Lichele

Florian Coldea, general la 37 de ani: cariera fulminantă a unui individ mediocru

  Povestea unui pui de cuc și a aripii sale ocrotitoare… Deci, merge la cel mai prost liceu de proști […]

 

Povestea unui pui de cuc și a aripii sale ocrotitoare…

Deci, merge la cel mai prost liceu de proști din Arad, Liceul Industrial nr. 11, la seral, ca toți tonții. Intră la Institutul Politehnic din Timișoara și ajunge repetent încă din primul an de facultate.

O rudă a mamei sale, generalul Dan Gheorghe îl ia sub aripa sa ocrotitoare pe Bulă repetentul. Repetentul, cu toată aripa generalului, devine repetent a doua oară, la examenul de licență de la Academiei Naționale de Informații, în 1995. Este trimis la subofițeri și în 1996 „aripa ocrotitoare” reușește să-l salte peste gard, la al doilea examen.

Apoi urmează o carieră fulgerătoare, pentru un absolvent de seral la industrial și dublu repetent:

– locotenent-colonel în 2005 (34 de ani)

– colonel în 2006 (35 de ani)

– general de brigadă în 2008 (37 de ani)

– general-maior în 2012 (41 de ani)

– general-locotenent în 2014 (43 de ani)

Să vedem acum cine era „aripa ocrotitoare”, neamul mămucăi, unchiulețul Dan Gheorghe.

Cadru la SMB, Securitatea Municipiului Bucureşti, cea mai a dracu’ și mai politizată stuctură a Secu.

În 1989, adjunct la USLA, se află în fața sediului CC, când are loc discursul fatidic al lui Ceaușescu. Iulian Vad deschide cu cheia sa specială ușa sediului CC, pentru ca „masele” să pătrundă și să-l linșeze pe Ceașcă la fața locului, după cum era planul stabilit cu Ambasada Sovietică. „Masele” bine organizate, vreo două sute de bărbați solizi și bine antrenați, sunt lăsate să intre și dirijate în sediul CC de Dan Gheorghe. O nepotrivire de scenarii între Iulian Vlad și Stănculescu a făcut ca ținta Ceașcă să scape de linșarea la fața locului, de către grupul bine organizat și musculos, familia Ceaușescu fiind ciuruită ceva mai târziu, la Târgoviște, de către conspiratorii moscoviți repliați rapid pe planul B.

Dan Gheorghe este trimis ulterior de Măgureanu la „specializare” în URSS, respectiv Republica Moldova, unde șef al KGB-ului local era nici mai mult nici mai puțin decât Tudor Botnaru, fost cadru al KGB la București, ce a executat în 1990 dispoziţia Moscovei de a transfera arhiva KGB a RSS Moldoveneşti de la Chişinău la Tiraspol, solicitând și ajutorul lui Măgureanu, care i-a întins o mână frățească, respectiv pe Dan Gheorghe. În perioada în care arhiva a fost mutate, Botnaru conducea KGB-ul moldovenesc ca membru al guvernului lui Mircea Druc, iar Moldova făcea încă parte din URSS.

Remarcabilă colaborarea frăţească care a existat între securiştii și kaghebiști, cu toții de fapt, de pe amândouă malurile Prutului pentru atingerea obiectivului comun: distrugerea arhivelor KGB din Basarabia.

Dan Gheorghe este mai apoi avansat, este numit comandant al Brigăzii Antiteroriste din SRI, apoi, în 1992, a trecut la SIE, fiind avansat la gradul de general de brigadă de Ion Iliescu. În toamna lui 1993, Dan Gheorghe ajunge şeful UM 0215, Poliția Politică reinventată de Voican Voiculescu, în ianuarie 1990. Până în martie 1997 conduce infama doi și un sfert, după care în 2001 este reactivat în SRI, pe post de consilier al directorului SRI Radu Timofte, sluga lui Vântu KGB.

În 2003, este numit director adjunct al serviciului secret al Ministerului Justiţiei – (SIPA), gheara lui Ilici între magistrați. În 2005, fondează Niro Grup, fațada de contact a Clanurilor țigănești cu securiștii și mai ales cu securiștii chinezi, devenind directorul general al SC NIRO ’95 IMPEX SA, puntea de legătură cu Ambasada Chinei.

Crapă în Israel, ca toată lumea bună.

Legăturile lui Coldea cu țigănoii, – vezi Cocoș, Udrea, Niro, Oprea, colegul lui Niro la Casa Româno-Chineză, sunt mai ușor de înțeles acuma, nu?

Cât despre episodul Dan Gheorghe – decembrie ’89, plus stagiul său în URSS, imediat după, plus activitatea sa susținută alături de vectori ai KGB, este liber fiecare să se gândească la inferențele dintre elementele trecutului „aripii ocrotitoare” și ascensiunea fulgerătoare a unui dublu repetent provenit de la seralul unui liceu industrial amărât.

Evident, pe lângă unchiul binefăcător au mai existat și alți susținători, mai puțin cunoscuți, Zamfiri, Bidireci, Ștefănuți, dar din aceeași generație de virusați cu mult înainte de ’89, momentul când toată agentura a ieșit din conservare și a prins aripi…

În cariera sa ascensională a existat un moment semnificativ, când a scăpat de demitere datorită unui foarte mare lover al românilor, Verestoy Attila, și un alt lover foarte mare al țiganilor, șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase, ospătarul-izmănar-general Gabi Oprea.

În 2007, de inteligent ce era, repetentul a lăsat să-i scape niște bilețele despre judecători ai Curtii Constituționale, ce au ajuns la liderul PSD, Mircea Geoana, prostănacul total, care le-a prezentat public, susținând că SRI face poliție politică la comanda lui Traian Basescu. Urma ca figuranta Comisie SRI să-l radă pe ascensionalul dublu repetent.

Cum spuneam, ungurul și țiganul l-au făcut scăpat pe Coldea, iar cariera sa a putut să-și urmeze traseul stabilit…

Cred că nu mai este nevoie să fac desene, scheme și să adaug alte explicații, cu privire la conserva lansată pe culoar de niște adevărați șmecheri –  din păcate, șemecheria lor aparținea altora… evident! Dacă conserva li s-a împuțit, a fost aruncată la gunoi. Să vedem, acum, ce altă conservă ne-au mai pregătit, tot așa, cu vreo carieră ascensională fulgerătoare.

Există o pasăre simpatică foc: cucul, dar cu practici de infiltrare dintre cele mai cinice – își plasează ouăle în cuiburile altor păsări, puiul de cuc eclozează mai devreme și aruncă din cuib toate celelelate ouă, și astfel crește și iar crește până își termină și părinții de împrumut, vlăguiți de hrănirea unui păsăroi lacom și șmecher, ce se pretinde puiul lor, dar, de fapt, este ucigașul progeniturilor lor. Se poate spune că cucul este maestrul infiltrării și al intoxicării operative din lumea zburătoarelor.

Epilog, dixit puiul de cuc: „Pe durata mandatului meu de 12 ani, România a fost o ţară sigură, stabilă şi a fost cu succes apărată de riscurile şi ameninţările de securitate cu care s-a confruntat permanent.”

Așa de bine a fost apărată că acum SRI-ul e șvaițer, decredibilizat total și măcinat de practicile instituite chiar de Coldea, iar rețeaua sa de pui de cuci încă lucrează în interior, factorii străini au pus gheara pe tot, au tocat și dus la fier vechi cam tot ce mai conta in industria românească, s-au mătrășit pământurile, subsolul, pădurile, au înflorit mafiile țigănești și evreiești conectate la servicii, personaje jegoase de teapa lui Ghiță au ajuns mari mahări, cu banii de la SRI la pușculiță, Moldova a ajuns cu totul pe mâna rușilor, după desființarea subdiviziunii ce urma siajul fostei unități anti-KGB 0110, și în general totul a fost un succes generalizat… pentru CEILALȚI. Și, în loc să fie anchetat și martelat, repetentul primește acuma ditai pensioara babană, și roade la căldurică oasele puse deoparte, de la cucii barosănei care l-au crescut și l-au purtat pe aripa lor ocrotitoare, întreaga viață.

                                                                                                                               George RONCEA

13 Comments

 1. Elena Stoican

  Intotdeauna obedienta ascunde serpisori! Caracterele integre nu sunt dispuse sa faca niciun compromis si doar paduchii ajung in/pe frunte!

 2. un cetatean

  Dupa acest model de recrutare si promovare,sa facut si inca se face in institutiile statului,ce au misiunea de a apara tara,pe bani grei ai romanilor,pe care nu-i merita,dar se aliaza cu dusmanii tarii,de orice fel,si au contribuit din plin de la tradari de tara,popor,si au pus in pericol securitatea nationala,prin instrainarea patrimoniului pe nimica,la cei ce au distrus economia,deci au contribuit din plin alaturi de politicieni la subnimarea economiei si distrugerii ei!
  Ar trebui reintrodusa pedeapsa capitala,judecati si executati toti cei ce au contribuit la asa fapte!
  Cu sperietoare gen DNA,etc nu se rezolva nimica,intrucit nu are competenta si finalitate in nici un sens!
  Desi au trecut peste 10 ani de la infiintare nu sa reusit la stoparea hotiei Romaniei,ci din contra sa dublat sau triplat datoria tarii ,fata de imprumuturi,si furtisaguri,ce au ajuns pe ,eleaguri straine,in conturi,averi de tot felul si oriunde!
  Ar trebui confiscate si nationalizate toate aste hotii,si urgent adoptata o noua Constitutie si legi aspre cu conducatori,integri la minte .trup si moral,promovati pr criterii de cinste,si dovezi,reale de profeionalism si nu de parvenitism,lichelism ce din pacate se practica in toate mediile societatii!

  • Goie

   Ar trebui sa vina la putere un conducator ca in Singapore pt a face din România i țara curată si prospera.

 3. NICU

  Cum e posibil asa ceva ?? Nici o tara nu procedeaza asa de pervers !! Suntem ai draku de profitori

 4. c

  Si ? Daca e chiar asa, chiar nu e nimic de facut ca macar sa nu-si ia pensia ? Si la ce varsta ?

  Oare cand inceteaza mita asta legala de a da pensii inainte de vreme unoara ? Armata, politie, etc.?

  Ce mascarada pusa la cale de nemernici pentru nemernici. Furt legal..din munca celorlalti…care ies la pensie la vreme…

 5. Gelu

  Pai daca in 1996 a devenit sublocotenent, cum a ajuns peste 9 ani Lt.col.? Sunt 4 trepte de indeplinit, la Lt, Cpt, Mr, si apoi Lt.col., la exceptional trebuie minim 3 ani intre ele, deci avea nevoie de 12 ani! Ce povestim aici? Prostul prostilor ajunge general la 37 ani?

  • Radu

   Se pot face avansari la exceptional, asa ca poate trece prin toate mult mai rapid decat cei care nu dau din coate.

 6. Mihai

  DOAMNE IN CE TARA TRAIM! Iar”maria sa” nu e singurul cu astfel de “cariera militara”! De un siamez de la Aparare ati auzit?

 7. Dec

  “Florian Coldea, general la 37 de ani: cariera fulminantă a unui individ mediocru”
  Chiar asa o fi de observat?
  CONDITIA NECESARA CA SA FII PROMOVAT, ESTE SA FII (SUB) MEDIOCRU! IAR SUFICIENTA – DE PROMOVARE – ESTE SA FII SANTAJABIL!
  Fara aceste conditii NIMENI nu prinde functii politice, sau administrative la nivel inalt! De ce este asa? Pentru ca NUMAI asa aceasta tara – crestin ortodoxa si minunata – poate fi distrusa din temelii si acaparata de finanta mondiala pina la ultima ei resursa!

 8. Si ce cuantum de pensie ? Si el si Botos au cam 5500 de euro Adica asa cam cat 40 de oameni de rand . Adica mai mult decat presedintele unei tari !!! Parca am fi in jungla Amazonului . Nu s-a uitat nimeni in curriculumul acesui parvenit ? Sau chiar la Botos Si la altii Noi ceilalti stam si ne rugam ca la recalculare sa nu ne scada pensia scare abia ce ajunge la 2000 de lei nu euro iar ei se lafaie cu 25 mii lei de peste 15 ori peste noi muritorii de rand Probabil ei mananca cu 2 linguri sau rahatul lor nu pute !….

 9. Cris

  Articolul este beton, e amanuntit si mai ales semnat. Daca s-ar mai adauga si niste copii dupa documente, foi matricole, numiri cu semnaturile celor ce l-au promovat articolul ar fi beton armat.

 10. Grigore

  E ceva aşa de SF. Păcat că e adevărat. Lumea e toată aşa, găşti, golani, parveniți, repetenți..şi naşii acestor proliferări sunt AN, TB. Miliția, securitatea au fost şi sunt structuri organizate pe interese proprii. Puținii Godină nu pot reforma sistemul.

  • Godină interpretează un rol și are misiunea sa. El chiar este omul sistemului, creat de acesta pentru manipulare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *