Cadran international

Franța, o țară cucerită pas cu pas de islamiști

             Islamiștii domină suburbiile franceze Cartiere întregi din suburbiile franceze ar fi în mâinile islamiștilor. […]

 

           Islamiștii domină suburbiile franceze

Cartiere întregi din suburbiile franceze ar fi în mâinile islamiștilor. Acest lucru reiese dintr-un document confidențial trimis de ministrul de interne, Cristophe Castaner, către  prefecți, cu solicitarea de a convoca echipele de evaluare ale diferitelor departamente. DGSI, informațiile interne franceze, au cartografiat cel puțin 150 de suburbii care ar fi în prezent în mâinile islamului radical. Nu sunt implicate doar principalele orașe precum Paris, Lyon, Marsilia și Toulouse, ci și cele mai mici, unde nu fuseseră semnalate până acum derapaje radicale, un semnal clar care indică un fenomen în expansiune.

Mai mult, în urmă cu cincisprezece ani, autoritățile franceze erau conștiente de situația dramatică din suburbi, o listă cu aproximativ 750 de zone clasificate drept „sensibile” la criminalitate și degradare. Cartierele locuite în principal de imigranți din Africa de Nord și Africa sub-Sahariană, multe dintre acestea fiind la a treia sau a patra generație și în care poliția încearcă să intre cât mai puțin posibil, deoarece, atunci când fac acest lucru, riscă să dezlănțuie revolte violente precum cele din anii 2005 și 2017. Zone unde statul este practic absent, în care șomajul atinge niveluri alarmante, de 40% în general și 60% în rândul tinerilor. Trafic de droguri și persoane, prostituție, tăinuire de bunuri furate, vandalism, confruntări între bande, toate aceste activități găsesc un teren propice în labirinturile gigantice formate din clădirile înalte, unde este ușor de ascuns pentru a se sustrage controlului autorităților.

O situație atât de dezastruoasă încât Ratp , compania de transport public, a trebuit să angajeze numeroși șoferi din mediul islamic, din suburbii, pentru că mulți oameni nu doreau să conducă vehiculele din aceste zone din frică să nu fie atacați cu pietre.

Islamismul radical a găsit un teren fertil în aceste zone, s-a infiltrat chiar și dincolo de pereții moscheelor. Este suficient să rătăciți în anumite cartiere pentru a vă da seama că numărul femeilor cu fețele acoperite de văluri este în creștere. În baruri există doar bărbați (femeile nu pot intra),  iar femeile îmbrăcate într-un mod „inadecvat” cu canoanele islamice sunt insultate și atacate, ca în luna aprilie a anului trecut, când un șofer de autobuz al liniei 60 a refuzat să accepte în vehiculul condus de el o fată pentru că era îmbrăcată într-o fustă prea scurtă, apostrofând-o: „Gândește-te să te îmbraci cum se cuvine!” Fata s-a dovedit a fi fiica de 29 de ani a poetului algerian Kamel Bencheikh. Mai sunt și copiii de alte religii, vizați de colegii lor islamici, atacați și izolați ca „necredincioși”.

O situație dezastruoasă, descrisă în detaliu în cartea „Emiratele Republicii: modul în care islamicii pun stăpânire pe suburbii”, scrisă de fostul primar socialist din Sarcelles, Francois Pupponi, în care denunță răspândirea islamismului în suburbii și exasperarea multor locuitori Nu este întâmplător faptul că mulți dintre jihadiștii care au părăsit Franța pentru a se alătura ISIS (peste 1.900) au venit din aceste cartiere.

Statul francez este clar absent în aceste zone. Iar problema este chiar acolo, istoria ne învață că islamismul radical se infiltrează tocmai în acest context al absenteismului instituțiilor, cu scopul de a stabili o ordine alternativă bazată pe spații islamice „pure”, separate de cultura și societatea occidentală.

                                                                         Giovanni GIACALONE, 22 ianuarie 2020

                                                                              Traducere Cosmina BARBU

Sursa: https://it.insideover.com/terrorismo/gli-islamisti-dominano-le-periferie-francesi.html

6 Comments

 1. alex

  Foarte bun comentariu! Subscriu!

 2. Ionela Ionescu

  Acolo este o relație intimă între colonizați și colonizatori care și-o trag unii la alții de zece secole, nu e treaba noastră, iar după căderea comunismului Africa s-a întors înapoi în secolul 18, Franța conduce prin interpuși ASTĂZI opt state africane la care le suge și măduva spinării pe motivul “libertății” amărâților altora care pot oricând să fie primiți cu brațele deschise de Franța…. Noi avem probleme similare, problemele noastre, cu cei care ne sug PE NOI de măduva spinării, Austria, Germania, Ungaria, sau firme germane sub acoperire poloneză, cehă, etc.
  Personal, mă doare-n bască de grija franțujilor, care oricum fac mișto de noi, în prostia lor…. Să fie sănătoși.

 3. Smaranda

  Franța e doar si ea o victimă a iudeo bolșevismului !!!După Revoluția Franceză din 1789 ,abolirea casei regale care conducea după dreptul divin ,instaurarea primei republicii si apariția Drepturilor Omului ,unde Biserică a primit un nou statut fiind subordonată statului începând decrestinizarea genocidarea crestinilor refractari .Astăzi constatăm că Franța nu mai aparține francezilor dar a durat acest proces de distrugere o bună perioadă.
  Nu francezul de rasă albă si creștin a fost în Africa…Nu el a cerut sa-i fie islamizata tara dar cum nu mai e stăpân la el acasă…
  Si ei si noi avem un singur dușman. Poate printr-un context favorabil vom scăpa de aceași soartă ca a Franței. Sa ne țină Dumnezeu puternici si sa nu ne abatem de la drumul nostru.

  • Florin M.Ionescu

   Excelent punctat.

 4. Filip

  Exceptional comentariu ! Doamne-ajuta ca inca mai exista oameni cu scaun la cap si ochii deschisi…va multumesc pentru samanta sperantei !

 5. Florin M.Ionescu

  Inceputurile comunismului in lume au fost declansate de catre …Revolutia franceza din 1789. Aceasta este concluzia unor istorici …francezi. Sper sa gasesti articolul pe net.E o lectura interesanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *