Observator

Expoziţia de greaţă şi eşec

  Cine şi-a imaginat că preşedintele României este dispus să răspundă la diferite întrebări despre care să nu ştie numic […]

 

Cine şi-a imaginat că preşedintele României este dispus să răspundă la diferite întrebări despre care să nu ştie numic dinainte s-a înşelat. La precedenta experienţă cu Victor Ponta, la prima apariţie, s-a făcut de rîs. Orice împiedicat ar fi fost mai ager. Acum, după ce s-a văzut cu mai marii lumii şi a început să lucreze şi la statuia sa pentru poarta Raiului, pentru ce să se dea de gol? Consideră o obrăznicie dreptul de a afla ce şi cum gîndeşte! Gîndurile sale au valoare de tezaur şi sunt mai ceva ca un secret de stat. Pentru ce să îşi inventarieze performanţele mărunte? Doar n-o să accepte umilinţa să joace de-a Baba Oarba în faţa poporului?

Cel care stă de vorbă şi cu Sfîntul Anton şi cu Sfîntul Petru nu răspunde unei femei ambiţioase! Ce atîta zarvă! Nu se vede pe faţa poporului roman cît de lovit de fericire a fost în acest mandat? I-a dat avioane, i-a dat rachete, l-a umplut de eroi! El vorbeşte cu poporul prin salutul său însoţit de un zîmbet care, adeseori, arată ca un rînjet.

„Eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi”, a zis dînsul.

Știţi cum se întîlneşte Klaus Iohannis cu poporul? Ca la băile de mulţime organizate pentru Papă! Dă noroc cu ofiţerii şi ofiţeresele SRI îmbrăcate în costume populare şi cu membrii PNL, convocaţi la vizita preşedintelui „nostru”. Dacă vreunul are de pus întrebări incomode rămîne fără dinţi.

„Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau cu această ocazie să cer românilor maximă vigilență când este vorba de PSD. Nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenți și să mergem la vot. Ar fi foarte păcat să repetăm greșeala din 2016, când prin absenteism la parlamentare a fost adus PSD la guvernare și a fost nevoie de trei ani ca să îi înlăturăm, au vrut să subjuge întreg statul român.”

Aidcă dorinţa noastră de a-l vedea pe preşedinte răspunzînd la întrebări este o „manevră”. Nu care cumva să ne scape unul care să-l întrebe, cît au costat sutele de curse Sibiu – Bucureşti şi retur, cu convoi şi protecţie, cu cazări şi diurne, cu combustibil şi întreţinere. Este o manevră oribilă care trebuie împiedecată cu orice preţ. Fie cu arestarea, fie cu internarea la spitalul de nebuni!

Klaus Iohannis nu vrea să ne prezinte viziunea sa asupra statului de drept. Cînd adversarii săi au vrut să schimbe legi şi să numească oameni, în mintea lui, „au vrut să subjuge întreg statul român”. Cînd el îşi numeşte susţinătorii, prietenii şi clienţii în diverse funcţii pentru a deţine controlul total, este stat de drept model, este democraţie, chiar dacă nu depăşeşte aiureala unui soi de bordel politic.

Ţuţării lui Klaus Iohannis (Ludovic Orban, Rareş Bogdan, Alina Gorghiu etc) se înghesuie să găsească tot soiul de explicaţii despre refuzul preşedintelui de a participa la dezbateri. Felul acesta de servitori ar trebui alungat şi supus oprobiului public. Pentru bruma de putere pe care o au, ei sunt gata să mutileze orice normă morală şi orice regulă democratică. De aceea, ţuţării lui Klaus Iohannis, imediat după căderea acestuia, ar trebui interzişi toți pentru orice funcţie publică. Și trecuţi cu nume şi fotografie în expoziţia de greţuri şi eşecuri ale poporului român.

Căci vorba lui Nicolae Iorga: „Sasul este bun administrator în marginile oraşului lui, dar capacităţi superioare săseşti în stare să administreze o ţară, pînă acum n-au răsărit”  (Nicolae Iorga, Istoria românilor din Ardeal şi Ungaria, vol. II, Bucureşti, 1915, p. 27)

                                                                                                     Cornel NISTORESCU

 

1 Comment

  1. alex

    Sigur ca da, maestre Nistorescu! Acesti servitori trebuie supusi oprobiului public si interzisi la orice functie! Pupincuristii nu au morala, trebuie aruncati la lada de gunoi a istoriei noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.