Atitudini

Exploatarea gazelor din Marea Negră, trădarea continuă!

Domnul Teodor Meleșcanu, Ministrul de Externe al României, ne anunță (să ne bucurăm că s-a trezit, totuși!!!), cu surle și […]

Domnul Teodor Meleșcanu, Ministrul de Externe al României, ne anunță (să ne bucurăm că s-a trezit, totuși!!!), cu surle și tobe, că secretarul american al energiei, Rick Perry, l-a chemat la el pe ambasadorul lor, din partea României, la Washington D.C., pe „patriotul” George Maior și l-a mobilizat să facă demersuri pe lângă autoritățile române competente, pentru a le determină să modifice „Legea offshore”, adoptată recent de către Parlament.

Perry i-a spus lui Maior, iar acesta a fost imediat de acord, că ei vor gratuit resursele de hidrocarburi din Marea Neagră, a căror exploatare are un impact major pentru securitatea energetică din regiune și nu numai, așa că preluarea lor, fără să dea nimic statului român, vine ca o consecință firească a parteneriatului dintre cele două state, cel cotropitor și cel vasal. George Maior, în stilu-i caracteristic, l-a asigurat de tot concursul, fără să-i reamintească faptul că și ridicarea vizelor pentru români face parte tot din parteneriatul strategic, deși este nesemnificativă în comparație cu pretențiile americane…

Va întrebați de ce s-a pus pe treabă imediat, urmașul lui Pacepa, George Maior? El abia aștepta să fie chemat de un oficial din partea americană, ca să primească un sprijin în demersurile pe care le inițiase deja pe lângă oameni politici români foarte importanți, pentru promovarea intereselor americane. Mai mult, luase legătură și cu cei din conducerea SRI, care l-au asigurat că vor sprijini acest demers și au și făcut-o deja, sugerându-ne, în diverse moduri, că dacă nu le dăm gratis resursele de hidrocarburi americanilor, vor veni rușii și vor ocupa Insula Șerpilor și ne vor lua aceste resurse, chiar cu riscul să dea și statului român câte ceva din ele.

Poate ne spune domnul Maior de ce este așa de îngrijorat de faptul că România, în virtutea „Legii offshore”, va încasa ceea ce i se cuvine din exploatarea acestor resurse și că își asigură autonomia proprie din punct de vedere energetic! Dar până va răspunde el, am să o fac eu. Dacă nu știați, domnul George Maior face lobby puternic pentru colosul american ExxonMobile, ca un veritabil ambasador, nu al României, al celei mai mari companii petroliere listate din lume, aflată „întâmplător” în România, pe care vrea să o ajute să plece cu sutele de miliarde de dolari ce aparțin poporului român, fără să dea nimic în schimb.

Cum să nu fie supărat domnul Maior, când vede că Parlamentul a adoptat „Legea offsore” într-o variantă total diferită de ceea ce doresc americanii, iar, prin noile prevederi, aceștia sunt obligați să lase, ca taxe, statului român, zeci de miliarde de dolari, diminuându-le semnificativ profitul baban pe care credeau că-l vor realiza din această activitate? Dar această nu este singură influența negativă asupra intereselor americane pe care o are nouă lege adoptată recent de Parlament. Mai este una la fel de importantă, aceea la care se referea și secretarul american al energiei Rick Perry, anume impactul asupra securității energetice a Europei.

De ce îl îngrijorează pe Perry atât de mult această chestiune? Am să va explic: cotropitorul nostru strategic dorește să ia pe gratis resursele noastre și să le livreze pe toate acolo unde dorește el, putând să le folosească că monedă de schimb sau pentru promovarea propriilor interese, economice, politice, dar și de altă natură în diverse state europene. Cine deține resursele impune și condițiile pe care le dorește. Poate crea presiuni asupra consumatorilor acestor resurse și în perioadele de dificultate pe care le traversează pot impune uneori condiții pe care aceștia nu le-ar accepta în situații normale.

Așa că, domnul Maior, deși știe că în acest mod România este lipsită de aceste resurse, că devine dependentă, din această perspectivă, de partenerul strategic, face lobby puternic pentru a se modifică amintita lege în favoarea americanilor. Nu a fost suficient că ne-a trădat cât a fost șeful SRI, continuă și acum să ne trădeze, în timp ce noi îl ținem acolo pe banii noștri.

Poate văd aceste lucruri și domnii Iohannis și Meleșcanu, doar dacă primul se întoarce din vacanță perpetuă, iar pe al doilea îl trezește din somn secretara. Ce-i drept, nu este așa de ușor să dormi în fotoliul ministerial.

Apropo! Unii spun că domnul Maior a luat comisioane substanțiale de la colosul ExxonMobile, ca să le reprezinte interesele în România! Mie îmi vine greu să cred asta și de aceea îl întreb dacă este așa sau nu. Spuneți-ne dumneavoastră, domnule Maior, care este situația și noi va credem, mai ales că va bucurați de atâta „credibilitate”…

                                                                                                                                 Dumitru ILIESCU

Vă recomandăm:

Trădătorul George Maior, lacheul americanilor

În loc să apere resursele ţării, SRI-ul face lobby „de specialitate” la legea offshore pentru multinaţionale şi în dauna României

Axul Klaus Iohannis – SRI, piesa de bază din angrenajul statului paralel

Trădătorii

CIA și protocoalele SRI

4 Comments

 1. alex

  Nu e de mirare ca e tradator de neam si tara, doar e evreu sadea! Unde mai pui, ca e prieten bun cu Helvig! Nu mai e nevoie sa mai spun – ca se stie doar – la carma tarii sunt tradatori romani si evrei! Trebuie neaparat o revolutie adevarata, chiar cu varsare de sange si la carma tarii sa fie adus un partid nationalist, de sorginte romaneasca! ESTE UNICA SOLUTIE DE A IESI DIN STATUTUL DE COLONIE!

 2. IQ100

  pai si daca ne dau 4-5% si raman cu restul nu au tot putere de influenta mare??

 3. Babardis

  LEGEA privind resursele a aratat americanilor cine-i seful. AMERICANII si AUSTRIECII au inteles ca viitorul PRES. al RO,..va fi DRAGNEA.
  Aceasta lege a dejucat planul american de a extrage gaze APROAPE GRATIS, din platoul Romanesc si a le vinde Germanilor pentru a-i rupe de dependenta de Rusia.
  A doua zi, dupa aprobarea O.U. pentru resurse,…a fost anulata intilnirea Trump-Johannis,…Presedintele Johannis devenise …NEINTERESANT si SLAB politic…

  • Babardis

   P.s. sper sa se inteleaga ca nu sunt fan sau partizan PSD, dar astea au fost faptele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.