Atitudini

Gheorghe Funar solicită intrarea în carantină a membrilor birourilor secțiilor de votare la alegerile locale din 27 septembrie 2020

                                        […]

 

                                       SCRISOARE DESCHISĂ

adresată Președintelui și Guvernului României vizând intrarea în carantină a membrilor birourilor secțiilor de votare la alegerile locale din 27 septembrie 2020

Sub înaltul patronaj al Președintelui României, Guvernul Orban continuă pregătirile pentru alegerile locale din 27 septembrie a.c. cu toate că:

a) Epidemia de COVID 19 este în creștere după cum a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Numărul celor testați pozitiv se apropie de 1.800 de persoane pe zi.

b) Sunt peste 300 de școli în scenariu roșu, adică acestea sunt închise pentru a nu contribui la răspândirea noului coronavirus. Alte 4.400 de școli sunt în scenariu galben.

c) Părinții și bunicii sănătoși ai elevilor și preșcolarilor nu au voie să intre în curtea școlilor și grădinițelor pentru a nu răspândi boala COVID 19.

d) Timp de șase luni nu au fost asigurate de Executiv materialele de protecție pentru circa două milioane de persoane vulnerabile.

Se știe că, majoritatea secțiilor de votare sunt organizate în școli și grădinițe, iar la vot au dreptul să participe zecile de mii de persoane care au fost depistate pozitiv și cele care se află internate în spitalele suport COVID 19, precum și cele intrate în carantină.

Pentru bolnavii de COVID 19 internați în spitale se va folosi urna mobilă (care va parcurge traseul de la secția de votare unde este arondat pacientul până la spital și retur), iar bolnavii aflați în carantină se deplasează la secția de votare și votează împreună cu cetățenii sănătoși, dar în cabine special amenajate pentru aceștia. Buletinele lor de vot vor fi numărate împreună cu toate celelalte buletine utilizate, în seara zilei de 27 septembrie a.c. Ca urmare, există un risc uriaș pentru a se produce o creștere foarte mare a numărului persoanelor care se vor îmbolnăvi cu noul coronavirus în numeroase localități din toate județele.

Pentru a contribui la blocarea răspândirii virusului SARS-CoV2 după alegerile locale din 27 septembrie a.c., Partidul România Noastră solicită Președintelui Klaus Werner Iohannis, Premierul Ludovic Orban și Comandantului acțiunii Raed Arafat ca printr-o Ordonanță de Urgență să dispună intrarea în carantină pe timp de două săptămâni a tuturor membrilor birourilor secțiilor de votare și birourile electorale de circumscripție, precum și a personalului tehnic de pe lângă aceste birouri.

            Acțiunea de dezinfectare din zilele de 28 și 29 septembrie a.c. în școlile și grădinițele care găzduiesc secții de votare va fi zadarnică dacă nu va fi dublată de intrarea în carantină a tuturor persoanelor din birourile electorale locale.

                                                                                    Dr. Gheorghe Funar

                                                                         Președintele Partidului România Noastră

                                                                                 Cluj-Napoca, 24 septembrie 2020

1 Comment

  1. Nea Ghita,Romania a ajuns pe mana cioclilor.Astia nu se lasa pana nu-i ia vantul,se protapesc din toti rarunchii lor de buruieni vajaitoare sa faca praf in tara mioritica romaneasca.Nu e departe timpul cand aceste legume otravitoare vor da socoteala pentru nemernicia lor.Nenorocirea e ca zarurile acum se aleg de ei,inca.Ei se aleg intre ei,dar viforul bataii de joc a sarmanilor romani creste,se tot involbureaza si-iva spulbera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *