Lichele

Familia Cirică cu etica mică

               „Europeanul” Cirică e cam turc după numele său… ciríc n., pl. uri și e (turc. čerek, čeĭrek și čeriek, d. pers. čarĭek, sfert, d. čar, patru; […]

 

             „Europeanul” Cirică e cam turc după numele său…

ciríc n., pl. uri și e (turc. čerek, čeĭrek și čeriek, d. pers. čarĭek, sfert, d. čar, patru; bg. čerek). Munt. ș. a. Un sfert de pogon. Jumătate de sfert de pîine. – Și cerec (Ant. P.), jumătate din cîștig ș. a. (Sursa: Scriban, 1939)

 ciricuri, s.n. (reg.) 1. sfert de pogon. 2. picior de miel; ciosvârtă. (Sursa: Dicționarul etimologic român, Alexandru Ciorănescu)

ciríc (-curi), s. n. – Sfert, parte, bucată. Tc. çerek (Șeineanu, II, 133; Popescu-Ciocănel 22), cf. bg. çirek, sb. çerek. (Sursa: Dicționar de arhaisme și regionalisme, Gh. Bulgăr și Gh. Constantinescu-Dobridor)

a merge în ciricuri expr. a fi infatuat. ( Sursă: Dicționar de argou al limbii române,  George Volceanov , Editura Niculescu, 2007)

               Migrația ciricilor… Adio Hermannstadt, vivat București!

Cercetând scandalul devalizării patrimoniului de la Muzeul Național Filatelic, am dat de o mai veche cunoștință de pe vremea când activam în organizația de tineret de la Sibiu a noului înființat PNȚ, după evenimentele din decembrie 1989, domnișoara profesoară de engleză Lia Galic. Am și adăugat câteva rânduri în interiorul articolului Patrimoniul național furat de cei puși să-l păzească scris de domnul Florin Boșoteanu, președintele Asociației Prospectorii Istoriei:

Deosebit de interesant este faptul că, la momentul declanșării scandalului cu timbrele de patrimoniu dispărute, directorul Muzeului Național Filatelic era doamna Lia Galic (conform ziarului «Adevărul” din 19 octombrie 2011 „Tezaurul românesc ameninţat: Uite timbrul, nu e timbrul…”) Cine-i Lia Galic? O sibiancă eșuată în politica de alcov, fostă deputat în legislatura 1996-2000 și „pupilă” a fostului ministru de Interne din perioada 1996-1999, sibianul Gavril Dejeu, poreclit și „cocoșul galic” în presa de atunci. Scandalul a revenit în ziare cu ocazia depănării amintirilor de către bunicul Dejeu în anul 2007: „… în septembrie ’98, Dejeu agrea condamnarea ziariştilor «defăimători», insistând asupra gravităţii faptei şi taxând-o ca infracţiune. În PNŢCD Sibiu, a fost acuzat de conducere despotică şi adulter comis cu Lia Galic, vicepreşedinta PNŢ Sibiu.” („Gavril Dejeu, de la ministru la pensionarul provincial” – «Evenimentul zilei” din 15 octombrie 2007 )  Domnișoara Galic, devenită între timp doamna Cirică, nu avea absolut nici o legătură cu filatelia sau istoria, fiind profesoară de engleză! Cum a ajuns femeia aceasta directorul Muzeului Național Filatelic? Relațiile păstratate «calde» cu Iohannis și liberalii (vezi fotografiile de mai jos – sursa: pagina de Facebook Lia Cirică) au avut greutate sau tot budoarul?”

Lia Galic cu Klaus Werner Iohannis.

Lia Ciric cu Ludovic Orban în Cișmigiu, iulie 2017.

M-am înscris în PNȚ în ianuarie 1990, fiind printre primii 60 de sibieni care au aderat la acest partid istoric. În 1992 am înființat gazeta de perete la sediul luat ulterior cu japca de FDGR-ul lui Iohannis, o publicație de uz intern intitulată imperativ „Acum!” Chiar am susținut-o pe focoasa brunetă să devină președinta tineretului țărănist, în detrimentul contracandidatului ei, un țigan de mătase numit Găinar, care s-a „măritat” mai târziu cu o semi-săsoaică (tatăl sas, mama româncă) și și-a schimbat numele în Seiler, după soție, cu care de altfel nu a stat prea mult, divorțând rapid, după ce i-a „pălit” ăleia un puradel.

După ce Dejeu, Galic, moșul Diaconescu, Vasile Lupu și alții ca ei au distrus PNȚCD-ul, șobolanii s-au împrăștiat părăsind corabia. Lia Galic Cirică, îndrăgostită definitiv de tartorul Klaus Werner Iohannis, a aderat la mișcarea #rezist, pritocită de securiștii malacului sibian din SRI, coordonați de „românul” Eduard Hellvig, încoțopenit director în fruntea respectivului serviciu secret de însuși politrucul sas imediat după ce a devenit președinte.

Lia, ciocârlia englezească a klausului.

Propagandista Lia Galic Cirică, militantă #rezist.

Întorcându-ne în timp, în 22 iulie 1999, Gavril Dejeu, concurentul pretendentului Cirică care divorțase de soția Mihaela fiind vrăjit de farmecele Liei-ciocârliei, a avut un accident pe autostrada București-Pitești, când se grăbea să ajungă la Sibiu ca să-l demită pe rivalul Nicolae Cirică din funcția de director FPS Sibiu.

In jurul orei 15,30, pe autostrada Bucuresti-Pitesti a avut loc un nou accident de circulatie in care a fost implicat fostul ministru de Interne, Gavril Dejeu, in prezent deputat PNTCD. El se deplasase la Bucuresti si se afla intr-un autoturism Daewoo Espero, cu numarul de inmatriculare SB-03-GUV. Impreuna cu el se mai aflau in masina prefectul de Sibiu, Ion Popescu, doctorul Ilie Ruicanescu, fostul sef de cabinet al lui Dejeu si unul dintre membrii marcanti ai PNT din anul 1947 si soferul. Prefectul si soferul acestuia, Calin Spataceanu, nu au patit nimic, insa Gavril Dejeu si dr. Ruicanescu au fost transportati de urgenta la Spitalul Judetean Pitesti. Masina in care se aflau cele trei personalitati mergea cu o viteza foarte mare spre orasul natal al fostului ministru Dejeu.  (…) Deputatul Gavril Dejeu s-a aflat pentru cateva zile la Bucuresti pentru a pune la punct o campanie de demiteri inceputa in interiorul Partidului National Taranesc-Crestin Democrat. Schimbarile din partid vizau cativa directori de directii si, nu in ultimul rand, pe seful Fondului Proprietatii de Stat din Sibiu, Nicolae Cirica. Prefectul Ion Popescu l-a acuzat de mai multe ori de incompetenta pe directorul FPS Sibiu, mai ales ca aflase de unele ilegalitati pe care acesta le-ar fi savarsit. Unele surse din interiorul partidului au precizat ca motivele care stau la baza destituirii lui Nicolae Cirica urmau sa fie facute publice la Scoala de Vara a PNTCD, care trebuia sa aiba loc peste cateva zile la Campulung Muscel.” (http://www.ziua.ro/display.php?data=1999-07-22&id=28492)

Lia Galic și Nicolae Cirică în anul 1998.

Puțini sibieni își mai aduc aminte de mânăriile acestui Nicolae Cirică din postura de director FPS Sibiu, când respectivul era pe o mână cu Ilie Carabulea, viitor baron local și pușcăriaș. Iată ce am găsit despre combinațiile dintre cei doi, culmea, într-o publicație din Iași, Internetul fiind la sfârșitul anilor ’90 în perioada sa de pionierat:

O comisie condusa de seful Corpului de Control al Guvernului, Ovidiu Grecea, a verificat, joi, activitatea FPS Sibiu, respectiv modul in care a fost privatizata societatea Horticola SA Sibiu.

Ovidiu Grecea a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a demarat controlul in urma unor sesizari conform carora pachetul detinut de FPS la societatea Horticola SA Sibiu a fost vindut fara respectarea legislatiei in vigoare. Grecea a declarat, dupa primele cercetari efectuate impreuna cu expertii guvernametali Anda Popescu si Maria Paturca, ca acuzatiile care i se aduc directorului FPS Sibiu, Nicolae Cirica, “nu se confirma”.

Sesizarea primita in cazul privatizarii societatii Horticola SA Sibiu facea referire la faptul ca, atunci cind a vindut societatea, FPS Sibiu nu a tinut cont de pozitia a 130 de actionari ai SC Horticola.

Expertul guvernamental Maria Paturca a declarat ca persoanele care au trimis sesizarea au confundat calitatea de actionar cu cea de locator, avind in vedere ca FPS detinea, inainte de licitatia desfasurata in data de 13 iulie a.c., toate actiunile societatii. Maria Paturca a precizat ca cele 130 de persoane erau doar locatori, adica detineau terenul pe care se aflau activele societatii, deci nu erau actionari ai acesteia, iar, in acest caz, nu sint participanti la capitalul social, ci doar la patrimoniul societatii.

Expertul Maria Paturca a declarat ca mai trebuie verificata valoarea la care a fost realizata vinzarea societatii Horticola, pentru ca exista date potrivit carora societatea a fost evaluata, in anul 1996, la peste 30 de miliarde de lei. Societatea Horticola SA a fost vinduta, in data de 13 iulie a.c, societatii Atlassib, cu 4,8 miliarde de lei.

Directorul FPS Sibiu, Nicolae Cirica, a declarat, la rindul sau, ca privatizarea societatii a fost realizata in conformitate cu procedurile legale.” (Sursa: https://www.ziaruldeiasi.ro/economic/seful-corpului-de-control-al-guvernului-a-efectuat-un-control-privind-activitatea-fps-sibiu~ni118q)

Nicolae Cirică

Un oportunist și traseist politic, Nicolae Cirică s-a oploșit pentru scurt timp la Uniunea Forțelor de Dreapta (UFD), partidulețul lui Varujan Vosganian, după care, în 13 martie 2003, a pus umărul la dezmembrarea acestuia: „Consiliul National al UFD, convocat ieri la Sibiu sub bagheta vicepresedintilor Mihai Gheorghiu, Octavian Bot, Max Badin si Nicolae Cirica, a decis convocarea unui congres extraordinar in prima jumatate a lunii aprilie si, conform mandatului dat de congresul din 2001, a dat un vot pozitiv in favoarea constituirii unui nou partid politic, de orientare populara. Mai exact, aripa populara a UFD a decis ieri sa mearga alaturi de Actiunea Populara, girata politic de Emil Constantinescu.” (Sursa: https://www.curentul.info/politic/ufd-se-imparte-intre-stolojan-si-constantinescu/) În cele din urmă, UFD s-a împărțit între Stolojan (PNL) și Constantinescu (AP). Ei, uite așa, Nicolae Cirică cu politica mica a ajuns vicepreședinte la Acțiunea Populară (AP), după ce defilase pe la PNȚCD și UFD.

Sătul de politica mică, dom’ Cirică a trecut la afaceri, de care oricum nu era străin de când vindea activele statului pe preț de nimic șmecherilor locali din poziția de director FPS Sibiu.

Dacă în politică a eșuat, acest individ născut director a prosperat pe plan profesional. Astfel, pe domnul Nicolae Cirică îl regăsim la Rartel S.A., director general până în 2014, apoi director de vânzări.

Nicolae Cirică dat afară din funcțiile de mare șef la Rartel SA în 2014. Click pe document pentru mărire!

RARTEL S.A. este o societate mixta romano-italiana ce ofera servicii la cheie in domeniul tehnologiilor satelitare, folosind echipamente la cele mai inalte standarde tehnologice. Societatea noastra este prezenta pe piata romaneasca de profil inca din 1998.

Beneficiind de experienta de peste 30 de ani in domeniul tehnologiilor satelitare a actionarilor sai,Telespazio SpA (61%) si Radiocomunicatii S.A (39%), RARTEL are capacitatea de a pune la dispozitia clientilor servicii de comunicatii fixe si mobile de date, voce si video, servicii de control in orbita si imagistica satelitara de înalta calitate si accesibile din punct de vedere a costurilor.” (https://www.rartel.ro/)

Nicolae Cirică, director vânzări la Rartel SA în 2016. Click pe document pentru mărire!

Press One” i-a luat un interviu protestatarului Nicolae Cirică prin jurnalista Bianca Felseghi, inserat într-un articol în care se băteau câmpii despre damnatul Liviu Dragnea, pus la zid că le-a zis „șobolani” protestatarilor de profesie mitingiști și care pentru cuvântul utilizat devenise nazist, da’ și stalinist în fabulațiile ziaristei! Te doare capul dacă ai răbdare să citești interpretările și fantasmele scrise acolo de-a valma. Pe jurnalista asta progresistă nu o cunosc, dar am avut neplăcerea de a o cunoaște telefonic pe colega ei, jurnalizda Codruța Simina – ăștia nici măcar nume de familie nu au, la fel ca Rareș Bogdan! –, de la respectiva publicație progresistă din Clujul raeșbogdanului chelbos. „Press One” este „tribuna” de propagandă progresistă și antinațională  a unui tip dubios din SUA, Don Lothrop (detalii aici), „frate” cu Soros, la fel cum caricatura de site unde murdărește hârtia Codruța sau Siminuța – naiba știe care-i numele real al fătucii! –, numită pompos „Press One”, este un frate mai mic al publicației progresiste „Vice”.

Domnișorica Simina, supărată foc de succesul articolului USR și PNL, două partide care sfidează neamul românesc, scris de subsemnatul, mi-a luat un așa-zis „interviu” telefonic. Citiți și „interviul” ca să vă dați seama ce tute inculte fac presă în România: https://pressone.ro/scopul-lui-soros-este-sa-dezmembreze-romania-studiu-de-caz-justitiarul-ro/ În rest, aceleași rahaturi nefondate cu obsesia ăstora – „securismul”. Inițial și asta – nu-i o exprimare peiorativă, așa spune și tătucul lor Klaus: „ăsta”, „ăștia”, atunci când se referă la cei pe care-i consideră inferiori persoanei sale ariene! – scrisese că am fost informator al Securității, dar am avertizat-o că o acționez în judecată că minte și am să câștig pe bază de dovezi în instanță, după care a modificat în text cu „colaborator”! Despre chestia cu colaborarea am explicat aici Despre minciuna propagandei iohanniste: „Marius Albin Marinescu a fost turnător la Securitate” și aici Adevărul despre mascarada „Jurnalistul Marius Albin Marinescu a fost declarat colaborator al Securității”, pentru cine este curios.

Am divagat puțin, așa că am să revin la interviul cu Nicolae Cirică din „Press One”: „Nicolae Cirică: este un inginer din Sibiu care muncește în București, are 60 de ani, iar de 30 de ani conduce diverse companii. Nicolae Cirică, unul dintre «rezidenții» Pieței Victoriei de mai bine de 500 de zile. Ne sugerează că era de preferat să fi vorbit cu soția lui, care este mai destoinică în mânuirea cuvintelor, fiindcă predă literatură. «Sunt director de vreo 30 de ani la diverse. Acum lucrez într-o multinațională.»

Spicuim pasaje din declarațiile ciricului născut director:

„Eu, împreună cu soția și cu fiul meu aveam un balcon aici, în Victoriei, de unde am urmărit tribuna și mitingul.”

„Un an de zile, în fiecare zi. Glumim puțin? Sunt director de vreo 30 de ani la diverse. Acum lucrez într-o multinațională. Am tot ce-mi trebe la un nivel decent. Nu opulent. Am soție frumoasă și deșteaptă, am copii frumoși și deștepți și cel mai minunat cățel din lume. Am tot. Mai puțin liniștea”. (Notă M.A.M.: Așa cum spuneam, Nicolae Cirică s-a născut director. Agramatul sibian spune „trebe”, la fel ca boul Apis din fruntea statului. Să nu-mi spuneți că este „regionalism” fiindcă și eu sunt sibian, la fel ca ei, dar zic „trebuie” nu „trebe”! Cât despre modestia ciricului cu nevastă și copii „frumoși și deștepți”, faptul că nea Nicu ăsta începe fraza cu egocentricul „EU” spune totul.)

„El şi soția lui au decis că, odată ieșiţi la pensie, vor pleca din țară: «Lucrurile încep să devină periculoase în țara asta și nu-s laș. Că, dacă aș fi fost, n-aș fi aici în Piață, nu m-aș fi ciocnit de jandarmi. E vorba că am ajuns la o vârstă la care… mi-am găsit un loc, știu unde să mă duc şi pot trăi din ce-am acumulat. Deocamdată, ne luptăm».” (Notă M.A.M.: Pagubă în ciuperci dacă ar pleca din țara pe care au muls-o cei doi oportuniști sinecuriști, cu depozitul financiar „acumulat” din bugetul statului, din banii nostri. Lia Galic Cirică a fost bugetară toată viața, da’ ea este „” dreapta, că așa e „cool” printre ’telectualii piețari! Tot ca „bugetivor” și-a început cariera de director pe viață și Nicolae Chircă, „ dreapta” și el.)

„Fiica lui este plecată în Germania, iar el recunoaşte că încearcă să-și convingă și fiul să plece. «Pentru mine, patriotism înseamnă familie, prieteni, munții mei, apele mele, nu e o noțiune abstractă, nu sunt patriot pentru Teleorman. Noi suntem europeni prin tradiție, prin istorie, prin cultură. Și nouă ne trasează viitorul Teleormanul, Giurgiul, Doljul și Vasluiul.», încheie Nicolae Cirică.” (Notă M.A.M.: Băi Lae, patriotismul are o cu totul altă definiție decât bălmăjeala asta a ta globalisto-progresistă, egocentristă și ea, ca întreaga ta făptură din care dă egoismul pe dinafară. Băi, europeanu’ lu’ pește, Teleorman, Giurgiu, Dolj și Vaslui sunt românești, la fel ca Ardealul pe care tu l-ai vrea separat de România! Secesionismul ciricului este evident în declarația acestuia, Sibiul fiind pe locul trei în topul orașelor separatiste, după Cluj și Timișoara. Impostorilor de teapa ăstora le put, pe lângă olteni și moldoveni, în special „miticii” bucureșteni, deși ei s-au pripășit în goana lor după bani taman la București. Mai cunosc un păduche din Sibiu care se credea ziarist și poet, pe nume Marius Mitea, care lătra că „trebe” pusă granița iar la „turnul spart” de pe Valea Oltului, pentru ca oltenii și „miticii” să nu mai poată intra în Ardeal decât cu pașaport. Destinul și-a bătut joc de bețivanul „scriitor”, iar acum putoarea Mitea trăiește pe spinarea unei fraiere exact în detestatul București, devenit și el „mitic” de conjunctură, la fel ca soții Cirică! ) Sursa articolului din care a fost extras interviul: https://pressone.ro/huligani-golani-sobolani

Soții Cirică erau nelipsiți de la mitingurile #rezist din Piața Victoriei, chiar și trecătorii se obișnuiseră cu ei și începuseră să-i considere mobilier stradal.

Fosta „muză” a lui Gavril Dejeu/„Deșeu”, un fel de Raluca Turcan a anilor ’90, Lia Galic, devenită Cirică prin căsătorie, încadrată de doi turnători renumiți, colegi cu ea în tribul #rezist.

Nicolae Crică cu Mihaela Nunweiller, fiica unuia dintre frații evrei cu părul roșu care jucau pe vremuri la Dinamo București și care au dat echipei porecla de „câini roșii”. Mihaela Nunweiller este o activistă #rezist foarte vocală în spatiul public, care critică de zor românii, dar nu spune nimic despre coreligionarii ei care conduc de fapt țara.

Familie de ’telectuali fini, snobi cu gusturi rafinate, soții Cirică participă și la concursuri de bridge organizate de Federația Română de Bridge, doar când tandemul aristocratic nu se deplasează la Sibiu pentru mitingurile de acolo. Cei doi cirici alternau consecvent, așa ca boul, protestele la care participau. După ce poluau aerul prin București alături de „vedetele” mișcării #rezist în Piața Victoriei, cei doi soți mergeau în „Hermannstadt”-ul tătucului lor Klaus ca să stea ca proștii în fața sediului PSD Sibiu la protestul idiot, numit la fel de imbecil „Vă vedem din Sibiu”, unde o gașcă de pensionari cu creierii spălați și câțiva tineri paraziți se holbau la un imobil, de parcă descinseseră din comedia „Omul care se holba la capre” și în lipsă de capre li s-a pus pata pe case.

Soții Cirică holbându-se la pesedeii care intrau și ieșeau din sediul partidului.

Din faima de pe vremuri a Liei Galic și a lui Nicolae Cirică nu a mai rămas nimic, decât o pată de muscă pe un calendar. Norocul lor că se mai găsește câte unul ca mine care să amintească lumii cine erau pseudo-țărăniștii de pe vremuri, deveniți țărănoii cu ifose aristocratice de acum.

                                                                                                   Marius Albin MARINESCU

Notă: Fotografiile sunt luate de pe paginile de Facebook ale soților Cirică.

 

 

 

7 Comments

 1. sibian

  Mare bandit Cirică, articolul este prea blând cu nemernicul! Verificați cu ce se ocupa până să fie director la FPS și cine îl ținea în brațe.

 2. Cornel-Dan Niculae

  Chirică Nicolae a lucrat şi la sediul central al FPS (agenţia de stat care a vândut, sub acest acronim, economia românească în epoca CDR, 1996-2000) şi a fost inculpat în cel puţin un dosar penal, vânzarea frauduloasă câtre un grup israelian a SC Bucuresti-Tursim SA (care caza/cazează parlamentarii români). Eu personal am fost parte împotriva lor în acest proces, fiind solicitat iniţial de poliţie şi de procurorul de caz (Adrian Miclescu) ca martor. Când statul a început să omoare dosarul penal pe care îl crease, am devenit, împreună cu alţii, parte civilă. În ştiu pe Cirică de la FPS (când era în funcţie), de la DNA (care în 2007 a muşamalizat cauza) şi din instanţă.
  Înainte au fost mai multe etape ale cauzei penale, dar din cauza sustragerii totale de la anchetă şi proces a infractorului israelian Eliahu Rasin, dosarul fusese retrimis parchetului (DNA), ca să fie găsit şi anchetat şi acesta (ceea ce nu s-a întâmplat, deşi Rasin era / este mare proprietar de hoteluri în România).
  Apoi SRI şi DNA au ţinut în mod special, după anul 2004 mai ales, să salveze această privatizare şi pe autorii ei de la FPS, între care şi Cirică şi fostul preşedinte al FPS, Radu Sârbu (amicul politic al lui Klaus Iohannis), ceea ce s-a şi întâmplat.
  *****
  La un moment dat, „Prin încheierea din data de 16.06.2010 pronunţată de Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 47852/3/2009, în baza art. 278 ind. 1 alin. 8 lit. c Cod procedură penală s-a admis în parte plângerea petentei (Asociaţia Actionarilor), s-au desfiinţat în parte ordonanţele nr.50/P/2007 din 10.11.2008 şi 305/II-2/2009 emise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul nr. 50/P/2007, cauza fiind reţinută spre judecare faţă de inculpaţii: … Cirică Nicolae, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 248 rap. la art. 248 ind. 1 Cod penal…“ (abuz în serviciu).
  *****
  SRI a avut două obiective de urmărit în această speţă din „câmpul tactic“ asupra Justiţiei:
  1- Salvarea iniţială de la inculpare a lui Gh. Gherghina, cenzor al FPS şi ofiţer sub acoperire al SRI de lungă carieră (am discutat personal această situaţie cu primul procuror de caz şi cu un ofiţer operativ SRI, care mi-a cerut şi mie să nu fie acuzat Gherghina), dar apoi toţi inculpaţii (în frunte cu preşedintele FPS Radu Sarbu, şi el favorizat de servicii) s-au apărat spunând că nu puteau fi mai competenţi decât cenzorul;
  2- Această privatizare a consfinţit transferul din patrimoniul SC Bucuresti-Turism SA a clădirii „IPIU“ către Serviciul Român de Informaţii“, care s-a mutat aici cu o importanta unitate (am Hotărârea de Guvern secretă – cf. Constituţiei nu se publică în M.Of. acele H.G.-uri ce ţin de siguranţa naţională – a acestui transfer, deoarece m-am judecat personal cu SRI, ca acţionar, în contencios administrativ împotriva acestui transfer fără o justă şi corectă despăgubire, până am înţeles că este inutil (nu ai cum să „câştigi“ când ei au judecătorii, plus că anularea transferului clădirii către SRI însemna de fapt ca şi acest imobil să ajungă pe mâinile israelienilor, cum mi-a explicat acelaşi operativ SRI).
  În timp am aflat multe şi am înţeles şi unele dedesubturi, precum faptul că sistemul nu permite Justiţiei să condamne ilegalităţile dacă ele lezează macro-interese sau vânzări ale economiei româneşti cu care statul paralel al serviciilor au fost sau sunt brusc de acord, în înţelegere cu „partenerii externi“.
  *********
  NOTA BENE:
  Încă un alt sibian a ajuns director la Fondul Proprietăţii de Stat (FPS) Bucureşti (plus director de privatizări şi pe alte judeţe vecine) în epoca CDR (Emil Constantinescu). Este vorba de George Vodislav, implicat în mai multe privatizări suspecte (atunci s-a instalat în economia românească prin preluări de la FPS Bucureşti secta iudaică Chabad Lubavici) şi care înainte de a cădea guvernarea sa (CDR) a reuşit să instaleze şi să pună în funcţiune, printr-un amic interpus, unul Vlaicu, librăria Mihai Eminescu din Bucureşti.
  În prezent sibianul George Vodislav este directorul Librăriei Mihai Eminescu (Bibliostar SRL), unde se practică cea mai cruntă cenzură împotriva cărţile şi autorilor prea incomozi, iar madam Geta Vodislav (soţia, care conduce librăria, de facto) a devenită şi martoră împotriva dl colonel Vasile Zărnescu, în dosarul penal deschis împotriva domniei sale ca negaţionist al Holocaustului.
  (librăria Mihai Eminescu / Bibiostar SRL – J40/4187/2000 s-a înfiinţat în ultimul al guvernării CDR pe numele lui Vlaicu A., dar privind spaţiul de lângă Universitate pe care l-a primit aceasta şi implicarea lui Vodislav, din umbră, care a preluat afacerea mai târziu, nu s-au făcut încă cercetări, deşi el a mai fost implicat în dosare penale de privatizare, ca şi ceilalţi directori ai acelei epoci.)

  • LN

   Toată stima pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, domnule Cornel-Dan Niculae! Cărțile dumneavoastră ar trebui citite și recitite de toți românii. O întrebare: ne-ați putea dezvălui mai exact cu ce se ocupă acea importantă unitate a SRI care funcționează în clădirea „IPIU”?

   • Cornel-Dan Niculae

    Nu pot sa vad dau numarul unitatii (desi apare in actele oficiale, insa, legal, sunt secrete), dar era poreclita candva “Ochiul si Timpanul”. Deja suntem, probabil, la marginea legii, vorbind. Cand am vazut ca privatizarea nu poate fi oprita, chiar eu am introdus in “Dosarul de prezentare” (caietul de sarcini al privatizarii”, in sarcina viitorului proprietar), ca act aditional, dreptul SRI asupra cladirii “IPIU”, stabilit prin H.G.-ul secret. Actul l-a semnat Misu Popescu, pe atunci director SC Bucuresti-Turism SA, la el in birou, fiind doar noi doi, si trimis la FPS (spre a fi prezentat potentialilor cumparatori) dupa ce prima licitatie esuase. Desi nu eram prieten cu Misu (Mihai Gabriel Popescu, zis si Misu Procopsitu, fratele viceprimarului PNL Cristi Popescu, de la sector2) am convenit ca israelieni nu trebuie sa aiba ulterior motive de cine stie ce pretentii sau sa spuna ca nu au stiut. Pe la aceasta unitate se afla, pensionandu-se in acei ani, si Grigore Zagarin, sef al Diviziunii Contraspionaj din SRI, pentru care stiu ca Serviciul a incercat ulterior privatizarii Hotelului Bucuresti sa obtina de la israelieni gratuitate pentru sauna si piscina, desi Zagarin era pensionar (in rezerva). Omul cu care vorbeam eu fusese in subordinea lui Zagarin si inca activa in contraspionajul Serviciului, asa ca am vazut personal actele pentru Zagarin (poate ati inteles despre ce este vorba).
    Sa nu uitam ca SRI are un parteneriat oarecum secret cu Mossad-ul inca din 1993, pentru care Virgil Magureanu s-a deplasat personal in Israel.
    Privatizarea SC Bucuresti Turism SA s-a bucurat de sprijinul direct oferit de statul Israel unor afaceristi evrei, precum sionistul Mordechai Zisser (prieten cu ofiteri de rang ai Mossad, mort in prezent), Eli Papoushado si Eliahu Rasin. Astfel, girand cu actiunile intreprinderii hoteliere romanesti, desi nu aveau aceste actiuni,ci doar niste hartii de la FPS, banca de stat pe atunci Leumi Le din Israel le-a deshis o linie de credit de 30 milioane USD (dolari SUA), din care au tras 25 de milioane, din care statului roman i-au platit doar vreo 16 milioane (pe o afacere de peste 100 de milioane) cauza, din cauza ca Cirica Nicolae si alti colegi ai lui nu au actualizat pretul cand au renuntat la “pactul comisoriu”. Speriati de procesele civile facute mai ales de mine si de cativa colegi, israelienii nu platisera la timp iar contractul de privatizare era “rezolutionat” de drept prin “pact comisoriu”, insa Cirica Nicolae si Alin Giugiu au intocmita o Nota de renuntare din partea FPS (statul roman) la “pact”. Astfel a aparut prejudiciul de cca 5 milioane de dolari si, ac urmare, dosarul penal, dar magistratii incomozi au fost schimbati si procesul stins.
    Eu am obtinut si depus catre DNA si instanta penala un act prin care, din diferenta ramasa de la ce nu a mai incasat statul roman (ca nu a cerut), milioane de dolari au fost platite de Eliahu Rasin drept “comison de privatizare” unor off-shore-uri cipriote.
    Nici DNA nu a vrut sa tina cont de acest act, nici instanta.
    In timpul procesului doua colege ale judecatoarei (din alte complete) au fost arestate de catre DNA, iar Laura Codruta Kovesi a trimis din partea DNA o procurorare (in locul celei obisnuite, de instanta), care, aparandu-i pe inculpati, a inceput sa urle la noi, parti civile si martori.
    Despre prejudiciul cauzat de Cirica Nicolae & gasca puteti vedea pe net in ziarul Adevarul un articol de Alexandru Boariu (si la el, martor in proces, a urlat ca apucata procuroarea DNA trimisa de Kodruta (Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/societate/radu-sarbu-et-comp-vinovati-prejudicierea-statului-5-milioane-dolari-1_50abc0c27c42d5a6637fb61d/index.html)
    P.S. Sub directoratul lui Radu Timoste, SRI nu a incercat sa protejeze prea mult asemenea privatizari, ci doar pe oamenii Serviciului implicati in ele. In schimb, presedintele FPS Radu Sarbu (co-inculpat cu Cirica Nicolae) il adusese drept consilier al sau la FPS, pe seful SRI Cluj, Ulpiu Constantin Mladin (nea Costica Mladin), care fusese sef in Securitate la Brasov, inainte, si care s-a implicat in multe privatizari, retragandu-se apoi sa lucreze la un german (Joseph Goshy) cadorisit de acest FPS, condus de ei, cu o groaza de hoteluri. M-am trezit, la un moment dat, ca aceasta aripa sereista din FPS se ocupa informativ si de mine, incercand sa imi afle eventuale vulnerabilitati.

    • LN

     Vă mulțumesc foarte mult pentru lămuriri. În momentul de față cine mai deține aceste hoteluri (Radisson Blu, Park Inn + aripa care în prezent se renovează)? Faptul că SRI are acest parteneriat cu Mossadul încă din 1993 explică foarte multe lucruri…

     • Cornel-Dan Niculae

      Noii patroni din spatele fondului ce a luat complexul hotelier bucureştean la începutul lui 2018 sunt trei evrei, precum Jeremy Isaacs, fostul şef al filialei de la Londra a băncii evreieşti Lehman Brothers, cea mai vinovată de criza financiară din 2008 din SUA. Banca s-a închis, dar directorii ei au deschis fonduri de investiţi si acapareaza puternic in Europa centrală şi de est (inclusiv SC Bucureşti-Turism SA, din care face parte şi hotelul Bucuresti-Radisson), prin fondul JRJ Group, care controlează fondul Revetas Capital, cel din urma cumpărând pachetul de acţiuni de la israelieni.
      *
      Miliardarul sionist Mordechai Zisser, care luase hotelul aproape integral până în 2004 de la partenerii săi israelieni, a dat faliment în urma unor proaste plasamente imobiliare in SUA, ca şi a datoriilor acumulate cu „investitia“ din Romania, unde si pe fondul proceselor a făcut cheltuieli exagereate post-privatizare, dar şi manipulat de administratorii pe care i-anumit si de fostii parteneri, care au profitat. Eu le-am oferit soluţia cu operator hotelier Radisson, prin directorul-presedinte Bari Ioan, caci după ce au demolat păna la roşu hotelul intraseră în impas ne mai primind credite bancare (eu optasem in urma cu mai multi ani pentru o privatizare cu salariatii in parteneriat cu Radisson si mai aveam contacte cu aceşti americano-scandinavi pe care FPS îi respinsese de la participarea la licitaţie în anii 2000, acceptând însă o scrisoare de garanţie falsă de la israelieni).
      *
      Zisser, fostul proprietar, a murit de cancer in chinuri groaznice, se zice (cred ca şi românii l-au blestemat – concediaţi absurd, răzbunător, nelegal şi fără o raţiune constructivă -, nu numai palestinienii demolaţi de armata israeliană pentu ca Zisser să construiască mereu alte noi colonii evreieşti), iar băncile israeliene (şi nu numai) i-au luat tot, inclusiv casa şi firma Elbit Imaging, cu care deţinea Bucuresti-Turism (operată de Radisson) şi proprietăţi la Timişoara.
      *
      Proprietari sunt deci, acum, din câte ştiu, prin fondul JRJ Group şi via Revetas Capital, trei foşti directori ai băncii evreieşti americane Lehman Brothers, adică Jeremy Isaacs, Roger Nagioff şi Peter Sugarman.
      Vor să scoată de pe bursa compania hotelieră BUTU, de aceea in 2018 au chemat printr-o doamnă pe micii actionari (fosti salariati, dar nu numai) pentru a le cumpăra actiunile. Cele mai multe actiuni le aveau fosti directori (numiti de FPS) sau reprezentanti în AGA ai statului român (numiti de FPS, precum prof. Roşca Ioan de la ASE), care au făcut mici averi, astfel, cred ei.

      După ce îi elimină pe foştii actionari, fostii directori Lehman intentionează să treacă BU-TU pe profit, deoarece post-privatizare, cu israelienii patroni, nu s-a mai raportat profit, asa cum făceam noi, în fiecare an, când eram co-proprietari cu statul român. Realizam si noi investitii (am modernizat complet 4 din cele 8 etaje ale hotelului, la standarde de patru stele, in acord cu exigenţele Radisson), dar tot aveam şi profit. Numai hotelul singur aducea venituri valutare de 2 milioane de dolari anual, plus incasarile in lei, de la apartamentele de la Luterană (inspre „IPIU” / SRI) etc.
      *
      SRI-ul este inconsecvent. Mai intai a semnat (a avizat) pentru a se construi de catre clanul miliardarilor israelieni Ofer (fosti Herscovici, originari din Galati) monstruoasa cladire Cathedral Plaza, cladirea Serviciului din apropiere (IPIU) fiind prinsa intre aceasta si Park Inn, ambele imobile israeliene cu proprietari conectati cu serviciile israeliene. Apoi, cand a izbucnit scandalul cu Cathedral Plaza, SRI s-a trezit ca nu si-ar mai da avizul pentru constructie.

 3. alex

  Dupa cat se pare Sibiul a ajuns un cuib de escroci! Mafia securistica isi are salasul acolo! Pacat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.