Abuzuri

Extrădarea hackerului Guccifer, dovada suplimentară că suntem o biată colonie

    Până când să mai tolerăm statutul de colonie americană impus țării noastre? Până când să mai fim „uniți […]

 

 

Până când să mai tolerăm statutul de colonie americană impus țării noastre? Până când să mai fim „uniți în cuget și simțiri” cu președintele Klaus Werner Iohannis care a recunoscut public că-i sluga americanilor?

Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de extrădare formulată de autorităţile din Statele Unite ale Americii pentru Lazăr Marcel Lehel, celebrul hacker din România cunoscut și ca „Guccifer” sau „Micul fum”. Curtea de Apel Timişoara respinsese, inițial, cererea autorităţilor din SUA privind predarea temporară a hackerului Marcel Lazăr Lehel. Înalta Curte de Casație și Justiție, condusă de judecătoarea Livia Stanciu, cea care-și bagă creditorii la pușcărie în loc să le plătească datoriile (cunoscutul caz „Rarinca”), a schimbat acea decizie și implicit soarta celui judecat deja în România!

Livia Stanciu merge periodic la Ambasada SUA pentru pupatul mâinii stăpânului, alături de Codruța Kovesi (șefa DNA) și generalul Florian Coldea (SRI) despre care se vorbește că ar avea amândoi și cetățenie americană, celelalte două vârfuri ale triunghiului de forță inspirat după modelul stalinist! Atunci, cât de echidistantă poate să fie instituția condusă de judecătoarea Livia Stanciu, care demonstrează că-i doar o umilă unealtă la dispoziția stăpânilor americani?

În fond pentru ce este judecat „Guccifer”, ce mari „crime” a comis? Cică „ar fi spart conturile de e-mail ale unor persoane cunoscute şi ar le-ar fi făcut publice conversaţiile, inclusiv o corespondenţă prin e-mail între fostul secretar american de stat Colin Powell şi europarlamentarul PSD Corina Creţu”. Ce-i așa grav în a face cunoscută corespondența unei cucoane cu apetență înspre oameni politici puternici? A nu se uita că respectiva Corina Crețu, actualmente comisar european, a fost consiliera lui Ion Iliescu, alimentând ani de zile bârfele publicațiilor mondene! Gângurelile adresate lui Colin Powell sunt secrete militare sau de stat? Ce altceva a fost afectat, în afară de orgoliul doamnei respective?

Reamintim opiniei publice următoarele:

„În vara anului 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe hackerul Marcel Lazăr Lehel la şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Creţu şi ale unor vedete.

Ulterior, Guccifer a fost trimis în judecată şi în Statele Unite ale Americii pentru fraudă online, el fiind acuzat că a accesat ilegal, în perioada 2012-2014, conturile de email ale unor personalităţi americane, inclusiv membri ai familei Bush, fostul secretar de Stat Colin Powell şi Sidney Blumenthal, un apropiat al familiei Clinton.”

Deci acestea sunt faptele și condamnarea rezultată, în prezent Marcel Lazăr Lehel fiind închis la Penitenciarul Arad.

Vă reamintim „Cazul Teo Peter”, când ucigașul cunoscutului cântăreț a fost făcut scăpat de aceleași „autorități americane”! Autorul uciderii din culpă a fost scos rapid și pe ascuns din România după accidental rutier din data de 4 decembrie 2004. S-a spus despre acesta că nu ar fi doar un simplu pușcaș marin al Ambasadei SUA, ci chiar fiul ambasadorului de la acea vreme. Nici măcar nu mai are importanță, cert este că ucigașul Christopher VanGoethem a fost judecat în SUA, deși omorul prin imprudență a fost comis în România, iar judecătorii americani l-au făcut scăpat!!! Ucigașul a fost achitat de acuzaţia de omor prin neglijenţă de către un tribunal militar din Quantico, Virginia

Ce „parteneri” ne sunt americanii, din moment ce ei aplică legea discreționar, în favoarea propriilor cetățeni și în detrimentul cetățenilor români? De ce pentru un omor prin imprudență comis în România făptașul american este judecat părtinitor în SUA, iar un român acuzat de răscolirea virtuală a chiloților și izmenelor unor politicieni români și americani —  cu fapta comisă în România! —  este oferit spre judecare americanilor?

                                                                                                                Marius Albin MARINESCU

19 Comments

 1. felcer

  Parteneriatul România – SUA(NATO) are trei componente:
  1.Militară. România și-a onorat toate obligațiile asumate în Afganistan, Irak,Kosovo, etc., pe cheltuiala proprie și cu pierderi de vieți considerabile.
  2. Politico-diplomatică. Deasemenea România a renunțat la avantajele piețelor din China, Rusia, etc., respectându-și clauzele parteneriatului.
  3. Economică. Poate să ne probeze cineva care sunt investițiile americane în România? Zero! Sfidare totală: dictat asupra justiției, bugetului(prin fmi), spoliere prin Microsoft, Bechtel, medicamente, vaccinuri, implicare în fondul Proprietatea unde ambasadorul sua este membru în Cons. de Admin. cu 20.000 de euro lunar!!!

  • Stanescu Alexandru

   Dle.Marius,adică sunteți de acord ca Guccifer să dea iama prin calculatoarele noastre și noi să,,-l și lăudăm pentru asta.Să fim serioși!

   • justitiarul

    Prefer sa-mi umble Guccifer in calculator, decat SRI, CIA, Mossad, BND sau mai stiu eu care servicii secrete opresive!

    • Tempo

     Cel mai bun comment. Plus 10, man.

    • Vlad

     Chestia e ca SRI, CIA , ETC , ne umbla demult in calculatoare, dar pe aia nu-i baga nimeni la bulau.

    • Birlic

     Dle Stanescu Alecu nu te aşteptai la așa răspuns.

    • swarzy

     bravo…bine punctat …

   • El a fost judecat si condamnat in Romania pentru niste fapte pe care le-a comis de pe teritoriul Romaniei asupra unor cetateni romani si americani deci daca aveam niste politicieni patrioti si cu sange in puta Guccifer ramanea si isi executa pedeapsa in Romania.

   • Decebal

    Nu ai inteles nimic din articol. Omul fusese deja condamnat in Romania pentru ceea ce a facut. Esenta este ca el este cetatean roman, iar statul roman este sluga statelor falite ale americii. Tu probabil ai citit doar titlul si te-ai grabit sa comentezi. Pe scurt, romanul e dat americanilor sa fie judecat ca a accesat niste conturi ale unor corupti oricum, iar americanul care a omorat un roman pe teritoriul Romaniei a fost achitat de fapta in tara lui. Daca nu vezi nimic gresit in toata povestea asta du-te si spanzura-te.

 2. Cristian

  trebuie sa invatam sa avem si noi orgoliu de Romani. Nu trebuie sa facem numai ce spune vestul, chiar daca ei sunt mai “destepti”

 3. marcel

  Este adevarat ca violarea corespondentei este o crima!Dar pt aceasta Lazar Marcel Lehel a fost judecat si plateste in momentul de fata.Nu este normal ca cetateni Romani sa fie extradati in orice alta tara!
  Toate acestea se intimpla pt ca nu reusim sa tragem la raspundere clasa politica ,in primul rind! Noi, populatia de rind sintem o forta ,dar o forta latenta,sper ca doar deocamdata!

 4. David

  Am fost ,suntem,si vom ramane niste marionete…noi nu avem guvernanti care sa ne apere,s_au sa ne reprezinte cu mandrie,avem guvernanti care isi urmaresc scopurile in vederea imbogatirii personale…Pacat de stramosii nostri care si_au dat viata pentru tara,caci daca nu ereau ai acum am fii vorbit araba si ne_am fii rugat la alah

 5. Patru Marin

  Mie si scarba sa mai comentez….am ajuns niste slugi pupincuriste de iti vine sa vomiti…

 6. doradi

  Logic….in 2-3 ani ar fi iesit din inchisoare si ar fi putut fi cautat de diverse agentii de informatii din diferite colturi ale lumii. Baiatul e bun in ceia ce face (a facut,ca acum e inchis).De ce sa presteze servicii pentru altii,cand foarte simplu,cu o extradare poate fi folosit de serviciile de informatii americane.

 7. teofil dobre

  Dece va Suparati de extradare doar sintem niste laşi si pupincuristi

 8. teofil dobre

  Si americanii sint niste corupti dar se dau foarte cinstiti ca oaia cind se caca in lapte

 9. teo petrica

  Rusinos pentru justitia din Romania ! Ce incredere sa mai ai in actul de justitie ? Sa vii tu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie si sa dai o hotarare diametral opusa hotararii date de alta entitate juridica (Curtea de Apel Timişoara) fara nici o explicatie, evidentiaza clar statutul de ,, GUDURAI”asumat de cei ce vegheaza la bunul mers al justitiei . Justitiarule – stau si ma-ntreb ce vor pati acei JUDECATORI ce si-au permis decizia de a respinge, cererea autorităţilor din SUA privind predarea . Daca aflii rogut-te spune-ne si noua !

 10. cristina

  Cand va fi extradat in Romania americanul care l-a omorat pe TEO PETER ?

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.