Atitudini

Fiul dizidentei Doina Cornea îi dă cu flit lui Iohannis

  Leontin Horaţiu Iuhas, fiul dizidentei Doina Cornea,  refuză invitaţia lui Iohannis de a participa  la comemorarea evenimentelor din decembrie […]

 

Leontin Horaţiu Iuhas, fiul dizidentei Doina Cornea,  refuză invitaţia lui Iohannis de a participa  la comemorarea evenimentelor din decembrie 1989 în luna mai (sic!) şi acuză că ceremonia are scop pur electoral

Fiul dizidentei Doina Cornea, Leontin Iuhas, a refuzat invitaţia Gauleiterului Klaus Werner Iohannis de a participa, în data de 20 mai 2019, la o ceremonie publică de comemorare a revoluţiei din decembrie 1989, subliniind că nu înţelege motivul pentru care acest eveniment este programat în luna mai, singura explicație fiind Campania electorală a boierului de la Cotroceni pentru alegerile europarlamentare și Referendumul său.

Doina Cornea, împreună cu fiul său, Leontin Iuhas, în timpul evenimentelor din decembrie1989 de la Cluj.

Potrivit unei postări a domnului Iuhas pe pagina sa de Facebook, acesta nu doreşte să participe la o ceremonie unde există riscul  „ca victimele regimului comunist să fie comemorate tocmai de torţionarii lor”. Iată și textul complet al postării:

„Vă mulţumesc pentru invitaţia pe care mi-aţi făcut-o să particip la Ceremonia publică «30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului» care va avea loc în data de 20 mai 2019.

Poate că m-aş simţi onorat şi aş participa la evenimentul pe care îl veţi patrona dacă nu ar exista câteva motive ce mă împiedică să o fac.

În primul rând e vorba de calitatea mea care m-ar îndreptăţi să partcip la un astfel de eveniment. În 21 Decembrie 1989 mă aflam printre cei ce au plecat de la CUG spre centrul Clujului şi, la Astoria, unde am fost opriţi cu gloanţe, Dumnezeu m-a ajutat şi nu am fost ucis sau rănit. Atunci, în Decembrie 1989 am fost, în toată ţara, mii de oameni printre gloanţe! E prea mică sala Unirii din Palatul Cotroceni ca să încăpem cu toţii…

Dacă am fost invitat în calitate de victimă a comunismului, pot să vă spun că nu, nu mă simt a o victimă a comunismului. Victime ale comunismului au fost cei care şi-au pierdut viaţa sau sănătatea în închisorile comuniste, elitele politice, culturale, religioase, partizanii care au luptat în munţi care au dispărut la Sighet, Aiud, Piteşti, Canal şi multe alte centre de exterminare. Ca să enumăr doar câţiva – victime ale comunismului în ultimii ani înainte de 1989 au fost Vasile Paraschiv, muncitorii care s-au revoltat în Valea Jiului, muncitorii din Braşov care au participat la revolta din 15 noiembrie 1987, inginerul Gheorghe Ursu, Liviu Babeş, Iulius Filip, Radu Filipescu, grupul lui Petre Mihai Băcanu de la România Liberă… Şi mulţi, mulţi alţii!

Cele câteva săptămâni de puşcărie comunistă pe care le-am făcut doar pentru că mi-am exprimat, alături de mama mea, solidaritatea cu muncitorii braşoveni nu-mi dau dreptul să intru în categoria victimelor comunismului. Singurul drept moral pe care l-am câştigat atunci a fost acela de a mă putea uita acum, fără ruşine, în ochii copiilor mei.

Pe de altă parte nu înţeleg care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluţiei din Decembrie 1989 are loc în luna mai??? Să fie oare din motive electorale? Atunci, nu! Nu doresc să particip la un miting electoral.

Şi nu doresc de asemenea să particip la o ceremonie în care există riscul ca victimele regimului comunist să fie comemorate tocmai de torţionarii lor. Şi oare de ce aţi fixat data ceremoniei chiar în 20 mai? De ce nu 13 – 15 iunie?

Cu speranţa că-l veţi lăsa pe succesorul dumneavoastră să organizeze aniversarea Revoluţiei, atunci când e firesc, în luna decembrie,

                                                                                                           Leontin Horatiu Iuhas

                                                                                                             Cluj, la 9 mai 2019”

2 Comments

  1. IQ100

    Vorbele ghinioniste, gen “intelegeri secrete cu niste evrei” te ajung cand nu stii…

  2. gelu

    Daca Hitler avea la dispozitie camasile brune ca mijloc de reducere la tacere a adversarilor politici ai NSDAP in anii premargatorii izbucnirii celui de al 2 razboi mondial Wermier Klauss Johannis a infiintat brigazile MU.E PSD pentru atacarea dusmanului personal al Furier de Romania, ministri si conducerea PSD. Daca nu am fi fost Nato si UE in mod sigur aceste cete de descreierati ar fi pus mana pe arme si ar fi transformat tara asta in teatru de razboi civil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *