Colimator

FAKE NEWS: „Protestatarii de la Cluj care au mers 450 km pe jos”

  „Protestatari veniti de la Cluj pe jos – 450 km –, in Marsul Sperantei, pentru protestele de azi din […]

 

„Protestatari veniti de la Cluj pe jos – 450 km –, in Marsul Sperantei, pentru protestele de azi din Bucuresti!” O DIVERSIUNE JALNICA! Scurt comentariu despre cateva mijloace ale manipularii populatiei, cu participarea profesionistilor urii!

De cateva zile, asa-zisele Unitati Militare ale statului paralel – in special Digi 24 si Realitatea TV, instiga si cheama oamenii la protestul #Rezist, in numele principiului informarii populatiei, folosit evident diversionist. Stirea obsesiva, ca un grup de protestatari au plecat de la Cluj in urma cu 10 zile, pe jos, spre Bucuresti! Astazi au ajuns, intampinati de televiziuni in direct, in scopul de a crea emotie, isterie, de a-i scoate pe bucuresteni din casa (daca au venit oamenii pe jos de la Cluj, cum puteti sa stati voi in casa?). O mare minciuna, ca multe altele, alimentate de aparatul de propaganda dintr-o presa care nu mai are nicio legatura cu jurnalismul, mai degraba cu tehnicile de divizare a societatii si de implatare a urii cunoscute de la Goebbels si bolsevici.

Iata de ce povestea cu Clujul este o minciuna de cea mai joasa speta! In timpul stagiului militar, tanar fiind, dar si antrenat sportiv, am efectuat cateva marsuri, cel mai lung 70 km, altul 45 km, altele mai scurte – 20 km. Putini dintre noi au reusit sa le finalizeze, nici macar cei care erau sportivi de performanta –  studentii de la Institutul de Sport! Efortul fizic este insuportabil. La 20 – 30 km apar ranile in talpi pentru cei mai multi, iar la 40 – 50 km organismul celor mai sanatosi cedeaza, chiar fiind vorba de tineri la 19 ani. Perioada de recuperare este de zile. DAR 450 KM?

I-am vazut pe „protestatarii” de la Cluj bine merci. Condusi de un domn cam burtos, la vreo 60 – 65 de ani, cu altii cativa – printre care si femei pe la 40 de ani –, foarte in forma, pregatiti sa mai stea inca 7 – 10 ore in ninsoare prin Bucuresti. Aveau incaltarile curate si uscate, desi era ploaie cam peste tot! Au inceput cu poze la fantana de la Universitate! Evident, urmariti de televiziuni, care cer chiar ele iesirea la proteste! Informatii, desigur, false: FAKE NEWS!

De ce era nevoie de o asemenea minciuna? Cine a facut planul? Cum au aderat la aceasta minciuna televiziunile si jurnalistii, in complicitate? Este evident ca grupul respectiv – de vreo 20 de persoane – s-a deplasat cu autobuzul sau autoturisme: cand veneau televiziunile mergeam cateva sute de metri – dadeau declaratiile in mers – apoi se urcau iar in masina si asteptau mesele de fiecare zi! Televiziunile, jurnalistii, cei care au facut planul pentru instigarea populatiei: cine sta in spatele lor? De ce fac toate acestea? Cine doreste divizarea societatii, promovarea continua a minciunii si urii in mod sistematic, pentru a obtine o manipulare in masa? (A propos, Digi 24 au transmis si o inregistrare cu un amarat, care era prezentat ca jurnalist strain, care debita niste enormitati despre coruptia din Romania si revolta celor din strada, evident, pentru o mai mare credibilitate, si el in fata grupului de la Cluj si, evident, a telefonului mobil.)

Care ar fi miza, asa incat sa se ajunga la astfel de gesturi grotesti? Puteau oamenii sa vina cu trenul sau cu masina, nu era nimic rau in asta, sa protesteze! Dar, nu, nu era de ajuns! Problema este ca aceasta minciuna incepe sa semene cu prostia, iar manipulatorii sunt disperati!

                                                                                                                      Aurelian Pavelescu

 

 

 

4 Comments

 1. mitel

  eu si cativa prieteni (varste25-35) am organizat si dus la bun sfarsit 3 marsuri : Timisoara -AlbaIulia – Bucuresti – in a’90 , apoi in anii urmatori : Bucuresti Chisinau Iasi -Putna si ultimul Timisoara Roma ! ca badea Cartan odinioara ! In asemenea conditii de vreme , ca sa faci Cluj Bucuresti -450 km – se cere ca timp cel putin trei saptamani / Asa ca va dau dreptate ! Este o facatura

  • rtharie

   Mai ştiam eu pe unul care a anunţat că a început greva foamei şi pleznea de sătul! Aşa au făcut şi ăştia 450 km pe jos iarna!

 2. Rena

  Aseara Realitatea titra ceva de genul ”prezenta peste asteptari” (la mitingul ”spontan”)! Daca era peste asteptari, inseamna ca cineva, care a organizat se astepta la un anumit nr., nu? Apoi anuntau ca au fost 80.000 in toata tara.

 3. special pentru #rezist

  …………………/´¯/)
  ………………..,/¯../
  ………………./…./
  …………./´¯/’…’/´¯¯`·¸
  ………./’/…/…./……./¨¯
  ……..(‘(…´…´…. ¯~/’…’)
  ……………………..’…../
  ……….”…………. _.·´
  ……………………..(
  …………………………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.