Atitudini

F.D.G.R.-ul lui Klaus Werner Iohannis succesor al organizației naziste G.E.G.R.: După sesizarea expediată Puterilor Aliate din Al Doilea Război Mondial, profesorul Toma Bălășoiu se adresează și altor semnatari ai Tratatului de Pace de la Paris din 1947

  Excelenței Sale dlui Jabu Ntsokolo Ishmael MBALULA, ambasadorul Africii de Sud, Excelenței Sale dnei Mihaela NICOLA, consulul onorific al […]

 

Excelenței Sale dlui Jabu Ntsokolo Ishmael MBALULA, ambasadorul Africii de Sud,

Excelenței Sale dnei Mihaela NICOLA, consulul onorific al Australiei,

Excelenței Sale dlui Thomas BAEKELANDT, ambasadorul Belgiei,

Excelenței Sale dlui Andrei GRINKEVICH, ambasadorul Belorusiei,

Excelenței Sale dlui Kevin HAMILTON, ambasadorul Canadei,

Excelenței Sale dlui Vladimir VALKY, ambasadorul Cehiei,

Excelenței Sale dlui Tu JIANG, însărcinatul cu afaceri a.i. al Chinei,

Excelenței Sale dnei Michele RAMIS, ambasadoarea Franței,

Excelenței Sale dlui Thanglura DARLONG, ambasadorul Indiei,

Excelenței Sale. dlui Branko BRANKOVIC, ambasadorul Serbiei și

Excelenței Sale dlui Bankov OLEKSANDR, ambasadorul Ucrainei,

                                              Excelențele Voastre,

            Vă adresăm această scrisoare  având în vedere că sunteți reprezentanții în România ai statelor semnatare ale Tratatului de Pace de la Paris din 10 februarie 1947.

Pe baza obligațiilor asumate prin aceast Tratat (art. 5), România a dispus, prin Decretul-Lege nr. 485/07.10.1944, desființarea organizației hitleriste Grupul Etnic German din România  (GEGR) și trecerea în proprietatea statului român a bunurilor aparținând acestei organizații.

După evenimentele din decembrie 1989, românii au constatat cu surprindere/indignare că reprezentanți ai minorității germane din România, în frunte cu actualul președinte al României, dl Klaus Werner IOHANNIS, au recurs la ciudato-dubioase manevre prin care s-a urmărit, prin crearea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), în principal, obținerea SUCCESIUNII  organizației fasciste Grupul Etnic German din România (GEGR) și, implicit, MOȘTENIREA bunurilor confiscate abuzivo-samavolnic de către GEGR în timpul celui de-al doilea război mondial, sub protecția ocupantului hitlerist,  nu numai de la români, ci și de la evrei.

La 26 februarie 2007, FDGR-ul, reprezentat de președintele său (dl Klaus Werner IOHANNIS), a adresat Judecătoriei Sibiu cererea de chemare în judecată a municipiului Sibiu, reprezentat de primarul municipiului Sibiu (același domn Klaus Werner IOHANNIS !?)  prin care a solicitat:

„SĂ  CONSTATE  CALITATEA  DE  SUCCESOR  ÎN  DREPTURI  AL  ORGANIZAȚIEI  NOASTRE  FAȚĂ  DE  GRUPUL  ETNIC  GERMAN”.

            Solicitarea era  „MOTIVATĂ  ȘI  FUNDAMENTATĂ  PE  LEGISLAȚIA  CU  CARACTER  REPARATORIU  DIN  ROMÂNIA”, apreciind – în mod eronat/mincinos – că GEGR-ul a fost desființat „ÎN  MOD  ABUZIV  DE  VECHIUL  REGIM”

În declarații publice,  dl Klaus Werner IOHANNIS a afirmat – mincinos –  că  „VECHIUL  REGIM” ar fi cel COMUNIST, cu scopul ticălos de a lansa perfida manipularea potrivit căreia bunurile GEGR-ului ar fi fost naționalizate de un regim politic odios, ceea ce nu  corespunde adevărului  deoarece aceste bunuri nu au fost  naționalizate  prin decretele  promovate samavolnic de regimul comunist la vreo 3-4 ani de zile după desființarea GEGR-ului prin Decretul-Lege nr. 485/07.10.1944 semnat de regele Mihai, în perioada guvernului democrat condus de monarhistul  gen. Constantin SĂNĂTESCU, Decret-Lege prin care s-a mai dispus și confiscarea/ trecerea în proprietatea statului român a bunurilor aparținând GEGR-ului.

Preocuparea de a pune mâna pe bunurile GEGR-ului a fost în atenția FDGR-ului  încă de la constituirea acestuia imediat după evenimentele din decembrie 1989, pe baza Decretului-lege nr. 8/31.12.1989 privind înregistrarea și funcționarea partidelor politice și a organizațiilor obștești din România.

O dovadă elocventă în acest sens o mai constituie și includerea, la propunerea FDGR-ului, în Protocolul privind colaborarea dintre Partidul Social Democrat (PSD) și FDGR semnat, la 13.06.2002, de către dl Adrian NĂSTASE, președintele PSD-ului, și de dl Klaus Werner IOHANNIS, președintele FDGR-ului, a următoarei  solicitări/pretenții a FDGR-ului:

…RETROCEDAREA, ÎN  NATURĂ  SAU  PRIN  DESPĂGUBIRI, A  IMOBILELOR  NAȚIONALIZATE”.

Numai PSD-ul  poate explica ce/cine l-a determinat să accepte o asemenea  pretenție absurdă  a FDGR-ului  deși  cunoștea foarte bine nu numai statutul juridic real  al bunurilor GEGR-ului și  intenția arzătoare a FDGR-ului de a intra în posesia acestora, ci și faptul că prin decretele de naționalizare promovate de regimul comunist nu s-a pus/nu se putea pune  problema preluării unor bunuri care se aflau deja în proprietatea statului român, așa cum au fost bunurile GEGR-ului.

În acest sens,  elocvent este – de exemplu  – Decretul nr. 92/20.04.1950 pentru naționalizarea unor imobile.  Din examinarea art. 1 al acestui  decret, la care sunt enumerate pe larg toate categoriile de imobile supuse naționalizării, rezultă foarte clar că nu au fost naționalizate imobilele aflate în proprietatea statului român la data emiterii decretului sus-menționat.

În consecință, bunurile GEGR-ului nu au fost naționalizate, ci au rămas în proprietatea statului român până când, spre uimirea/indignarea românilor, prin Sentința din 28 mai 2007, Judecătoria Sibiu a legalizat dreptul FDGR-ului de a fi declarat  SUCCESOR  AL  ORGANIZAȚIEI  NAZISTE GEGR și, implicit,  de a deveni  MOȘTENITORUL bogatului patrimoniu al acestuia,  batjocorindu-se astfel obligațiile asumate de România prin Convenția de Armistițiu din 12.09.1944, Decretul-Lege nr. 485/07.10.1944  și  Tratatul de Pace de la Paris din 10.02.1947!

Considerăm că nu este lipsit de interes să precizăm că nu se poate pune –  sub nicio formă – la îndoială necesitatea existenței unei organizații  care să reprezinte/să promoveze interesele  germanilor din România, organizație care să nu fie însă atât SUCCESOARE a formațiunii politice de sorgine hitleristă GEGR – interzisă prin documente internaționale și legea română –, cât și MOȘTENITOARE  a unor bunuri obținute de organizația nazistă GEGR prin rapacitate de la români și evrei în timpul celui de-al doilea război mondial.

Având în vedere:

a.- calitatea statelor dvs. de semnatare ale  Tratatului de Pace de la Paris din 10.02.1947;

b.-  procedeele suspecto-dubioase la care s-a recurs, cu strania implicare/complicitate a dlui Klaus Werner IOHANNIS, pentru a se obține scandaloasa  Sentință din 28.05.2007 a Judecătoriei Sibiu;

c.-  amploarea deosebită/îngrijorătoare a actualelor dispute pe plan politic din România privind această speță și – mai ales –

d.- eludarea de către România a obligațiilor pe care și le-a asumat, în această speță,  prin cele  trei documente sus-menționate, vă rugăm să ne comunicați direct sau prin comunicate de presă:

1.- Statele dvs. tolerează/au reacționat/vor reacționa față de ignorarea/nerespectarea de către România a obligațiilor sale internaționale privind speța abordată prin această scrisoare ?;

2.- Cunoașteți dacă și alte state semnatare ale Convenției de Armistițiu din 12.09.1944 și ale Tratatului de Pace de la Paris din 10.02.1947  au procedat ca România, respectiv dacă au acordat vreunei organizații nou create dreptul:

a.-  de SUCCESIUNE față de organizațiile hitleriste existente pe teritoriile lor în timpul celui de-al doilea război mondial ?

b.- de  MOȘTENIRE  a bunurilor acestor organizații ?

3.- Organizațiile comunităților evreiești din statele dvs. se situează pe poziții similare – mușamalizoare/tolerante – cu cele ale celor din România (Federația Comunităților Evreiești din România și Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”)  față de activitatea criminală a organizației  naziste GEGR, de  consecințele devastatoare, inclusiv în ceea ce privește interesele/averile evreilor din România,  ale Sentinței din 28 mai 2007 a Judecătoriei Sibiu ?

Vă mulțumim !

București, 14 noiembrie 2018                                 Cu deosebit respect,

                                                                                 Prof. Toma Bălășoiu

                                                                       Contribuabil la bugetul statului

P.S.  1.- Implicațiile juridice internaționale ale  nerespectării de către România, în această speță, a normelor dreptului internațional le veți putea identifica în lucrarea de specialitate a reputatului jurist elvețian Luzi STAMM intitulată „Prin recunoașterea succesiunii Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) după organizația nazistă Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien) s-a încălcat dreptul internațional!”, pe care îl puteți găsi pe site-ul publicației „Justițiarul” (06.11.2018).

2.- Pentru a vă edifica asupra monstruozităților la care se poate recurge în România pentru a se mușamaliza mârșavul demers al FDGR-ului, condus de dl Klaus Werner IOHANNIS, vă rugăm să citiți și articolul  „Se șterg urmele pentru cea mai gravă faptă a lui Iohannis: S-a topit dosarul Judecătoriei Sibiu prin care FDGR a fost recunoscut ca succesor al organizația nazistă Grupul Etnic German! A dispărut și interpelarea senatorului Ioan Ghișe pe același subiect!” !, pe care îl puteți găsi pe site-ul publicației „Justițiarul” (06.11.2018).

3.- Deosebit de instructiv/edificator este și articolul reputatului istoric prof.univ.dr. Ioan SCURTU intitulat „Schimbarea la față a Grupului Etnic German din România”,  pe care îl puteți găsi pe site-ul ziarului „Cotidianul” (15.02.2017). https://www.cotidianul.ro/schimbarea-la-fata-a-grupului-etnic-german-din-romania/

4.-  Continuarea dramatică a articolului sus-menționat o puteți afla din articolul „DOCUMENTE : Cum a fost executat istoricul Ioan Scurtu pentru că a spus adevărul despre originile Grupului Etnic German”, pe care îl puteți găsi pe site-ul publicației „Opinia Translivană” (04.11.2018). https://opiniatransilvana.ro/documente-cum-a-fost-executat-istoricul-ioan-scurtu-pentru-ca-a-spus-adevarul-despre-originile-grupului-etnic-german/

5.- Elemente  incitante privind această speță vă oferă reputatul jurnalist Ion CRISTOIU prin articolul „Klaus  Iohannis  se  teme  de  moarte  de  redeschiderea  dosarului  de  moștenitor  al  organizației  naziste  Grupul  Etnic  German”, pe care îl puteți găsi pe site-ul ziarului „Evenimentul zilei” (10.11.2018). https://evz.ro/klaus-iohannis-redeschiderea-dosarului.html

6.- De un deosebit succes s-a bucurat în rândurile cititorilor articolul „Liviu Pleșoianu, scrisoare deschisă pentru Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă, Iohannis, ÎCCJ și Parchetul General: Clarificați problema Grupului Etnic German!”, pe care îl puteți găsi pe site-ul „știripesurse” (02.11.2018). https://www.stiripesurse.ro/liviu-ple-oianu-scrisoare-deschisa-pentru-dragnea-tariceanu-dancila-iohannis-iccj-i-parchetul-general-clarifica-i-problema-grupului-etnic-german_1301038.html

7.- Pentru a avea posibilitatea să cunoașteți valoarea bunurilor GEGR-ului obținute  G R A T U I T de  FDGR vă rugăm să citiți articolul cunoscutului economist Radu GOLBAN intitulat „Klaus Iohannis, un tun de 15 miliarde de euro”, pe care îl puteți găsi pe site-ul „știripe surse” (07.02.2017). https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-un-tun-de-15-miliarde-de-euro_1178317.html

8.- Elemente suplimentare despre Protocolul privind colaborarea dintre PSD și FDGR sunt publicate în articolul „Documente din Afacerea Grupul Etnic German – FDGR-ul lui Iohannis (IV)”, pe care îl puteți găsi pe site-ul ziarului  „Cotidianul” (14.11.2018). https://www.cotidianul.ro/documente-din-afacerea-grupul-etnic-german-fdgr-ul-lui-iohannis-iv/    

Citiți și: Klaus Werner Iohannis, reclamat Puterilor Aliate că a încălcat Convenția de Armistițiu din 12 septembrie 1944 prin reactivarea unei organizații fasciste!

 

1 Comment

  1. Bandrabur Gheorghe Dan

    Uite, mai sunt romani adevărați..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *