Ioniță ar merita o analiză spectral-psihologică. Frustrările sunt evident, iar declanșatorul are un dublu numitor comun: patriotism-naționalismul și fetele minore!

În 2013, universitarul Ioniță o călca în picioare pe eleva Sabina Elena (16 ani) din Covasna, pentru că a îndrăznit (!?) să meargă la școală purtând o bentiță tricoloră care a deranjat comunitate maghiară. Fin analist, Ioniță a catalogat gestul în literă stalinistă: „proastă şi tupeistă”, neuitând să ardă câteva smetii educative și părinților fetei.

În 2020, universitarul Ioniță recidivează. De fapt, ne arată că în ultimii șapte ani nu a reușit să își depășească frustrările, pasiunile pentru minorele care apar la televiziune și … îl eclipsează până la întrebarea: Dar, totuși, cine este Sorin Ioniță? Întrebare justificată odată ce Petrov a dispărut acoperit de praful dosarelor.

Stimate domn Sorin Ioniță, de departe de țară, din China pe care tu nu cunoști, dar nici nu ai interesul să o înțelegi, îți dau și eu o sentință: EȘTI DOBITOC!

Înainte să te zbulești hiperoftalmic la cele două cuvinte, admiră-ți opera.

Piesa interpretată în emisiunea de la PROTV NU ARE LEGĂTURĂ cu Mao și Armata Roșie!

Ioniță, melodia este o poveste despre iubirea locurilor natale, personificată de o privighetoare care zboară deasupra armatei de țărani voluntari plecați de acasă ca să apere granițele țării. Dacă aveai urechi, sesizai trilurile din finalul cântecului.

Matafora privighetorii este una extrem de puternică în tradiția populară chineză, fiind similară cu un simbol protector venit din Cer, pentru a apăra oamenii curajoși de pe Pământ, care își sacrifică viața pentru glie și țară.

Este că toate aceste repre îți sunt străine? Este că tu, Ioniță, ești atât de superficial și suficient încât nu ai nici măcar puterea de a recunoaște că greșești?

Și încă ceva, Sorin Ioniță.

În emisiunea de la PRO TV, melodia NU A FOST INTERPRETATĂ ÎN UNIFORMĂ MAOISTĂ!

Este uniforma care identifica soldații proveniți din cea mai săracă pătură săcială din China: țărănimea! Pătura socială cea mai reprezentativă, cea mai săracă, dar și cea mai dedicată în războiul intern condus de Mao Zedong și Sun Yat-sen (acesta nu a fost deloc comunist, idiotule!), împotriva cotropitorilor străini. Cine erau acești cotropitori? Răspuns corect: americanii, japonezii, francezii, britanicii, spaniolii, portughezii etc!

Țăranii chinezi pe care tu îi identifici pe cât de facil, pe atât de greșit, au fost și sunt cei care au ridicat China, țara despre care tu vorbești cu atâta silă încât pare că ți-a luat sânul mamei de la gură.

Dar, tovarășe Stalin-Ioniță!

Nu ești deloc în reperele istorice chineze, deși ai titluri academice care te recomandă deștept, cult în cap și pregătit să abordezi orice avion aflat în picaj care îți trece prin capul dominat de ecoul propriului prost orgoliu.

La final, îți dau o mână de ajutor.

Subsemnatul este un român plecat de acasă, trăitor în China, angajat la o instituție media chineză (da, toate sunt controlate de stat). Sunt un român dintr-o familie modestă, cu o educație moderată, dar deloc răbdător când văd ticăloși care se rostogolesc în mocirlă atunci când le apare în față Tricolorul României sau copii de excepție.

                                                                                                                      Dan TOMOZEI  

5 Comments

 1. alex

  Exceptional articol! Bravo, Dan Tomozei! L-ai facut sah-mat pe acest pe acest ” universitar’ de sorginte sorosista!

 2. Iulian

  Dl Ioniță, consider, că aplică în cazul acesta, unele teze aflate în cartea Teoria Crizei a lui T.Adorno s.a. și Toleranța represivă a lui H.Mancuse. E vorba de intoleranță la tot ce e tradițional sau cu trimitere spre patriotic. Poate greșesc, poate nu…Sunt elemente din gîndirea Scolii de la Frankfurt.

 3. gigimutu

  bravo Siena,

  am vazut vineri emisiunea, ai fost superba, cinti extraordinar, ma bucur ca o fetita romanca poate sa cinte in asa fel in limba chineza, care dupa parerea mea este o limba extrem de greu de invatat!!!

  pai la cum cinti fato, chinezii trebuie sa-ti faca statuie!!! succes in semifinala, sper sa cistigi concursul, meriti !!!

 4. Z

  Intr-o vreme ii confundam pe cei doi “Ionita”, dar nu-i nicio diferenta.

 5. MN

  Domnule Tomozei, ce sa inteleaga un individ de talia acestui Ionita dintr-un asemenea limbaj : privighetoare, respect, dragoste de tara, date despre istoria unei tari,..Un om neimplinit, plin de rautate, de invidie, pus pe critica permanenta, lipsit de cunostinte elementare,.. este incapabil sa mai vada frumusetea. Foarte, foarte trist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *