Puncte de vedere

Generalul Dumitru Iliescu: „Noi pe cine votăm?”

  De când am împlinit 18 ani, nu am lipsit de la niciun scrutin electoral și am făcut-o din convingere, […]

 

De când am împlinit 18 ani, nu am lipsit de la niciun scrutin electoral și am făcut-o din convingere, nu din obligație! Convingerea era fundamentată pe necesitatea implicării în luarea deciziilor privitoare la viață mea, a membrilor familiei mele, a apropiaților, iar mai târziu a nepoților, după ce Dumnezeu ne-a adus lumina în casă și în suflet prin sosirea lor. De fiecare data când eram îndrumați spre votare simțeam un impuls, o chemare interioară, percepută concomitent că o responsabilitate profundă, neimpusa. Nu știu ce s-a întâmplat, dar lucrurile s-au transformat, au luat-o pe alt făgaș și, din păcate, nu unul mai bun. Ce a determinat această schimbare, unde este elanul interior ce era atât de pregnant până acum?

La un moment dat, mi-a venit ideea să nu mai votez. De ce să o fac, dacă votul meu nu contează pentru cei care îl primesc? Nu am ascuns niciodată faptul că am opțiuni social-democrate și de fiecare dată am votat, la alegerile generale și la cele prezidențiale, reprezentanții PSD. La cele locale i-am votat pe cei care au demonstrat că fac ceva pentru comunitate, indiferent de culoarea lor politică. Nici nu puteam să procedez altfel, din moment ce social-democrații au desemnat niște nulități pentru funcții publice importante în localitatea în care îmi am domiciliul, adică Mogoșoaia.

Știu că nu îmi stă în fire să nu mă prezint la urne, dar poate m-a cuprins și pe mine dezamăgirea, ca și pe mulți dintre dumneavoastră. Cum să nu te cuprindă, atunci când vezi că cei pe care i-ai votat, una au promis în campania electorală și altă fac? Nu spune nimeni că nu s-au luat măsuri pentru îndeplinirea unor obiective importante din Programul de Guvernare, în special în domeniile în care au activat că miniștrii doamnele Rovana Plumb, Lia Olguța Vasilescu, domnul Petre Daia.

Nu poți să nu apreciezi eforturile doamnei Dăncilă de a face ceva pentru cetățenii acestei țări și mai ales cele prin care încearcă să ne redea și să ne apare demnitatea națională. Dar eforturile lor sunt umbrite de lipsă de fermitate și de verticalitate a unora, care au luat poziția ghiocelului în față celor din exterior și îi lasă pe aceștia să ne calce în picioare Suveranitatea. De ce nu avem deja Codurile Penale modificate? De ce deciziile Curții Constituționale a României nu au fost implementate nici după trei ani de la alegerile din 2016? Cum permitem unor persoane de la Bruxelles să se amestece în actul de legiferare, în actul de justiție? Este posibil să blocăm adoptarea unor Ordonanțe de Urgență pe Justiție, pentru că se rățoiește la guvernanții noștri Frans Timmermans, o NULITATE politică în țara lui, un purtător de epidermă foarte groasă, dar cu ifose mari în raport cu noi?

Cum puteți sta impasibili la obrăznicia ambasadorilor care-și permit să se amestece în treburile noastre interne, fără să îi expulzați sau cel puțin să îi puneți la punct? Unde este Amnistia și Grațierea promise în campania electorală? De ce mai stau la închisoare oameni nevinovați, oameni judecăți de instanțe ilegal constituite, de fapt constituite la solicitarea celor de la SRI, favorabile doleanțelor transmise de sforarii din câmpul tactic numit Justiție? Cum ne explicați că încă nu ne putem deplasa pe autostradă de la Sibiu la Nădlac? De ce nu avem o Centură a Bucureștilor modernizată?

Întrebările ar putea continuă, dar nu vreau să profit de răbdarea dvs, așa cum au profitat și profită ei de încrederea noastră. Cu toate acestea am hotărât să merg din nou să votez! Știți ce m-a determinat să iau această decizie? Nimic altceva decât să îi susțin pe doamna Rovana Plumb și pe domnul Iulian Claudiu Manda, care merită din plin sprijinul nostru. Despre doamnă Plumb nu trebuie să va spun eu nimic, o cunoașteți foarte bine și știți că este un politician de excepție, care și-a câștigat locul și aprecierea noastră prin muncă asiduă și prin loialitate față de formațiunea politică din care face parte, nu conjunctural, ci mulți ani în slujbă politicii social-democrate.

În ceea ce-l privește pe domnul Manda, trebuie să recunoaștem că este un politician inteligent, bun comunicator, care ne-a surprins prin curajul sau de a-i lua la întrebări pe cei din conducerea SRI, transformând controlul asupra acestei instituții, dintr-unul mimat în unul real. De fapt, domnul Manda a făcut în acest domeniu, într-o perioadă scurtă de timp, mai mult decât toți predecesorii săi la un loc.

Nu înțeleg sau mai bine zis mă fac că nu înțeleg de ce doamna Carmen Avram, care a venit teleportată de la Antena 3, a fost trecută pe locul al doilea pe lista, înaintea domnului Manda, deși nu odată a afirmat că ea a votat întodeauna la alegeri candidații PNL, firesc fiind să se regăsească pe lista celor pe care i-a votat constant! Pentru doamna Plumb și pentru domnul Manda voi merge la urne și îi voi vota cu toată convingerea, ceea ce va sfătuiesc și pe voi. În aceeași măsură vreau să-i votez pe domnul Terhes, pe doamnele Grapini și Intotero, care prin activismul lor în domenii diferite au demonstrat că merită cu prisosință această susținere!

 Avem nevoie la Bruxelles de personalități puternice, care să facă auzită vocea reală a românilor și să sancționeze de fiecare data și cu fermitate derapajele celor din Capitală Europei  care se consideră stăpânii, acesteia, ai noștri ai tuturor. Dacă vreți să fiți tratați în continuare fără respect, ca niște servitori sau vasali ai mai marilor europeni, votați-i pe cei ai lui Iohannis, care ne-a trădat și ne trădează și acum fără nicio ezitare! Dacă nu, procedați cum procedez și eu…

Așa să ne ajute Dumnezeu!

                                                                                                             General Dumitru Iliescu

 

7 Comments

 1. Marian

  duamna Plumb e de fapt cel mai bun motiv să nu votați PSD.

  • Cand un idiot ca tine se baga in seama, ne convinge ca trebuie votata. Tu poti vota plavanus idiotis si toata scursura lui de neispraviti. (pdnl, usr, jegul de ciolos, etc.)
   Sictir!

   • Marian

    mami, dacă nu votez cu psd, nu înseamnă că votez cu pdl sau usr.
    nu mai fi așa rea!

 2. Malus Dacus

  Am citit toate articolele dvs. din ultimul timp. Va admir pentru curajul de a spune adevarul atunci cand cei mai multi tac, pentru patriotismul dvs., pentru modul de exprimare clar, direct, fara aluzii si ocolisuri. Cred ca acesta este singurul articol care nu m-a convins. Intr-adevar domnul Petre Daia merita toate laudele pentru tot ce a facut pana acum, dar mai ales pentru intentia de a redeschide aprozarele (cu produse romanesti, proiect finantat de stat, cu capital de stat). Doamna Dancila in schimb face un balet stangaci ca sa nu supere pe nimeni: nici pe israelieni, nici pe americani, nici pe cei din UE, nici pe romani. Bineinteles ca ultimii din lista sunt romanii. Despre Rovana Plumb sau Olguta Vasilescu nu pot sa spun decat ca m-au obosit cu interminabilele discutii si explicatii despre pensii, despre marirea salariilor si cresterea economica (eu unul din mediul privat n-am observat decat ca in realitate o data cu cresterea preturilor, puterea de cumparare a scazut). Un guvern care sa realizeze cu adevarat o crestere economica, ar lasa pensiile si salariile neatinse, in schimb ar actiona direct sau indirect pentru scaderea preturilor! Despre domnul Claudiu Manda nu pot sa spun decat ca mimeaza mai bine controlul SRI decat Georgian Pop. In realitate SRI-ul il controleaza pe Manda ca si pe Georgian Pop si nu invers. In concluzie eu unul nu ma duc la vot, nu vreau sa acreditez o structura ostila suveranitatii si intereselor legitime ale Romaniei, nu vreau sa trimit niste yesmeni la Buxelles pe salarii de 5000-1000 euro lunar! Pe fondul unei prezente foarte scazute la urne la europarlamentare, se va putea initia apoi cu un Referendum pentru iesirea de sub jugul UE!

 3. Dan Cristian Ionescu

  Un articol inexplicabil de dezamagitor, cu un final in care Dumnezeu nu trebuia amestecat..

 4. adria

  Rovana Plumb, numărul 1 pe lista de candidați PSD pentru PE, fost ministru al Muncii, Familiei [ce ironie demnă de Orwell!], Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în guvernul Ponta este cea care a semnat, din partea României, fără nici o tresărire de conștiință, infama Convenție de la Istanbul în iunie 2014. Tot ea, în calitate de Președintă a Organizației de Femei a PSD, a criticat dur un proiect de lege (emis în 2012) care avea ca scop limitarea numărului de avorturi; legea propusă este “un atentat împotriva femeilor și a familiilor” — a susținut ea.

  • Marian

   tot ea era ministrul mediului atunci când prin încălcarea legii s-a început distrugerea râurilor de munte prin amplasarea de microhidrocentrale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *