Colimator

Fața nevăzută a DNA-ului: Sabotaj și subminarea medicinei românești

  EXCLUSIV! Adevăruri nespuse din Spitalul Fundeni. Cât costă o viață pentru renumitul profesor doctor Irinel Popescu „Mi-a redat viața […]

 

EXCLUSIV! Adevăruri nespuse din Spitalul Fundeni. Cât costă o viață pentru renumitul profesor doctor Irinel Popescu

Mi-a redat viața înapoi. Am murit și el m-a ridicat din morți acum 6 ani„, povestește cu lacrimi în ochi unul dintre foștii pacienți ai profesorului Irinel Popescu, operat de cancer colo-rectal. „Nu am cuvinte să-i mulțumesc acestui mare OM pentru că mi-a dăruit singurul lucru pe care nu l-am putut cumpăra cu bani, viață„, povestește o altă doamnă care adaugă că de câte ori ajunge în vreo mănăstire sau Biserică îi aprinde o lumânare.

Și totuși și el ca și mulți alți doctori de renume au fost victimele unui plan bine pus la punct, cu rolul de a distruge programele de transplant în România și a stopa progresul în medicina românească. Miza era de 2 miliarde de euro, bani care în loc să fie utilizați eficient în România, trebuiau să aibă alte destinații, clinicile din Austria în principal, unde sunt implicate fundații MILIONARE, care pretind că ajută suferinzii. În realitate, doar 30% din bani ajung la pacient, restul în buzunarele fondatorilor care pozează în îngeri coborâți din ceruri. Salariul unui chirurg român este de 10 ori mai mic decât venitul unui proprietar de astfel de ONG.

          DNA, DGA, DIICOT – complici la distrugerea medicinei românești?

Irinel Popescu, Narcis Copcă, Ioan Lascăr, Monica Pop, Gheorghe Burnei și un număr record de oncologi au intrat pe lista neagră și s-a încercat înlăturarea lor din peisajul medical utilizând celebrul instrument de scos din joc, JUSTIȚIA prin DNA, DGA sau chiar DIICOT. Acești medici au fost monitorizați intens, au fost construite profiluri, le-a fost verificată toată activitatea de la debut, au fost căutați colaboratorii lor, cei care-i iubesc și cei care-i invidiază, totul pentru a-i putea agăța cu ceva.

De obicei, mai întâi se dădea tonul unei campanii de presă, bine orchestrate, dublate de intervențiile pe surse ale procurorilor, doritori să ajungă vedete TV. În realitate, toți acești oameni care cred că fac Justiție nu fac altceva decât să condamne la moarte zeci de mii de români, fiind complici voluntari sau involuntari la îngroparea sistemului medical românesc și donând practic banii românilor unor lobbysti externi pentru a salva doar câteva vieți. Despre aceste afaceri murdare, pe larg într-o altă anchetă, în care vom vorbi și despre șpaga pe care o iau mulți medici austrieci și cum justifică fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescuacest gest al celor pe care-i promovează cu toate ocaziile.

      Profesorul Irinel Popescu – cum a uimit experții de talie mondială

Profesorul Irinel Popescu este unul dintre puținele genii ale medicinei românești, încă în viață, încă în activitate. El este părintele transplantului hepatic în România. Un fel de Simona Halep, care dăruiește clipe de bucurie românilor cu fiecare victorie… el dăruiește viață pacienților care de multe ori ajung la Spitalul Fundeni fără speranță și pleacă acasă parcă renăscuți.

A salvat mii, zeci de mii, poate sute de mii de vieți până la ora actuală, prin operațiile dificile pe care le-a realizat, folosind cele mai sofisticate tehnici operatorii, dar și prin intermediul sutelor de rezidenți pe care i-a învățat să fie buni chirurgi. Despre succesele lui nu a vorbit nimeni, pentru că mare parte a presei a fost ocupată să prezinte doar partea goală a paharului și să arate doar când se greșește, nu și când se salvează vieți.

Apreciat în România, însă nu la adevărata valoare, a uimit experții de talie mondială cu talentul lui. Pentru că și în medicină, ca în orice alt domeniu, că să ajungi cel mai bun, ai nevoie de multă muncă și dăuire, dar și de un talent cu care numai Dumnezeu te poate înzestra.

A fost impresionant, este un chirurg foarte bun. De la început a știut ce să facă. Este un chirurg foarte experimentat, știa să opereze laparoscopic și a înțeles imediat că robotica este calea viitorului. Nu este ușor să efectuezi o rezecție hepatică, dar el a realizat o astfel de operație din ziua 2 de training”, a povestit unul dintre cei mai renumiți experți din lume în chirurgie robotică, Prof. dr. Konstantinos Konstantinidis.

                 Ministerul Sănătății refuză să reducă suferința bolnavilor

Din păcate în România, Ministerul Sănătății a tăiat fondurile pentru chirurgia robotică, deși au fost achiziționați 8 roboți Da Vinci din bugetul de stat. Miniștrii Sănătății, rând pe rând, au preferat să condamne la suferință mii de bolnavi care ar fi putut beneficia de această tehnică extrem de necesară, care diminuează mult din riscuri. (Mai multe detalii AICI).

Alături de profesorul Irinel Popescu, la Spitalul Fundeni, zi de zi, începând cu 7 dimineața cel târziu, au grijă de pacienți cu multă minuțiozitate și alți tineri chirurgi pe care i-a format. Dr. Oana Stănciulea este una dintre cele mai bune pe domeniul ei, nu vorbește foarte mult, dar la obiect. Este foarte sigură pe ceea ce face. „A fost bine. Este bine acum”, i-a spus schițând un zâmbet mulțumit unui tânăr panicat care aștepta ca tatăl său să iasă din sala de operație, unde-i fusese extirpată o tumoră la colon.

                                     Cât costă o viață?

Nici rezidenții nu se lasă mai prejos și sunt precum niște albinuțe. Încă de la prima oră merg din salon în salon pentru a urmări evoluția pacienților proaspăt operați. Diana Blăniță este în primul an de rezidențiat și nu știe dacă va mai rămâne în România apoi, ca mulți alți tineri, dar acum este complet dedicată cauzei sale. Vrea să învețe cât mai mult și să ajute oameni, să-i salveze de la suferință și o face deja cu vocea ei caldă și blândă și indicațiile foarte pertinente pe care le oferă pacienților de care se ocupă.

Iulian Moșteanu și Luiza Țircă sunt rezidenți în an mai mare, aproape chirurgi în toate regula. Deja sunt siguri pe ei și știu exact ce trebuie făcut pentru fiecare pacient în parte. Încă mai fură meserie, dar cu siguranță vor ajunge mari chirurgi… să sperăm că în România.

Astăzi, mulți dintre cei care au posibilități financiare preferă să plece în străinătate pentru intervenții chirurgicale. Acolo sunt operați de alți medici români, plecați peste hotare, dar apreciați la adevărata valoare în țara adoptivă.

Noi în România construim statui… însă nu celor care le merită cu adevărat. Adevărații eroi sunt ei, cei care dăruiesc viață altora renunțând de multe ori la a lor, nu cei care strâng bani și-și fac PR la televizor. De câte ori ați auzit la TV despre intervențiile chirurgicale de sute de mii de euro făcute românilor ratate în Austria? Dar de cele ratate în România? Cam despre asta este vorba… și despre cele 2 MILIARDE de euro anual, cu care unii au alte planuri.

Oare viața voastră cât costă?

                                                                                             Anca ANDREI, redactor-șef la Bugetul.ro

 

 

 

 

 

5 Comments

 1. Ne trezim si noi?! Planul de “privatizare” a medicinei romanesti a inceput de la Basescu, prin incercarea lui de a privatiza serviciile de urgenta in beneficiul firmelor pedeliste de securitate, augmentate cu servicii medicale (vi s-a parut ca ancheteaza cineva cum au aparut aceste fieme, multe, pe ministeriala de la interne a lui Blaga si cu cedarea atributiunilor de paza si protectie de la jandarmi la “privati”?!) si a “granturilor norvegiene” tot mai prezente si mai hamesite. Are ceva contacte personale Basescu cu norvegienii, avand in vedere ca mare parte din flota a “pierdut-o” gaj pe un imprumut de doi lei la vikingi…Dupa manifestarile de strada in favoarea lui Arafat, saparea la temeliei medicinei romanesti a continuat, mai discret, cu aportul tradatorilor profesionisti (oficializati in guvernul Ciolos), din institutiile medicale si minister, prin cedarea unei mari parti din contributiile la sanatate catre clinici private si mai ales prin atacul institutiilor special create (DNA si DIICOT) pentru scoaterea romanilor din orice constructie in Romania, la varfurile medicinei romanesti. Si numai pentru asta si tot si-ar merita ani grei de puscarie cei ce au slabit capacitatea de asigurare a sanatatii populatiei. Dar, mai ales ar trebui sa dispara aceste insailaturi, care, de la infiintare, au lucrat numai in favoarea capitalului strain, dar platiti nesimtit de mult din banii romanilor exploatati.
  P.S. De ce uita romanii apetitul procurorilor pentru umilirea doctorilor si distrugerea pacientilor?! Chiar nimeni nu ancheteaza implicarea procuraturii comuniste in crimele “antiavort”, cand doctorul nu era lasat sa intervina pana nu-si termina procurorul “ancheta”?! Dincolo de crimele stalinismului (pe care unii le reediteaza acum) avem, crimele procurorilor ceausisti de care nu vorbeste nimeni…O fi fost un protocol medic-procuror?! Intreb si eu… pentru ca toate aceste “omisiuni” ne fac istoria ne neinteles si usor de reeditat

 2. Altii care vor un popor de bolnavi

  E de la sine inteles sa se intample asta intr-o tara in care cetateanul a devenit exclusiv sursa de profit pentru niste grupuri de indivizi care nu se satura niciodata si care au acaparat cam toate parghiile puterii. In Romania, romanul bolnav e o adevarata mina de aur pentru gasti formate din personaje importante din Ministerul Sanatatii si alte Ministere, firmele de medicamente si aparatura medicala, companiile care produc sau vand biocide pentru dezinfectie si dezinsectie (nu doar pentru spitale dar si pentru campaniile de dezinsectii obligatorii in spatiul public si privat) si evident pentru toate structurile care trebuie sa intermedieze sau sa vegheze la desfasurarea netulburata a activitatilor lor. Pentru ca unii sa faca profituri uriase, romanii trebuie sa fie cat mai bolnavi. Asa cum dezvăluia de curand o sursa din interiorul companiei Hoffman-La Roche intr-un articol Rise Project despre rolul personajelor importante din Ministerul Sanatatii (in acel caz, Adrian Streinu-Cercel): “Îl plătești pentru pacienții din spitalul lui, îl plătești pentru numărul pacienților din toată țara, îl plătești să nu scadă numărul de pacienți pe țară, ci să îl crească…” Cine vrea medici exceptionali, care pot asigura insanatosirea pacientilor? Stim sigur cine nu.

 3. Sara

  Asa este,dar exista nimic comun intre halep si medici.In plus avem mult mai multi medici buni ,si daca pleaca afara,pleaca pentru bani si nu pentru altceva.In strainatate nu mai umbla de mult cainii cu covrigi in coada,occidentul a devenit un rai al musulmanilor,si un iad pentru nativi-cu toate consecintele negative care deriva din rahatul multicultural.

 4. Soll

  Da,de gunoaiele precum medicul acela tanar care protesta cu rezistentii in piata si sustinatorii lor intelectui ca;plesu,liiceanu,sora,oana,peleea…si alti tradatori nu se ia nimeni pentru ca acum trebuiesc promovate nulitatile si tradatorii,nu oamenii adevarati.Asta este o parte din fata globalismului care distruge tot ,pentru ca astia nu au treaba cu nimic uman.

 5. veritasofilia

  Transplantul este crima prin sfartecarea de viu a omului. De ce se face anestezie daca-i deja mort? De ce plang cand sunt taiati? De ce multi se-au trezit fix inainte sa-i taie? ia vedeti ce se intampla in china cu membrii falun-gong care sunt si jupuiti de vii si apoi arsi cu exceptia celor imbibati cu silicon si prezentati la antipa pe post de paiate grotesti si sinistre ptr siruri de elevi incolonati cu forta si adusi din toate colturile tarii la macabra expozitie cica a corpului uman! Hai lasati vrajeala protv-ista ca nu tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *