5 Comments

 1. IQ100

  Unio Truum Nationum.

  • Constantin Kopandi

   S-o iau încet: mesajul dvs conține o mică
   greșeală ortografică. Respectiva asociere, datând de la 1437, se chema “Unio Trium Nationum”, in care intrau ungurii, secuii și
   sașii, pe scurt “Trio Fraterna”, forma abreviată fiind folosită de regulă în scris. Românii, majoritari și la acea vreme, sau “valahii imputiti”, cum erau dragastos desemnați de minoritatea conducatoare/asupritoare, nu erau acceptați, nici în respectiva asociere, nici în orașe. Fiind crescători de miorițe, probabil că puțeau, ce sa-i faci? Un caș bun cere sacrificii!
   Acum se vehiculează acest MSPI(n-am înțeles ce reprezintă “I” in respectiva prescurtare…), menit, în fapt, să discrimineze pozitiv cu orice preț minoritățile, probabil pe seama asupririi majorităților, acestea urmând să fie discriminate negativ, “în oglindă”.
   Consider această inițiativă, atent, programatic și perfid concepută în două Capitale din UE, ca pe o amenințare la adresa mai multor state europene în prezent suverane. Această inițiativă pleacă de la ipoteza că poate fi tradusă în viață utilizând Germania ca amplificator de forță. Aceeași Germanie implicată decisiv în declanșarea a două conflagrații mondiale în secolul 20, care au adus atâta suferință întregii Omeniri!
   Încep să înțeleg establishment-ul britanic cu promovarea și realizarea Brexit-ului, respingând ceea ce probabil îi apărea a fi “Europa Germanica”! Aviz amatorilor!
   Până una-alta, preventiv, statele în prezent suverane, ce riscă a fi amenințate în viitor prin acest MSPI, ar face bine să cântărească o eventuală alăturare la o altă uniune suprastatală în locul UE. Una precum Commonwealth-ul, aceasta parandu-mi mai democratică și mai puțin amenințătoare decât se profilează a deveni incet-incet UE!
   Dacă pare aiuristica alternativa, să ne amintim că în Commonwealth se regăsesc state suverane de pe 5 continente!
   Gata, să vină reactiile!(Am IQ156 certificat!)

   • Bb

    Niște sași în niște saci……

 2. Florin

  Joaca tare ungurii.Primul ministru maghiar V. Orban ,are consilier special in persoana unei
  fiare teutone, colaborare in plan militar ,achizitie de tancuri germane Leopard ,constructia
  in ungaria a unei uzine de productie green field de transportoare blindate si posibil si altele.
  Nu mai este ungaria si al ei p.m. pt.Germania rebelul UE !!!
  Nemtii nu ne-au inghitit NICIODATA si nici astazi .Amintesc ce ne-au facut in primul si al
  doilea razboi mondial ,dar si astazi cum ne tin sub calcaiul lor, cum i-au sprijinit pe ucraineni
  sa construiasca in Delta Dunarii bratul bistroe ( noroc ca a cazut proiectul ) ,cum nu vor sa ne unim cu Republica Moldova ,cum ne-au umplut cu ong-uri ,retele de supermarketuri si banci
  care lucreaza numai in beneficiul lor ,aplicand o politica economica si financiara coloniala si
  desigur sa nu uitam penetrarea administratiei noastre de stat.Consider ca sunt un mare pericol pt.noi si restul ue.
  Le ,,MULTUMESC” acelor romani care au pricopsit RO cu acesti conducatori NEORTODOCSI si care joaca dupa alte melodii ,nu romanesti.
  Asa cum afirma dl.Constantin Kopandi ,trebuie cautate aliante noi solide ,care stiu f. bine cat de toxice sunt conducerile germane pt.noi .Trebuie sa incetam sa mai bagam batul prin gardul rusesc ,tinand cont si de prietenia ungaro-ruso. Nu ne putem baza numai pe parteneriatul cu
  USA ,cu care ungaria a reusit sa aiba relatii foarte bune ,achizitionand arme si pregatindu-si
  si trupe speciale in USA. Este cunoscut ,ouale nu se tin toate in acelasi cos ,pt. a nu le sparge pe toate .Daca vom continua cu lipsa unei politici externe inteligente si cu lipsa atentiei asupra informatiilor primite de la serviciile noastre ( sper ca nu le dati neortodocsilor informatii vitale caci riscurile sunt foarte mari ) ,ne ducem pe copca, chiar daca ne aplecam atat de mult in fata
  lor ,pupandu-le….
  Si mai cred ca decidentii care au gresit in optiuni atat de pagubitoare pt.RO daca au fost, trebuie sa raspunda.

 3. Octavian

  E momentul ca România să sprijine minoritatea română din Timoc. Românii de acolo au fost abandonați de guvernele României și sunt oprimați de către sârbi in lipsa unui sprijin politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.