Colimator

Fundația Szekler Monitor din Gheorgheni dă în judecată și reclamă la CNCD tot ce îi miroase a românism

  Procesul, dar nu al celora care au distrus România dând-o pe 30 de arginți străinilor, ci procesul intentat unui […]

 

Procesul, dar nu al celora care au distrus România dând-o pe 30 de arginți străinilor, ci procesul intentat unui IDEAL ROMÂNESC

Mă întorc în orașul studenției mele, Târgu-Mureș, al primelor lupte purtate în Grupul Horea si Grupul Studențesc Naționalist. Joi la ora 12, voi urca scările Curții de Apel Mureș pentru a fi judecat, de fapt pentru a fi judecată Libertatea de a fi român în propria țară. Pare halucinant, dar așa este. Procesul deschis de fundația Szekler Monitor are ca obiect textele mele scrise pe Fb. dar si acțiunile noastre comune prin care am sprijinit Identitatea Românească în Covasna si Harghita, luând în acelasi timp atitudine prin marșuri si mitinguri la București împotriva expansiunii politicii UDMR si a statului ungar în România, împotrivindu-ne totodată dărâmării Sfintelor Cruci ale Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului.

Se pare că aceste lucruri sunt grave…dar, a fost judecat cumva până acum vreun lider UDMR pentru activități antiromânești? Pentru pădurile rase sau restituirile ilegale, de mai avem puțin si rămâne statul român fără clădiri si pământ în Transilvania? S-a rezolvat problema marilor afaceri ilegale prin care s-a devalizat țara, a marilor privatizări frauduloase, a crimelor din 89 sau iunie 90? Nu. În schimb, se judecă, culmea absurdului, acțiunile prin care împreună am dăruit costume naționale copiilor, steaguri tricolore si icoane românilor, alimente de bază celor nevoiași, premii la concursurile de istorie; se judecă organizarea manifestărilor de la București împotriva Codului Administrativ, Ziua Eroilor la Valea Uzului si câteva articole de pe Fb. foarte „periculoase”, culmea gravității fiind un text în care l-am citat pe Mihai Eminescu, referitor la expansiunea maghiară.

În acelasi context, vă readuc aminte faptul că am fost chemat în urmă cu vreo două luni la Poliția Brașov pentru a da declarații în legătură cu recitarea poeziei Doina la una dintre manifestările organizate de Calea Neamului la București. Oare eram chemat la poliție si dacă plângerea la adresa mea era că am furat luna de pe Cer? Oameni buni, vă imaginați ce se întâmplă în această dictatură cu sau fără mască? După audierea de la CNCD din august anul trecut, în octombrie, am dat din nou cu subsemnatul la Poliția Brasov, tot pentru actiuni si texte…mi se pare absurd, nedrept, revoltător. Să nu fiu înțeles gresit, nu mă sperii, nu dau înapoi, nu mă plâng, vă semnalez doar un fapt si un mod de procedură. Vă semnalez faptul că trăim într-o dictatură a „corectitudinii politice” si că dacă nu vom fi uniți, această dictatură ne va zdrobi pe rând. Se încearcă intimidarea noastră.

Pe zona Harghita si Covasna se încearcă prin diferite canale izolarea mea, răspândirea fricii printre români, să nu se mai asocieze cu mine, că sunt prea ”extremist”, prea vocal, prea naționalist. Nu am ce face…așa am fost mereu, de când mă știu, este marele meu ”defect”. Si asa este, drept vă spun, cine merge la luptă deschisă este supus unor riscuri. Iar unor români buni din Covasna care-mi spuneau cu diferite ocazii ca eu vin si plec si nu trăiesc în Covasna, le spun că la această judecată de la Mureș se poate întâmpla orice. Nu trebuie să fii din Covasna pentru a suferi pentru Covasna si pentru a lupta sincer pentru Inima Țării, așa cum nici bunicii mei nu au fost din Covasna, dar au luptat pe front cu arma în mână pentru ca aici să se vorbească în limba română.

Cu respect si dragoste frățească, mereu acelasi om care nu v-a trădat si nici nu vă va trăda vreodată. Un simplu om care va urca scările judecății de la Curtea de Apel avându-vă în inimă, la fel cum am urcat împreună cu voi scările ce duceau spre o Biserică Ortodoxă pustiită de maghiarizarea de pe Valea Zălanului. Am certidudinea că împreună cu românii din întreaga Țară, vom merge cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Va iubesc si va îmbrățișez pe toți!

                                                                                               Mihai Marin TÂRNOVEANU 

Nota redacției „Justițiarul”: Și revista „Justițiarul” a fost data în judecată de fundația Szekler Monitor din motive similare: Judecătoria Cluj-Napoca,  dosar nr. 27355/211/2019. În plus, am fost reclamați de aceeași fundație și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). În ceea ce ne privește, Fundația Szekler Monitor nu are calitate procesuală. Acest aspect a fost constatat și de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), unde Fundația Szekler Monitor a depus aceeași reclamație.

 

 

1 Comment

  1. Sarmanii patrioti roamani,saraca tara saraca,ar fi zis Mihai Eminescu,in aceste vremuri,care par similare pe lungiimea unui timp de 2 000 de ani petrecuti prin sulitile unui destin nefast,peste tara romanilor.Multi cecetatori de buna credinta,a fenomenului romanesc,din tara,din Europa si din lume isi pun cu mirare intrebarea dece acest neam de roamani a fost si este lovit crunt in toata existenta sa,si totusi mai exista pe suprafata unui pamant mioritic si al dragostei de Dumnezeu.Privind cerbicia diavoleasca abatuta incontinuu peste acest neam,se poate observa cum,in toate vremurile de restriuste,romanii s-au adapostit sub Pronaosul Bisericii ortodoxe si al Altarului ei.Cred ca si in aceste vremuri grele,cand insasi Biserica,se incearca a fi divizata,spulberta daca se poate,acest refugiul trebue cautat cu prioritate.E greu,e foarte dificil.Numai unirea toatala a neamului romanesc mai poate salva tara.Iar Bisericii ii revine divineasca ei misiune de a face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *