Abuzuri

FDGR şi FDGS – entităţi distincte care moştenesc ilegal „Grupul Etnic German”

  Toţi jurnaliştii care au scris despre „Cazul FDGR” (inclusiv subsemnatul) trebuie să-şi rescrie articolele. Toţi am făcut o eroare […]

 

Toţi jurnaliştii care au scris despre „Cazul FDGR” (inclusiv subsemnatul) trebuie să-şi rescrie articolele. Toţi am făcut o eroare teribilă în legătură cu „moştenirea” şi „succesiunea” „Grupului Etnic German”! Documentele pe care le publicăm mai jos au rolul de a redeschide acest dosar, avînd toate şansele ca, de data aceasta, să se revizuiască atît Hotărîrea dată de Judecătoria Sibiu în 2007, cît şi toate retrocedările către FDGR şi Biserica Evanghelică CA generate de această hotărîre!

Eroarea fundamentală: Nu FDGR a fost declarat „moştenitor şi succesor al GRUPULUI ETNIC GERMAN”, ci FDGS (Forumul Democrat al Germanilor din SIBIU), care avea şi are personalitate juridică distinctă de FDGR!

Avem, deci, două entităţi juridice diferite care, din punct de vedere legal, nu au nici o legătură una cu alta, chiar dacă, ideologic, ele au acelaşi scop: apărarea intereselor comunităţii germane. FDG Sibiu nu a fost şi NU ESTE O FILIALĂ A FDGR, aşa cum se vede chiar pe pagina FDGS, unde se spune că FDGR este doar reprezentat în Sibiu atît de FDGR – organizaţia judeţeană, cît şi de FDG Sibiu, care însă nu are statut de filială locală, acest statut fiind deţinut de „Forumul de centru Sibiu”, cum se va vedea mai jos, precum şi de forumuriile locale din judeţ (Click pe imagine pentru mărire!):

Dar, documentele oficiale care arată că sîntem în faţa a două entităţi juridice distincte sîn cele două Hotărîri judecătoreşti de înfiinţare a FDGR, respectiv FDGS, pe care jurnalistul Marius Albin Marinescu de la „Justiţiarul” ni le-a pus la dispoziţie.

Forumul Democrat al Germanilor din România” (FDGR) a obţinut personalitate juridică prin Sentinţa nr. 473 din 19 februarie 1990 (Click pe documente pentru mărire!):

În schimb, „Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu” (FDGS) a dobîndit personalitate juridică prin Sentinţa nr. 3620 din 5 septembrie 1991. Se remarcă în această sentinţă judecătorească faptul că, deşi instanţa citează în trei rînduri din cererea FDGS, unde se vorbea despre „filială”, nicăieri nu se spune a cui filială a cerut FDGS să fie, nefiind invocat niciodată numele FDGR! Ceea ce contează însă este faptul că această sentinţă judecătorească îi acordă FDG Sibiu statut de „persoană juridică (Click pe documente pentru mărire!):

Aşadar, începînd din 5 septembrie 1991, în Sibiu avem două „persoane juridice”:

– FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România), înfiinţat prin Sentinţa nr. 473 din 19 februarie 1990

– FDGS (Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu), înfiinţat prin Sentinţa nr. 3620 din 5 septembrie 1991.

Şi mai este un al treilea argument care arată că FDGR şi FDGS sînt considerate entităţi juridice distincte. Este vorba chiar de site-ul oficial al FDGR, unde sînt trecute filialele regionale acestuia:

– Forumul regional Banat

– Forumul regional Bucovina,

– Forumul regional – Regiunea Extracarpatică,

– Forumul regional Transilvania Nord,

– Federaţia Tineretului German din România (FTGR) şi

– Forumul regional Transilvania.

Această ultimă filială regională, „Forumul regional Transilvania”, are în structură şi filialele FDGR din judeţul Sibiu, pe care le regăsim în site, alături de persoanele din conducere, adresă, telefon, e-mail (Click pe imagine pentru mărire!):

Aşa cum se observă, nicăieri nu este menţionat „Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu” (FDGS). Mai mult, chiar, ca filiale locale cu sediul în municipiul Sibiu sînt „Forumul judeţean Sibiu” şi „Forumul de centru Sibiu”. Aceasta din urmă,  „Forumul de centru Sibiu” este considerată filială locală a FDGR, nu FDG Sibiu, aşa cum am crezut toţi pînă acum!

CONCLUZIE. Acestea fiind spuse, trebuie să revedem Sentinţa nr. 2790/2007 a Judecătoriei Sibiu (pe care am publicat-o de nenumărate ori) pentru a constata că instanţa a decis că „Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu” a fost declarat „moştenitor” şi „succesor” al „Grupului Etnic German” (Deutsche Volksgruppe) , nu FDGR (Click pe imagine pentru mărire!):

Jurnaliştii de investigaţie care s-au ocupat de acest subiect vor înţelege, desigur, că este nevoie acum de reconsiderarea anchetelor ce vizează retrocedările uriaşe care au fost acordate atît „Forumului Democrat German din România” (care l-a avut preşedinte pe Klaus Iohannis între 2002-2013), cît şi „Bisericii Evanghelice C.A.” (de care aparţine acelaşi Klaus Iohannis), care s-au folosit de sentinţa de mai sus, prin care „Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu”(FDGS) a fost declarat succesor şi moştenitor al „Grupului Etnic German”, organizaţia fascistă desfiinţată prin Legea 485/1944, elaborată în urma Convenţiei de armistiţiu a Marilor Puteri (Click pe imagine pentru mărire!)!

În acest moment, pe rolul Judecătoriei Sibiu este cererea de revizuire a Sentinţei nr. 2790/2007, la solicitarea „Asociaţiei Civice Solidaritatea Hunedoreană” (ACSH), al cărei preşedinte este Marin Mititelu, care a avut termen ieri (27.11.2018), în Dosarul nr. 2055/306/2018.

Asociaţia Civică Solidaritatea Hunedoreană” a făcut ceea ce ar fi trebuit să facă încă din anul 2007 Primăria Sibiu sub conducerea lui Klaus Iohannis, Consiliul municipal Sibiu, în care FDGR avea majoritatea absolută, dar şi ANRP, instituţia care nu a cerut o nici o expertiză înainte de a restitui peste 1.000 de imobile şi terenuri către FDGR, FDGS şi Biserica Evanghelică C.A., precum şi compensaţii băneşti către aceste organizaţii, deşi proprietăţile „Grupului Etnic German” au fost confiscate legal, dar nu de către regimul comunist, ci de legea semnată de Regele Mihai!

Despre aceste retrocedări, vom reveni în episodul următor, avînd însă acum în faţă o altă situaţie a dosarului privind „moştenirea” şi „succesiunea” organizaţiei fasciste „Grupul Etnic German” de către FDGS şi folosirea în mod abuziv a sentinţei din 2007 (şi aceasta cu mari probleme de legalitate) de către FDGR şi Biserica Evanghelică C.A.

                                                                                                                        Ion SPÂNU

Sursa: COTIDIANUL

Nota redacției „Justițiarul”: Descoperirea documentelor privind înființarea FDGR și FDGS, care atestă că sunt două entități juridice separate și distincte, aparține colegului nostru Marin Mititelu, care este și președinte la „Asociaţia Civică Solidaritatea Hunedoreană, cea care se judecă acum cu FDGS și Primăria Sibiu în Dosarul nr. 2055/306/2018 de la Judecătoria Sibiu pentru „.acţiune în constatare revizuire sentintă dosar 1672/306/2007”. După cum se vede mai jos, justiția sibiană continuă să ne demonstreze că este coruptă, deoarece menține în continuare confuzia, numind Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu astfel: „FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA – FILIALA /ORGANIZAȚIA SIBIU (F.D.G.R.)”, ceea ce este fals, așa cum s-a demonstrat și în articolul acesta!

Click pe imagine pentru mărire!

Citiți și articolul din „Justițiarul” despre același subiect: Noi documente explozive: Deși doar FDGS a fost declarat succesorul GEG-ului nazist, ANRP a retrocedat imobile la tot FDGR-ul iohannist!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.