Observator

Ghiveciul – o mâncare politică tradițională pe gustul tuturor

  Ce-mi mai place mie unitatea în diversitate, un concept reconfortant pregătit să facă în România un melanj politico-ideologic delicios […]

 

Ce-mi mai place mie unitatea în diversitate, un concept reconfortant pregătit să facă în România un melanj politico-ideologic delicios care se poate traduce, pentru vulg, printr-un „ghiveci călugăresc” sau, pentru generația hastag rezistentă, printr-o „șaormă cu de toate”. Acum, că alegerile europarlamentare au trecut, s-au mai domolit și intransigențele de partid, în locul lor ivindu-se, timid, niște „pupat toți Piața endependenți” cu dinții rânjiți, de n-avem aer.

Astfel, aflăm cu emoție că Nicușor Dan ar putea fi candidatul PNL la Primăria capitalei. Cum care Nicușor Dan? Fostul președinte al USB și al USR, desigur!

Potrivit unor surse liberale citate de Antena 3, nu Rareș Bogdan ar urma să fie candidatul PNL la Primăria Municipiului București. Antena 3 anunță că se ia în calcul în PNL posibilitatea ca partidul să-l susțină pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, în 2020, de alegerile locale.Nicușor Dan a anunțat că va candida la Primăria Capitalei și cere sprijinul Alianței 2020 USR-PLUS, dar și al PNL pentru a câștiga.” (DC NEWS.ro, 4 iunie 2019)

Așa, da! Se stuchesc ele, cele trei formațiuni, în public de ni se ofilesc urechile, dar pe-nserat trec pe la același amant politic care se pare le mulțumește pe-toate trei!

De altfel procesul de „încrucișare artificială”, la Partidul Național Liberal se desfășoară cu frenezie, deoarece la cârma organizației de București a fost înșurubată și luminează deja fără inhibiții o fostă ministresă din Guvernul Cioloș, doamna Violeta Alexandru, care l-a tuflit la vot pe Rareș Bogdan. Primul care s-a bucurat de acest succes a fost consilierul Ciprian Ciucu, ăla care era în partidul M10 al Monicăi Macovei, dar altfel, brătian până la moarte, cetățeni! Ah, când îmi amintesc că Ciprian era propunerea Monicăi pentru Primăria Generală… ce vremuri… dar dânsul i-a dat un telefon și i-a comunicat că se înscrie în PENELE.

I-am spus că există un singur cuvânt pentru ceea ce face. Le-a spus și colegilor din partid cu care s-a întâlnit în aceeași zi că a ales SOLUȚIA IMORALĂ. Nu vreau să încep un război cu Ciucu, nu merită. Nu merită nimic, din punctul meu de vedere. Eu nu continui discuția cu o astfel de persoană. La nivel personal e o mare dezamăgire, nu e prima, nu va fi ultima. Poate că am ales eu greșit.”, (Monica Macovei, conform ȘTIRI PE SURSE.ro, 26 aprilie 2016)

Între timp, și PESEDEUL corectează de zor nedreptățile istorice de pe vremea dictatorului Dragnea. Așa că îl sprijină pe Marian Neacșu, de la PRO ROMÂNIA, să ajungă vicepreședinte la conducerea ANRE.

Marian Neacșu ar urma să fie vicepreședintele ANRE pentru un rest de mandat de nouă luni, dacă Plenul reunit al celor două Camere validează raportul dat de comisii. Marian Neacșu a fost exclus din PSD și s-a refugiat în partidul lui Victor Ponta, Pro România. Însă, pentru această funcție este susținut și de PSD, în condițiile în care au existat semnale de împăcare din ambele partide.” ( DIGI 24.ro, 26 iunie 2019)

Că și PRO ROMÂNIA nu mai e chiar așa de exigent cu PESEDEUL cum era pe vremea tiranului Dragnea, ci chiar dă semne de îmbunare și de împletire de cozi pe sub masă.

În schimb, PMP-iștii nu l-au sprijinit pe Péter Eckstein-Kovács, omul lui „tătuțu” Petrov, ca să ajungă Avocat al Poporului, ceea ce e foarte urât din partea lor…dar, vă rog, să nu fim triști, că l-au sprijinit PENELEUL și USEREUL!

În trena aceleiași toleranțe, după ce USR și PLUS și-au tras și ei niște poșete reciproce-n capete, au revenit la sentimente mai plăcute și au așezat batistuța pe țambal dorind să construiască de-acum armonia deplină în tabăra opoziției: „Noi, cei care am format Alianța 2020 USR PLUS, ne-am angajat în negocieri politice serioase, pentru consolidarea unui proiect politic care să aibă un fond temeinic, reguli de funcționare clare, cu procese cât mai deschise pentru desemnarea celor mai buni candidați pentru cetățenii României și pentru România. Dar considerăm că este în egală măsură important ca forțele de bună credință din societate – politice, academice și societatea civilă – să se alăture unui astfel de proiect astfel încât să ne asigurăm că oferim electoratului cea mai bună opțiune.”( comunicat comun USR-PLUS, 27 iunie 2019)

Păi, cetățeni, așa o înțelegere și-o îngăduință generalizată în menajeria politică românească și-o împletire de cozi stufoase pe sub mese și scaune, mai rar! De aceea mă simt, cred, din ce în ce mai des, un cetățean turmentat rău de tot, fără să fi băut absolut nimic…

                                                                                                             Luminița ARHIRE

1 Comment

 1. gigimutu

  Ha ha,

  mai baieti, pe cine mai incercati voi sa prostiti?

  citez din articol : ….pentru desemnarea celor mai buni candidati pentru cetatenii Romaniei si pentru Romania.

  Mai baieti, mai terminati cu minciunile, voi vreti la ciolan pentru voi si pentru clanurile voastre mafiote, nu pentru, citez, cetatenii Romaniei si Romania!!!

  Hai sictir!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *