Observator

FIREA și-a pierdut firea!

                      SUB SPECTRUL FALIMENTULUI POLITIC… Atac dur, din interior, acuzații […]

 

                    SUB SPECTRUL FALIMENTULUI POLITIC…

Atac dur, din interior, acuzații foarte grave, ținta: vârful deciziei politice în partid. Inițiatorul atacului: soldatul universal, Gabriela Firea, până acum victorioasă în demersurile sale. De ce o face? Foarte simplu. Așa i se cere. A venit vremea scadenței, când trebuie să plătească pentru sprijinul primit în nominalizarea sa și victoria în alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei. Va întrebați ce sprijin. Al celor care i-au promis că o vor propulsa în funcția supremă în stat.

Doamna Pandele mizează pe condamnarea definitivă, cu sprijinul celor din Câmpul Tactic, a lui Liviu Dragnea, și preluarea conducerii PSD. Unii dintre reprezentanții Statului Paralel și-au dat seamă că actualul lider al lor, domnul Axinte Werner Klaus, vacanțierul notoriu de la Cotroceni, are șansele mult diminuate pentru un nou mandat pe același fotoliu, și au decis să găsească o soluție de rezervă.

Au hotărât să o introducă în scenă pe doamna de la primărie, într-un spectacol regizat în care predomina tunetele și fulgerele. Ce nu și-au dat ei seama, la fel și doamna Firea, este faptul că cei care dețin controlul asupra Câmpului Tactic văd altfel lucrurile. Pentru ei, actualul președinte reprezintă garanția apărării valorilor și intereselor lor. A făcut-o de mai multe ori și sunt convinși că o va face și de acum înainte.

De asemenea, doamna Firea nu știe că domnul Iohannis a cerut deja să se revadă planul cu Dragnea, pentru el fiind mai periculoasă ea decât actualul șef al PSD. Mai mult, apare un nou pericol la orizont, și el se numește Corina Crețu, care are o imagine bună în rândul electoratului PSD, dar și sprijin din exterior. Iohannis a intuit acest pericol potențial și a dispus măsuri în consecință. Pentru el, Tăriceanu, Firea și Corina Crețu sunt mult mai periculoși decât Dragnea. Dacă acesta are etichetă de penal, etichetă cu care deja oamenii s-au obișnuit și mulți cred în vinovăția lui, cele două femei au o imagine nepătata… situație total defavorabilă pentru el, asupra lui planând numeroase acuzații că și-a sporit averea în mod fraudulos, situație ce va putea fi speculată într-o confruntare electorală.

De fapt, declanșarea acestui conflict este opera lui Iohannis și a apropiaților din servicii, care urmăresc că prin demersul respectiv să creeze instabilitate în partid, eventual plecarea unor grupuri masive către cei care stau la pândă și, implicit, slăbirea acestuia, precum și scoaterea pe tușă a unui contracandidat puternic.

Doamna Pandele, fără sprijinul partidului, își pierde șansele în mare măsură de a câștiga alegerile prezidențiale. Mai mult, vor apărea în spațiul public acuze devastatoare la adresă ei și a soțului, care vor avea un impact puternic negativ asupra imaginii ei de zână imaculată.

Primul obiectiv al lor a fost atins. Pe cine credeți că va sprijini Dragnea într-o confruntare Firea-Tăriceanu, sau Firea-Corina Crețu? Cu siguranță, nu pe doamna Firea Pandele!

PSD nu va acceptă așa ușor să nu aibă candidat propriu la prezidențiale, fiind cel mai puternic partid din România. Dragnea a spus că nu candidează, lucru pe care i l-au sugerat mai mulți grei ai partidului, dar susținerea unui candidat al unei formațiuni cu mult sub nivelul intenției de vot în rândul electoratului pesedist față de propriul partid (de patru sau cinci ori mai mică), îi va crea serioase probleme în interiorul acestuia, pe care le vor specula cei ce vor să-l îndepărteze de la conducerea formațiunii. Așa că, el se gândește la un plan de rezervă, pregătirea unei persoane agreate de majoritatea liderilor partidului, pe care să o introducă în scenă dacă este nevoie, o persoană care să-i garanteze că după ajungerea la Cotroceni îi va încredința mandatul de premier.

Pentru Dragnea, păstrarea funcției de Președinte al PSD și obținerea celei de premier este mult mai avantajoasă decât cea de Președinte al României. Prin modificările legislative ce vor urma se încearcă preluarea controlului asupra structurilor de forță de către Parlament și Guvern, șeful statului fiind văduvit de sprijinul lor. Centrul de putere se va muta de la Cotroceni spre Parlament și Guvern. Domnul Dragnea este conștient că cine va controla PSD, va controla și puterea!

Dacă informațiile sunt corecte, vom vedea o implicare mult mai puternică a doamnei Corina Crețu, om cu experiență politică bogată, inteligent, bine pregătit, integru și care în anii din urmă a activat cu brio în Administrația Prezidenția, pe o funcție de prim rang, care i-a permis să se familiarizeze cu cerințele fotoliului de la Cotroceni, în proiectele din țara, pe care le va sprijini cu finanțare de la UE, chiar din toamnă acestui an.

Spre deosebire de toți ceilalți, doamna Crețu este foarte cunoscută și sprijinită de partenerii noștri externi, având toate atuurile pentru o nominalizarea din partea partidului. Doamna Crețu, deși are o personalitate puternică și a fost deranjată de multe ori de unele decizii incorecte ale conducerii partidului, nu s-a manifestat în mod public pentru a nu aduce prejudicii de imagine formațiunii din care face parte, rămânând fidelă acesteia, respingând trădarea pe care alții au luat-o în brațe și au pus-o la loc de cinste.

Nu înțeleg cum un lider de asemenea anvergură, ca doamna Pandele Firea, să treacă peste orice pentru a-și realiza interesele personale, făcând chiar pact cu Diavolul. Pentru a-și realiză visul va călca pe oricine. Mă nedumerește comportamentul său și modul în care a acuzat direct, nu numai pe unii colegi din partid, dar și pe cei care ne asigură nouă liniștea și ordinea, pe cei care au manifestat spirit de sacrificiu pentru apărarea ordinii constituționale, pe jandarmii care au fost supuși unor violențe de neimaginat. Credeți că doamna Firea nu cunoaște situația, nu știe cine a orchestrat aceste manifestări violențe? Cunoaște foarte bine, dar îi apăra pe cei vinovați și îi acuza pe cei nevinovați, pentru că așa i se cere, să creeze breșe peste tot, în primul rând în propriul partid. Cine poate specula aceste breșe va dați singuri seamă…

Doamna Firea s-a pierdut cu firea, nedându-și seamă că se află sub spectrul falimentului politic, fără PSD este doar o frunză în bătaia vântului… Unii mi-au spus să nu avem alte așteptări de la domnia-sa, din moment ce în cercul de prieteni foarte apropiați se află Gabriel Oprea, George Maior și mulți alții de teapa lor! Le sunteți datoare cu ceva, doamnă Firea Pandele? Așa susțin unii, dar mie îmi vine greu să cred și de aceea va întreb, așteptând un răspuns, că nimeni nu poate spune că la vorbe nu vă pricepeți…

                                                                                                       General Dumitru ILIESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *