Timp liber

Gerard Depardieu, în ianuarie, la TV5MONDE

      Actor emblematic al cinematografiei franceze – care a adus în sălile de cinema mai mult de 218 […]

 

 

 

Actor emblematic al cinematografiei franceze – care a adus în sălile de cinema mai mult de 218 milioane de spectatori și a fost nominalizat de 15 ori la Premiile César pentru cel mai bun actor, pe parcursul carierei sale – Depardieu a lucrat împreună cu cei mai mari regizori: François Truffaut, Jean-Luc Godard sau Alain Resnais. Abordând un registru comic, tragic, sau al epopeii istorice, Depardieu a realizat toate tipurile de personaje.  Redescoperiți fațeta sa de « gangster » în comedia dramatică Merci la vie / Mulțumesc, viața mea, thrilerul suprarealist Buffet froid / Bufet rece, și în filmul polițist Le choix des armes în ianuarie, laTV5MONDE!

Trailerele celor trei filme, pentru download, aici: http://we.tl/zD3bywkHp5

 

                       BUFFET FROID / BUFET RECE

Duminică, 10 ianuarie, de la ora 22.00

Inspirat din personalitatea lui  Gérard Depardieu, filmul a primit César-ul pentru cel mai bun scenariu și a devenit unul dintre cele mai celebre filme franceze.

Sinopsis: Un depresiv, un asasin și un inspector se întâlnesc la periferia Parisului și decid să meargă împreună… La bine, dar mai ales la rău!

Cel mai bun scenariu (Premiile César, 1980)

Regia: Bertrand Blier (Franța, 1979)

 

Trailerul filmului, aici. (http://www.tv5monde.com/cms/chaine-francophone/programmes/p-80-s1-z175-lg0-BUFFET-FROID.htm?prg_id=22661&)

 

 

             MERCI LA VIE / MULȚUMESC, VIAȚA MEA

Duminică, 17 ianuarie, de la ora 22.00

 

Versiunea feminină a filmului Les Valseuses – declinat in diferite genuri, teme și epoci – a cunoscut un succes enorm și a inspirat numeroase replici celebre.

Sinopsis: Camille se pregătește pentru bacalaureat, singură, pe malul oceanului. Ea o întâlnește pe Joëlle, o fată cu experiență de viață bogată, care îi arată un alt fel de a trăi, făcând-o să descopere viața, dragostea, sexul.

Regia: Bertrand Blier (Franța, 1990)

 

 

 

                          LE CHOIX DES ARMES

Duminică, 24 ianuarie, de la ora 22.00

Toate starurile box-office-ului francez într-un singur thriller: Montand, Depardieu, Deneuve, Galabru… Duetul Depardieu – Deneuve, devenit mitic, apare din nou, pentru prima dată după pelicula Ultimul metrou.

Sinopsis: Mickey și Serge tocmai au evadat din închisoare și se refugiază la Noël, un fost spărgător, acum răspopit, punându-i astfel în pericol proiectele de viitor pe care le are împreună cu soția sa, Nicole. Atunci când imprevizibilul Mickey își imaginează că Noël l-a denunțat, între cei doi se declanșează o luptă nemiloasă …

Regia : Alain Corneau (Franța, 1981)

 

București, 8 ianuarie 201                                                              Anca Romanescu

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *