Atitudini

Fotograme cu maestrul Constantin Vaeni: Da, naționalism!

    Julien Cioloș, cică: „Gata!”, acum se va implica pe față în campania liberalilor, ca și când până acum […]

 

 

Julien Cioloș, cică: „Gata!”, acum se va implica pe față în campania liberalilor, ca și când până acum s-a implicat prin dos!
Iohannis, tot „pas cu pas”, e la un pas să facă icter din cauza sondajelor. Pieleanule, ai înnebunit?! Rămânem fără „președinte” în plină iarnă ! Nici să minți nu mai știi ? Hai, mai cu talent!
Băsescu e în crizele alea rele, ca-n sevraj, tună și fulgera împotriva „sistemului”, amenință că „spune tot” –  ce dracu să mai spună, că-i de ajuns să te uiți la el și nu-ți mai trebuie nimic!
„Independenta”  Udrea – mai nou „scriitoarea” și „teoloaga” Udrea – e din ce în ce mai „buna” pentru România,  pentru oricine, din orice circumscripție din Romania!
Alinuța Gorghiu e în fibrilații: zbiară la lume, latră, mugește, face ca toți dracii pe oriunde apare…  Mai nou, le dă oltenilor, la ei acasă, „lecții” despre ardeleni, taman ea, moldoveanca din Tecuci… și-l provoacă, public, pe Dragnea la „bătaie” în doi… de „idei” politice, desigur, vrând probabil să-i dea vreo doua capete-n gură!
Viermișorii intestinali din gașca aia zisă „USR” – a lui Nic’șor, Clotilde, Cossette Chichirau, Miorița-Oana Bazgan-Gayral – se mai zbat și ei, atunci când pun mana pe câte un microfon, tot străduindu-se să gângăvească ceva, doar-doar să „salveze România”… De cine oare? Probabil de români…
Mai scot capetele de prin vizuina „PNL-PDL” și niște popândăi ciudați, niște suricate mai ponosite și „ruginite”: Bușoi, Cezar Preda, Sulfina sau aia, Pocora și încă vreo câțiva nervoși, care nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase…
Mai iese noaptea, împinsă de foame, și „șobolănimea” slugarnică aferentă din „mass-media”, care chițăie de mama focului!

Ce se-ntâmplă, oameni buni?

Cât mai e de furat, fraților, în țara asta și cât o mai fi de vândut din țara asta, de nu mai au d’alde aceștia, toată fauna asta, liniște?!
Ăștia chiar nu-și dau seama că au ajuns dependenți de „dializă UE” și de „perfuzii NATO”…  dar care țin și astea cât țin! Fiindcă, uite, bate la geam 11 decembrie, când o să-i scoată lumea de la „aparate”!
Ori poate, tocmai d’aia, parcă au scăpat toți din lanț!

Era de așteptat și e cât se poate de normal ca naționalismul  să renască și să recâștige tot mai mult „teren” în sufletele oamenilor normali la cap! Naționalismul nu este, în niciun caz și cel puțin la români, nici „extremism”, nu este nici „șovinism”, nu este – și nici vorbă să fie – „xenofobie”, „rasism”, nici „anti-semitism” și niciun fel de alte „isme” de felul acesta!

Naționalismul nu este nimic altceva decât dragoste și grijă față de ai tai, față de țara în care te-ai născut, față de familie, față de vecinii de stradă, de bloc, față de colegi, față de cei care –  chiar dacă poate nu-i cunoști îndeaproape sau deloc – sunt toți de-o limbă, de-o cultură și de-o istorie cu tine, fără ca asta să insemne deloc că-i urăști pe „alții”! Nu urăști pe nimeni care e de altă „stirpe”,  doar că prioritate – în inima ta, în viața ta, în opțiunile și în deciziile tale – o au „ai tăi”, fără jumătăți de măsură, așa cum i-a creat Dumnezeu: pe unii mai buni, ori pe alții mai puțin buni, dar „ai tăi”! Asta dacă ții, cât de cât, să ai o identitate, să ai, cât de cât, o demnitate și să poți spera că, la nevoie, cineva îți va da o cană cu apă curată… fără să-ți ceara vreun leu cu TVA și bon de decontare!

                                                                                                                 Constantin VAENI

1 Comment

  1. Stan Papusa din Pascani cu radacini in Bucovina .

    Ai dreptate ! Oameni de cultura ,credibili ca dvs. ar trebui sa spuna mai des ca e o calitate sa fii patriot si nationalist si nu este un delict ! Bravo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *