Cadran international

Germania aplică legile „Political Correctness” pe rețelele de socializare, „pumnul în gură” rebelilor de pe Facebook

           Germania: din ianuarie legea „mesajului de ură” Germania va începe să aplice o lege care […]

 

         Germania: din ianuarie legea „mesajului de ură”

Germania va începe să aplice o lege care cere rețelelor sociale de pe Internet să se miște rapid pentru a elimina postările care conțin mesaje de ură, știri false și materiale ilegale. Site-urile care nu elimină postările „evident ilegale” se pot confrunta cu amenzi de până la 50 de milioane de euro (44,3 milioane de lire sterline). Legea oferă rețelei 24 de ore să acționeze, după ce a fost atenționată despre materialele care încalcă legea. Rețelele sociale și site-urile media cu mai mult de două milioane de membri vor intra sub incidența prevederilor legii. Facebook, Twitter și YouTube vor fi sub incidența legii, dar este probabil să fie aplicată și la Reddit, Tumblr sau rețelei sociale rusești VK. Alte rețele sociale, cum ar fi Vimeo și Flickr, ar putea fi, de asemenea,  în prevederile legii.

                                       Acțiune mai rapidă

Legea Netzwerkdurchsetzungsgesetz (NetzDG) ​​a fost adoptată la sfârșitul lunii iunie 2017 și a intrat în vigoare la începutul lunii octombrie anul trecut. Rețelele sociale au avut termen până la sfârșitul anului 2017 pentru a se pregăti pentru aplicarea NetzDG.

NetzDG

Apelul către site-uri pentru poliție socială a apărut mult mai eficient după câteva cazuri de mare importanță, în care s-au răspândit știri false și materiale rasiste prin intermediul unor firme media sociale proeminente. Ministerul Justiției din Germania a declarat că va pune la dispoziție formulare pe site-ul său, pe care cetățenii ar putea să le utilizeze pentru a raporta conținutul care încalcă NetzDG sau dacă acesta nu a fost eliminat la timp. Pe lângă faptul că obligă firmele de social media să acționeze rapid, NetzDG le cere să introducă o structură complexă a plângerilor, astfel încât postările să poată fi raportate rapid personalului.

Majoritatea materialelor vor fi eliminate în 24 de ore, însă rețelele vor avea o săptămână pentru a acționa în „cazuri complexe”. Facebook a recrutat câteva sute de angajați din Germania pentru a se ocupa de rapoartele despre conținutul postărilor care încalcă NetzDG și de a face o treabă mai bună în monitorizarea mesajelor postate de utilizatori.

Legea a fost controversată în Germania, în timp ce unii spun că ar putea duce la cenzură totală sau la reducerea libertății de exprimare. Legea germană este cel mai extrem exemplu al eforturilor guvernelor și autorităților de reglementare și de stopare a libertăților în social media. Multe dintre rețelele de socializare au fost examinate mai atent în acest an, deoarece au apărut informații despre modul în care sunt folosite pentru a răspândi propagandă și alte materiale sensibile pentru guvernanți.

În Marea Britanie, politicienii au fost extrem de critici față de site-urile sociale, numindu-le „o rușine” și spunând că e necesar a controla „mesajele de ură” și altele cu conținut ofensator.

Comisia Europeană a publicat, de asemenea, linii directoare care solicită site-urilor de social media să acționeze mai repede pentru a detecta și a elimina conținutul de ură.

                                                                                                                       Traducere Cosmina BARBU

Sursa: http://www.bbc.com/news/technology-42510868

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.