Fără categorie

Gheorghe Piperea: „Dacă astfel de repere «morale» ne impun regulile(…) PSD va mai tot câștiga alegeri”

         Nu pot să nu scriu despre asta, pur și simplu, nu pot… Joe Biden, fost vicepresedinte […]

 

       Nu pot să nu scriu despre asta, pur și simplu, nu pot…

Joe Biden, fost vicepresedinte al SUA in mandatul Obama, actual candidat la alegerile primare pentru investitura necesara candidaturii la prezindentialele din 2020, din partea democratilor, este in mijlocul unui imens scandal declansat de unele persoane care au declarat ca au fost atinse sau imbratisate nu prea oficial (ca sa ma exprim eufemistic).

Joe Biden, intr-o postare pe youtube (preluata azi de BBC News) incearca sa minimalizeze, aratand ca, desi se exagereaza cu chestia „spatiului personal” tipic societatii aliena(n)te americane, care refuza atingerea umana fara acordul prealabil, intelege aceste sensibilitati si promite ca va fi mai retinut in viitor. Adica, va atinge si imbratisa femei intalnite la protocoale oficiale sau in interiorul bailor de multime mai rar sau deloc. Dar chestia nu se va termina aici. Dimpotriva, furia feministilor si a celor care au declansat anul trecut miscarea #meetoo este in crestere exploziva. Nu vreau sa exagerez, dar sunt aproape convins ca Joe Biden va fi obligat sa se retraga din cursa. Oricum, eu o prefer pe Elisabeth Warren.

Mai grava este, insa, povestea de azi de pe zerohedge, bazata pe dezvaluiri ale publicatiei The Hill.

In calitate de vice-presedinte al ultra-corectei si mega-democraticei republici americane, Joe Biden a directionat catre Ucraina fonduri publice de 1,8 miliarde de dolari, pentru care fiul sau, Hunter Biden, ar fi primit cateva milioane de dolari de la compania energetica ucrainiana Burisma Holdings[1] incepand din 2015, ca membru deloc profesionist si experimentat al CA al acestei companii.

Joe Biden ar fi facut chiar mai mult decat atat: ar fi cerut sub amenintare si ar fi obtinut demiterea procurorului general al Ucrainei, care derula o ancheta la Burisma, cu privire la perioada in care fiul sau Hunter era membru in CA al acestei companii[2]. „Solutia” a fost ceva de genul – il schimbati de tip de urgenta, sau nu mai primiti un cent din ajutorul de 1,8 mld dolari (ceea ce, btw, ar fi insemnat falimentul de stat al Ucrainei – cam atat se intinde „marinimia” Americii).

Joe Biden a venit in Romania in 2015, cam in perioada evenimentelor ucrainiene mai sus enuntate. In aceasta descindere in forta, Joe Biden a dat ordine clare privind asa-zisul stat de drept, un concept care a ajuns sa insemne persoane, si nu principii, valori sau institutii. Persoane care au fost indicate sa se ocupe cu anti-coruptia si statul de drepti au fost declarate si au ramas intangibile. Figuri mai mult sau mai putin triste ale establishmentului bruxelez isi pun obrazul in joc, laolalta cu tot ceea ce am crezut noi ca inseamna valori europene (independenta justitiei fiind una dintre ele) pentru pastrarea cu orice pret a acestor persoane in stare functionala.

De la acea vizita in Romania dateaza ciudatul obicei ca ambasadorii americani (carora li s-au adaugat alte ambasade pline de umor sau de umori) sa dicteze cum trebuie sa arate si sa se comporte sistemul judiciar, ce magistrati sa faca agenda publica, ce legi sunt acceptabile pentru „investitorii” straini si ce legi trebuie bannate sau diabolizate, cine sa fie liderii politici ai coloniei Romania si cu ce mandat etc. Primul astfel de ambasador, dl Gittenstein, si-a facut atat de bine treaba incat a fost rasplatit cu un post foarte bine platit in CA al Fondului Proprietatea.

Acestea ne sunt reperele?  Acesta e parcursul in cadrul UE?

In acest ritm, avem toate „sansele” sa devenim eurosceptici. Daca astfel de repere „morale” ne impun regulile, atunci, fara vreun merit (cu exceptia semi-curajului de a face primul pas catre noul concept „european”, suveranismul), PSD va mai tot castiga alegeri. Prima ocazie, oferita pe tava de dl Tajani, dl Timmermans si dl Weber, toti sustinatori ai dnei Kovesi (inventia americana pentru colonia Romania), va fi scrutinul pentru europarlamentare din 26 mai. Si ar fi enervant.

                                                                                       Gheorghe PIPEREA (Facebook)

[1] Ziaristii americani citati de zerohedge spun despre aceasta companie : „Burisma, which is a very corrupt organization headed by an oligarch named Mykola Zlochevsky who is very close to Viktor Yanukovich, the pro-Russian leader”. Asadar, afacerile si bunele relatii cu Rusia sunt bune doar cand sunt facute si intretinute de rude sau imputerniciti ai establishmentului american (nota: nu inteleg furia democratilor contra lui Trump, care are si el afaceri cu Rusia, mai ales prin fiul sau). In rest, Rusia e fie cah, fie the devil itself.

[2] Desigur ca nu poate sa nu ne atraga atentia acest pasaj : „It’s a huge problem, and it goes to this question of corruption and potential payoffs and bribes that these foreign entities were making to the Bidens in exchange for hopefully getting favorable treatment”. Aoleu, corruption? La mesagerul anti-coruptiei de tip american?

https://www.zerohedge.com/news/2019-04-04/biden-funneled-18-billion-ukraine-while-son-bagged-sweetheart-government-deal

https://www.zerohedge.com/news/2019-04-02/forget-creepy-biden-has-major-ukraine-problem

https://www.breitbart.com/politics/2019/04/03/exclusive-peter-schweizer-joe-biden-steered-1-8-billion-to-ukraine-while-his-son-bagged-sweetheart-deal-from-their-government/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.