Observator

Germania presează România să fie de acord cu construcția Nord Stream 2, trădarea lui Iohannis

  Germania vrea afacerea cu Gazprom. Franța și SUA spun NU. Merkel o sună pe Dăncilă (PSD) să spună DA! […]

 

Germania vrea afacerea cu Gazprom. Franța și SUA spun NU. Merkel o sună pe Dăncilă (PSD) să spună DA! Dăncilă spune NU(!) Cine este cu rușii de la Gazprom? Trădare lui Klaus Werner Iohannis din anul 2015!

Guvernul federal a pus presiune pe Franța și România, scrie cotidianul german Bild, în legătură cu construcția Nord Stream 2 pentru votul din comitetul reprezentanților permanenți ai Consiliul Uniunii Europene ce va avea loc vineri. În acest scop, cancelarul Angela Merkel (CDU) a avut o discuție telefonică miercuri seară premierul Viorica Dancila. Președintele Frank-Walter Steinmeier urmează să-l sune pe Președintele României Klaus Iohannis vineri dimineața, cu câteva ore înainte de vot. Acest articol a fost publicat în ziarul Bild și citează surse guvernamentale.” (Sursa: https://www.g4media.ro/germania-pune-presiune-pe-romania-si-franta-merkel-a-sunat-o-pe-dancila-pentru-nord-stream-2-presa-germana.html)

De altfel, potrivit informațiilor din presa străină, Franța a renunțat să mai susțină poziția Germaniei, trecând de partea României. Votul de vineri ar urmă să fie împotrivă gazoductului ruso-german Nord Stream 2, odată cu trecerea Franței de partea României, Poloniei, a tărilor baltice și a SUA. Germania este susținută de Austria și Olanda”, conform stiripesurse.ro.

Gelu Vișan: „Iohannis a votat împotriva interesului României și de partea Germaniei la primul CE la care a participat”

Provocare:  Către # Rezist, USR, PNL, PMP, Cioloș, Ponta, Tăriceanu și Iohannis!  Acum e acum!

Problema Gazoductului Nord Stream 2 este o problemă extrem de sensibilă, delicată, de politică externă și de Securitate Energetică a Europei, Germaniei, a tuturor țărilor din UE, dar și, în mod special… a României. Pe scurt, Germania importă gaze rusești la un preț mult mai mic decât restul fraierilor din UE. Mai mult! Prețul este confidențial, în urma unei decizii a Consiliului European, adoptată prin Aprilie 2015! La momentul respectiv, Nazistul Iohannis a votat împotriva interesului României și de partea Germaniei, la primul CE la care a participat. A fost prima declarație de vasalitate și sclavie a Nazistului în fața Germaniei lui Merkel. Acel vot a arătat că Germania conduce Europa cu sprijinul Rusiei. De ce?

Acum vă dau o știre, iar cel care mi-a spus-o ar trebui să aibă tăria politică să o confirme: Germania cumpără gaz Rusesc cu un preț de patru ori mai mic decât România (!!!). Iar Nazistul Iohannis, care putea pur și simplu să blocheze votul, dezinteresat de economia României a permis ca prețul cu care cumpără Germania să fie secret. De unde știu? Fix din interiorul Consiliului (ați citit bine), tot de acolo știu și prețul, la centimă.

Măreața forță economică a Germaniei, care are o economie în recesiune tehnică (!) în acest moment (sic!) spre deosebire de România, care are cea mai mare creștere economică din UE, se bazează în cea mai mare măsură pe prețul gazului rusesc. Construcția Nord Stream 2 ar aduce toate țările la mâna Germaniei, care are un Pact cu Rusia. Nimic nou, a mai fost și Pactul Hitler-Stalin sau Ribentropp-Molotov, în urma căruia România a pierdut Basarabia. Acum e un Pact prin care economia României, ca și a altor țări ale UE, este îngenunchiată de Germania, care se bazează pe prețul preferențial al gazului rusesc. 

Conform presei germane, Merkel a sunat-o pe Dăncilă, urmează să fie sunată și și marioneta Klaus Werner Iohannis

Mai mult, România deține imensele rezerve de gaz, cu o valoare de peste 1000 (iarăși ați citit bine, o mie) de miliarde de dolari, din Marea Neagră, exploatarea lor aducând independența, repet, independența energeticâ a României, făcând în același timp din țara noastră un puternic exportator de gaze, prin Proiectul BRUA, un succes, gestionat de Guvernul României (PSD); devenim deci un
JUCĂTOR pe Piața de Gaz și în Europa. Americanii tocmai au anunțat că vor începe exploatarea în Marea Neagră, în timp ce OMV, austrieci cu acționariat Gazprom, atacă România pe foare fronturile. Ca o paranteză fie spus, trebuie să ne gândim foarte serios la NAȚIONALIZAREA Rezervelor de Petrol și Gaze, prin analizarea la sânge a modului în care au fost respectate clauzele de Privatizare a PETROM, adică NU au fost respectate.

Guvernul apără deci interesele României.  Apelul pe care l-am făcut mai sus se referă la toți actorii politici din România, pentru că pe un astfel de subiect, al Interesului pe termen lung al României, nu pot sta pitulați în tranșeee de unde să sprijine Germania și să dea cu pietre în Guvern, care își asumă o poziție curajoasă de apărare a intereselor României.

Măreții Lideri de Dreapta ai României, începând cu Iohannis, continuând cu Traian Băsescu și încheind Tăriceanu, care făcea aseară pe hârtie toate autostrăzile cap-coadă, de ziceai că el este și guvern și președinte și constructor – toate la un loc, trebuie să iasă AZI, public și să-și exprime poziția privind construcția Gazoductului Nord Stream 2. Altfel, putem crede că fac politica Germaniei și a Rusiei, nu a României. Baftă!

NOTĂ: Prezint  articolul din Concluziile Consiliului European din data 19-20 martie 2015 prin care Iohannis, prezent la prima Reuniune a Consiliului, a fost de acord cu Secretizarea prețului gazelor:  „d) asigurarea unei conformități depline cu dreptul UE a tuturor acordurilor referitoare la cumpărarea de gaze de la furnizori externi, în special prin consolidarea transparenței acestor acorduri și a compatibilității cu dispozițiile UE în materie de securitate energetică. În ceea ce privește contractele comerciale de furnizare a gazului, trebuie garantată confidențialitatea informațiilor sensibile din punct de vedere comercial;

                                                                                                                        Gelu Visan

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *