Cadran international

Facebook, controlat de isrelieni, obligat să restaureze drepturile omului

  O instanță italiană a hotărât că Facebook trebuie să restabilească pagina partidului Casa Pound, evidențiind impactul mediului social controlat […]

 

O instanță italiană a hotărât că Facebook trebuie să restabilească pagina partidului Casa Pound, evidențiind impactul mediului social controlat de Israel asupra politicii italiene. Până acum, gigantul tehnologic american, proprietate și controlat de Mark Zuckerberg care deține pașaport dublu, a ignorant-o fără jenă.

O instanță civilă din Roma a decis că decizia platformei de socializare, care a proclamat recent un statut similar cu mass-media, încalcă nu mai puțin de un principiu fundamental al egalității partidelor politice consacrat de constituția națională.

Fiind interzis de Facebook, un partid este automat „exclus – sau foarte limitat în accesul său – la dezbaterea politică italiană”, a declarat instanța, adăugând că aproape toate forțele politice italiene folosesc activ platforma pentru a răspândi mesaje sau a-și promova politicile idei.

În continuare, hotărârea a menționat că „relația dintre Facebook și utilizatorii săi” nu poate fi echivalentă  cu o relație între două entități private, tocmai datorită „poziției speciale a rețelei de socializare”. Hotărârea nu menționează contul Instagram al partidului, care este deținut de asemenea de Facebook .

Într-o aparenta încercare de a încuraja gigantul social media să respecte hotărârea sa și să restabilească pagina ștersă, instanța a solicitat companiei să plătească „o penalitate de 800 EUR (890 USD) pentru fiecare zi a încălcării ordinului judecătoresc” și a ordonat ca facebookul lui Zuckerberg să plătească 15.000 de euro (16.700 de dolari) în taxe legale.

Facebook a blocat pagina Casa Pound, care avea 240.000 de adepți, invocând încălcări ale regulilor sale („discurs instigator la ură”) în septembrie. Ca „hate speech” (discurs de instigare la ură) este definit  orice comentariu apreciat ca fiind critic față de sionism, migrație, amestecare de rasă (metisare) și LGBT. De atunci, Facebook a precizat că nu are nicio intenție de a restabili contul.

În urma verdictului, compania a spus doar că a luat cunoștință de decizia instanței și că „o examinează cu atenție”. Până în prezent, nu au existat precedente ca Facebook să fie forțat cu succes, prin acțiuni legale, să restaureze paginile blocate.

Casa Pound a fost numită după poetul american Ezra Pound din secolul XX, cunoscut pentru simpatiile sale antisioniste și pro-europene. Partidul susține că pledează pentru o versiune democratică a fascismului și, în ultima vreme, și-a sporit profilul prin conducerea campaniilor anti-imigrație pe social media.

Declarația Universală a ONU a Drepturilor Omului: „Fiecare persoană are dreptul la libertatea de opinie și de exprimare; acest drept include dreptul de a susține opinii fără interferențe și de a căuta, primi și transmite informații și idei prin orice media, indiferent de frontiere.”

                                                                                                                  Michael WALSH

MICHAEL WALSH este jurnalist, locutor și autor la nivel mondial a 64 de titluri de cărți cu o experiență de 36 de ani. Ca și alți jurnaliști ai integrității, el nu mai scrie pentru mass-media corporativă, optând în schimb pentru jurnalismul adevărat.

SURSA The Ethnic European via Invictus

 

 

4 Comments

 1. Malus Dacus

  Orice cetatean de pe planeta care pretuieste libertatea de exprimare, libertatea de gandire, dreptul la viata privata, dreptul de a nu fi corect politic si filosemit ar trebui sa inchida imediat contul de Facebook!
  Articolul de fata contine o mare inexactitate: Facebook nu mai este controlat de Mark Zuckerberg ci de CIA, NSA si FBI. Ei colecteaza in mod ilegal date personale si urmaresc TOTI CETATENII DE PE PLANETA atat la serviciu cat si in viata lor privata. Prin programe sofisticate de AI (artificial intelligence) creeaza profilul complet al fiecarui utilizator si printr-o simpla interogare pot afla: Cine se opune globalismului, care sunt liderii unor miscari politice nationaliste si cum pot fi santajati, cine este antisemit, cine se drogheaza, cine este homosexual si cine este normal, care sunt sursele de venit ale fiecarui cetatean, cati bani a pus deoparte, cu cine se intalneste, unde mananca, cand se culca, cu cine se culca, cine are un comportament agresiv, cine are copii si ce fac copiii lor, daca s-au vaccinat s.a.m.d.
  Pentru toti utilizatorii de Facebook: Hotarati-va daca doriti sa va expuneti atat voi cat si pe toti cei apropiati aceste-i infernale masinarii numita Facebook. Ii cunoasteti pe tovarasii de la butoane? Merita sa le incredintati de buna voie unor necunoscuti tot adevarul despre persoana dvs. cu faptele bune si rele, cu virtuti si vicii, cu problemele dvs. de sanatate, asa cum uneori nu le marturisiti nici macar parintilor? Si daca parintii va vor binele, tovarasii cu epoleti pe care nici nu-i cunoasteti va vor si ei binele?

  • gigimutu

   malus dacus,

   suntcurios, citi dintre ceicare au cot de fb si-l vor sterge, dupa de ce vor iti comentariul tau. cred ca vreo 0, sau unul-doi, cel mult, fb este ca un drog. sau ca o anestezie, dupa care urmeaza o extirpare a creierului!!!

   • Malus Dacus

    Cam de un an de zile, daca vrei sa obtii viza pentru SUA trebuie sa ai si sa-ti declari contul de Facebook! Este cat se poate de evident. Baietii stiu totul despre tine prin intermediul FB si decid daca esti sau nu dezirabil pentru a vizita SUA. Si inainte de aceasta noua reglementare foloseau FB pentru evaluare, dar acum totul este oficial, pe fata!

  • gigimutu

   scuze, n-am verificat si am dat publicare, am mancat niste litere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *