Pamflet

Fotoreportaj la Tokyo: Pas cu pas, ca ăl’ cu sârmă-n nas

  La ceremonia întronării împăratului Japoniei, chiar și servitorii se cred vip-uri. Ospătarul Yakoyu Kutawa și femeia de serviciu Tutay […]

 

La ceremonia întronării împăratului Japoniei, chiar și servitorii se cred vip-uri. Ospătarul Yakoyu Kutawa și femeia de serviciu Tutay Kavaka defileză ca la premiile Oscar.

Băi, fratele meu, cât de complexat și de provincial să fii, cât de bolnav după putere și recunoaștere, încât să te învârți ca un curcan înfumurat printre capetele încoronate ale lumii, sosite la întronarea lui Naruhito, cu Ordinul național Steaua României în grad de Colan atârnat de gât, distincție pe care tu nu o ai?

Voi vă dați seama? Bașca am senzația, după cum arată buzunarul ăla de la vestă, că a furat și sandvișurile de la gura copiilor împăratului.

Danga-langa, langa-danga
Sună-n asfinţit talanga
Şi de la păşune, iaca,
Tacticoasă vine vaca –
Nu mai vrea să umble creanga
Vine-acasă, danga-langa.

Dângu-lângu, lângu-dângu
Lângă ea, ditai tălâmbu’
S-a pătat cu sos sub frac
C-așa-i el, mai tolomac.
Păzea, uite ce talangă are
Calcă totul în picioare!

Mișto este că încornoratul a venit cu Colanul șterpelit din seiful de la Cotroceni în buzunar și doar după ce a ajuns în sala de ceremonie l-a pus la gât, când a intrat în palat nu avea talanga sub gușă.

Păi numai prințul Naruhito să poarte colan și colegul împăratului Cioabă de la Sibiu nu?

Sibienii îi duc dorul, li se umezesc ochii, cuprinși de nostalgie, povestind despre timpurile când, până la ciolanul cu colanul de la București, Joian se plimba doar cu modesta talangă a lui bunicu-său pe Corso, strada principală din buricul târgului, numită și „calea vacii” în vremurile de glorie ale sașilor. Atunci românilor le era interzis să circule pe trotuare, având dreptul să meargă doar prin glodul drumului, printre trăsuri și căruțe, alături de cai și boi fără talangă

                                                                                                           Okarutza Kuboy

2 Comments

  1. gelu

    Toaleta ravasitoarei le statea foarte bine metreselor tinere si focoase de la Curtea Frantei pe vremea Regelui Soare. Iar a te prezenta cu o asemenea toaleta la ceremonia foarte protocolarea reprezinta o palma data Casei Imperiale Nipone. Ca sa nu mai spunem ca prezentarea in toata splendoarea lor a partilor smochinite ale toapei cu aere de mare doamna a bivolului nemtesc arata o mare dereglare cu cutia craniana. Un tratment de specialitate est singurul care o poate trezi din visare.

  2. gelu

    Practc cu balcoanele pana la buric ravasitoare s-a dus imbracata in furou sa-si etaleze ridurile in fata Imparatului Japoniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *